Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Bedste Studentergaver – Geniale Gaver Til Studenten

Bedste Studentergaver 2020 – 50+ Geniale Gaver Til Studenten

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hver sommer kommer der et nyt hold studenter og studiner, som er lykkelige over endelig at have bestået eksamen og fået huen sat på hovedet. Tradition tro skal de ønskes tillykke med den flotte titel, og selvfølgelig have nogle gode studentergaver der passer til anledningen.

Er du en af dem der står og skal give en studentergave i 2020? Mangler du inspiration og gode gaveideer til hvad man giver studenter i gave? Så kan jeg glæde dig med at du her har en liste med 50+ af de bedste studentergaver 2020. Vi har samlet et masse geniale gaver til studenten, i forskellige prisklasser og kategorier.

Du finder både gaveideer til ham og gaveideer til hende, til STX studenter, HHX studenter, HTX studenter og sort set alle andre som har bestået deres studentereksamen og fået huen på. Sågar dem som har været så dygtige at få sort hue. På den måde er du næsten garanteret at kunne finde den perfekte gaveide, til lige netop den type student du skal give gave til.

Gavekategorierne er:

 • Klassiske Studentergaver
 • Studentergaver Til Ham
 • Studentergaver Til Hende
 • Personlige Studentergaver
 • Fede Studentergaver
 • Sjove Studentergaver

 

Under disse kategorier finder du som sagt gaveideer i forskellige prisklasser, der egner sig til studentergaver. Samtidig har vi samlet gaveideer fra en masse forskellige interesseområder. Så om du er på udkig efter gaver til kæresten, til din søn eller datter, gaver til veninden, eller noget helt andet, vil du kunne finde gaveideer der passer til lige netop din situation her på listen. God gavejagt!

Indholdsfortegnelse over de bedste studentergaver 2020

Klassiske Studentergaver

Når det kommer til studentergaver, er der nogle helt klassiske gaver, som der er tradition for at give. Mange af disse er af gammelt dansk design. Blandt disse er blandt andet den kendte hoptimist af Hans Gustav Ehrenreich, som er set i mange forskellige udgaver de sidste 50 år.

Der er de flotte Kay Bojesen figurer, som startede med den kendte Abe figur. Der er sidenhen kommet rigtig mange nye til, alt fra biler, til hund, til de mere eksotiske dyr som panda og zebra.

Og så har vi selvfølgelig de elegante Georg Jensen designs, hvor øllefant oplukkeren en en særlig poplær studentergave. I kategorien her har vi samlet gaveideer fra de 3 kendte danske designere, sammen med end håndfuld andre klassiske gaver som en hver student vil elske at modtage.

Studenter Hoptimist i Træ

Den klassiske hoptimist med studenterhue, nu i en egetræs udgave under navnet Hoptimist Woody Student Bimble. Den er 15 cm høj og kommer med tilhørende klistermærker i henholdsvis blå, marineblå, rød og lilla. På den måde passer den til de fleste huer. Både STX, HHX, HTX og HG. Hoptimisten er af klassisk dansk design, designet af Hans Gustav Ehrenreich for over 50 år siden. En af de mest klassiske studentergaver i en ny flot version.

Kay Bojesen Figurer

De klassiske Kay Bojesen figurer er populære gaver, til særlige lejligheder som jubilæums og studentergaver. Vælg mellem de mange flotte træ figurer, hvor der selvfølgelig er Aben, som er Kay Bojesens mest berømte træfigur. Udover dem du ser på billedet, kan du også vælge mellem bjørn, flodhest, zebra, panda og mange andre. De dekorative træfigurer har længe været en klassisk gave til studententer.

Georg Jensen Øllefant Oplukker

Georg Jensen øllefant oplukkeren er endnu en klassisk studentergave i dansk design. Elefant oplukkeren er ikke kun fremragende til at åbne øl og sodavand, den er også ultroligt dekorativ. Oplukkeren kan derfor sagtens stå fremme og pryde rummet den er i. En god studentergave til veninden eller vennen. Kan samtidig blive en personlig gave ved at tilvælge gravering.

Studenterhue Nøglering Med Flere Farver Bånd

Denne flotte og elegante studenterhue nøglering er en klassisk og god studentergave til ham eller hende. Der medfølger gummibånd i forskellige farver, så den passer til forskellige studenterhuer. Både den røde til gymnasiet, lyseblå til HF, kongeblå til højere handelseksamen og marineblå til HTX studenten. Nøgleringen kan graveres, så det samtidig bliver en personlig gave.

Kay Bojesen Garder Med Dannebrog Flag 22cm

Endnu en klassisk studentergave fra Kay Bojesens træ figurer. Garderen er lavet med inspiration fra Amalienborgs gartere der vogter ved dronningen. Garderen er en super god studentergave, og kan efterfølgende bruges til at sætte frem på fødselsdagsbordet ved fødselsdage. Ønsker du at finde en personlig gave til studenten eller studinen, kan den samtidig graveres.

Send Blomster, Chokolade Eller Gavekurv Til Studenten

Send en klassisk rød rose med chokolade til studenten, eller en studenterbuket i rød eller blå, afhængig af farven på huen. Du kan også vælge champagne, gavepakker og gavekurve, som egner sig perfekt som gave til studenten. Oplagt studentergave til kæresten, veninden eller fra forældre.

En God Flaske Champagne Eller Vin

En hver student vil bliver lykkelig over en god flaske champagne eller vin. Det kunne f.eks. være Möet & Chandon champagnen som er et populært valg. Tradition tro skal studenterne efter eksamen slappe af og nyde de har fået huen. Det gøres ofte med våde varer. Derfor er en god flaske champagne eller vin en oplagt studentergave til veninden, vennen eller kæresten.

Flytte Hjemmefra Pakke

Hvis studenten stadig bor hjemme, er det måske ved at være tid at flytte hjemmefra efter han eller hende har fået huen. Hvilken bedre måde at gøre det på, end med en studentergave som samtidig er en flytte hjemmefra gave. I denne flytte hjemmefra pakke fra Georg Jensen Damask har du både en canvastaske, håndklæder til køkken og bad, viskestykker og karklude. Den perfekte gave til studenten som snart skal flytte hjemmefra.

Studentergaver Til Ham

Det er ikke alle studentergaver der passer lige godt til både drenge og piger. Derfor har vi dedikeret en kategori med gode studenter gaver til ham. Hvis du leder efter gaveideer som er særlig mandige og passer perfekt til drenge, så er det denne kategori du skal se nærmere på.

Georg Jensen Konno Kortholder i Rustfrit Stål

Georg Jensen konno kortholderen er et stilet og elegant alternativ til den almindelige pung, og den perfekte studentergave til ham. Den kan personliggøres ved at tilvælge gravering. Du kan f.eks. skrive studentens navn og efternavn, eller ud kan vælge at skrive et inspirerende citat eller en lille personlig hilsen. 

Emporio Armani Herreur

Et flot armbåndsur er en oplagt gaveide til studenten fra forældre. Dette elegante, sorte Emporio Armani Giovanni herreur er i stål, med sort skive og læderrem. Hvis du ønsker at gøre uret mere personligt, kan du vælge at få uret graveret ganske gratis. En god studentergave til ham som går med ur. Vælg også mellem mange andre flotte ure.

Urboks Studentergave Til Ham

Hvis du leder efter en god studentergaver til ham, så kan en urboks være en fremragende gaveide. De fleste studenter har mindst et par uger, men mange af dem har ikke en lækker urboks til at opbevare dem. Vælg mellem urbokse som har plads til 5-10 ure, i enten kunstlæder eller træ. En oplagt studentergave til kæresten eller sønnen, som ham helt sikkert vil elske.

Champagnesabel

Hvilken bedre måde at skyde studentergildet i gang på, end ved at åbne en flaske champagne med en champagnesabel. Denne type champagnesabel er nem at bruge, og kræver ikke ret meget øvelse. En anderledes, men samtidig elegant studentergave til ham, som han med garanti vil få meget glæde ud af. Samtidig kan han vise sine gæster og medstudenter, at han har styr på en flaske champagne. Champagnesablen kommer samtidig i en flot trææske.

Karaffel Med 4 Whiskeyglas Gaveæske

I dette gavesæt får du én karaffel med tilhørende 4 krystal whiskeyglas. En super god gaveide til studenten som elsker et godt glas whiskey. Med dette sæt kan han nemlig nyde sin whiskey med stil. Kan evt. kombineres med en god flaske whiskey for at fuldende gaven. En studentergave til ham der helt sikkert vil blive brugt, ikke mindst i studenterugen!

XO Cognac Med Chokolade Gavesæt

Gavesættet indeholder en flaske Naud XO Cognac fra Frankring, semt 2 stk. Willies cacao chokolade, pakket i en flot sølvpose. XO er en klassisk cognac. Hvis studenten endnu ikke har lært at drikke cognac, er dette det perfekte tidspunkt. Den vil gøre sig godt som gave til studentergildet. 

Studentergaver Til Hende

Ligesom der er studentergaver der egner sig bedre til drenge, er der ligeledes dem som passer bedre til piger. Smykker i studentergaver er f.eks. særligt populære hos studiner, og står på mange pigers liste over studentergave ønsker. Derfor har vi i denne kategori valgt at have et godt udvalg af smukke smykker. Dertil finder du selvfølgelig en række andre spændende gaveideer, som egner sig perfekt som studentergaver til hende. Er det din kæreste eller datter som er blevet student, vil du finde denne kategori særlig interessant.

Forgyldte Halskæder - Me And My Angel

Denne utroligt smukke engle halskæde består af 2 forgyldte halskæder og 2 forgyldte englevedhæng. Halskæden kan bæres som én halskæde, eller den kan deles op. Du kan give den ene til en du holder af, og beholde den anden del selv. En super god studentergaver til hende. Ideel som studentergave til veninde eller søster.

Daffys Gin Gavepakke Med 2 Glas

Hvis studenten er til gin, så er denne Daffys gin gavepakke med 2 glas den oplagte gaveide til hende. Daffys gin er ikke kun en fremragende gin, flasken og glassene er også dekorative. En oplagt studentergave til veninden. Og ikke mindst en god studentergave til hende som skal fejre studenterugen med våde varer, på bedste maner!

Studenterarmbånd Med Vedhæng

Disse fantastiske læderarmbånd med vedhæng fra Endless Nordic, er den perfekte studentergave til hende! Armbåndende fås i forskellige farver, med forskellige vedhæng i guld og sølv. På den måde, kan du finde det armbånd som passer lige præcis på studentens hue. Både rød til STX studenten, blå til HTX studenten, sort for sort hue osv. 

GHD Ultimate Travel Gavesæt

GHD ultimate travel gavesættet, er en god studentergave til hende som skal læse videre, eller skal ud og rejse. Det indeholder GHD Platinum Professional Styler glattejern, GHD Flight Travel Hairdryer og en GHD protective bag. På den måde kan hun have det bedste bedste udstyr til håret med, lige meget hvor hun rejser hen.

Moderne Håndtasker

Håndtasker er en af de accessories som de fleste kvinder ikke kan få nok af! Derfor går du aldrig galt i byen, ved at give en moderne håndtaske i studentergave til hende. Vælg mellem populære brands som Object, Pieces, Depeche og Noella. Så står du i en situation hvor du ikke ved hvad du skal give hende i gave, så er en håndtaske et fremragende valg. En gave hun helt sikkert vil elske at modtage!

RE:DESIGNED Tasker

De fleste kvinder elsker tasker. Derfor er en lækker taske en fantastisk gaveide som studentergave. Taskerne fra RE:DESIGNED er både flotte, og af super god kvalitet. Det er en taske hun kan bruge i mange år. En super god gaveide til studinen som, trænger til en ny taske efter alle studieårene! På den måde kan hun starte ny uddannelse eller arbejde efter sommerferien, med en ny smart taske.

Sif Jakobs Smykker Med Indgravering

Hvis du vil give hende en personlig studentergave, så er disse Sif Jakobs smykker med indgravering en super god gaveide. Du kan vælge mellem smukke halskæder, armbånd og ringe i guld eller sølv. Du vælger blot smykket, tekst og motiv og til sidste skriftypen du vil have indgraveret. En af de absolut bedste personlige studentergaver til hende i 2020.

Ur og Smykker Gavesæt Til Studenten

Overrask studenten med et matchende ur og smykke gavesæt. Vælg mellem ure som Daniel Wellington, Sekonda, Sinobi og mange flere. Et ur er en klassisk og elegant gave, som både kan gives fra kæreste, familie og venner. Den perfekte gaveide til studenten, og et af de mest populære studentergave ønsker i 2020. Samtidig kommer uret i en flot urkasse. Gaveindpakning kan tilkøbes for mindre beløb.

Flora Blomster Guld Øreringe

Hvis du vil give en virkelig god studentergave til hende, så er disse flora blomster guld ørering fra Abelstedt et oplagt valg. Øreringene er af sterlingsølv, belagt med 18 karat guld. De kan bæres på 2 måder, med eller uden stilk. De smukke øreringe er af dansk design, og holder en livstid. De bliver uden tvivl en favorit i studentens smykkeskrin.

Loving Hjerte Halskæde og Øreringe Smykkesæt

Dette fantastiske loving hjerte smykkesæt fra Abelstedt, er fremstiller i sterlingsølv og belagt med 18 karat guld. Dertil har de facetterede krystaller. Smykkesættet består af én halskæde og et sæt øreringe. De er af dansk design og holder en livstid. En god studentergave som en hver kvindelig student vil elske at få i gave. Ideel som gave fra forældre eller kæresten.

Personlige Studentergaver

Alle elsker at modtage en personlig gave som kommer fra hjertet. Derfor har vi valgt at inddrage en kategori dedikeret til personlige studentergaver. Flere af disse gaveideer er samtidig i den lavere prisklasse. Hvis du er på udkig efter studentergave til veninden eller kammeraten, er det derfor oplagt af finde en personlig gave til en overkommelig pris i denne kategori.

Personliggjort Marabou Hjerter Chokoladeæske

Hvis studenten du leder efter gave til elsker chokolade, så er det her den perfekte personlige studentergave. Du personliggør æsken og bestemmer selv hvad der skal stå på den. Det kunne f.eks. være studentens navn og en lille hilsen under. Chokoladen er Marabou hjerter, fyldt med lækker nougat. En både personlig og unik gave til studenten.

Personligt Håndklæde Student 2020

På udkig efter en personlig gaveide til 2020 studenten? Så er en af disse lækre håndklæder et godt bud. Du vælger hvad der skal broderes på håndklædet udover student 2020. Håndklæderne er af 100% bomuld og fås i flere størrelser. Dertil fås de både i rød og blå, så det passer til studenterhuen. Et lækker kvalitets håndklæde som egner sig perfekt som gave til studenten.

Personligt Billede Eller Plakat Af Hund/Kæledyr

Hvis studenten du leder efter gave til, har en hund eller andet kæledyr, så er denne studentergave ide årets studentergave! Indsend billede af kæledyret og få et billede eller en plakat af det som konge, dronning, gentleman eller anden charmerende karakter. Brug koden PSZV8 og få 10% Rabat.

Personlig Chokolade Med Studenter Tema

Overrask studenten med en personliggjort chokolade! Vælg mellem flere forskellige typer. Her i blandt almindelige chokolade med besked, chokolade med roser, chokoladeæske med billede på, billede trykt på chokolade med flere. Den perfekte personlig gave til studenten som elsker choklade. Oplagt som studentergave til veninden eller kæresten.

Fede Studentergaver

En studentergave behøver ikke være traditionel eller personlig. Nogle gange er en fed gave meget bedre. Derfor har vi her samlet en række fede studentergaver. Her finder du blandet andet gaveideer til studenten, som skal ud og have nogle oplevelser og krydse alle de ting af bucket listen, som de ikke har fået nået i studieårene. Der er gaver som egner sig perfekt til ham eller hende der tager et sabbatår, og skal ud rejse, eventuelt som backpacker. Samtidig er der oplevelsesgaver som giver et godt adrenalinsus. Det er også her du finder fede gadgets, skulle studenten være til det.

Scratch Map Deluxe

Mange studenter vælger efterfølgende at tage ud og rejse eller backpacke. Hvis studenten du leder efter gave til skal det, så er dette scratch map en super god studentergave. Skrab de steder på verdenskortet som ønskes markeret, det kan f.eks. være de lande man har besøgt, eller gerne vil besøge. En oplagt studentergave til veninden eller vennen som skal ud og rejse.

100 Things You Must Do Before You Die Plakat

Under studierne er der som regel ikke meget tid til at krydse ting at bucket listen. Men det skal der bestemt gøres op for efter eksamen og huen er på plads! Denne plakat med 100 ting du skal gøre før du dør, er den perfekte studentergave til studenten som evt. har et sabbatår eller skal ud og rejse. Efterhånden som de forskellige punkter er fuldført kan lågnere åbnes.

100 Places You Must Visit Before You Die Plakat

Endnu en plakat der kan hjælpe til at få bucket listen fuldført. Denne version er med 100 steder der skal besøges før du dør. En god studentergave ide som studenten helt sikker ikke havde tænk på selv. En af de bedste gaver til studenten som skal ud og rejse, og gerne vil have krydset nogle lande og steder af bucket listen.

Vandreygsæk

En vandrerygsæk er endnu en god studentergave, til studenten som skal ud og rejse og backpacke. Vælg mellem adskillige kvalitets rygsække i forskellige farver og størrelser, både 70 L, 80 L og 90 L. En god vandrerygsæk er et must for alle backpackere, og er derfor en oplagt gave til studenten som skal ud og opleve verden og nyde friheden.

CHARGEit Power Bank og Trådløs Oplader

CHARGEit fungere både som en power bank og trådløse oplader til din mobil. Dette er studenterudgaven, hvor der er graveret Årets Student på siden. Power banken er i et klassik og stilet dansk design og af høj kvalitet. Du finder ikke en federe power bank end denne. En fantastisk god studentergave til både ham og hende.

TOUCHit Bluetooth Høretelefoner

TOUCHit høretelefonerne har eksklusiv active noise cancellation, som gør at lyd udefra lukkes ude og støjen minimeres. På den måde er du sikret en perfekt lydoplevelse. Høretelefonerne har en batteritid på hele 22 timer. De er i dansk design og utroligt konfortable, da de er special designet med 2 puder i hver side. En god studentergave som du helt sikker ikke går galt i byen med.

WOOFit Bluetooth Højttaler Årets Student Udgave

Endnu et fantastisk produkt fra SACKit. Denne WOOFit bluetooth højttaler er en lille og elegant højttaler, men med stor lyd! Samtidig er den vandafvisende, så den f.eks. kan tages med til stranden, eller på ferie ved poolen. Dette er Årets Student ugaven, med Årets Student graveret på siden. Perfekt studentergave til veninden eller kæresten.

Kør i Sportsvogn På Bane Eller På Gaden

Efter eksamen er det tid for studenten af får nogle gode oplevelser. Derfor er en oplevelsesgave en fantastisk god studentergaver. Giv et gavekort til at køre i en sportsvogn, enten på gaden, eller på bane hvor den rigtig kan få gas. Vælg mellem Ferrari, Lamborghini, Audi R8, Porsche og andre fede sportsvogne. En genial gave til studenten.

Tandem Faldskærmsudspring

Når eksamen er overstået er det som sagt tid til at få krydset nogle ting at bucket listen. Lang de fleste har faldskærmsudspring på deres bucket liste, så hvorfor ikke give det i gave til studenten? Han/hun vil uden tvivl få en fantastisk oplevelse for livet, og det er bestemt en gave de vil huske dig for. En perfekt studentergave til studenten som trænger til et godt adrenalinsus.

Gofast GX4 El-Løbehjul

Siden starten af 2019 har det været lovligt at køre på el-løbehjul i Danmark. Det er et fantastisk alternativ til offentlig transport, og nemt at lære at køre på. Hvis studenten du skal finde gave til, er vandt til at tage cyklen eller bruge offentlig transport, er denne gave helt sikker en vinder. En perfekt gaveide til studenten som bor i byen. 

Sjove Studentergaver

Sjove studentergave er altid et hit! Især hvis det er din veninde eller kammerat der er blevet student. Her finder du alt fra overdimensioneret chokolade, til druk gear til studenterugen, til en lamabuket. Hvis du er inviteret til studenterfesten, eller du skal holde studenterugen sammen med studenten, så vil du med garanti finde denne kategori særligt spændende!

Mega Toblerone Chokolade På 4,5kg

Denne mega toblerone på 4,5 kg er den ultimative studentergave til chokoladeelskeren! Der er sikret chokolade i lang tid, og rigeligt til at dele med venner og familie. En sjov studentergave som en hver der elsker chokolade vil blive lykkelig over at modtage. Med XXL tobleronen er du sikker på ikke at løbe tør for chokolade foreløbigt!

Gigantisk Chokolade Daim

Her er endnu en af de studentergave ideer som egner sig perfekt til chokoladeelskeren. Chokoladeæsken indeholder hele 20 x 84 gram Daim-chokolade! Med den gigantiske daim, er der chokolade nok til hele studentergildet. En anderledes og sjov studentergave, som studenten med garanti ikke havde regnet med at modtage.

Hemmelig Bog Med Lommelærke

”The Good Book” er nok den eneste bog studenten kan holde ud at læse i efter 2-4 år med lektier , eksamener og studier. Bogen har et hemmeligt rum med en lommelærke, hvor du kan opbevare alkohol som rom, whiskey, eller hvad studentens yndlings alkohol nu måtte være. Den perfekte studentergave til ham/hende som trænger til en pause fra de ”rigtige” bøger!

Lamabuket

Er en almindelig buket blomster for kedelig? Hvorfor ikke give en lamabuket i stedet? Lamabuketten er den perfekte studentergave til veninden, hvis du ønsker at give en utraditionel gave. Når alle de andre står med blomster buketter og venter på at den nye student kommer ud af døren, står du i stedet klar til at overraske med lamabuketten. En anderledes og sjov studentergave som hun helt sikker vil elske, og med garanti vil huske!

Einsten Solcelle Figur

Einstein solcelle figuren er en super sjov studentergave til kontoret eller skrivebordet. Når Einstein får sol begynder han at prikke sig i tindingen, og på den måde minder studenten om at han eller hun, ikke skal holde op med at tænke blot fordi de er blevet studenter! En fantastisk gave til studenten, som helt sikker ikke have været en af studenter ønskerne på listen.

Sjove Citat Plakater Til Studenter

Citat plakaterne med studenter tema er en sjov gave til enhver student. Om det er gymnasiestudenter, handelsstudenter eller hvilken som helst anden student, er der en plakat der matcher. Oplagt som studentergave til veninden, ven eller kæreste. Vælg mellem næsten 20 forskellige sjove plakater. Hvis du tilmelder dig citatplakats nyhedsbrev, får du 10% rabat på din første bestilling.

12 stk. Jägerbomb Shots Glas

Giv studenten en gave som kan bruges til stundentergildet og i løbet af studenterugen. Shots glassene er fremstillet i polycarbonat som gør dem holdbare og stabile. Hæld Jägermister ned i midten og Redbull eller anden energidrik i ydersiden, og du har din Jägerbomb. Gentag processen 12 gange. En oplagt studentergave til din ven eller veninde.

Beer Pong Bord

Beer pong bordet er endnu en gave som studenten kan få glæde af ved selve studentergildet samet i løbet af studenterugen. Med ridsfri og vandafvisende bordflade. Kan fås i adskillige designs, nogle endda med LED lys. Det er høj kvalitets beer pong borde som ikke går nemt i stykker. Samtidig er de nemme at transportere.

Kæmpe Klodsmajor Havespil

Jenga, eller kæmpeklodsmajor, er det perfekte havespil til sommeren. Giv det i gaven til studenten, og han kan bruge det til at spille med venner og familien både i studenterugen og sommeren ud. Udgaven er alvet til udendørsbrug og kan blive over en meter højt.

Bog - En Fattig Student af Karen Elene Thorsen

Med Fattig Student bogen, kan studenten lære at lave ugemenuer til under 200 kr. Selvom eksamen er overstået, kan det være at studenten skal læse videre og fortsætte på SU, eller i lære, som heller ikke giver den store pose penge. Med denne bog kan han/hun få SU’en og budgettet til at række betydeligt længere. Genial gave til studenten som har det med at bruge SU’en lidt for hurtigt.

Hvad giver man i studentergave?

Hvad du skal give i studentergave, kommer ligesom alle andre gaver an på hvilken type studenten er. Er det en dreng eller pige, teenager eller voksen? Bor personen selv eller er flyttet hjemmefra? Er studenten til smykke smykker, fede gadgets eller noget helt tredje?

Dertil er det også en faktor hvem du er som giver af gaven. Er ven eller kammerat til studenten? Er det din datter eller søn? Eller en andet relation som søster, bror eller bedsteforældre?

Studentergaver som alle kan give, kan f.eks. være en rød (eller blå) rose, en flot buket blomster, en lækker gavekurv eller en god flaske champagne eller andet alkohol. Også de traditionelle gaver som ikke er for dyre, er gode gaveideer som de fleste ville kunne give. Det kan f.eks. være en studenterhat nøglering eller øllefant oplukkeren fra Georg Jensen.

 

Hvor meget giver man for i studentergave?

Der er som sådan ingen regler for hvor meget man giver for i studentergave. Beløbet skal selvfølgelig give mening i forhold til dit eget budget. Men som med alle andre gaver, så er det jo som vi alle ved tanken der tæller. Derudover kommer det også an på relation til studenten.

Der er ofte tradition for forældrene at give en lidt større og finere gave til deres søn eller datter, når de bliver student. Denne ligger som regel i egnen af 400-1000 kr. og opefter.

Er det din ven, veninde, eller familie medlem som ikke er nær familie, vil prisen for en studentergave typisk ligge på 150-400 kr. Det kommer dog igen an på relation. Er det en veninde eller ven som står dig meget nær, kan du selvfølgelig sagtens give en studentergave til 400 kr.+, hvis budgettet er til det vel og mærke.

Er det en bekendt, eller et familie medlem som du ikke har en synderligt tæt relation til, men alligevel ønsker at give en gave, kan du give en gave til 100-150 kr. Det kan være alt fra en flaske vin eller spiritus, til en gavekurv eller en buket blomster.

 

Studentergave fra forældre

Er du forældre til studenten, er der som sagt ofte tradition for at give lidt større studentergaver. Det kan f.eks. være et smykke, et flot ur eller et gavekort til en oplevelse. Hvis du er lidt kæk, kan du også give en flytte-hjemme-fra gave. Dertil kommer selvfølgelig de traditionelle gaver som hoptimister, Kay Bojesen figurer og Georg Jensen ting, som også er en mulighed.

Skal studenten efterfølgende ud og rejse, vil en god gaveide være noget de kan bruge i den forbindelse. Det kunne f.eks. være en vandrerygsæk eller et penge tilskud til selve rejsen.

Nogle forældre vælger også at betale for en stor studenterfest, som også kan gå for at være en del af gaven. Hertil kan man give en mindre symbolsk gave. Det kunne f.eks. være en af de mindre gaver under kategorierne klassiske og personlige studentergaver.

  

Studentergave til kæresten – hvad giver man?

At din kæreste er blevet student, er selvfølgelig en speciel dag for både dig og kæresten. Derfor bør studentergaven ligeledes være speciel. Hvis din kæreste er en dreng, kan en god studentergave til kæresten være et flot ur, en pung eller en af de andre gaveideer under Studentergaver Til Ham kategorien på listen.

En god studentergave til kæresten som er en pige, kan f.eks. være et indgraveret smykke, et ur gavesæt, en lækker taske, eller en af de andre gaveideer under Studentergaver Til Hende kategorien ovenfor.

Andre gode gaveideer til kæresten, er oplevelsesgaver. Det kan være en oplevelse som han eller hun længe gerne har villet prøve, eller det kan være en oplevelse I har samme. Oplevelsesgaver kan være alt fra faldskærmsudspring, til en middag på en god restaurant. Det kan også være et weekendophold på et lækkert hotel, eller endda en getaway weekend i udlandet. En god oplevelsesgave er altid et hit, og det vil være et minde i har sammen resten af jeres liv.

 

Studentergave til veninden – hvad giver man?

Hvis det er din veninden eller ven som du skal finde studentergave til, kan både sjove, personlige og brugbare gaver være et rigtigt godt valg. Se f.eks. kategorierne som passer til disse typer gaver ovenfor på listen. Hvis det er din veninde, kan et smykke også være en super god studentergave.

Champagne, vin og andet spiritus er selvfølgelig også altid fremragende gaveideer til veninden. Hvem ved, måske hvis du er heldig deler hun den med dig! Skal I holde studentergilde eller studenteruge sammen, er det oplagt at give sådan en gave.

 

Pynt til studenterfest

Det er ikke kun gaver som hører til det at blive student, studenten skal selvfølgelig også fejres på bedste manér med en studenterfest. Udover det traditionelle studentergilde, er der også studenterkørsel og selve studenterugen.

Alle disse lejligheder kræver det helt rigtige studenterudstyr. Her finder du en masse grej og gadgets til at skabe den perfekte studenterfest. Alt fra pynt til studenterfesten til alle de nødvendige gadgets som ølbong, beer bong og meget andet.

Hvad betyder de forskellige studenterhuer?

I starten var det kun STX studenter som fik hue på når de gennemførte den gymnasiale eksamen. Det er den vi i dag kender som den klassiske bordeaux røde hue. Senere hen kom HF, HTX og HHX, og senere også til andre ungdomsuddannelser. En studenterhue koster i dag i omegnen af 700-1500 kr.

Men hvilke studenterhuer findes der egentlig, og hvad betyder de forskellige studenterhuer? 

Få et overblik her:

 • STX – Bordeaux Rød hue
 • HHX – Blå/kongblå hue
 • HTX – Navy/Marine blå hue
 • HF – Lyseblå hue
 • EUD – Lilla hue
 • EUX – Grå hue
 • STU – Stribet hue
 • Frisør – Lyserød hue
 • PAU – Orange hue
 • SOSU Hjælper – Lyselilla hue
 • SOSU Assistent – Mørkelilla hue
 • Ernærings-assistent – Gul hue
 • Landmand – Brun hue
 • Landmand – Hvid og grøn hue
 • Gartner – Grøn hue
 • Murer – Beige hue
 • Pædagog – Lille hue
 • Den sorte hue – Sort

Forbundet med studenterhuen er også en masse traditioner og regler. F.eks. skrives den sidste karakter i studenterhuens underside ved hovedbunden. Samtidig skal studenten med det mindste hattemål, og studenten med det største hattemål, skal begge give en kasse øl til klassen. Der er mange flere sjove traditioner og regler forbundet med studenterhuen. Du kan læse de mange studenterhue regler her.

Tillykke med studenten, og god studenderfest!

Denne artikel er anmeldt af Isabella Knudsen (5/5)
5/5