Broderi julekalender - Skønne broderi kalendere & kits

Broderi julekalender 2024 – Skønne broderi kalendere & kits

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Kender du en kreativ sjæl? Eller du selv kreativt anlagt? Og vil du gerne tænke lidt ud af boksen i år med hensyn til en julekalender til voksne og unge? Det får du mulighed for med en broderi julekalender. Sammen med hækling og strikning er det igen blevet moderne blandt unge som voksne.

Så kender du en, der godt kan lide at koble fra med andet end en skærm, eller som ikke er bange for at prøve noget nyt vil en broderi julekalender med al sandsynlighed være sagen.

Så skal vi ikke bare få fundet en?

Årets bedste broderi julekalendere & kits 2024

Broderi julekalendere & kits

På udkig efter en god broderi julekalender, eller et godt julekalender broderikit? Her finder du et stort udvalg af både julekalendere og broderikits, som du kan hygge dig med hele julen. Se det fantastisk udvalg via linket.

En kreativ jul med en broderi julekalender

Julen er meget. Julen kan meget. Hvad den især kan, er at få os alle sammen til at skrue lidt ned for tempoet og bare nyde at være. Den mørke tid og den hyggelige stemning gør det oplagt for mange at bruge den ekstra tid inde på at være kreative og fordybe sig i noget, som måske ikke har været så højt prioriteret, som man gerne vil have gjort.

Det er her, en broderi julekalender kommer ind i billedet. For med en julekalender med broderi følger der alt med til, hvad man skal bruge til at komme i gang den kreative syssel, som det nu er. Bag lågerne gemmer sig alt lige fra nål og tråd samt det billede eller motiv, der skal broderes.

Det er en god og anderledes måde at udfordre sig selv og kreativiteten på. Så skulle julekalenderen også være ment til dig, kan du nemt og hurtigt lære noget nyt alt imens, at du får noget hyggeligt julepynt ud af det.

Vi har samlet, hvad vi har kunnet finde af broderi julekalender 2024 . Vi håber, du finder en, der er det perfekte match.

 

Hvad er broderi?

Men inden vi dykker for meget ned i den kreative verden, skal vi så ikke lige komme omkring, hvad broderi nu egentligt er for en størrelse?

For mange leder det nok tankerne hen på bedstemor, der sidder i stuen en søndag eftermiddag sammen med sin kop kaffe. For nogen leder det måske også tankerne hen på timerne i håndarbejde, hvor man netop også skulle lære at brodere.

Når man laver broderi, gør man det, at man broderer tråde ind i stof i forskellige former og mønstre. Det kan være på en dug for at gøre den flottere eller på gardinerne for at give dem et ekstra touch.

Det er et håndværk, der trækker tråde helt tilbage til middelalderen. Her blev det især brugt af adelige til at fremvise deres status. For kunne det gøres med tråde i guld eller andre fine stoffer, var det et symbol på høj status.

I dag bruges det ikke længere på samme måde, som det gjorde dengang. Men det har dog fået sig lidt af en renæssance, da mange unge og voksne kvinder og mænd broderer med korssting på alverdens stoffer med forskellige formål. Nu kan du, din veninde eller måske mor blive en del af det!

 

Hvad skal man bruge for at kunne brodere?

Det smarte ved at gå efter en broderi julekalender er, at du ikke behøver ud i en stofforretning for at finde det, du skal bruge. For det hele følger med.

Du skal bruge:

 • Stof
 • Nål
 • Broderisaks
 • Garn/tråd
   

Det er derfor ikke meget, du skal bruge for at kunne komme i gang med at lave flotte puder eller en ny dug til bordet. Du kan i princippet brodere på mange typer af stof. Men det er som regel en fordel, at du kan tælle trådene i stoffet. Gå derfor gerne efter noget stof, hvor netop det er muligt.

Har du en helt almindelig nål liggende, kan du sagtens bruge den. Men da der i forvejen er huller i stoffet, kan det være en større fordel at bruge en nål uden spids. Den må også gerne være forholdsvis stor og tyk, så du har nemt ved at holde på den.

Som ved mange andre former for håndarbejde, er der også stof specifikt til at brodere. Det er ikke en nødvendighed, men nogle typer egner sig bedre end andre.

Du får et godt indblik i materialerne, når du får en broderi julekalender.

 

Hvad kan der være i en broderi julekalender?

Som du kan se, er der mange forskellige bud på broderi julekalendere. Det er fantastisk, da det giver dig mulighed for at vælge en, som du eller den heldige modtager virkelig vil synes godt om.

Der kan blandt andet være:

 • Broderi julekalender med mønster
 • Broderet julekalender med nisser
 • Broderi julekalender med blomster
   

Det er meget forskelligt, om der er tale om en julekalender med broderier, eller om det er en julekalender broderikit, hvor du får de ting, du skal bruge for at kunne lave en klassisk broderet julekalender til ophæng med gaver.

Klik dig meget gerne omkring og se, om ikke du kan finde den type af julekalender med broderi, der giver mening for dig.

Nok forbinder mange broderi julekalendere med at være en julekalender til kvinder. Men håndarbejde er på ingen måder kønsbestemt – mænd og dreng kan også sagtens sidde og være kreative med nål og tråd!

 

Find ro i en travl tid med en broderi julekalender

Der er mange indtryk i løbet af en dag. Men vi lever også i en tid, hvor vi helst skal udføre tingene så hurtigt som muligt, så vi straks kan være videre og bidrage andre steder. Med broderi glemmer du om alt dette og giver dig selv lov til at synke ned i et meget langsommere tempo. Du giver dig selv lov til bare at være i øjeblikket og hygge dig med noget, som får tiden til at gå lidt i stå.

Der er ikke noget så hyggeligt som at lave sig en god kop julete eller kakao med småkager og så ellers sidde og brodere og lave andre kreative sysler. Det er godt for sjælen, men det er i særdeleshed også godt for sundheden, da du slår hovedet fra og bare er.

Pynt op med lidt ekstra lyskæder, nogle tæpper og sæt dig godt til rette i sodaen eller lænestolen. For det bliver rigtig hyggeligt, når først du får en broderikit julekalender.

 

Hvad koster en broderi julekalender 2024 ?  

Broderi er i sig selv ikke en dyr hobby. Særligt ikke hvis du er god til at finde garn til gode priser. Vil du gerne specifikt have et broderikit, der er rettet mod at lave julemønstre eller en decideret julekalender, som du kan bruge til at hænge pakker i, koster det alt lige fra 200 kroner og helt op til omkring 600 kroner alt efter, hvor avanceret en broderet julekalender, du gerne vil gå efter.

Panduro er et godt eksempel på en webshop med en billig broderi julekalender, da den kun koster lige omkring 200 kroner for et broderikit med 24 forskellige motiver, som du kan brodere hver dag.

Vælg gerne en kalender med julebroderi alt efter, hvad du godt kunne tænke dig at lave eller efter, hvad du ved, at modtageren vil blive glad for at kunne sidde og hygge sig med. Det er lidt sjovere at vælge efter mulighederne for motiver frem for, hvad de koster. For så er du også sikker på, at den falder i god jord og passer helt perfekt til dig eller modtageren.

Gå på prisjagt i de julekalendere, vi har fundet frem i vores liste. Hvis ikke du kan se prisen ud for produktet, får du den ved at klikke dig direkte videre på den til webshoppen. Her kan du også få lidt nærmere information om de enkelte kalendere.

 

Lav hyggelige julegaver med inspiration fra en broderi julekalender

I en tid hvor vi skal tænke i mere bæredygtige baner, er der ikke noget så godt og hyggeligt som at lave hjemmelavede julegaver. Selvom de har ry for at være kedelige, grimme og uden formål, kan du nu sagtens lave nogle gaver med broderi, der rammer lige der, hvor de skal.

For kender du nogen, der mangler nye puder til sofaen? Et nyt ”maleri” til stuen? Eller måske et portræt? Der er mange kreative retninger at gå i med en broderi julekalender. Det handler blot om at være åben for ideer og det kreative. Så dukker det op helt af sig selv.

Det er en langt mere bæredygtig måde at gå til gaver på, da du kan vælge at bruge garn lavet af naturmaterialer. Så tærer det ikke hårdt på de knappe ressourcer. Når du laver personlige gaver, som du også ved er kærkomne, er der også en tendens til, at de bliver brugt. De kommer ikke bare hen i hjørnet og ligge. Det er meget mere værdifuldt end en lysestage fra et boligmagasin eller en tilfældig salatskål. Fordi du har lavet det. Med kærlighed, omsorg og omtanke.

Lad dig inspirere med en broderi julekalender og se, om ikke du bliver helt fanget af at lave flotte mønstre på pudebetræk, duge og lignende. Om ikke andet kan du i hvert fald lave gaver til dig selv som en start.

 

Kom i gang med julebroderi med en broderi julekalender 2024

Husker du tilbage på noget af den hyggelige julepynt, som din egen mor eller bedsteforældre pyntede op med? Og husker du, hvordan det var sirligt hjemmelavet og broderet? Om det er dig selv eller en veninde, der romantisk tænker tilbage på den tid, er det, hvad du kan få en flig af med en broderi julekalender. For det får dig tilbage til en tid, som engang var. Men det minder dig også om, hvor meget man kan lave med broderi, og hvordan det kan pynte hjemme i boligen.

Har du gerne villet i gang med det i lang tid, men har du ikke haft tiden til at tage dig helt sammen, er en broderi julekalender en oplagt undskyldning for rent faktisk at gøre noget ved det. For det bliver en hyggelig ting, du kan sætte lidt tid af til, når du alligevel gerne vil se en julefilm, have et roligt øjeblik i hyggehjørnet eller se dagens afsnit af julekalenderen.

Vi har samlet lidt forskellige bud på broderi julekalendere, så du forhåbentligt kan finde et motiv, som du finder flot og spændende at lave.

Rigtig god jul – må du få nogle skønne kreative stunder.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om broderi julekalendere & kits

Du finder årets bedste broderi julekalendere her i guiden. Her kan du læse mere om de spændende kalendere, og samtidig vælge, om du ønsker en julekalender med broderi udstyr, eller et broderikit, hvor du selv kan lave din egen.

En broderi julekalender indeholder alt du skal bruge til at brodere. Dvs. både udstyr, materialer og opskrifter.

Denne artikel er anmeldt af Karina Troelsen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne