Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Mand kigger i en kikkert

3 typer af kikkerter, som du kan forære i gave

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Har du et barn, som er helt vild med astronomi? Så er en stjernekikkert den perfekte gave. Der findes dog mange andre typer af kikkerter, som egner sig perfekt som gave, uanset om modtageren går op i astronomi, fugle eller noget helt tredje. Her bliver du præsenteret for tre typer af kikkerter, du kan overveje at forære i gave til dit barn eller en anden, som du holder af.

Udsigtskikkert

En udsigtskikkert er den perfekte gave, hvis du skal finde på noget at forære den naturinteresserede. Med en udsigtskikkert kan du nemlig både se på fugle og opleve naturen på klos hold. Du kan få mange forskellige modeller, og nogle af dem kan forstørre helt op til 100 gange, så man kan zoome ind på stort set alle objekter.

Hvis du vil have en udsigtskikkert i god kvalitet, er det en god idé at gå efter nogle af de mest anerkendte mærker. Det kan eksempelvis være mærker som Nikon, Zeiss eller Vanguard. Der findes også andre mærker, som producerer fremragende udsigtskikkerter, ligesom du også har mulighed for at finde billigere mærker, som ikke vælter budgettet.

Stjernekikkert

Hvis du kender en, som er interesseret i rummet, stjernerne og astronomi generelt, så er en stjernekikkert den perfekte gave. Er der tale om et barn, så kan du starte med en begynderkikkert, som ikke vælter budgettet, men som samtidig er af en kvalitet, der gør, at barnet rent faktisk får noget ud af at bruge den. Du kan nemlig få for billige stjernekikkerter, som ikke fungerer optimalt.

Du kan vælge mellem flere modeller, men det kan generelt være en fordel at vælge en model, der kan hjælpe med at lokalisere objekter på nattehimlen. Her er en stjernekikkertdatastyret/computerstyret teleskop) oplagt – specielt hvis du planlægger at forære stjernekikkerten til en person, der ikke har erfaring med stjernekikkerter. Her kan teleskopet nemlig selv finde det objekt, som du gerne vil undersøge eller observere. Du skal derfor blot angive det himmellegeme, som du vil undersøge, og så indstiller kikkerten sig selv.

Du kan også overveje et WIFI-teleskop, der ligesom det datastyrede teleskop kan lokalisere himmellegemerne selv. Men hvor det datastyrede teleskop gør det via computerstyring, kan WIFI-teleskopet gøre det via internettet. Du skal blot bruge en app/database til at styre teleskopet, og så vil det automatisk selv pege hen mod det ønskede objekt. Teleskoper kan indeholde op til 120.000 fikspunkter, hvor der er foretaget observationer af himmelobjekter.

Marinekikkert

En marinekikkert er den perfekte gave, hvis du kender en person, som holder af at sejle. Foruden kompas og redningsvest er en marinekikkert blandt de vigtigste genstande at medbringe på sejlturen. Marinekikkerten er et uundværligt stykke værktøj, som egner sig til både korte og længere ture på vandet.

Den øger sikkerheden til søs, da du får mulighed for at spotte både landjord og andre både. Du kan bruge kikkerten i skumringen samt i mørke, så du kan orientere dig. Det er dog vigtigt, at du vælger en kikkert med en så høj lysstyrke som muligt samt en fornuftig forstørrelse. Dog ikke være for kraftig, da det kan være vanskeligt at holde den stille.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne