Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Sjove pengegaver - Geniale pengegaver til børn & voksne

Sjove pengegaver 2024 – Geniale pengegaver til børn & voksne

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Sjove pengegaver er uden tvivl populære – særligt til fødselsdag, konfirmation og bryllup. Det er dog ikke unormalt, at der også gives pengegaver i studentergave eller julegave til teenagere og børn. En sjov pengegave er – som navnet antyder – en super sjov gave. Ikke kun sjov at modtage for modtageren, men i høj grad også sjov at give, for dig som gavegiver.

Vi har her samlet alle de mest kreative og sjoveste pengegaver vi har kunne finde på nettet, som du kan få inspiration fra.

Sjove og kreative pengegave ideer

Personlige kortholdere med gravering

En stilfuld og praktisk kortholder er den perfekte gave til den moderne person. Med mulighed for personlig gravering.
Inkl. gratis gravering

Personlig kortholder i læder med indgravering

Denne elegante læderkortholder er både praktisk og stilfuld. Perfekt til at holde styr på dine kort og sedler. Et sofistikeret tilbehør til den moderne person. Og så kan den personliggøres med indgraveret navn!

iDventure The ClueBox: En Hjernevrider af en Gave

Få din indre detektiv frem med iDventure The ClueBox. Denne udfordrende gåde vil teste dine problemløsningsevner og holde dig underholdt i timevis. Det er den perfekte gave til dem, der elsker et godt mysterium.

Himitsu-Bako - Japansk puslespilsboks

Oplev det gamle Japan med denne traditionelle Himitsu Bako, også kendt som en japansk puslespilsboks. En spændende gave til dem, der elsker mysterier og gåder.

Mekaniske puslespil med gåder og hemmelige rum

Kender du en som elsker gåder og mystik? Så giv en af disse mekaniske puslespil fra Escape Welt. Flere af dem gemmer på hemmelige rum, og kan dermed bruges som en anderledes gaveæske, eller blot et hemmeligt rum, til at gemme det du nu har lyst til. Se de mange fede udgaver af spillet via linket.

Cryptex-puslespil

Cryptex-puslespil er både et mystisk genstand og en alternativ gaveæske. For at komme ind i kapslen skal du have det rigtig kodeord. Giv det som en spændende gave i sig selv, eller som en gaveæske med en ekstra gave indeni.

iDventure ClueBox Davy Jones Locker: Det ultimative Mysterium

Udforsk det ukendte med iDventure ClueBox Davy Jones Locker. Denne gådefulde boks vil udfordre din logiske tænkning og holde dig underholdt i timevis. En fantastisk gave til dem, der elsker et godt mysterium.

iDventure Cluebox Captain Nemo's Nautilus: Til Gådeløseren

Dyk ned i en verden af mysterier med iDventure Cluebox Captain Nemo's Nautilus. Denne gåde er perfekt til den nysgerrige sjæl, der elsker at løse gåder. En udfordrende og spændende gave.

Money Maze Pengelabyrint

Giv en gave, der udfordrer modtageren med dette penge-labyrintspil. Det er en sjov og unik måde at give penge eller andre små gaver på. Perfekt til den, der elsker en god udfordring.

IQ-box

Udfordr din IQ med denne spændende IQ Box. En perfekt gave til dem, der elsker at blive intellektuelt udfordret og løse gåder.

iDventure Tin Woodman's Heart Gaveskjuler: Til Den Eventyrlystne

Overrask dine kære med iDventure Tin Woodman's Heart gaveskjuler. Denne spændende gaveskjuler vil tilføje et element af eventyr til enhver gave. Ideel til den eventyrlystne person i dit liv.

Sød tin med billede

Vil du gerne overraske med en sød lille gave? Så er denne tin med mulighed for et personligt billede oplagt. Inde i den kan du lægge en ekstra sød eller romantisk overraskelse.

Geniale pengegaver

Når vi giver penge i gave på en sjov måde, er der ofte 2 måder at gribe det an på. Den første er, at pakke pengene ind på en dekorativ flot måde, som samtidig er sjov. Det kan være som en pengebuket, penge i en ramme, eller som ’’økonomiske indsprøjtninger’’, hvor sedler pakkes ind i store kanyler.

Den anden måde at give sjove pengegaver på, er med henblik på, at modtageren skal kæmpe lidt for guldet. Den type er ofte den sjoveste gaveide, og den vi ofte ser som konfirmationsgaver og fødselsdagsgaver til rund fødselsdag.

Du har sikkert været ud for, at være inviteret til fødselsdag, konfirmation eller bryllup, og fået en ønskeseddel hvor der kun står penge på. Men bare rolig – kedelige pengegaver er et afsluttet kapitel. I artiklen her åbner vi i stedet et nyt kapitel. Et kapitel fyldt med sjove og kreative pengegaver til børn såvel som voksne.

 

Ideer til sjove og kreative pengegaver

Du har modtaget ønskesedlen og meldingen er klar; det er penge der ønskes i gave. Har du besluttet dig at efterleve ønsket og give penge i gave, har du nu 2 muligheder. Hæv pengene, find en lille konvolut at putte dem i, og skriv et kort. Bum – her har du den klassiske pengegave. Men er den ikke liiiidt for kedelig?

Den anden mulighed du har, er at være opfindsom, og enten lave, eller finde, en kreativ pengegave. Nu tænker du måske; hvor mange kreative pengegaver findes der? Jeg kan berige dig med, at der findes mange. Rigtig mange. Når det kommer til kreative måder at give penge på i gave, er det i sandhed kun fantasien der sætter grænser.

Lad os se nærmere på både kreative og sjove pengegaver til børn og voksne, til en række forskellige gaveanledninger. Her i blandt konfirmationsgaver, gaver til rund fødselsdag, bryllupsgaver m.fl.

 

Kreative pengegaver til børn

Det bliver mere og mere almindeligt for børn, at ønske sig penge i gave. Det gælder både  fødselsdagsgave, konfirmationsgave og julegave til børn. Der er både fordele og ulemper ved at give pengegaver til børn. Fordelen er, at de får hvad de ønsker sig. Hvis der står penge på ønskesedlen, og de det får det i gave, bliver de glade og tilfredse. Samtidig er tendensen, at børn i dag ønsker sig dyre gaver. Gadgets, computere, smartphones og andre lignende produkter, er ofte for dyre at give i gave. Derfor kan det være en fordel, at give børnene penge, så de selv kan spare op, til det de ønsker sig allermest.

Men hvordan giver du bedst muligt, pengegaver til børn på en kreativ måde? Få inspiration til 3 ideer her.

   

Pengekaktussen

For at lave en pengekaktus, skal du bruge en agurk, en potte, tandstikker, lidt jord og nogle mønter. Snit små rifter i agurken, sæt mønterne i, og sæt efterfølgende tandstikker i, så det ligner en kaktus. Herefter sætter du blot agurken fast i jorden i potten, og kommer yderligere mønter oven på jorden. Voila – du har din helt egen hjemmedyrket pengekaktus, klar til at give i gave! Denne gaveide er desuden også god at give i indflyttergave

 

Penge i sand

Til denne pengegaveide, skal du bruge en sandspand, en si, sand og en masse mønter. Bland sandet og mønter godt sammen i spanden, og giv derefter spanden fuld af sand, med en si i gave. For at få fat i guldet – som er mønter i det her tilfælde – skal modtageren si alt sandet igennem, for at samle alle mønterne. En super sjov pengegave til børn, som de skal arbejde for at få. En gave som er både sjov gavegiveren såvel som modtageren. 

 

En gaveæske der skal tænkes for at åbne

Der findes mange gaveæsker, som der skal arbejde for at åbne. Det kan være et mekanisk puslespil, en IQ box, eller en gaveæske, hvor der på en eller anden måde skal løses en gåde, for at åbne den. På vores liste over sjove pengegaver finder du et godt udvalg af sjove gaveæsker, hvor modtageren skal bruge hjernen for at åbne den, og få fat i indholdet. Gaveæsken kan efterfølgende bruges til at opbevare penge eller andre små værdifulde genstande. Det er en 2-i-1 gave, som er sjov for alle de involverede.

 

Sjove pengegaver til konfirmation

Konfirmander er kendte for, at ønske sig penge i gave, og der går ofte konkurrence i, hvor mange penge de får skabet sammen. Er du inviteret til konfirmation, vil du derfor ofte være ude for, at skulle give penge i gave. Her har du valget imellem at være en af dem, som giver sjove pengegaver til konfirmation, eller giver den klassiske – lidt småkedelige – pengekonvolut. Hvis du er en af dem som gerne vil give sjove pengegaver i konfirmationsgave, får du her inspiration til lidt ideer du kan bruge.

  • Tørresnoren – Tag en snor, et par små klemmer, og en håndfuld pengesedler. Om det er 50’ere, 100 kr. sedler eller noget helt tredje, er op til dig. Her hænger du blot pengene op på snoren, så det ligner de hænger til tørre. En simpel og sjov gave til ham eller hende der skal konfirmeres.
  • Pengeregn – For at lave pengeregn, skal du bruge en paraply, noget tråd og nogle pengesedler og/eller mønter. Her hænger du sedler og mønter op i tråden fra paraplyen af, så det ligner det regner med penge, ned på personen som holder paraplyen.
Penge hænger til tørre på en tørresnor

En sjov måde at give penge til konfirmanden

Er du den kreative type? Så kan du folde pengesedlerne som tøj – enten t-shirts eller kjoler, afhængig af om det er en konfirmationsgave til ham eller hende. Når du har gjort det, kan du give dem som de er. Du kan også kombinere denne ide med tørresnor ideen, eller lave et lille klædeskab af en papkasse, og hænge dem op i. På den måde ligner det, at tøj pengene hænger i et klædeskab. Du kan finde mange guides til at folde sedler som tøj med en simpel søgning på nettet.

Tøj lavet af penge som sjove pengegaver

Sjove pengegaver til fødselsdag

Penge er en populær fødselsdagsgave til børn. Dog er det ikke kun børn som får penge i gave på deres fødselsdag. Der gives ofte også sjove pengegaver til voksne – særligt til rund fødselsdag. Så skal du give en 40 års fødselsdagsgave, og ved du ikke hvad du skal give, kan du overveje en sjov pengegave. Det er både et festligt indslag, og en sjov aktivitet for fødselaren såvel som gæsterne. Måske i større grad gæsterne – selvom det er fødselaren som sidst på dagen sidder tilbage rigere end han/hun var om morgenen.

Der findes masser af sjove ideer til pengegaver til fødselsdage, både til børn og voksne. Ved nogle skal du ud og købe lidt materialer for at lave dem, andre er stort set gratis. Langt de fleste vil du kunne lave med ting du allerede har derhjemme.

 

Giv en alternativ bryllupsgave

Er du inviteret til bryllup, og skal finde en god bryllupsgave til parret? Bryllup er en fremragende anledning af give sjove pengegaver til. Særligt hvis de har ønsket sig penge i bryllupsgave. Det er meget almindeligt til bryllupper, da de ofte sparer op til noget til huset, eller måske en udlandsrejse.

I stedet for bare at give penge, kan du i stedet give en alternativ bryllupsgave. Nemlig en af de sjove pengegaver her:

  • Pengekage – En pengekage er en både sjov og anderledes gave. Der er hovedsageligt 2 måder du kan lave en pengekage på. Du kan lave en egentlig kage, hvor du pynter den med pengesedler. Anden måde er at lave en model som har form som en kage, og her dekorere det med penge udenpå, så det ligner en kage lavet af penge.
  • Pengebuket – For at lave en pengebuket, skal du have formet pengesedler, så det ligner blomsterhoveder. Herefter sættes de fast på en stilk og samles til sidst, så det ligner en blomsterbuket. Der er en helt speciel måde du kan folde sedlerne på, så det ligner blomster. Der findes adskillige guides og videoer online, hvor du lære at lave de flette pengeblomster.

Personlige pengegaver til børn og voksne

For at give personlige pengegaver til børn såvel som voksne, er det essentielt, at temaet er noget de holder af. Skal du f.eks. give gave til en fodboldfan, er det oplagt at lave noget med en fodbold eller en fodboldbane, hvor du får penge implementeret på den ene eller anden måde. Er det en gave til teenageren som elsker tøj, kan du folde pengesedler som tøj, og give på den måde.

Det som er vigtigt når du skal give en personlig pengegave, er at det har noget at gøre med modtagerens hobby, interesser, arbejde, eller på anden måde noget, som betyder meget for dem i deres liv. Første skridt er derfor at få fastlagt temaet som du vil lave gaven omkring. Herefter kan du begynde at sætte kreativiteten i gang og lede efter gode ideer, til hvordan det kan lade sig gøre.

Som med almindelige gaver, er personlige pengegaver en af de bedste typer du kan give. Vi elsker alle sammen når noget er specielt til os. Det får os til at føle os godt tilpas – lige nøjagtig sådan man bør føle på sin fødselsdag, eller anden vigtig dag i livet.

 

Giv en sparegris med penge i

En sparegris med penge i, er endnu en sjov gave du kan give. Der findes masser af sjove sparegrise, som egner sig godt som gave. Find en kan lide, og fyld lidt penge i den. På den måde hjælper du samtidig modtageren med at starte en opsparing. En sparegris med penge i, er en oplagt pengegave til børn på deres fødselsdag, og ligeledes til konfirmationer.

Det gode ved denne type gave er, at du kan give den uanset budget. Har du et budget på 100 kr. ligger du blot en hundredkroneseddel i. Uanset budget, fylder du blot penge i sparegrisen, til der er det ønskede beløb.

 

Prøv kræfter med penge origami

Origami er en kunst, hvorpå du kan folde et stykke papir, på en sådan måde, at det forestiller et objekt. Det kan være alt fra en sommerfugl til et sejlskib. Ligeledes kan du bruge origami til at folde pengesedler, og give dem i gave. Det er en super sjov og kreativ måde, at lave en simpel pengeseddel, om til en sjov gave til hende eller ham. Der er stort set ikke grænser for, hvad du kan lave med origami. Blandt nogle af de mest populære figurer er svaner, hjerter og blomster.

Er du kreativ, er det bare om at komme i gang, og lære at lave origami ud af pengesedler. Det er er kunst som du uden tvivl vil få god gavn af flere gange i livet, og som nemt kan læres på nettet.

Denne artikel er anmeldt af Ken Kristensen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne