Ølsmagning - Årets bedste ølsmagninger i Danmark

Ølsmagning 2023 – Årets bedste ølsmagninger i Danmark

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

I Danmark kan vi godt lide øl. Det betyder også, at vi godt kan lide gaver med øl. Ølgaver kan være øl i sig selv, men det kan også være en oplevelsesgave, i form af en ølsmagning. En ølsmagnings oplevelse er den perfekte gave til øl entusiasten. Her bliver der ikke kun smagt på en række gode øl. Ofte får du også rundvisning på bryggeriet, og indblik i, hvordan man smager på øl, samt fortællinger om øllets historie og brygningsmetoder.

Så samle en gruppe venner, eller tag din bedste ven, kollega eller partner under armen, og få en uforglemmelig oplevelse for livet. Skål, og rigtig god fornøjelse!

For dig som kan lide gin, kan du med fordel også tjekke vores guide med Danmarks bedste ginsmagninger.

De bedste ølsmagning oplevelser 2023

Bøf og Bajere hos Timm Vladimirs Køkken

Kom på 4 timers madkursus hos Timm Vladimirs Køkken i København eller Århus. Kursets omdrejningspunt er saftige bøffer, sovs og selvfølgelig gode øl. En fed oplevelsesgave til ham eller hende, der vil lære at lave god mad.
Valby - Aarhus C

Ølsmagning hos Trolden Bryghus

En herlig ølsmagning hos Trolden Bryghus i Kolding, som byder på 1,5 timers ølsmagning samt en guidet rundvisning i bryggeriet. Dertil skal i også smage på spiritus fra Troldens eget destilleri.
Kolding, Syddanmark

Ølsmagning hos Braunstein

Hos Braunstein Bryghus i Køge på Sjælland, får du en ølsmagning af høj kvalitet & en fantastisk smagsoplevelse. På den 1½ times ølsmagning skal i smage på 4 gode øl, og får samtidig rundvisning og fortællinger med på vejen.
Køge, Sjælland

Ølsmagning & cruise hos Odense Aafart

Få det bedste fra 2 verdener, på et ølsmagning og cruise med Odense Aafart. I skal på en 1,5 sejltur i smuk natur, og samtidig smage på 5 forskellige vin. I får samtidg introduktion til de forskellige øl, samt sjove historier med på vejen.
Odense C, Syddanmark

Ølsmagning hos Mikkeller Baghaven

Hos Mikkeller Baghaven i København, får du en ølsmagning med 5 forskellige luksusøl. Smagningen tager timer, og inkluderer også en rundvisning i Baghaven.
København K, Hovedstaden

Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca

Kom til en spændende og anderledes Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca i København. Den 2 timers ølsmagning byder på 8 forskellige øl, samt vand, nødder og oliven som snacks. Dertil være i få introduktion og fortællinger om øl samt ølbrygningsprocesser.
København NV, Hovedstaden

Ølsmagning for 2 i hele landet

Et gavekort til en ølsmagning for 2, som kan indløses adskillige steder rundt om i hele Danmark. Bl.a. på Heidi's Bier Bar, Nørrebro Bryghus, Slotskroen og mange andre steder. I skal smage på 3-5 øl, afhængig af stedet. En fantastisk gave til alle der elsker øl.

Ølbrygning hos Timm Vladimirs Køkken

Vil du lære at brygge din egen øl? Det kan du på ølbrygningskursus hos Timm Vladimirs Køkken i Valby, København. Du får 4 timers kursus i ølbrygning, lærer at brygge din egen øl, og der vil være snacks og øl fra Timm Vladimirs eget køkken undervejs. Dertil får du dit eget bryggeanlæg med hjem samt opskrifter.
Valby, Hovedstaden

Guidet øltur på Vesterbro med Copenhagen By Mie & Friends

Copenhagen Mie & Friends tager dig med på en guidet øltur på Vesterbro, hvor i skal besøge 3 forskellige barer, og smage på 3 forskellige øl. Turen tager 3 timer, som samtidig byder på spændende fortællinger.
København V, Hovedstaden

Ost- og ølsmagning på Gundestrup Mejeri og Bryghus

Kom på ost- og ølsmagning på Sydfyn hos Gundestrup Mejeri & Bryghus, som både producerer øl & ost. I får rundvisning på både mejeri og bryghus, og skal smage på både oste og øl, mens i får fortællinger, og får gode pølser til.
Vester Skerninge, Syddanmark

Ølbrygning hos Hjemmebryggeren

Hvis du gerne vil lære at brygge dit eget øl, kan du her komme på et 5 timers kursus i ølbrygning hos Hjemmebryggeren i Silkeborg. Du vil lære hvordan du brygger dit helt eget øl, som efter gæringsperiode og flaskning, vil blive sendt hjem til dig. Under dagen vil der også være sandwhich, snacks og smagsprøver på øl.
Silkeborg, Midtjylland

Ølsmagning & Rundvisning på Løkken Bryghus

Kom til 1 times kombineret ølsmagning & Rundvisning på Løkken Bryghus i Nordjylland. Ølsmagningen bærer præg af høj kvalitet & god smag, og i skal smage på 3 øl. I vil lære om historien bag øllene, samt bryggemetoder og gode historier fra ølbranchen.
Løkken, Nordjylland

Ølsmagning hos Ø-Bryg

Ølsmagningen hos Ø-Bryg i Svenborg på Fyn, byder på 1 times ølsmagning og rundvisning. I skal smage på 4 øltyper, og får jeres eget ølglas med hjem. Dertil vil i lære om de forskellige øltyper samt brygprocesser.
Svendborg, Syddanmark

Ølsmagning hos Ølsnedkeren

Ølsnedkeren i København N byder på 2 timers ølsmagning, hvor i skal smage på ikke mindre end 7 herlige øl. I vil få fortællinger og Ølsnedkeren samt de forskellige øl, og lære om smagsnuancer og bryggeprocessor. Samtidig er der rig mulighed for at stille spørgsmål.
København N, Hovedstaden

Ølsmagning hos Taphouse

Taphouse i København K tilbyder en af Danmarks bedst ølsmagninger. Du får 1½ times ølsmagning, med smagnigner af 5 forskellige øl. Dertil vil der være fortællinger om øllene, om ingredienser, historie, brygning m.m. Er du stadig tørstig efter smagningen, er der rig mulighed for at købe flere i baren.
København K, Hovedstaden

Ølsmagning hos Wintercoat

Få en spændende øloplevelse, med ølsmagning hos Wintercoat lidt uden for Århus. På ca. 1,5 skal i smage på 5-6 forskellige øl, og vil samtidig få en rundvisning, som interessante fortællinger om øllet. Dertil får i et souvenirglas med hjem.
Sabro, Midtjylland

Ølsmagning og rundvisning hos Grauballe Bryghus

Kom til ølsmagning hos Grauballe Bryghus i Silkeborg, og smag på 8 skønne øl. Oplevelsen med ølsmagning og rundvisning tager 2 timer, hvor i samtidig vil lære og brygning og historien om bryghuset.
Silkeborg, Midtjylland

Rundvisning & Ølsmagning hos Bøgedal Brew

Kom med på rundvisning og ølsmagning hos Bøgedal Brew i Vejle. Oplevelsen byder på 1,5 timers ølsmagning med rundvisning. I skal smage på 5 gode øl, og der vil være tilhørende snacks. Dertil vil i lære om bryggeriets historie og filosofi. Efterfølgende er der mulighed for at købe special øl med hjem.
Vejle, Syddanmark

Ølsmagning som oplevelsesgave

En ølsmagning er en fed oplevelsesgave til ham eller hende, der gerne vil blive klogere på øl. Oplevelsen kan gives i gave som et gavekort, eller du kan simpelt invitere personen med. Oplevelsen er bestemt bedre sammen med en god ven, partner, kollega eller familiemedlem. Har du besluttet dig for at give et gavekort, så overvej om ikke det skal være til en ølsmagning for 2.

Det er ligeledes en oplevelse, som er super god at tage på som en vennegruppe. Det kan evt. være som opvarmning inden en tur i byen, eller efterfulgt af en god middag på jeres yndlingsrestaurant. De fleste steder er der også mulighed for at hænge ud i baren efterfølgende, skulle i stadig være tørstige efter smagningen.

Men hvornår er en sådan oplevelse egentlig en god gaveide? Udover at være en oplagt gave til venner, er det også en fantastisk gave til manden der har alt. Er din far til øl, udgør den også en fremragende Fars Dags gave. Der er faktisk stort set ingen grænser for, hvornår en et gavekort til ølsmagning er en god gave. Så længe at det er til en person der elsker øl, og sætter pris på en god oplevelse med en god ven eller vennegruppe.

Der findes mange øl entusiaster i Danmark, og dermed også mange bryghuse og mikrobryggerier, som tilbyder gode øloplevelser. Vi har undersøgt de forskellige muligheder, og samlet årets bedste ølsmagninger i Danmark. Der er smagninger over hele landet – nogle af korte, andre lange, og nogle er spændende kombinationer med smagninger af øl samt forskellige typer mad.

 

Danmarks bedste ølsmagninger

En ølsmagning hjemme med gode venner er altid hyggeligt. Hvis du vil tage det skridtet videre, findes der dog også masser af gode smagninger på bryggerier og barer rundt om i landet. Ofte med en rigtig ølekspert, vil i udover at smage på øl, høre om historier bag de forskellige øl, metoden det er brygget på, og andre interessante fortællinger. Dertil er der ofte inkluderet en rundvisning på bryggeriet, så i kan se hvordan øllet bliver brygget. En genial gave til kollegaen eller en god ven.

På en god ølsmagning, vil i også lærer om øllet smagsnuancer, lære at dufte øllet, og generelt lære at analysere det. Når aftenen er slut, er du dermed blevet meget klogere på øl, og ved fremover hvad du skal lægge mærke til, når du smager på øl.

I guiden her har vi som sagt samlet de bedste ølsmagninger over hele landet. Både i København, Århus og Odense, men også Kolding, Vejle og en række mindre byer.

 

Ølsmagning København

Der er mange muligheder for ølsmagning i København. Både klassiske smagninger, hvor i smager og analyserer en række special øl. Men også de mere atypiske øloplevelser, som differentierer sig fra de klassiske smagninger. Det indebærer bl.a. guidet øltur i København og smagning af øl kombineret med andre smagninger. F.eks. ostesmagning og charcuterismagning.   

Af ølsmagning København har at byde på, er blandt andet smagning hos Taphouse, Tribeca, Mikkeller Baghaven m.fl. Det er også i København hvor du finder de spændende Beer Walks, hvor i bliver taget med rundt på forskellige barer, og lærer om de forskellige øl såvel som byens historie. Alle sammen super spændende oplevelser i København, for de som kan lide øl.

 

Ølsmagning Århus

I Århus og omegnen omkring, er der mange ølbryggerier, store som små. Derfor er der naturligvis også gode muligheder for ølsmagninger i Århus. Bl.a. kan du opleve en smagning hos Århus Bryghus, hvor i vil smage på øl direkte fra tanken. Det må man sige er en anderledes oplevelse i Jylland, som selv en garvet øl entusiast vil sætte pris på.

Århus bliver kaldt smilets by – om det har nogen sammenhæng med de mange mikrobryggerier der findes i området, må du selv vurdere. Men en ting er sikkert, en god øl en varm sommerdag kan altid sætte et smil på læben. En ølsmagning i Århus kan du derfor være sikker på, er en god oplevelse med masser af smil og godt humør. 

 

Ølsmagning Odense

Det er ikke kun i Odense du finder gode øloplevelser. Faktisk kan du smage øl med ligesindede på en lang række bryggerier på Fyn. En særlig ølsmagning Fyn har at byde på, er en kombineret øl- og ostesmagning i Vester Skerninge. Kender du en ølelsker, som også sætter pris på god ost, så er et gavekort hertil den perfekte gave til vedkommende.

Blandt gaveideerne i guiden her finder du flere smagninger i Odense og på resten af Fyn. Det er blot at tjekke dem ud, og se hvilken du finder mest attraktiv.

 

Den perfekte gave til øl entusiasten

Entusiaster er altid på udkig efter at blive klogere og lære mere, om det de er entusiastiske omkring. En vinentusiast tager til vinsmagning, mens en person der elsker at lave mad, tager på nye madlavningskurser. Det samme gør sig naturligvis gældende for øl entusiaster. De er altid på udkig efter nye øl smagsoplevelser, at lære om historien bag, og undersøge nye brygge teknikker. Derfor er en oplevelsesgave i form af et ølsmagning gavekort, den perfekte gave til øl entusiasten.

Som øl entusiast har personen måske allerede været til ølsmagninger før. Det skal dog ikke stoppe dig for at give dem et sådan oplevelsesgavekort. Hver smagning er nemlig forskellig fra bryggeri til bryggeri, og det er en ny oplevelse hver gang. Det er nye øl der skal smages, en anden historie om brygningen, og et andet bryggeri hvor rundvisningen foregår.

Oplevelsesgaver er nogle af de fedeste gaver du kan give. Et gavekort til ølsmagning, er derfor uden tvivl en af de bedste gaveideer til øl entusiasten – hvis ikke den bedste.

 

Ølsmagning gavekort – hvordan fungerer det?

Har du besluttet dig for at give et ølsmagning gavekort i gave, men ved ikke hvordan det fungerer? Det hjælper vi dig med at få afklaring på her.

Når du køber et gavekort til en oplevelsesgave, er der typisk 2 måder det kan gøres på. Enten kan du købe det fysiske gavekort, og få sendt det hjem til dig, eller direkte til modtageren. Alternativt kan du få gavekortet digitalt, hvor du enten kan printe det ud, og beholde det digitalt.

Hvordan gavekortet skal indløses, kommer an på hvor du har købt det henne. Nogle gavekort indløses direkte hos bryggeriet hvor smagningen foregår. Har du købt gavekortet hos en forhandler af oplevelsesgaver, f.eks. Duglemmerdetaldrig, GoDream eller Smartbox, skal gavekortet indløses på deres hjemmeside. Her tilgår modtageren blot hjemmesiden hvor oplevelsesgaven er købt, og navigerer til siden hvor oplevelsen kan bookes. Her indsættes koden fra gavekortet, hvorefter du får mulighed for at vælge dato. Efter det får du en bekræftelse, og så er det ellers bare afsted til ølsmagning på den givne dato.

 

Kombiner øl oplevelsen med mad og snacks

Ønsker du den absolut bedste ølsmagning oplevelse, er der nogle ting som er essentielle. For det første skal oplevelsen foregå hos en vært som har styr på øl, og som ligeledes serverer gode øl. Dertil skal du være i godt selskab – enten i form af venner du tager med, eller de andre deltagere på smagningen. Vil du toppe oplevelsen af, er det ligeledes vigtigt med god mad og/eller snacks.

Ved at servere mad og snacks til ølsmagning, vil du opleve, at oplevelsen bliver lige en tand bedre. Men hvad serverer man til ølsmagning? Typisk vil man servere salte snacks, som peanuts, oliven, kødtapas, ristede mandler og lign. Dertil vand, så munden kan skyldes ren inden næste øl, og du får den fulde smagsoplevelse med. Vil du servere mad til ølsmagning, som i hele retter, kommer det i høj grad an på, hvilken øl som drikkes. Ligesom med vin, passer de forskellige typer øl til forskellige typer af mad.

 

Virtuel ølsmagning online

Det er blevet utroligt populært med virtuel ølsmagning online. Her samles folk online via videoopkald, og smager på øl sammen. De virtuelle smagninger bliver med stor succes afholdt af forskellige bryghuse, som firmaarrangementer såvel som for private vennegrupper.

Konceptet blev særlig populært da Danmark d. 8/5/21 slog verdensrekorden i Verdens Største Virtuelle Ølsmagning. Eventen blev holdt af TV2 og Tivoli, i Tivoli København, hvor 16.843 deltagere var med til at slå verdensrekorden. Det er dermed også Danmarks største ølsmagning. Eventen tog 4 timer, hvor der blev smagt på helt 12 danske special øl. Ønsker du at prøve selv samme special øl, kan de stadig købes som en færdig pakke. Her får du samtidig 2 ekstra drinks, samt en ”dagen der på” øl.

 

Danske bryghuse og mikrobryggerier

Der er mange danske bryghuse og mikrobryggerier som tilbyder ølsmagning. Her får du et overblik, over nogle af de bryghuse, vi mener du får den bedste øl- og smagsoplevelser hos.

 • Taphouse
 • Bøgedal Brew
 • Aarhus Bryghus
 • Ølsnedkeren
 • Nørrebro Bryghus
 • Løkken Bryghus
 • Trolden Bryghus
 • Gundestrup mejeri og bryghus
 • Bryggeriet Flakhaven
 • Braunstein
 • Ø-bryg
 • Gamma Brewing
 • Ugly Duck Brewing
 • Grauballe Bryghus

Du finder naturligvis oplevelsesgaver til smagninger hos flere af ovennævnte bryghuse, på vores liste over årets bedste ølsmagninger i Danmark.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Du kan finde gode oplevelser hvor i smager på øl over hele landet. Få det fulde overblik over årets bedste ølsmagninger i Danmark, her i vores guide.

Den bedste gave til øl entusiasten, er et oplevelsesgavekort til en ølsmagning. Find den bedste oplevelse nær dig her i vores guide.

Danmark satte d. 8. maj 2021 verdensrekord i verdens største virtuelle ølsmagning, med 16.843 deltagere. Eventen blev afholdt i Tivoli i København.

Denne artikel er anmeldt af Thomas Vest (5/5)
5/5