Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Dåbsgaver - unikke og personlige dåbsgave ideer

Dåbsgaver 2024 – Årets 55 bedste barnedåbsgaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Det er stort, når et nyt barn kommer til verden – og det fejres selvfølgelig med en barnedåb og tilhørende dåbsgave, når barnet er omkring 3-5 måneder gammelt. Det er en fantastisk og meget livsbekræftende begivenhed at være inviteret til. Med til en invitation hører der sig også en skik om at give en gave. Men hvad skal du lige give i gave til baby?

Her på siden finder du gode dåbsgave ideer som f.eks. håndklæder med stjernetegn, De Små Synger, søde bodystockings og personlige plakater. En lille ny kræver mange nye ting, så du kan helt sikkert finde en eller flere dåbsgaver, som du synes, passer perfekt som gave til den nybagte mor, far og barnet.

De bedste ideer til dåbsgaver 2024 ​

Til

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Römer Design Sut træfigur med messing hank

Giv en unik og personlig gave med en træ sut, perfekt til dåbsgave. Lavet af naturlige materialer, sikker for babyer og kan personliggøres med navn eller dato. En smuk og mindeværdig gave, der vil blive værdsat af både forældre og barn.

Personlige navneskilte til børn

Skræddersyede navneskilte til børn, som giver et personligt præg døren eller værelset. Du finder her et stort udvalg af materialer, temaer og designs til enhver smag.

Kiids by Friis til børn

Her finde du et flot udvalg af Kids by Friis produkter til børn, som alle kommer med gratis gravering! Vælg mellem de populære stjernetegn sparebøsser, eller tandæsker, fødselsdagstog og smykkeskrin.
Inkl. gratis gravering

Personlige lamper til børn

Charmerende natlamper, der skaber en tryg og hyggelig atmosfære i børneværelset. Se de mange kreative og sikre lamper til børn, som samtidig kan personaliseres med navn og tema.

Willow Tree Figurer med gravering

Willow Tree figurer udtrykker kærlighed, nærvær og håb. Disse smukke skulpturer er den perfekte gave til at vise dine følelser.
Inkl. gratis gravering

Personlige sutter med navn

Unikke sutter med barnets navn for personlig præg og mindre forvirring i vuggestuen. ByHappyMe tilbyder sikre og holdbare sutter i forskellige designs og farver.

Børnebestik med navn

Personligt børnebestik med navn, som gør måltiderne sjovere for de små. ByHappyMe tilbyder et bredt udvalg af farverige og funktionelle bestiksæt med temaer, der kan tilpasses med barnets navn.

Sparebøsser med gravering

En sparebøsse er en både sjov og lærerig gave til børn. Vælg mellem forskellige designs og tilføj personlig gravering.
Inkl. gratis gravering

Personligt børnebestik med gravering

Gør måltiderne sjovere for de små med personligt graveret børnebestik. En praktisk og sød gaveidé til børn.
Inkl. gratis gravering

Personlige børneplakater med navn

Farverige og lærerige børneplakater, der vil pynte i ethvert børneværelse. En sjov og dekorativ gaveidé som samtidig er personlig. Se de mange søde designs.

BIBS Gift Sets - Kærlig Pleje til De Mindste

Disse gaveæsker fra BIBS indeholder alt, hvad du har brug for til at pleje de mindste med kærlighed. Høj kvalitet, sikkerhed og komfort er vores prioritet. Den ideelle gave til nybagte forældre og de mindste i familien. Vælg mellem de populære BIBS sutter, legetøj og meget mere.

Personlige stjernetegnsplakater med navn og egenskaber

Vis hvor glad du er for modtageren, og hvor skønt et menneske vedkommende er, med denne personlige stjernetegnsplakat med navn, som samtidig beskriver de bedste egenskaber. Det er en af de billige men rigtig gode personlige gaver, du kan give ham eller hende, som du gerne vil fortælle, betyder meget for dig. Det er tilmed en rigtig flot plakat, som er klar til at blive hængt op på væggen med det samme.
10% rabatkode: genialegaver2024

Hoptimist med gravering

Spred glæde og optimisme med en sød Hoptimist figur. Disse livlige og farverige figurer er sikre på at bringe et smil på alles læber. Vælg mellem forskellige temaer som studenter, bryllup m.m.
Inkl. gratis gravering

Spring Copenhagen Emotions med gravering

Spring Copenhagen tilbyder et unikt udvalg af dansk designvarer. Perfekt til dem, der værdsætter skønhed og funktionalitet i hjemmet. Her kan du samtidig få dem graveret, så det også bliver en personlig gave.
Inkl. gratis gravering

Dåbsrør med gravering

Markér en speciel dåbsdag med et smukt dåbsrør. En evigvarende og meningsfuld gave til det lille nye familiemedlem.
Inkl. gratis gravering

Dåbstallerken med gravering

Fejr en dåb med en smuk dåbstallerken. En personlig og varig gave, der vil blive husket i mange år.
Inkl. gratis gravering

BIBS komplette gave bundles

Med disse BIBS gave bundles får du en fuldstændig gavepakke, der er klar til at blive givet væk. Gør gavegivningen nem og bekvem med disse nøje udvalgte produkter. I pakkerne er der alt fra babyhåndklæder til BIBS sutteflasker. Se de mange muligheder via linket.

Personligt smykkeskrin med gravering

Et smykkeskrin er ikke bare opbevaring, men også en smuk dekoration. Perfekt til at holde smykkerne sikkert og organiseret.
Inkl. gratis gravering

Stilfulde personlige stjernetegnsplakater

Disse personlige stjernetegnsplakater er utrolig stilfulde, og passer perfekt ind i en moderne stue, såvel som på børne- eller teenageværelset. Vælg mellem alle stjernetegn, og vælg også mellem forskellige flotte designs. Skab evt. en kombination med 2 forskellige plakater som set på billedet. Eller 2 med dig og din partners stjernetegn. Der er masser af muligheder for fede kombinationer! Fås i flere farver, størrelser og designs.

Livets Træ smykker

Livets træ symbolisere familie. Et livets træ smykke er derfor en oplagt gaveide, til et familiemedlem. Det kan være en søster, en mor eller en niece. Det kan dog også være en partner eller et barn. Vælg mellem de mange flotte modeller, som fås både i guld, sølv og hvidguld.

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Denne søde odder bamser fungerer ikke kun som en god puttebamse for barnet, men kan også spille sød musik og give et beroligende afslappet lys. Den perfekte putteven for babyer og småbørn.

Filibabba Aktivitetslegetøj

Giv barnet timer af underholdning med aktivitetslegetøj fra Filibabba. Legetøjet er både sjovt og udviklende.

Naturgummi legetøj

Miljøvenligt og sikkert naturgummi legetøj fra Filibabba. Ideel gave til de mindste børn.

Personlig højdemåler i træ med navn

Skab varige minder med en personlig højdemåler i træ med navn. Denne charmerende og funktionelle dekoration er ikke kun en måde at spore vækst på, men også en kærbar genstand, der vokser med familien.

Mumi gaver

Fejr den finske tegneserietradition med Mumi produkter. Mumi produkter har igen vundet popularitet hos danskerne - ideelle til fans af de ikoniske figurer såvel som alle der elsker hyggeligt boligtilbehør og krus.

Gigantisk Alpaka Tøjdyr

Bring glæde med dette gigantiske Alpaka tøjdyr. Perfekt til kram og pynt i hjemmet, dette store, bløde tøjdyr vil være en favorit for både børn og voksne. En sød og unik gaveidé, der spreder varme og hygge.

Design selv ophæng i træ

Fejr en særlig person i dit liv med "Verdens Bedste" ophæng fra Wooden Factory. Dette hjertevarme og personlige hjemmetilbehør er en fantastisk gaveide til at vise din påskønnelse og kærlighed.

Svævende månelampe i høj kvalitet

Bring månens magi ind i dit hjem med Moon Lampen fra FlowLow. Denne enestående lampe skaber en hyggelig og drømmende atmosfære i ethvert rum, perfekt til afslapning eller som en unik gaveide.

Livets træ med personlig tekst

Dette smukt udførte Livets Træ kan personliggøres med en speciel besked, hvilket gør det til en meningsfuld og unik gave. Et symbol på forbindelse, vækst og familie, det passer perfekt ind i ethvert hjem.

Bogstav LED-Belysning

Tilføj et personligt touch til ethvert rum med disse bogstaver med LED-belysning. En sjov og unik gaveidé, der lyser op og skaber en hyggelig atmosfære. Perfekt til soveværelset, stuen eller som en festlig dekoration.

Personlige bogstaver til døren

Byd velkommen med stil med disse skræddersyede træbogstaver fra Wooden Factory. Perfekte til at personliggøre din entré eller børneværelset, disse bogstaver tilføjer en varm og indbydende atmosfære til ethvert hjem.

Stjernetegn i træ

Personaliseret med stjernetegn er denne træudsmykning fra Wooden Factory er en unik og personlig gave, der tilfører et kosmisk touch til enhver boligindretning. Et himmelsk valg for dem, der ser skønhed i stjernerne.

Guld Rose - Ægte rose forgyldt med 24 karat guld​

Guldrosen er en rigtig rose, som er guldbelagt med 24k guld. Den smukke guld rose kommer samtidig en en eksklusiv gaveæske i satin og med certifikat. Hvis du leder efter gode gave ønsker til hende der har alt, er guld rosen som aldrig visner, uden tvivl en af de bedste gaver til hende.

Aktivitetslegetøj til den lille

Enhver baby bør have aktivitetslegetøj de kan styrke deres sanser og motorik med. Her har du et skønt udvalg af aktivitetslegetøj fra brands som Konges Sløjd, Jellycat og mange flere. Helt perfekt gave til den lille ny.

Personligt Babytæppe med Navn

Gør babyens sovetid ekstra speciel med et personligt babytæppe. Vælg mellem farver som blå, pink, grøn og koral, og tilføj babyens navn for at gøre det unikt. Lavet af 100% polyester, dette tæppe er både blødt og holdbart. Det er den perfekte gave til dåb, baby shower eller bare for at forkæle en lille ny i familien.

Itsieme Bunny Bamse med Navn

Gør gaven personlig med en Itsieme Bunny bamse. Tilpas med navn og billede for en unik gave, der helt sikkert vil blive elsket og værdsat.

Filibabba Bidelegetøj

Bidelegetøj er essentielt for de smås tandfrembrud. Filibabbas bidelegetøj er både sikkert og underholdende.

Krystalssæt

Et krystalsæt er en unik gave til den spirituelt interesserede. Vælg mellem forskellige sæt til healing og meditation. Enten sæt som passer til modtagerens stjernetegn, eller som virker til noget specifikt som stress, angst, øget energi osv.

Ægte Håndmalet Oliemaleri fra Foto

Gør dine minder til kunst med FototilMaleri. Upload dit yndlingsbillede og få det forvandlet til et smukt maleri. Perfekt til at bevare særlige øjeblikke og en unik gaveide til enhver lejlighed.

Stor dovendyr bamse - 90 cm

Denne store dovendyr bamse er den perfekte putteven for børn. Dovendyrets form gør den særlig hyggelig for børn at putte med - den perfekte ven når der skal ses film på sofaen, soves til middag eller lege.

Personlige fødselsplakater

Giv en personlig fødselsplakat til den lille ny. Det kan være med barnets stjernetegn og fødselsinfo, eller det kan være en 1:1 skites af den lille. En unik, personlig gave til den nyfødte, som han eller hun kan have hænge på værelset i mange år frem.
10% rabatkode: genialegaver2024

Astronomi og planet plakater

På udkig efter en flot astronomi plakat til kontoret, stuen eller børneværelset? Uanset om det er en solsystem plakat, en raket plakat eller en plakat med planeter, kan du finde den i dette fantastiske udvalg.

Få lavet en portrættegning efter dine fotos

Få lavet en flot potrtættegning af et eller flere valgfri fotos. Få tegnet dine børn, dig selv, dine forældre, eller hvilket som helst andet foto du ønsker at give i gave. En unik og personlig gave, som modtageren uden tvivl vil elske.
10% rabatkode: Rabat10

bObles skum møbler

bObles skum møbler er udviklet til at inspirere barnets motoriske leg og bevægelse. De søde og sjove møbler fås i et væld af forskellige varianter, og egner sig også til de mindste børn. Se f.eks. den populære krokodille, elefanten, eller den sjove rutsjebane.

Sansestimulerende tyngdebamser m. 5 beroligende egenskaber

Floofers er sansestimulerende tyngdebamser med ikke mindre end 5 forskellige beroligende egenskaber. Egenskaberne er deep Touch Pressure, varme-/kuldeterapi, aromaterapi, og taktil sansestimulation. Floofers indeholder vægtposer som bestemmer vægten på bamsen - disse kan skiftes ud til en tungere i takt med barnet vokser. Læs mere om de fantastiske tyngdebamser via linket.

Supergigantisk Bamse

Overrask en du holder af med denne enorme bamse fra Partyking. Perfekt til kram og dekoration i ethvert hjem. Denne bløde, charmerende gigant tilføjer en hyggelig atmosfære til ethvert rum. Ideel til børn og bamseelskere

Baby fodboldtøj

Kender du en lille fodboldfan? Eller en lille kommende fodboldfan? Giv den lille et sæt fodboldtøj med fars yndlingshold, og så glæden komme frem i hans øjne! Så er der dømt god stemning til næste kamp. Vælg mellem alle de kendte hold.

En hilsen til dåbsbarnet - 50 personlige kort

I denne æske får du 50 personlige kort, som gæster til dåben kan udfylde. På dem er der spørgsmål der omhandler barnet og fremtiden for det. Super sjovt for barnet at læse når det bliver ældre. En skøn personlig gave barnet kan have med sig hele livet, og som alle i familien har bidraget til.

Jellycat bamser

Det er ikke uden grund at Jellycat bamserne er nogle af de meste elskede bamser blandt børn. De søde smilende bamser fås i et væld af skønne varianter. Alt fra dyr, til skyer, hjerter, planter og meget mere. Se det skønne udvalg via linket, og udvælg din favorit.
Henter...

Årets bedste dåbsgaver  2024

Hvad er årets bedste dåbsgave 2024 ? Hvis det er spørgsmålet, der har ledt dig ind på vores side, er du heldigvis kommet til det rette sted, da vi har researchet og gjort en del forarbejde. Vi har derfor fundet en længere række af gode og personlige dåbsgaver, som du enten kan vælge at købe eller finde inspiration i.

Det er helt forståeligt, at du har fundet vejen hertil, da barnedåb ikke er en af de begivenheder, man oftest bliver inviteret til. Desuden er det heller ikke muligt at spørge andre end forældrene, hvad der ønskes til barnedåben. Vil du gerne skille dig lidt ud, eller vil du bare gerne være sikker på, at du ikke kommer til at give den samme dåbsgave som alle andre, kan du med fordel bruge god tid på at gennemgå vores liste.

Du finder både klassiske gaveidéer, personliggjorte gaver, baby smykker, børnebøger og meget mere. Du kan med andre ord få en masse inspiration til at finde den helt perfekte gave til dåbsbarnet.

 

Hvorfor give en barnedåbsgave?

Dagen for barnedåben er en stor dag for både barnet og forældrene, samt den øvrige familie. Det er ikke noget, der sker hver dag, og det er også her, at barnet får sit navn og dermed officielt er en del af samfundet og fællesskabet. Selvom den lille baby selvfølgelig har været det lige siden fødslen, er det bare noget helt særligt ved dåben. For her bliver barnet for alvor vist frem, og det er også herfra, at barnet i højere grad møder verden. Derfor er det også meget god skik at medbringe en gave til den nyfødte (eller næsten nyfødte i nogle tilfælde) for at anerkende den store dag, det er.

En barnedåb har som sagt ikke lige så stor betydning i dag, som den havde tidligere og er i langt højere grad blevet frivillig. Men det gør ikke dagen mindre speciel. For det er en dag fuld af traditioner, og som mange forældre allerede siden graviditeten har set frem til og højst sandsynligt også været i gang med at planlægge. Det er en fejring af barnet og dets ankomst til verden – så derfor skal der selvfølgelig en rigtig flot dåbsgave til. Også selvom du måske allerede har givet en gave til den gravide mor, før hun fødte.

Ved en barnedåb er det også meget almindeligt, at forældrene stiller an med rigtig god mad og ofte flere retter. Så er det kun på sin plads at have en lille ting med. Uanset hvad du har mulighed for og råd til skal det nok blive et sikkert hit. I får forhåbentlig en fantastisk dag og går derfra med gode minder som i husker i mange år frem.

 

Hvad giver man i gave til barnedåb?

Det fantastiske ved barnedåb i dag er, at det er mere eller mindre frit for, hvad du gerne vil give. Tidligere var det bundet meget efter tradition med barnedåbsgaver som smykkeskrin, bestik og bamser. Men i dag kan du også sagtens give gaver som i højere grad er tiltænkt en hjælp til barnets forældre såsom en bæresele eller en skråstål, der gør det lidt nemmere at nå det hele i hverdagen. Lidt ligesom man giver i barselsgave.

Du kan derfor sagtens give gaver til barnedåb, som du selv finder på, eller som du synes, giver rigtig god mening for barnet, forældrene eller jer som helhed. Intet er lagt fast og forældrene bliver med al sandsynlighed glade, bare fordi du kommer. Så find gerne på en utraditionel dåbsgave, hvis det er det, du har lyst til. 

Har du allerede givet både barselsgave og babyshower gave til mor, kan det måske være svært, at blive ved med at finde på gode gaver. Men det er lige det vi er her for! Er du ikke helt sikker på, hvad du gerne vil give i gave til barnedåb, kan du nemlig lade dig inspirere af vores liste. Vi har gravet dybt og fundet frem til de mest kreative dåbsgaver, vi overhovedet kunne finde. Der burde derfor være en gaveide eller to, som du tænker kunne være den perfekte dåbsgave.

 

Hvor meget giver man for i barnedåbsgave?

Ja – hvad skal en dåbsgave koste? Dette er måske nok det mest stillede spørgsmål, når det kommer til gaver, der skal gives til barnedåb og andre større begivenheder for den sags skyld. Hvor meget du giver for i barnedåbsgave, kommer først og fremmest an på, hvor tæt du er på de nybagte forældre, og hvad din rolle fremadrettet bliver overfor det lille barn.

Det er nemlig meget normalt, at dåbsgaver fra bedsteforældre, søskende og andre nære relationer, giver for et betydeligt højere beløb end venner, fætre og kusiner. Når det så er sagt, kommer det helt naturligvis også an på, hvad din økonomi er gearet til. For når alt kommer til alt, er det ikke beløbet, der er afgørende for, om du giver en god dåbsgave eller ej. Du kan sagtens finde en fantastisk gaveidé til få penge. Det er stadig en sød tanke, og det er det som tæller.

Ellers er det helt almindeligt at give for et par hundrede kroner som ven eller familie, der ikke er en meget nær relation. Er du forælder til forældrene, en meget tæt ven eller måske bedsteforælder, er det meget almindeligt at give for 500 kroner eller mere alt efter, hvad der er tradition for i familien og ikke mindst mulighed for.

Gå gerne vores ideer til dåbsgave igennem og se, om ikke der er nogle gode barnedåbsgaver, der springer i øjnene, og som også passer til dit budget.

 

Dåbsgave tradition – hvad plejer man at give til en barnedåb?

Ligesom barnedåb er blevet en tradition i sig selv, er der også mange traditioner bundet op omkring barnedåben. Især når det kommer til gave til barnedåben. Her er det ikke ualmindeligt at give gaver som smykkeskrin, dåbsrør, sparegris, legetøj, spisestel, fotorammer, børnebøger og smykker.

Du kan derfor godt være mere eller mindre sikker på, at en eller flere af gæsterne giver denne type af gaver, da det er meget almindeligt og ren kutyme. Det er derfor en rigtig god ide at tjekke op med andre gæster omkring, hvad de giver, så du bliver fri for at give en dåbsgave, der skal byttes.

Men, som sagt behøver du ikke følge traditionerne. Det er helt okay at give unikke dåbsgaver, som måske ikke er så normalt at give. Er faderen f.eks. inkarneret Brøndby fan, er det oplagt at købe en t-shirt i babystørrelse, eller en sød bamse med deres logo. Det vil være en anderledes gave, der skiller sig ud, og som de helt sikkert ikke får to af.

Dertil er unikke og personlige barnedåbsgaver er også gode dåbsgave ideer – og forældrene forventer helt sikkert ikke kun at få traditionelle dåbsgaver. Det er også langt mere spændende at åbne noget, som man ikke lige havde regnet med at ville få – både for barnet og forældrene.

 

Hvad giver man for i dåbsgaver til tvillinger?

Har forældrene været så heldige at få tvillinger, giver det dig naturligvis en dobbelt opgave i forhold til at finde dåbsgave ideer. Det er måske meget oplagt at give to gaver, der er ens, fordi det gør gaveindkøbet nemt og enkelt. Men, hvis du giver dåbsgaver, som måske først kan bruges senere hen såsom dåbsgave smykker, tøj eller lignende, er det meget rart for tvillingerne selv, at de ikke får noget, der er ens.

Som tvilling (og især ved enæggede) er det ikke nødvendigvis altid sjovt at blive gjort ens. For tvillinger er ikke ens – de er to forskellige individer med forskellige personligheder. Det giver derfor rigtig god mening at købe to forskellige banedåbsgaver. Gaverne behøver ikke være dyrere, bare fordi det er tvillinger – men det bliver selvfølgelig automatisk dyrere, fordi det er to gaver på én gang.

 

Hvad giver man i dåbsgave til en dreng?

Vil du gerne give en god dåbsgave, der er ment til at blive brugt af drengen og ikke af forældrene? Så er der alle mulige forskellige dåbsgave ideer, du kan gøre brug af. Alene i vores liste over gaveideer til dåbsgaver er der en masse at hente.

Forslag til dåbsgaver til ham kan derfor være:

 • Legetøj – Legetøj er en oplagt gaveidé. Rangler, uro, legetæpper, vipper eller en trehjulet cykel, er alle gode dåbsgaver til en dreng. Meget legetøj er heldigvis unisex, når det gælder gaver til 1 årige børn og deromkring. Ofte er den eneste forskel farven og ellers er der frit spil for at give legetøj. Det skal barnet helt sikkert nok blive glad for.

 • Dåbsgave med navn – En sød dåbsgave med navn er ikke kun forbeholdt piger, men kan også sagtens gives i gave til drenge. Det kan være et håndklæde, en bamse eller måske en fotogave med et af de første billeder, der er blevet taget. Der er også den sjove løsning med en bodystocking i lyseblå med navn og et sjovt citat. En personlig gave med navn er tidsløs klassiker og en en super god dåbsgave generelt.

 • Dåbsgave med gravering – Også her er der mange muligheder for at finde en oplagt dåbsgave, der kan skræddersyes til en lille dreng. Det kan være en sparebøsse med en traktor med navn eller måske en halskæde med stjernetegnet indgraveret. En personlig dåbsgave er altid et hit.

 • Kreativt legetøj – Legetøj er den perfekte gave til barnedåben, og særligt kreativt legetøj. Denne form for legetøj er ikke kun sjov leg for barnet – det styrker barnets motorik og sanser samtidig. Alt i alt det perfekte legetøj til små børn i dåbsalderen.

Med en dåbsgave er det også helt okay at tænke langsigtet. Derfor kan du også sagtens give nogle søde plakater med dyr, en stor bamse eller måske noget tøj, som du tænker, kunne se rigtig sødt ud, når han har vokset sig lidt større. Det er heldigvis ret nemt at finde dåbsgaver til drenge, da mulighederne er så åbne og så mange.

 

Hvad giver man i dåbsgave til en pige?

Når nu vi har været omkring, hvad du kan finde på at give i gave til en lille dreng, skal vi naturligvis også ind på, hvad der er af dåbsgaver til hende. Her er der også rigtig mange muligheder for at give en eller flere personlige dåbsgaver, som er målrettet en sød lille pige.

Gaveideer til barnedåb til en pige kan være:

 • Smykker – Særligt sølv smykker er en klassisk dåbsgave. Det er en meget almindelig gave til piger, fordi det er noget, der med al sandsynlighed vil blive brugt, når barnet er gammelt nok. Der er alt lige fra flotte halskæder med dagmarkors til armbånd med tro, håb og kærlighed.

 • Kjoler – En pige er aldrig for lille eller for ung til at få kjoler i gave. Det er også oplagt her, hvis du helst ikke vil give traditionelle dåbsgaver lavet i sølv. Fordelen er også, at du kan give kjoler i forskellige størrelser, så gaven også kan bringe glæde i mere end få måneder.

 • Bamser – Hvilke piger kan ikke lide bamser? Gerne kæmpe bamser som heste, elefanter, kaniner og enhjørning plejer at være et hit blandt piger. Glæden kan måske ikke ses til barnedåben, men det kan den helt sikkert senere.

 • Sødt børnetøj – Sødt tøj er en perfekt barnedåbsgave til en lille pige. Det er en både praktisk og brugbar gave, som alle forældre såvel som den lille pige uden tvivl vil blive glad for.

Uanset om du gerne vil give hende en personlig dåbsgave, eller om den gerne må være lidt mere generel, er der mange muligheder. Der skal heller ikke så meget til for at gøre en gave personlig, da det er nemt at få broderet et navn eller en fødselsdato. Det samme gælder på kjoler, som måske først skal bruges senere eller på smykker, der kan få indgraveret navn og andre detaljer. Med en lille smule kreativitet får selv en meget simpel dåbsgave meget mere værdi.

 

Hvad er oplagt at give i dåbsgave fra bedsteforældre?

Som bedsteforældre er det en perfekt gave, når der kommer et barnebarn til verden. Det er noget helt andet end selv at få et barn, men har mindst lige så stor betydning. Derfor er der heller ikke noget at sige til, hvis du som bedsteforælder gerne vil finde en gave til barnedåb fra jer, der er lidt ekstra god.

Gaveideer til barnedåb kan være:

 • Hjemmestrikkede bamser med navn (det betyder alverden senere hen for barnet og er en unik dåbsgave)

 • Livet Træ smykke med indgravering

 • Dåbsflag med navn

 • En fantastisk bog med eventyr og gode fortællinger (og en personlig hilsen fra jer)

 • En halskæde med hjertevedhæng

 • Georg Jensen dåbsgave (spisesæt, sparegris mm.)

Det gør ikke noget, at dåbsgaver fra bedsteforældre er lidt mere personlige sammenlignet med dåbsgaver fra de øvrige gæster. I kommer til at være en stor del af barnets liv, og derfor er det også helt oplagt, at gaven gives derefter.

I vores liste over ideer til gaver til barnedåb, har vi også flere gaver, der er oplagte til jer som bedsteforældre. Så giv den gerne et kig og se, om ikke I falder over noget, der er perfekt at give i barnedåbsgave til jeres barnebarn.

 

Hvad er verdens bedste dåbsgave?

Verdens bedste dåbsgave er gaven, som du selv beslutter dig for er verdens bedste. For det er meget individuelt, hvad der er en god barnedåbsgave udover det sædvanlige. For nogle forældre kan det være en dåbsgave i sølv såsom Georg Jensen, mens det for andre forældre kan være noget så simpelt som et personligt gavekort til kvalitetstid mellem dig og dem.

For at finde frem til kernen af, hvad der for dig er verdens bedste dåbsgave at give, kan du spørge dig selv om, hvad de nybagte forældre generelt bliver glade for. Hvad er det, de sætter pris på, når de er sammen med dig? Hvad er det, de sætter pris på, når du er sammen med deres barn? Eller hvad er det, de sætter pris på generelt i livet? Det kan hjælpe dig en del til at finde frem til, om det drejer sig om en fysisk gave eller en, som står på selskab og måske oplevelser sammen med dig.

Det er heldigvis også tilladt at give anderledes dåbsgaver, og her skal der egentligt ikke meget mere til end lidt anderledes og kreativ tænkning. Når først du har fået hul på det, popper ideen til verdens bedste dåbsgave op helt af sig selv. For inspiration kan du f.eks. starte med at se på de mange gode gaveideer vi har fundet frem længere oppe i guiden her. Her kan du uden tvivl finde et godt alternativ til de traditionelle.

 

Hvad giver man i dåbsgave til gudmor?

Det er stort at få lov til at være gudmor, men lige så stort er det også, at man har nogen, der står en så nær, at det føles helt naturligt, at vedkommende skal være gudmor. Derfor kan I som forældre til barnet også med fordel give en skøn gave til hende, som bliver jeres barns kommende gudmor. Det behøver ikke være en kæmpe gave, men den viser, at I er glade for, at hun gerne vil påtage sig den rolle – for det betyder formentligt også, at hun kommer til at spille en større rolle i barnets liv.

Her er det oplagt med:

 • Et rigtig flot smykke

 • En oplevelsesgave til hende med jer alle sammen

 • Gode cremer til forkælelse

 • En fotobog til kommende billeder sammen med gudbarnet

 • En fotoramme til det kommende billede med gudbarnet

Det er meget forskelligt, om man vælger at give en gave til gudmor, men det er en meget almindelig gestus at gøre, og vil helt sikkert kun bringe yderligere glæde. Der er mange måder at sige tak på og behøver ikke nødvendigvis være med en fysisk gave, men kan i stedet være faste aftaler om at mødes og hygge jer hver måned, eller hvad end I har lyst til. Det kan også sagtens være en rigtig god gave – kreativiteten har ingen grænser.

Mulighederne er mange og åbne, og du bestemmer helt selv, hvad du godt kunne tænke dig at give i gave til din udvalgte gudmor. I guiden her kan du også til det finde mange gode idéer.

 

Alle forældre vil gerne give den perfekte gave til deres barn

Som forældre vil vi gerne give vores barn den perfekte dåbsgave, men hvad skal man give? Selve dåbsfesten er jo en gave til barnet i sig selv, og du behøver som sådan ikke give mere end det. Vil du gerne give en egentlig gave, som barnet kan have med sig igennem livet som et minde, er her nogle ideer:

 • Fotoramme med gravering – En oplagt gaveidé som barnet kan have med sig i mange år frem.

 • Sølv smykker – Børnesmykker er endnu en oplagt gaveidé til barnedåb. Her gives ofte en halskæde med et kors eller et lille sølvarmbånd.

 • Sølvbestik med navn – Et sæt bestik bestående af gaffel, kniv, spiseske og teske med barnets navn indgraveret. Disse sæt kommer ofte i et tema med f.eks. et dyr eller Disney figurer.

Derudover kan i som forældre også starte en barnets bog (eller babys bog), hvor i samler billeder i og skriver ting ned om barnet. Det er noget både forældre og bedsteforældre kan lave, og kan efterfølgende gives til barnet i 18 års gave på deres 18 års fødselsdag, hvor de kan læse alle historierne om sig selv som lille.

En anden god gave som både forældre og bedsteforældre kan give, er penge til børneopsparingen, som evt. kan investeres, så de vokser til barnet er gammel nok til at få dem udbetalt.

 

Hvorfor døber man babyer?

Dåben er først og fremmest en stærkt forankret tradition i Danmark, fordi vi er kristne. Selvom langt de fleste af os efterhånden er mere kulturkristne end reelle troende, er der stadig mange, der gerne vil lade deres barn døbe, umiddelbart efter det er blevet født.

Set i det kristne perspektiv takker vi ved dåben Gud for vores barn, og at han er med hende eller ham hele livet. Når barnet døbes, bliver det velsignet og får et løfte fra Gud om, at han altid vil følge det med kærlighed og velsignelse, som var det hans eget. Når dåbshandlingen udføres, bliver barnet også medlem af folkekirken.

For mange handler det ikke så meget om det kristne perspektiv, men om at følge traditionen og indvie barnet i de værdier, som vores samfund er bygget på. Selvom mange af os ikke længere tror på, at der er en Gud i det høje, følger vi alligevel mange kristne værdier, der er dybt forankret i det danske samfund såsom, at man skal ære sin næste og være over for andre, som man gerne selv vil behandles.

At døbe et barn og fejre det med en dåbsfest og gaver giver derfor stadig rigtig god mening i dag, selvom det religiøse fylder mindre.

 

Hvordan foregår en dåb?

Har du ikke været til en dåb før? Og vil du gerne vide, hvordan det foregår, så du er forberedt?

En dåb er normalt en del af den almindelige gudstjeneste om søndagen. Men, dåben kan også foregå ved en særlig dåbsgudstjeneste, der er aftalt med præsten. Hvornår selve dåben finder sted under gudstjenesten er op til den lokale kirke og præsten. Den kan derfor godt finde sted allerede i begyndelsen af gudstjenesten, men kan også finde sted i slutningen.

Dog foregår selve dåbshandlingen på nøjagtig samme måde i alle kirker. Præsten beder forældrene, fadderne og gudforældrene om at komme op til døbefonten. Her taler præsten til barnet og tegner korstegn over ansigtet og brystet som et tegn på, at det nu hører til Gud og Jesus Kristus.

Når denne handling er ovre, spørger præsten om barnets navn, hvilket bæreren af barnet svarer på og herefter svarer ja til, at barnet vil døbes i denne tro. Vand øses herefter tre gange op på barnets hoved, hvorefter præsten velsigner det.

Det hele sluttes af med en kort tale til fadderne om deres forpligtelse over for barnet. Selve gudstjenesten stopper normalt ikke efter denne handling, men fortsætter som almindelig gudstjeneste herefter. 

Når hele den kirkelige handling er veloverstået, og der er taget billeder, går turen hjem til forældrene eller til det lokale, de har lejet til barnedåbsfesten. Her er der ofte dækket pænt op, ligesom der er stillet et bord op til dåbsgaver, som du fint kan lægge din gave på, når du ankommer.

Barnedåb og selve festen er meget stille og rolig og foregår typisk ikke over meget mere end en eftermiddag. Der serveres typisk til kold eller varm mad efterfulgt af et lækkert kagebord. Herefter er det meget almindeligt, at gæsterne begynder at tage hjem. Både fordi det ofte holdes på en søndag, men også af hensyn til forældrene, som trods alt også har en lille guldklump, de skal tage sig af, efter der er ryddet op.

 

Find den rette gave til barnedåb med vores gaveideer 

Det behøver slet ikke være så svært at finde en god og personlig barnedåbsgave. Også selvom du ikke er kreativ og selv kan finde på noget over en eftermiddag eller to. For heldigvis for dig er der masser af god inspiration at hente her og på nettet. Vi har samlet de bedste ideer fra nettet og fra leverandører, hvor vi ved, at du kan finde en perfekt dåbsgave i blandt.

Når du derfor scroller dig gennem vores liste over ideer til barnedåbsgaver, får du præsenteret de bedste af de bedste ideer til dåbsgaver, der er. Der er de dyre af slagsen fra Georg Jensen, men der er også de billigere af slagsen såsom legetøj, legetæpper og bøger. Der er mange gode bud på en perfekt dåbsgave, og det håber vi også, at vores liste viser.

Du kan desværre ikke handle gaverne direkte hos os. I stedet skal du klikke dig videre til den forhandler, som vi har linket til ved den enkelte dåbsgave. Det kan du gøre helt trygt og sikkert, da det udelukkende er forhandlere, som du med garanti kender i forvejen. Gør du ikke det, kan vi forsikre dig om, at vi har tjekket, at alt er, som det skal være ved den enkelte forhandler. De fleste af dem lover også levering inden for ganske få hverdage. Så selv hvis du skulle være lidt sent ude, er der gode muligheder for at købe en god dåbsgave.

Vi håber, du finder det, du søger. Men vi håber også, at du finder noget, der er endnu bedre end det, du havde regnet med. For så ved vi, at du glæder dig til at give gaven og at modtagerne bliver glade, når de åbner den.

Tilbage er der kun at ønske en rigtig god barnedåb!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og dåbsgaver

I dåbsgave til dit barn kan du give de klassiske gaver med indgravering som sølvbestik, sparegris, sølvsmykker eller fotoramme. Vil du give noget lidt mere specielt og unikt, kan du give Limited Edition børnekunst til børneværelset, en personlig stjernehimmel plakat eller en baby-fotobog.

For yderligere inspiration kan du tjekke guiden her, hvor vi har samlet 100+ af årets bedste dåbsgaver, i en lang række forskellige kategorier.

Årets bedste dåbsgaver 2024 er:

 • Limitied Edition kunst til børneværelset
 • Personlig plakat med stjernehimmel hvor barnet blev født
 • Personlig fødselsplakat
 • Sansestimulerende tyngdebamse
 • Personlig bamse med navn
 • Stjernetegns uro
 • 3D babyaftryk dekoration
 • Barnets bog med søde dyr

For yderligere inspiration til gode gaver til barnedåb, kan du tjekke guiden her hvor vi har samlet over 100 af årets absolut bedste ideer.

Ja – du kan godt give penge i dåbsgave. Det kan dog blive lidt kedeligt. Tjek evt. de mange gaveideer til barnedåb i guiden her, og se om du ikke kan finde den helt perfekte gave i stedet. Der er masser af både traditionelle og utraditionelle ideer. Ønsker du at give penge, kan det være en god ide at sætte dem ind på barnets børneopsparing og investere dem – på den måde får barnet mest muligtud af dem, og det virker heller ikke så kedeligt, som blot at give en kuvert med penge.

Denne artikel er anmeldt af Tina H. (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne