Personlige dåbsgaver - barnedåbsgaver for livet

Personlige dåbsgaver 2024 – 35 barnedåbsgaver for livet

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Personlige dåbsgaver giver et varigt minde fra det nyfødte barns barnedåb eller navngivning. Det fysiske minde er ekstra vigtigt, fordi det er den eneste af livets store fester, som barnet ikke selv kan mindes. Ligesom de måske heller ikke kan mindes, dem som gav gaven. Derfor er det ekstra vigtigt, at du gør dig ekstra umage, og får valgt en personlig barnedåbsgave, som fortæller barnet noget om dig, og dine gode ønsker for dets liv. Mulighederne for personliggjorte dåbsgaver er mange i dag. Så lad dig inspirere af udvalget nedenfor, eller læs guiden efter oversigten for at få yderligere inspiration.

Årets bedste personlige dåbsgaver 2024

Til

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Kiids by Friis til børn

Her finde du et flot udvalg af Kids by Friis produkter til børn, som alle kommer med gratis gravering! Vælg mellem de populære stjernetegn sparebøsser, eller tandæsker, fødselsdagstog og smykkeskrin.
Inkl. gratis gravering

Willow Tree Figurer med gravering

Willow Tree figurer udtrykker kærlighed, nærvær og håb. Disse smukke skulpturer er den perfekte gave til at vise dine følelser.
Inkl. gratis gravering

Sparebøsser med gravering

En sparebøsse er en både sjov og lærerig gave til børn. Vælg mellem forskellige designs og tilføj personlig gravering.
Inkl. gratis gravering

Personligt børnebestik med gravering

Gør måltiderne sjovere for de små med personligt graveret børnebestik. En praktisk og sød gaveidé til børn.
Inkl. gratis gravering

Personlige børneplakater med navn

Farverige og lærerige børneplakater, der vil pynte i ethvert børneværelse. En sjov og dekorativ gaveidé som samtidig er personlig. Se de mange søde designs.

Personlige stjernetegnsplakater med navn og egenskaber

Vis hvor glad du er for modtageren, og hvor skønt et menneske vedkommende er, med denne personlige stjernetegnsplakat med navn, som samtidig beskriver de bedste egenskaber. Det er en af de billige men rigtig gode personlige gaver, du kan give ham eller hende, som du gerne vil fortælle, betyder meget for dig. Det er tilmed en rigtig flot plakat, som er klar til at blive hængt op på væggen med det samme.
10% rabatkode: genialegaver2024

Hoptimist med gravering

Spred glæde og optimisme med en sød Hoptimist figur. Disse livlige og farverige figurer er sikre på at bringe et smil på alles læber. Vælg mellem forskellige temaer som studenter, bryllup m.m.
Inkl. gratis gravering

Spring Copenhagen Emotions med gravering

Spring Copenhagen tilbyder et unikt udvalg af dansk designvarer. Perfekt til dem, der værdsætter skønhed og funktionalitet i hjemmet. Her kan du samtidig få dem graveret, så det også bliver en personlig gave.
Inkl. gratis gravering

Dåbsrør med gravering

Markér en speciel dåbsdag med et smukt dåbsrør. En evigvarende og meningsfuld gave til det lille nye familiemedlem.
Inkl. gratis gravering

Dåbstallerken med gravering

Fejr en dåb med en smuk dåbstallerken. En personlig og varig gave, der vil blive husket i mange år.
Inkl. gratis gravering

Personligt smykkeskrin med gravering

Et smykkeskrin er ikke bare opbevaring, men også en smuk dekoration. Perfekt til at holde smykkerne sikkert og organiseret.
Inkl. gratis gravering

Stilfulde personlige stjernetegnsplakater

Disse personlige stjernetegnsplakater er utrolig stilfulde, og passer perfekt ind i en moderne stue, såvel som på børne- eller teenageværelset. Vælg mellem alle stjernetegn, og vælg også mellem forskellige flotte designs. Skab evt. en kombination med 2 forskellige plakater som set på billedet. Eller 2 med dig og din partners stjernetegn. Der er masser af muligheder for fede kombinationer! Fås i flere farver, størrelser og designs.

Personlig højdemåler i træ med navn

Skab varige minder med en personlig højdemåler i træ med navn. Denne charmerende og funktionelle dekoration er ikke kun en måde at spore vækst på, men også en kærbar genstand, der vokser med familien.

Livets træ med personlig tekst

Dette smukt udførte Livets Træ kan personliggøres med en speciel besked, hvilket gør det til en meningsfuld og unik gave. Et symbol på forbindelse, vækst og familie, det passer perfekt ind i ethvert hjem.

Personlige bogstaver til døren

Byd velkommen med stil med disse skræddersyede træbogstaver fra Wooden Factory. Perfekte til at personliggøre din entré eller børneværelset, disse bogstaver tilføjer en varm og indbydende atmosfære til ethvert hjem.

Stjernetegn i træ

Personaliseret med stjernetegn er denne træudsmykning fra Wooden Factory er en unik og personlig gave, der tilfører et kosmisk touch til enhver boligindretning. Et himmelsk valg for dem, der ser skønhed i stjernerne.

Personligt Babytæppe med Navn

Gør babyens sovetid ekstra speciel med et personligt babytæppe. Vælg mellem farver som blå, pink, grøn og koral, og tilføj babyens navn for at gøre det unikt. Lavet af 100% polyester, dette tæppe er både blødt og holdbart. Det er den perfekte gave til dåb, baby shower eller bare for at forkæle en lille ny i familien.

Itsieme Bunny Bamse med Navn

Gør gaven personlig med en Itsieme Bunny bamse. Tilpas med navn og billede for en unik gave, der helt sikkert vil blive elsket og værdsat.

Ægte Håndmalet Oliemaleri fra Foto

Gør dine minder til kunst med FototilMaleri. Upload dit yndlingsbillede og få det forvandlet til et smukt maleri. Perfekt til at bevare særlige øjeblikke og en unik gaveide til enhver lejlighed.

Personlige fødselsplakater

Giv en personlig fødselsplakat til den lille ny. Det kan være med barnets stjernetegn og fødselsinfo, eller det kan være en 1:1 skites af den lille. En unik, personlig gave til den nyfødte, som han eller hun kan have hænge på værelset i mange år frem.
10% rabatkode: genialegaver2024

Få lavet en portrættegning efter dine fotos

Få lavet en flot potrtættegning af et eller flere valgfri fotos. Få tegnet dine børn, dig selv, dine forældre, eller hvilket som helst andet foto du ønsker at give i gave. En unik og personlig gave, som modtageren uden tvivl vil elske.
10% rabatkode: Rabat10

Baby fodboldtøj

Kender du en lille fodboldfan? Eller en lille kommende fodboldfan? Giv den lille et sæt fodboldtøj med fars yndlingshold, og så glæden komme frem i hans øjne! Så er der dømt god stemning til næste kamp. Vælg mellem alle de kendte hold.

Personlige babytæpper med navn

Giv et af disse fantastiske personlige babytæpper med navn i gave til den lille. Tæpperne er af god kvalitet, og der er flere forskellige designs af vælge i mellem. Se dem alle via linket.

Fingeraftryksplakater til bryllup, barnedåb, fødselsdag m.m.

Her kan du få fingeraftryksplakater, som er klar til at få gæsternes fingeraftryk på. Dermed har du et unikt billede som alle gæsterne har været med til at bidrage til. Der er plakater både til bryllup, barnedåb, fødselsdag og andre særlige lejligheder. Se de mange flotte designs via linket.

Badeslag med navn

Et badeslag er den perfekte måde at slutte et varmt bad af for den lille baby. Det bruges i stedet for et håndklæde og svøber barnet ind og varmer kroppen med det samme. Det er lavet i 100% bomuld.

Søde personlige puder med navn

En personlig pude med navn er en fantastisk personlig gave, som du kan give til stort set hvem som helst. Alt fra dåbsgave til den lille, til Mors Dags gave til mor, til gave til teenageren. Så de flotte designs der er at vælge mellem via linket.

Personlige bamser og nusseklude med navn

Få lavet en personlig bamse eller nusseklud med navn til babyen. En oplagt dåbsgave eller barselsgave til den lille. Af bamser kan der vælges både ugler og kaniner i forskellige farver.

Personlig portræt plakat af barn

En personlig portræt plakat af et barn, er den perfekte gave både til barnet selv til at hænge på værelset, og til at have som et godt minde når det bliver ældre. Men kan i den grad også gives til en mor, moster eller bedsteforældre. En fantastisk personlig gaveide som uden tvivl vil bringe et smil på læben af modtageren!
10% rabatkode: genialegaver2024

Stjernetegn dekoration og sparebøsse til børn

Disse fantastiske stjernetegns dekorationer til børn, symboliserer hver i sær et stjernetegn. Samtidig beskriver det stjernetegnets personlighed, og fungerer samtidig som en sparebøsse. En fantastisk personlig gave til den lille, som egner sig både som dåbsgave såvel som til andre anledninger.

Fødselstavle med stjernehimmel

Giv en personlig fødselstavle med stjernehimmel på. Billedet af stjernehimlen bestemmer du - det kan f.eks. være sådan himelen så ud, da barnet blev født. Den perfekte personlige gave til den nyfødte, såvel som den nyfødtes forældre.
10% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Stjernetegns uro

Giv en sød stjernetegns uro fra Kids by Friis i gave til babyen eller de nybagte forældre. Uroen er designet som en drømmefanger, og stjernerne lyser op, når det er mørkt. Den fineste uro, som samtidig symbolisere barnets stjernetegn. Fås naturligvis i alle stjernetegn.

Personlige bamser

Giv en personlig bamse til barnet i gave! En bamse med deres navn, som er helt deres egen unikke bamse. En personlig bamse er en skøn gave, som barnet kan have hele livet. Vælg mellem mange søde bamser, som f.eks. kaninen, ræven eller den søde elefant. Bamserne er større end de ser ud.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Personlig uro eller guirlande med navn

Giv barnets dets helt egen personlige uro eller guirlande. Helt perfekt som gaver til de mindste, det kunne f.eks. være en fødselsgave, eller barselsgave til mor og far.

Personlig bog til babyer - Velkommen til verden

Fejr den lille ved at give en personlig bog fyldt med barnets information, søde små beskeder og meget mere (indholdet skal ses!). Den personlige bog er en gave for livet, og noget som den lille uden tvivl vil sætte enorm stor pris på, når de bliver ældre.

Personlig kanin nusseklud

Giv denne søde personlige nusseklud med navn på, til en lille dreng eller pige, som du gerne vil forkæle. Den er dejlig blød og behagelig for barnet at røre ved, og lavet i god kvalitet, så den kan holde i lang tid.icon

Personligt børnebestiksæt

Et personligt sæt børnebestik barnets indgraverede navn, er en smuk gave til børn. Det er ikke kun en praktisk gave, det er også en personlig gave, som du kan have med sig hele livet igennem. Sættet kommer i en flot gaveæske klar til at give.

Smykker med fingeraftryk

Her har du mulighed for at give et personligt smykke med eget fingeraftryk graveret. Det ultimative personlige smykke til en du holder af! Vælg mellem forskellige vedhæng, halskæder ringe m.m. Kan fås i både sølv, guld, hvid guld, rosa guld og endda med diamanter.

3D Babyaftryk med hvid deluxe ramme

Lav et 3D aftryk af den lilles fod eller hånd, og forevig det i en ramme med et tilhørende billede, hvor man kan se hvor stor barnet var det givne tidspunkt. En super sød gaveide til alt fra den gravide til en nybagte mor.

Personlig babytæppe

Babyer skal have tæpper til at varme dem og hygge om dem. Giv den lille hans eller hendes eget personlige babytæppe med navn på. Tæppet er super blødt og i god kvalitet, og du kan vælge mellem mange forskellige designs.

Fingertryk plakat

Skønne håndillustrerede plakater, med mulighed for at lave fingeraftryk. Gæster til en fødselsdag, babyshower, dåb eller lign, kan sætte deres aftryk på plakaten. Er det til et ældre barn, kan barnet også selv sætte de mange fingertryk, og lave deres helt egen unikke plakat. Vælg mellem flere flotte billeder.

Personlige sutter med navn - 2 stk.

Sutter er mange små børns mest elskede ejdendel. Derfor er et par personlige sutter en fantastisk gaveide til de små. Giv dem i dåbsgave, fødselsgave, eller bare fordi du gerne vil forkæle den lille lidt ekstra!

Fødselsplakat og navnetavle

Her har du muligvis den smukkeste fødselsplakat og navnetavle i en og samme plakat. Vælg mellem flotte illustrationer, og design selv med barnts navn, dato, lokation og andre informationer.

Søde stjernetegnsplakater

Søde stjernetegnsplakater til børneværelset. Vælg mellem af de forskellige stjernetegn - krebsen, jomfruen og alle de andre. Det perfekte vægpynt til den lilles drenge- eller pigeværelse.

Babyaftryk – Selvhærdende Ler

Få lavede babyaftryk i ler, af den lilles fødder og hænder. Leret er selvhærdende, og kan efterfølgende hænges op. Lav evt. aftryk med et par måneders mellemrum, for at se udviklingen i, hvor meget babyen vokser. Du får her et samlet sæt, med alt hvad der skal bruges.

Barnets bog med søde dyr

Med Barnets bog kan du udfylde en lang række ting om barnet som det voksner, og fylde det med gode minder. Vælg mellem flere flotte designs med illustrationer af søde dyr på. Bogen har 88 sider, med mulighed for at tilføje endnu flere.

Collage ramme til familiebilleder

En sød og anderledes fotoramme med plads til 6 billeder af familien. Giv den til din mor, søster eller veninde, så de kan fylde den med deres yndlingsbilleder, og pryde hjemmet.

Personlig bamse med billede

Bamser er altid en god gave - og særligt en bamse, som samtidig er personlig. Så leder du efter personlige gaver til et barn, kæresten eller en helt tredje, så er den søde bamse her et oplagt valg. Der kan vælges mellem mange søde bamser, som du enten kan få med navn eller billede.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Babysengetøj med navn

En baby skal sove sødt, og det gør den med garanti med dette lækre babysengetøj. Der er både med navn og i økologisk bomuld alt efter, hvad du og måske forældrene mest er til.

Bamse med navn

Bamser giver tryghed til børn, så hvorfor ikke give en med et navn? Bamserne her fås i forskellige varianter og størrelser. Der er derfor god mulighed for at finde en ny bedsteven i gave.
Henter...

Den store guide til personlige dåbsgaver

Personlige dåbsgaver er en fantastisk måde at fejre en helt særlig dag i ethvert barns liv. Nemlig den første af livets store fester: Dåben. Eller navngivningen.

Derfor er en personlig dåbsgave mere end blot en traditionel gestus. Det er en dybtfølt hyldest til et nyt liv og en mulighed for at skabe et minde, der varer livet igennem.

Så når forældre, bedsteforældre, faddere, nære venner og familie samles for at fejre denne milepæl, bringer de gaver til barnedåben, der afspejler kærlighed, håb og drømme for barnets fremtid. Eller som sender et budskab, barnet kan tage med sig videre frem i livet. Eller et ønske for barnets valg af løbebane i sit liv.

Her vil en personlig dåbsgave, hvor barnets navn indgår enten graveret eller trykt, gøre en allerede speciel gave uendeligt mere værdifuld.

Men hvordan vælger du en gave, som skiller sig ud, fortæller dine ønsker for barnet og giver barnet et evigt minde om dig – selv om mange år?

Ovenfor finder du en række stilfulde og unikke bud på personlige barnedåbsgaver. Og i guiden her har vi samlet inspiration og kreative ideer til at vælge den perfekte personlige dåbsgave, uanset om du er på udkig efter noget traditionelt eller specielt, noget til en dreng eller en pige, eller noget særligt fra en gudmor eller gudfar.

Så læs videre, og lad dig inspirere til valget af personlige gaver til barnedåben eller navngivningen.

 

Barnedåb eller navngivning – uanset valget fortjener barnet en gave

Barnedåb og navngivning er to forskellige ceremonier, der markerer officiel anerkendelse af et barns navn og, i nogle tilfælde, dets indtræden i et religiøst fællesskab.

Den primære forskel er det religiøse islæt.

 

Hvad er en barnedåb?

Her er barnedåben en religiøs ceremoni, hvor barnet bliver døbt i den pågældende tros kirke. Det indebærer ofte, at barnet bliver velsignet med vand. Det symboliserer renselse og indtræden i det religiøse fællesskab.

Ved den kristne barnedåb vil der ofte en række faddere, som er voksne, der forpligter sig til at støtte barnet i dets kristne opdragelse. Og en gudmor eller gudfar som holder barnet, mens præsten døber det.

 

Hvad er en navngivning?

Navngivning er en ikke-religiøs ceremoni, der markerer tildelingen af navn til barnet. Den har derfor ikke nogen religiøse elementer, og kan tilpasses efter familiens ønsker.

Selve ceremonien kan holdes hvor som helst – hjemme, i en have, på en restaurant eller ethvert sted, der har særlig betydning for familien. De kan ledes af enhver, familien vælger, fx et familiemedlem eller en ceremonimester. Og kan indeholde elementer som f.eks. læsninger, musik og andre ting, som afspejler familiens værdier og ønsker for barnet.

Selv om der ikke er noget formelt krav, vælger mange familier at udpege “mentorer” eller “gudforældre” uden den religiøse betydning af ”titlen”.

 

Samme gaver uanset valget

Uanset hvilken ceremoni barnets forælder har valgt, kan du give nøjagtig de samme gaver til både barnedåb og navngivningsceremonier.

Dog er det respektfuldt at tage hensyn til ceremonivalget, når du vælger gaverne. Altså bør du udelade at vælge gaver med symboler eller formgivning, der har en religiøs betydning.

Barn som bliver døbt

 

Hvad er en god, personlig dåbsgave for livet?

Personlige dåbsgaver der holder hele livet, har ofte en dybere følelsesmæssig værdi. Den bliver en fysisk manifestation af minder, kærlighed og de særlige bånd, der knyttes på denne betydningsfulde dag.

Endnu mere værdifuld bliver gaven, når den personaliseres, for eksempel gennem indgravering eller tryk af barnets navn, fødselsdato eller en personlig besked. Det gør gaven unik for barnet.

Personliggørelsen kan udføres på mange måder, men anset metoden tilføjer det personlige præg et lag af intimitet og betydning, som almindelige gaver sjældent opnår. Det fortæller modtageren, at gaven er skabt specielt til dem, med en dyb forståelse, hengivenhed og kærlighed.

Så når du står over for at skulle vælge den perfekte personlige dåbsgave, overvej da, hvordan personliggørelsen kan forvandle en traditionel gave til et dyrebart minde.

Blandt nogle af mulighederne for at give personlige dåbsgaver, finder du:

 

Bestik og tallerkener

Bestik og tallerkener er den helt store klassiker inden for personlige dåbsgaver med navn. De har været anvendt i generationer og er stadig et populært valg i dag.

Samtidig har ny teknologi gjort det billigere at få lavet indgraveringen, hvorfor det ikke er ualmindeligt, at børn i dag får flere forskellige sæt med indgraverede bestik og tallerkener ved deres dåbs- eller navngivningsfest.

 

Navneindgraverede smykker

Et lille halskæde eller et armbånd med barnets navn eller initialer graveret ind i er en populær dåbsgave. Særligt til piger. Disse smykker kan bæres i mange år og endda gives videre som familiearvestykker. Du kan se flere personlige smykker her.

 

Personaliseret kunst

Et håndlavet eller trykt kunstværk med barnets navn, fødselsoplysninger eller et særligt budskab kan være en smuk dekoration til barnets værelse. Det er et mere utraditionelt valg, som mange overser.

Personliggørelsen kan variere fra simple navnetræk til en kunstnerisk fremstilling af barnet, som det så ud som nyfødt eller spædbarn. Tidligere var det en meget dyr gave, men i dag har ny teknologi og nye, billigere produktionsmuligheder gjort det til et mere økonomisk overkommeligt valg. Du kan f.eks. finde personlige plakater her

 

Personliggjorte bøger

Bøger, hvor barnets navn indarbejdes i historien, er ikke blot en personlig gave, men også et middel til at fremme en tidlig kærlighed til læsning. Bøgerne kan fortælle historier om eventyr, venskab eller lære livslektioner, hvor barnet er hovedpersonen. Det kan f.eks. være en personlig fotobog.

Et andet populært valg i denne kategori er et livshoroskop for barnet udarbejdet af en astrolog og leveret i bogform. Eller en bog med presseklip fra og oplysninger om vejret, solens opgangs- og nedgangstidspunkger med videre for den dag, barnet blev født.

 

Håndlavede dåbstæpper eller tøj

Et håndlavet tæppe, en strikket trøje eller en speciel kjole til dåbsdagen med barnets initialer eller navn er en gave, der både er praktisk og sentimental. Disse gaver med navn udstråler en følelse af varme og omsorg, og kan blive et varigt minde for barnet resten af livet.

Eller bruges til den dag, barnet selv får børn, som skal døbes og navngives. Så kan navnet på barnets barn tilføjes til tøjet eller tæppet – og på den måde blive en gave, der kan følge slægten i mange led frem.

 

Personaliserede rammer eller fotoalbum

En smuk ramme, et fotoalbum eller en trykt bog med billeder fra barnedåben med barnets navn og dåbsdato kan være en perfekt måde at bevare minder fra dåbsdagen på.

Rammerne fås også i digitale versioner i dag med mulighed for at lave billedshows og indsætte personlige hilsener.

På den måde kan barnet få et indblik i den ceremoni og fejring, som det ikke selv kan huske. Og se, hvordan de vigtigste personer i barnets liv så ud på dåbsdagen. Se flere gaver med gravering her.

 

Spilledåser eller figurer med indgravering

En spilledåse eller en figur, der forestiller en engel, et barn eller et religiøst symbol med en personlig indgravering, kan være en smuk dekoration og en sentimental påmindelse om barnets dåb.

Ligesom bestik og tallerkener har de været populære i mange år – og fås i mange forskellige varianter. Det gør det lidt nemmere at vælge en mere unik, personlige barnedåbsgave end de traditionelle bestiksæt.

 

Sparebøsse med navn

En sparebøsse med barnets navn kan være en sjov og praktisk gave, der lærer barnet vigtigheden af at spare op fra en tidlig alder. Også selv om de børn, der bliver døbt eller navngivet i dag, sandsynligvis kommer til at vokse op i et samfund, hvor fysiske penge bliver en sjældenhed.

Ideer til personlige dåbsgaver

 

Flere gode ideer til personlige dåbsgaver til ham eller hende

Selv om kønsforskellene bliver mere og mere udviskede, er dåben traditionelt stadig meget opdelt i personlige dåbsgaver til drenge og piger.

 

Personlige dåbsgaver til ham

Udover de traditionelle personliggjorte dåbsgaver ovenfor, findes der mere drengede valg som f.eks.:

 • Forsølvet lommelygte eller lommekniv med barnets navn indgraveret er en anden og meget mere praktisk anvendelig, som barnet kan bruge i hverdagen – og måske ligefrem kan følge barnet i voksenlivet.
 • En højdemåler med drengens navn og måske en lille personlig besked, er en sjov og funktionel gave. Den kan følge med ham, som han vokser, og bliver et kært minde om barndommen.
 • En lysestage i sølv eller andet metal med navn, initialer og dåbsdato indgraveret, kan blive en del af barnets traditioner, der f.eks. tændes på drengens fødselsdag eller ved andre fremtidige milepæle.

 

Personlige dåbsgaver til hende

På samme måde findes der også mere unikke pigede valg af dåbsgaver som f.eks.:

 • Et personligt smykkeskrin med pigens navn indgraveret eller malet på er en smuk og praktisk gave. Det kan være hendes første opbevaringssted for smykker og små skatte, og det kan følge hende gennem årene.
 • En personlig tegning eller maleri er en anden unik gavemulighed – enten i form af en håndtegnet illustration eller et malet portræt af pigen, eventuelt baseret på et dåbs- eller foto taget lige efter fødslen. Det er en meget personlig gave, der både kan pynte på værelset eller hænges op i stuen. Eventuelt sammen med lignende tegninger eller malerier af resten af familien.
 • En graveret spilledåse, der spiller en sød melodi, kan blive en skattet ejendel. Med pigenavnet og dåbsdatoen graveret på låget, bliver den en personlig gave, som både kan give ro og blive brugt til at opbevare hendes små hemmeligheder op gennem livet.

 

Personlige dåbsgaver fra gudmor eller gudfar

Som gudmor eller gudfar har du spillet en helt særlig og meget ærefuld rolle ved dåben eller navngivningen. Det kan du give barnet et evigt minde om gennem en helt særlig, personlig gave som f.eks.:

 • Et personligt skrevet brev eller en lille bog fra gudmor eller gudfar, hvor du deler dine ønsker, drømme og løfter til barnet. Det er en dybt personlig gave, der også kan indeholde gode livsråd, kærlige ord og refleksioner over din rolle i barnets liv.
 • Et tilpasset smykke med fingeraftryk i form af enten et vedhæng eller et armbånd, er en anden måde at sætte dit helt unikke præg på dit gudbarn. For på smykket sidder gudmor eller gudfars fingeraftryk indgraveret sammen med barnets navn og dåbsdato. Det symboliserer den unikke forbindelse og beskyttelse, du som gudforælder har forpligtet dig til, altid at give barnet.
 • Et kunstværk eller smykke med stjernetegn og månefasen på barnets fødsels- eller dåbsdato suppleret med en personlig hilsen fra gudmor eller gudfar, er en helt sikker måde at give en unik dåbsgave som gudforælder. Gaven kan blive til en smuk og symbolsk dekoration på barnets værelse og eventuelt suppleres med en bog med barnets livshoroskop.
 • Personlig eventyrbog med gudforældrene og barnet som karakterer er en sjov og kærlig måde at fortælle om jeres specielle forhold og alle de eventyr, I skal dele. Samtidig er det en sød måde at gøre barnet opmærksom på din særlige rolle i dets liv, og at han eller hun altid kan komme til jer med sine problemer.
 • Personlig vuggevise eller sang skrevet af en kunstig intelligens eller professionel sangforfatter og indspillet af gudmor eller gudfar, er en ekstra personlige gave, der foreviger dig, din stemme og dine løfter til barnet. Sangen kan indeholde barnets navn og særlige ønsker fra dig – eller gode livsråd og leveregler, som du ønsker, barnet skal følge.

 

Har du stadig ikke fundet den helt rigtige personlige dåbsgave?

I denne guide har vi udforsket de mange muligheder, der i dag findes for at give personlige dåbsgaver, der ikke blot glæder i nuet, men også bliver værdsatte minder for livet. Fra graverede smykker og tilpassede kunstværker til unikke håndskrevne breve og kreative eventyrbøger. Mulighederne for at tilføje et personligt præg på din gave er næsten uendelige – godt hjulpet på vej af moderne tryk- og graveringsteknikker, kunstig intelligens og anden teknologi.

De mange nye muligheder gør det nemmere at tænke ud over det traditionelle og lade din kreativitet og personlige forbindelse til barnet lede dig. Husk, at det personlige element i gaven ikke kun viser din kærlighed og omsorg, men også skaber en unik forbindelse mellem dig og barnet, som vil blive husket og værdsat gennem resten af barnets liv.

Så lad dig inspirere af de mange gaveforslag, vi har samlet øverst på siden, og overvej, hvordan du kan tilføje et personligt touch, der gør din gave til noget helt særligt.

For uanset om du er forælder, gudmor, gudfar, familie, en god ven, eller bedsteforældre der skal finde en gave til barnebarnet, har du muligheden for at give en gave, der ikke blot fejrer denne betydningsfulde begivenhed, men også udtrykker den unikke forbindelse, du har til det lille, nye menneske.

Husk, det er tanken og følelsen bag gaven, der tæller, og en personlig dåbsgave er en smuk måde at udtrykke netop dette på.

Så rul op, og find den perfekte personlige dåbsgave i dag.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne