Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Jeg leder efter julegaver til...

Julegave til ham
Ham
Julegave til hende
Hende
Julegave til far
Far
Julegave til mor
Mor
Julegave til teenager
Teenagere
Julegave til børn
Børn

adventsgaver 2021

Adventsgave til ham
Ham
Adventsgave til hende
Hende
Adventsgave til teenager
Teenagere
Adventsgave til børn
Børn

Julekalender til voksne 2021

Julekalender til voksne
Alle til voksne
Julekalender til mænd
Alle til mænd
Julekalender til kvinder
Alle til kvinder
Portvins julekalender
Portvin
Øl julekalender
Øl
Kaffe julekalender
Kaffe
Gin julekalender
Gin
Makeup julekalender
Makeup
Sinful julekalender
Sinful

Julekalender til børn og barnlige sjæle

Julekalender til børn
Alle til børn
LEGO julekalender
LEGO
Gurli Gris julekalender
Gurli Gris
Pokemon julekalender
Pokémon
Harry Potter julekalender
Harry Potter
Barbie julekalender
Barbie

Spiselig Julekalender 2021

Chokolade julekalender
Chokolade
Lakrids julekalender
Lakrids
Slik julekalender
Slik
Summerbird julekalender
Summerbird
Baileys julekalender
Baileys
Chili Klaus julekalender
Chili Klaus

Pakke- og adventskalender 2021

Pakkekalender til hende
Til hende
Til ham
Pakkekalender til børn
Til børn
Adventskalender
Hjemmelavet

Andre gode juletraditioner

Mandelgaven
Mandelgaven
Kalendergaver til voksne
Kalendergaver til voksne
Kalendergaver til børn
Kalendergaver til børn
Julesweater
Julesweatere

De bedste julegaver 2021

Karikaturtegning julegave efter dine fotos

En karikaturtegning af hele familien er muligvis årets bedste julegave! Både til mor, far eller bedsteforældre. En sjov og personlig julegave, til hele familien, som alle uden tvivl vil få glæde af.

Fra: 399,00 DKK

Strømper med personligt tryk

Alle bruger sokker. De er ganske uundværlige, men kan gøres til en sjov og personlig gave ved at designe dem med billeder, mønstre eller citater. Du vil med garanti give nogle sokker, som modtageren ikke allerede har liggende i skabet i forvejen.

Fra: 159,00 DKK

Julesweatere

Hvilken bedre julegave end en fed julesweater? Tjek det store udvalg. Der er både klassiske, anderledes og sjove julesweatere. Giv den evt. som en adventsgave, så modtageren stolt kan bære den flotte julesweater hele julen igennem. Her får du samtidig juletrøjerne til de bedste priser i Danmark.

Fra: 249,00 DKK

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil – det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.

Fra: 224,95 DKK

Håndtegnet karikaturtegning efter egne fotos

Få lavet en håndtegnet karikaturtegning, og giv den i gave til en du holder af. Du vælger selv billede, som du uploader, og kunstneren laver efterfølgende en håndtegnet karikaturtegninger efter det. En både sjov, sød og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT MED RABATKODEN: Rabat10

Fra: 399,00 DKK

Unikke skulpturer i bronze lavet i begrænset antal

Her har du et udvalg af unikke skulpturer lavet i bronze. Det særlige ved disse skulpturer, er at de er lavet i et begrænset antal – de fleste af dem i 99. Det er en fantastisk gaveide til både jubilæum, jul, bryllper, og mange andre anledniger, hvor gaven gerne må være særlig speciel. Se det fantastiske udvalg via linket.

Fra: 500,00 DKK

Musclepain Pro massagepistol

Musclepain Pro massagepistolen, er en af de bedste massagepistoler på markedet. Samtidig kan du få den til en rigtig god pris. Kan bruges til stort set alle. Alt fra ældre med muskelsmerter til unge sportsentusiaster, og alle her i mellem. Den har bl.a. 10 hastighedsinstillinger, 6 mundstykker, og er væld af fede tekniske specifikationer, som du kan læse mere om via linket.

Fra: 1.399,00 DKK

Smykker med fingeraftryk

Her har du mulighed for at give et personligt smykke med eget fingeraftryk graveret. Det ultimative personlige smykke til en du holder af! Vælg mellem forskellige vedhæng, halskæder ringe m.m. Kan fås i både sølv, guld, hvid guld, rosa guld og endda med diamanter.

Fra: 549,00 DKK

Personlige gavebøger med stjernetegn

En personlig gavebog med modtagerens stjernetegn, er en af de sødeste, og mest betænksomme personlige gaver du kan give! Bogen vil blive personliggjort med modtagerens navn, dato og stjernetegn. Dertil kan du yderligere personliggøre den med personlige tekster du selv skriver. Vælg mellem 3 flotte designs: Nightsky, Retro og Fairy.

Fra: 229,00 DKK

Personlig stjernetegnsplakat ​

Vis hvor glad du er for hende, og hvor skønt et menneske hun er med denne personlige stjernetegnsplakat, der beskriver de bedste egenskaber hos hende. Det er en af de billige men rigtig gode personlige gaver, du kan give til hende, som du gerne vil fortælle, betyder meget for dig. Det er tilmed en rigtig flot plakat, som er klar til at blive hængt op på væggen med det samme.

Fra: 74,50 DKK

Bryg dit eget hjemmelavet øl sæt​

Med kittet her, kan han brygge sin egen hjemmelavet øl. På kun 7 dage får han 5 liter lækkert øl, på 5-6,5% alkohol. Gaven her er en super god gaveide til typen der har alt og samtidig elsker øl.

Fra: 289,00 DKK

Slush Ice maskine

Du har garanteret på et eller anden tidspunkt i dit liv, ønsket dig at have din egen slush ice maskine. Gør drømmen til virkelighed med slush ice maskinen her. Den er genial til både børnefødselsdag, til voksenfester og til hverdagsbrug, og så er den super nem at betjene.

Fra: 296,00 DKK

ALGA Science Eksperimenter​

ALGA Science legetøjsserien gør det super sjovt at eksperimentere og lære! Hvis du leder efter fede gaver til en måske fremtidig videnskabsmand, så er ALGA Science pakkerne lige det du leder efter. Prøv pakken med 101 eksperimenter, slim laboratoriet eller vulkan kittet. Her er til mange timers sjov og leg, og ikke mindst læring. Den geniale gave til det geniale barn!

Fra: 99,00 DKK

Akupressurmåtte inkl. pude

En akupressurmåtte  – eller pigmåtte – kan sætte gang i dit blodomløb ved at ligge på den i blot 10-15 minutter. Det får kroppen til at slappe af, løsner spændinger og gør at du sover bedre. Brug den lige inden sengetid og føl effekten. Med måtten medfølger en pude.

Fra: 149,00 DKK

Boksebold til skrivebordet

Skrivebords boksebolden er en super sjov kontor gadget, og alt i alt en super sjov gave. Sæt boksebolden fast på skrivebordet, og giv den at slag hvis frustrationerne bliver for meget, eller bare for sjov! Fantastisk til at afstresse, hvis du har en lang dag på kontoret.

Fra: 99,00 DKK

Håndlavede metalfigurer med tema

Unikke håndlavede metalfigurer med forskellige temaer. Vælg bl.a. mellem temaer som sport, svendegaver, bryllup, sjove og frække metalfigurer. En flot dekoration til hjemmet, som samtidig er en sjov og anderledes gaveide. Du kan samtidig få den indgraveret, og dermed gøre den endnu mere personlig.

Fra: 200,00 DKK

Sammenklappeligt Laptopbord

På udkig efter gave til en som arbejder hjemmefra eller studerer? Så er dette sammenklappelige laptopbord den perfekte gave til dem. Juster bordet i den korrekte position, og sid meget bedre, om du sidder med det ved bordet, i sofaen eller på gulvet.

Fra: 199,00 DKK

Do Your Rum sæt

Do Your Rum sæt indeholder flasker samt en lang række ingredienser til at lave din helt egen version af en krydret rom. Den perfekte gave til ham eller hende der elsker rom, og hvad mere er, elsker at eksperimentere og få nye smagsoplevelser.

Fra: 299,00 DKK

En personlig Toblerone

Elsker personen du skal give gave til chokolade? Så er en personlig Toblerone en rigtig god gave at give. Du vælger helt selv, hvad der skal stå på chokoladeindpakningen og kan derfor være alt lige fra hendes/hans navn til “Jeg elsker dig, fordi…”. Det er en af de gode personlige gaver, som hun/han helt sikkert vil nyde, når den bliver åbnet.

Fra: 119,00 DKK

Fodboldtøj til børn med tryk på

Det er en hver lille fodboldfans drøm, at have deres egen fodboldtrøje med navn og nummer på. Vælg barnets yndlingshold – evt. det danske landshold, Barcelone eller andet, og få trykt barnets eget navn på.

Fra: 200,00 DKK

Snug Rug tæppe med ærmer

Det ultimative hyggetæppe med ærmer! Her får du et stort og super blødt tæppe, som du kan have på mens du sidder ved computeren, drikker kaffe eller læser en bog. Fås i mange forskellige farver.

Fra: 279,00 DKK

Håndholdt Trådløs Støvsuger til bilen

En super smart håndholdt støvsuger til bilen, campingvognen eller måske kontoret? Støvsugeren er kraftig, og kan støvsuge både tørt og vådt. Samtidig får du flere mundstykker med, som du kan komme ordentligt rundt og få rengjort i hele bilen.

Fra: 299,00 DKK

DIY Eksplosions æske

Personlige gaver må gerne være noget særligt, og det er denne gaveide! For det er en æske, der består af 5 små æsker, hvori du kan klistre citater, billeder og andre personlige ting ind. Når en af æskernes låg bliver løftet, falder siderne ned og bliver til en eksplosion af personlige minder.

Fra: 179,00 DKK

Saturn LED lampe

En super sej Saturn LED lampe med fjernbetjening, som kan lyse i hele 16 forskellige farver. Der medfølger en træbund så lampen kan stå stabilt, samt en USB ledning til ladning. Brug den som natlampe, til børneværelset eller kontoret.

Fra: 99,00 DKK

Chili Klaus chili roulette

Prøv en omgang chili roulette med Chili Klaus’ lucky bag. Du får en kasse med chili kugler, den eneste hage er, at du ikke ved hvilke der er stærke. Nogle er okay stærke, nogle milde, og andre vanvittigt stærke!

Fra: 139,00 DKK

Varme uldsokker/hyggesokker

Alle elsker et par dejlige varme uldsokker om vinteren. Det er ikke for sjov de bliver kaldt hyggesokker – så snart de varme strømper er på, bliver der helt automatisk skruet op for hyggen. Der er i fantastisk kvalitet, og både til mænd og kvinder. Giv dem i gave, eller køb et par til dig selv. Se det flotte udvalg via linket.

Fra: 60,00 DKK

Fodboldtrøjer med eget navn og nummer​

Hvis du leder efter gode personlige gaveideer til en fodboldfan, så er en hans yndlings fodboldtrøje med eget navn og nummer det perfekte valg. Vælg t-shirten fra hans yndlings fodboldhold, og få skrevet hans eget navn eller efternavn bagpå, med et nummer af eget valg. En af de fedeste personlige gaver til ham der elsker fodbold.

Fra: 245,00 DKK

Personlig Danmarkskort plakat

Personliggør Danmarkskortet her med sted hvor hjertet skal placeres, samt navne i bunden. Når du bestiller kan du nemt bestemme hvor hjeret skal være, og hvilke navne der skal stå. En skøn personlig gave til en du holder af.

Fra: 199,00 DKK

Byg selv hule til børn

Hvem elsker ikke at bygge huler? Med ”byg selv hule” sættet kan børnene selv bygge skelettet til hulen, nøjagtig som de vil have det. Efterfølgende skal der blot smides et lagen eller andet over, og du har din helt egen hule.

Fra: 129,00 DKK

Champagnesabel

En champagnesabel er en både eksklusiv og anderledes gave. Det er en af de mest geniale gaver til manden der har alt. Han kan finde champagnesablen frem når der er gæster, og vise den imponerende genstand frem. Den skaber god opmærksomhed til en fest, helt perfekt til manden der har alt typen. En champagnesabel er også den ultimative værtindegave til nytår. Giv den som nytårsgave til værten nytårsaften.

Fra: 299,00 DKK

Do Your Gin sæt

Lav din egen personlige gin med Do Your Gin sættet. Du får flasker og forskellige krydderier til at lave din egen spændende version som du kan dele med venner og familie – eller drikke den selv. En genial gaveide til gin elskeren.

Fra: 299,00 DKK

Flotte ølglas med navn

En god øl skal serveres i et godt ølglas. Det får du her, hvor der kan vælges mellem forskellige størrelser og former. Glassene kan desuden designes med navn, hvis gaven skal være personlig.

Fra: 99,00 DKK

Personlig lighter med navn eller billede

Giv en personlig lighter graveret navn, perosnlig hilsen eller billede. Lighteren er flot blank og lavet i kvalitetsmetal. En super fin lille gave, som modtageren altid kan have med sig i lommen.

Fra: 199,00 DKK

Gavekort til adrenalin spækket oplevelse​

Vælg mellem gavekort til ATV safari, faldskærmsudspring, flyve i luftballon, klatring, pistolskydning og mange andre fede par oplevelser! Den perfekte gaveide til ham eller hende som elsker et godt adrenalin sus, og at prøve nye ting generelt. Sådan en oplevelse vil uden tvivl styrke et forhold, og være et minde i har for livet.

Fra: 120,00 DKK

Personaliseret fodbold med navn

Den personaliseret fodbold med navn, er den perfekte personlige gave til en fodboldfan. Giv den til din dreng, din far eller din bror. En personlig gave som modtageren samtidig vil gøre godt brug af.

Fra: 159,00 DKK

Things I love about you bog

Things I love about you bog er en sød og personlig gave til din partner, da den er fyldt med en masse søde sætninger, om det du bedst kan lide ved personen, og som du selv kan udfylde. Det er en perfekt og rigtig god personlig gave til hende eller ham, som betyder rigtig meget for dig. Ideel som års dags gave. I kan gøre det til en tradition at gå tilbage og læse i den, hvert år på jeres årsdag.

Fra: 89,00 DKK

Mini Donut Maker

Nu kan du lave dine egne mini donuts derhjemme – nøjagtig ligesom du laver vafler. Kom donutdejen i donut makeren, og få lækre hjemmelavede donuts på kun få minutter. Den bliver uden tvivl familiens yndlings køkkenmaskine!

Fra: 289,00 DKK

100 movies you must watch before you die plakat

Denne plakat er den perfekte gave til filmelskeren. På den er der 100 must watch film, som hver befinder sig bage lågerne. Du får både en fed plakat, samt en genial inspirationskilde til gode film.

Fra: 55,96 DKK

Smarte overvågningskameraer (nem opsætning)

De smarte overvågningskameraer fra Nexsmart er uden abonnement. De kan følge med fra din mobil lige meget hvor du er i verden. Dertil er opsætningen super nem, og kan klares på under 1 minut. Du får her rigtig meget overvågnignskamera for pengene, og så det er nemt og lige til at gå i gang med.

Fra: 299,00 DKK

Snug Rug Hoodie

Hvad mere kan man ønske sig, end en stor, dejlig og blød hyggetrøje? Alt det er Snug Rug Hoodien, og så er den samtidig af super kvalitet. Det er lavet af utroligt blødt materiale, og er perfekt til en hyggedag på sofaen, en filmaften eller endda en weekeend morgen. Fås i flere farver.

Fra: 499,00 DKK

Svævende urtepotte

Den svævende urtepotte sætter et unikt præg på ethvert hjem. Ved hjælp af et magnetflet i basen kan urtepotten svæve, hvilket ser både magisk og stilfuldt ud på samme tid. Du kan planter både små planter, sukkulenter og krydderurter i potten.

Fra: 729,00 DKK

Personlig champagnesabel med indgravering

En super flot og stilfuld champagnesabel, fremstillet i rustfrit stål og oliventræ. Der er mulighed for at personliggøre sablen med indgraveret tekst. Det kunne være modtagerens navn, en lille hilsen eller noget helt tredje. Du har endda mulighed for at få et logo på. Dertil kommer den i en flot sort gaveæske. Oplagt som både julbilæumsgave, fødselsdagsgave, eller gave til manden der har alt.

Fra: 395,00 DKK

Stjernetegns Halskæder Fra Pilgrim​

Stjernetegnssmykker er en fantastisk personlig gave, at give til en du holder af. Disse guld og sølv stjernetegns halskæder fra Pilgrim kommer i flere forskellige designs. Samtidig kan de selvfølgelig fås med hvert enkelt stjernetegn. Om det er tyren, jomfruen, krebsen eller et af de andre. En af de gode personlige gaver til hende, som hun kan have hele livet, og uden tvivl vil elske.

Fra: 199,00 DKK

FableWood trædyr til pynt og/eller leg

De søde og dekorative figurer fra FableWood, kan både bruges til pynt og leg. Dyrene er sat sammen med magneter, og kan på den måde nemt bygges og skilles ad igen. Når de er bygget, kan de både leges med at børn, eller stå til pynt på børneværelset, i stuen eller andet sted i hjemmet. En fantastisk gaveide til børn såvel som voksne!

Fra: 249,00 DKK

Egyptisk bomuldssengetøj

Med egyptisk bomuldssengetøj giver du ikke kun en god gave. Du giver oplevelsen at sove som en drøm! Sengetøjet er af 100% egyptisk bomuld, som er noget af de fineste og blødeste bomuld i hele verden. Dertil er der også utroligt slidstærkt. Sengetøjet fås i flere farver, og både til enkelt- og dobbeltdyner.

Fra: 799,00 DKK

Coca-Cola minikøleskab​

Hvis ham du leder efter gave til, elsker at drikke Coca Cola, er dette Coca Cola minikøleskab uden tvivl en af de sjove gaver til ham, som han nok skal tage godt i mod! Minikøleskabet har plads til 12 sodavandsdåser, og kan også tilsluttes bilen. Perfekt til en varm sommerdag eller lange roadtrips.

Fra: 1.249,00 DKK

Personlige børnebøger med juletema

En personlig børnebog med juletema, hvor barnet selv er hovedperson i julehistorien. En fantastisk julegave, såvel som adventsgave til børn 0-9 år. Vælg mellem forskellige historier. Koden ”bog15” giver 15% rabat, hvis du køber 2 bøger.

Fra: 249,00 DKK

Personlig julegave med chokolade

Hvis du er på udkig efter en romantisk julegave til kæresten, konen eller manden, så er en personlig chokolade gaveæske et fremragende valg. Du vælger selv hvad der skal skrives med chokoladerne, og hvor stor pakken skal være. Dertil kan du tilkøbe andre personlige gaver til pakken, som krus, nøglering og julekugle.

Fra: 139,00 DKK

52 Weeks of Romance Skrabeposter

Med 52 weeks of romance skrabeplakaten, kan dig og din partner skrabe en ny romantisk aktivitet hver eneste uge hele året. Så er der lagt op til et spændende og lidenskabeligt år fuld af kærlighed!

Fra: 99,00 DKK

Guld Rose – Ægte rose forgyldt med 24 karat guld​

Guldrosen er en rigtig rose, som er guldbelagt med 24k guld. Den smukke guld rose kommer samtidig en en eksklusiv gaveæske i satin og med certifikat. Hvis du leder efter gode gave ønsker til hende der har alt, er guld rosen som aldrig visner, uden tvivl en af de bedste gaver til hende.

Fra: 349,00 DKK

Seneste juleartikler

Årets bedste julegaver 2021

Julen er ved at være over os igen. Det betyder det er tid til julehygge, samvær og selvfølgelig julegaver! Her hos Geniale Gaver, har vi gjort vores bedste for at samle alt det bedste, der har med julen at gøre. Alt fra flot julepynt, til julekalender til voksne og børn, til sjove julesweatere. Samtidig har vi gennemsøgt nettet, og fundet alle de fedeste og bedste julegaver til julen 2021. Blandt dem kan du få inspiration til gode julegaveideer, såvel som julegaveønsker til din egen ønskeliste.

Du kan finde ideer til julegaver til børn såvel som voksne. Her i blandt også mandelgaver, adventsgaver, og alle de andre typer gaver, der hører julen til. Alt sammen på en nem og overskuelig måde, fordelt ud på forskellige top lister, artikler og guides. Vi håber, at vores gaveideer kan give dig inspiration, til at finde den helt perfekte julegave til en du holder af. Dertil håber vi, at du får en rigtig glædelig jul med familien, med julehygge, flæskesteg, risengrød, gløgg og alt det andet gode, som hører julen til.

 

Find gode julegaveideer og julegaveønsker

Julegaver, adventsgaver, pakkekalender, mandelgave… Kan du følge med? I Danmark elsker vi jul, og vi elsker gaver. Det er derfor ikke overraskende, at vi har en masse juletraditioner som indebærer gaver – også udover de traditionelle julegaver som pakkes op juleaften. Foruden alle de forskellige gaver til jul, kan du tillægge julekalender, pakkeleg og diverse andre juletraditioner.

Foruden at finde gode julegaveideer til familie og venner, skal du også have fundet dine egne julegaveønsker. Har du børn skal de sikkert også have kalendergaver, julekalender og osv. Og hvad med julegave til hunden?

Virker det uoverskueligt? Bare rolig – glæden, ved at give, og modtage julegaver, er noget af det bedste i verden. Det handler blot om, at holde overblikket, og ikke blive fanget af julens stress og jag. Og det er lige præcis det vi kan hjælpe dig med her hos Geniale Gaver. Nemlig at holde overblikket, og undgå julestress. Hvordan? Ved at samle alt det du skal bruge til julen, et og samme sted. Uanset om du leder efter julegaver til kæresten, adventsgave til dine forældre, eller en pakkekalender til børn, vil du kunne få inspiration og ideer til dem, her hos os.

 

Julegaver til ham og hende

Når det kommer til julegaver, vil de fleste af os gerne give den bedst mulige gave. Men hvad er den bedste julegave? Det er det store spørgsmål der skal besvares, og svaret er forskelligt fra person til person, og år til år. For at give de bedste julegaver til ham såvel som hende, er det derfor nødvendigt, at lægge hjernen i blød. Hvad mangler personen? Hvad ønsker de sig? Skal det være én stor julegave, eller flere små? For at give den perfekte julegave, er der mange spørgsmål der skal besvares. Her på siden kan du dog få rigtig god inspiration – tjek bl.a. listen over de 50 bedste julegaver 2021.

Der er nogle typer julegaver, som stort set altid bliver taget godt i mod. Det kan vi se, ud fra hvad folk har købt og modtaget de tidligere juleaftener. F.eks. er skønhedsprodukter, smykker og husholdningsapparater, er alle gaveideer, som står højt på kvindernes ønskeliste til jul. Det er i de fleste tilfælde gode julegaver til hende, som du ikke går galt i byen med.

Mænd har generelt ikke så mange julegaveønsker som kvinder. Det kan derfor være en udfordring, at finde en god julegave til ham. Faktisk ønsker de fleste mænd at modtage overraskelsesgaver til jul – altså gaver som de ikke nødvendigvis har ønsket sig. De fleste kvinder ønsker sig derimod noget fra ønskesedlen. Det hænger også meget godt sammen med, at mænd ikke har så mange julegaveønsker som kvinder. Fælles for begge køn er dog, at langt de fleste foretrækker at modtage julegaver, frem for penge.

 

Ideer til julegaver til børn og teenagere

Har du børn eller teenagere i familien? Så skal du naturligvis have fundet nogle gode julegaver til dem. Men hvad giver man i julegave til børn og teenagere? De fleste børn har allerede en lang juleønskeliste du kan få inspiration fra. Jo yngre de er, jo længere er listen med julegaveønsker som regel. Husk dog, at overraskelsesgaver aldrig må undervurderes. Det er selvfølgelig altid godt, at give julegaver til børn som de ønsker sig, men de må også godt få noget, som ikke nødvendigvis står på ønskelisten. At finde en god julegave under juletræet som ikke er forventet, er bare en anden følelse.

Er det dine egne børn du er på udkig efter julegave til, kan du med fordel både give en julegave som er på deres ønskeliste, og en som ikke er. Ofte vil man give sine egne børn for lidt mere, hvorfor der godt kan være plads til flere gaver (såfremt de ikke er alt for store selvfølgelig). Og måske de også skal have en lille julegave fra julemanden?

Nogle af de mest populære og ønskede julegaver til teenagere og børn:

  • Spillekonsoller som PlayStation og Xbox
  • Smartphone, hvor den nyeste iPhone topper listerne
  • Gadgets og elektronik
  • Tøj og sko, her i blandt jakker, joggingsæt og undertøj
  • Legetøj
  • Høretelefoner

Her på siden finder du masser af julegaveideer til teenagere og børn. Se bl.a. vores artikel med årets bedste julegaver til børn.

 

Ideer til julegaver til forældre

Skal dine forældre have nogle gode gaver til jul? Det kan være vanskeligt at finde de helt rigtige julegaver til forældre. I kontrast til børnene, har de ofte ikke meterlange ønskelister med alverdens gode julegaveideer. Det betyder dog ikke, at der ikke findes masser af gode julegaver til mor og far. De ved det bare ikke selv, og det er derfor dig der skal ud og finde ideerne. Det har vi gjort nemt for dig her hos Geniale Gaver. Du finder nemlig både guides og artikler med gaveideer til forældre, såvel som julegaver til far og julegaver til mor.

Mange vælger at give en fælles gave til forældre, og andre en julegave til mor og far hver i sær. Hvilken model du bør vælge, kommer ofte an på typen af gave du ønsker at give. Giver du f.eks. en fælles dekoration til hjemmet, en kaffemaskine eller andet som begge forældre bruger 50/50, så giver det mest mening, at give dem en fælles julegave. Vælger du at give din mor et smykke, og din far en ny jakke, giver det sig selv, at gaven er individuel. Er du i tvivl om hvilken type julegave forældrene skal have, kan du give dem en gave hver for sig, og en lille fælles gave oveni. Den fælles gave kunne evt. være fra julemanden som en lille joke.

Nogle gode ideer til julegaver til forældre:

Giv en oplevelsesgave i julegave

Oplevelsesgaver er fantastiske som julegaver! Det gælder alt fra en biograftur som julegave til teenageren, til et oplevelsesgavekort til wellnessophold til dine forældre. Julen er i sig selv indbegrebet af gode oplevelser med familie og venner. Julegaver er naturligvis en vigtig del af julen, men er slet ikke det hele. Oplevelserne, minderne og de gode stunder, og mindst ligeså vigtige, hvis ikke vigtigere. Derfor giver det også god mening, at give en oplevelsesgave i julegave. Vi giver dig her lidt inspiration til hvilke oplevelser, der gør sig perfekt som julegaver. De spænder sig over oplevelser i København, til resten af Danmark, og endda i udlandet.

  • Oplevelsesgave til hende – Oplevelser som omhandler forkælelse, er altid en god julegave til kvinder. Det kan være et gavekort til en massage, et romantisk ophold, eller hvis hun er lidt af en dare devil, en tur i luftballon eller et faldskærmsudspring.
  • Oplevelsesgave til ham – En oplevelse som er særligt populær hos mandfolk, og derfor udgør en god julegave til mænd, er smagninger. Vinsmagning, ølsmagning, whiskysmagning osv. Det er blot at vælge den smagning, som passer til hans favorit drik,
  • Oplevelser for 2 – Hvis du vil give en fælles julegave til et par eller dine forældre, er et ophold en fremragende julegaveide. Det kan være et spaophold, et slotsophold eller måske et weekendophold i udlandet.

Andre vigtige gaver til julen

Julegaver er ikke de eneste gaver til jul vi giver. Den danske jul indebærer også adventsgaver, kalendergaver, mandelgaven, samt julekalendere (hvis du kan kalde sidstnævnte for en julegave). Disse gaver er hver i sær en del af en juletradition, og er ofte en anden type gave, end de typiske julegaver. Både når det kommer til typen af gave, samt budget. Lad os se nærmere på, hvad de forskellige gaver til jul er for en størrelse.

 

Adventsgaver

Adventsgaver er en del af traditionen om adventssøndag. De 4 søndage op til juleaften, kalder vi får 1., 2., 3. og 4. søndag i advent. Hver søndag, er der tradition for at give en adventsgave. Adventsgaver er typisk forbeholdt børn og teenagere. Dog giver nogle også adventsgaver til deres partner og forældre, hvorfor det i stigende grad, bliver populært med adventsgaver til voksne.

En adventsgave er typisk en lille gave, som koster 50-200 kr. Som adventsgave til børn kan det være et lille stykke legetøj, noget slik, eller en nissehue. Til voksne kan det være alt fra små sjove gaver til en vinterhue. Der er ikke begrænsninger eller tradition for, hvad der gives i adventsgave til børn og voksne, så her har du mere eller mindre frit spil – nøjagtig ligesom med julegaverne til juleaften.

Nogle gange falder 1. søndag i advent før 1. december. Det betyder, at du kan risikere at skulle give/modtage julegaver før julen overhovedet er begyndt. Det er derfor en god ide, at være tidligt ude når det kommer til adventsgaver.

 

Kalendergaver og pakkekalender

Kalendergaver er en lille gave, som gives hver dag i julen – fra 1. december til og med juleaften. Det er ofte de mindre børn som modtager kalendergaver, som består af en lille gave til ca. 10-50 kr. Det er ikke alle familier som giver kalendergaver til børn. Nogle vælger i stedet af give lidt større adventsgaver, mens andre familier kun giver kalendergaver, og undlader adventsgaverne. Det afhænger af hvad den enkelte familie har af traditioner, og selvfølgelig hvad der er budget til det givne år.

Det er også blevet populært med kalendergaver til voksne. Har giver par hinanden en lille gave hver dag i julen – det kan være ved morgenmaden, eller hvornår det ellers lige passer ind. Nogle vælger også at lave en pakkekalender til deres forældre, hvor mor og/eller far, får en lille kalendergave hver dag.

I og med at en pakkekalender består af 24 gaver, er det ofte også små gaver som bruges til formålet. Med 24 gaver skal der dog også sættes gang i gaveinspirationen, da selvom de er små, stadig er 24 individuelle pakker. Vi har fundet et godt udvalg af kalendergaver til børn såvel som voksne, som du finder her på siden i deres respektive guides.

 

Mandelgaven

De fleste familier opretholder traditionen og mandlen og mandelgaven juleaften. Her får man risalamande til dessert, hvori der er gemt en mandel. Han eller hun som får mandlen, får også den famøse mandelgave. Der er ofte kun én person som ved hvad mandelgaven er – nemlig ham eller hende, som har fået til opgave at købe den. Mandelgaven er ofte en lille gave, som kan bruges af både børn og voksne. Det kan være et gavekort til biografen, nogle julegodter eller en sjov gave. Den oprindelige mandelgave er en marcipangris, som dog ikke altid bliver brugt den dag i dag.

Mange familier er er begyndt at have 2 gaver – henholdsvis en mandelgave til børn, og en mandelgave til voksne. På den måde kan du tilrette gaven lidt mere specifikt. Om det at have 2 mandelgaver er en god ide, er der delte meninger om. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at vi her hos Geniale Gaver elsker gaver. En hurtig hovedregning viser da også, at 2 gaver er bedre end 1. Så ønsker du at have en mandelgave til voksne og børn hver i sær – go for it! Man kan aldrig få for mange gaver, og slet ikke i julen.

 

Julekalendere

Julekalendere er endnu en af de juletraditioner, som oprindeligt var for børn, men bliver mere og mere populær hos voksne. De fleste børn får et par julekalendere hvert år. Typisk en som følger TV julekalenderen det år, en chokolade julekalender, og måske en ekstra en med legetøj eller andet. F.eks. er LEGO julekalendere til børn et kæmpe hit år efter år – særligt Harry Potter udgaven.

Os voksne har dog taget traditionen til os, og du kan i dag få alt fra en kaffe julekalender til en portvin julekalender. Dertil er der også de som er henvendt til mænd, hvor du f.eks. kan få værktøj i. Kvinderne kan til gengæld få en julekalender med makeup eller cremer.

Julekalendertraditionen er for alvor ved at tage fart, og du kan få en, med de ting du bedst kan lide. Om det er Summerbird chokolade, lakrids eller noget helt tredje. Her på siden har vi samlet alle de bedste julekalendere 2021, delt op i overskuelige kategorier, så du nemt kan finde den bedste julekalender til børn, din partner eller dig selv.

 

Husk dine egne julegaveønsker

Julen er gavernes fest (eller er det hjerternes fest?), og vi bruger masser af tid på at finde, købe og give julegaver. Og det er jo fantastisk! Men det hele skal ikke gå op i julegaveideer til børnene, din partner, familien, kollegaerne, hunden, naboens moster osv. Det er også vigtigt at du stopper op, og husker dine egne julegaveønsker. Sætter dig ned, og laver din egen julegaveønskeliste. Hvad ønsker du dig selv af gaver til jul?

Husk på, at de mange julegaver du finder på siden her, ikke kun kan bruges som gode julegaveideer til andre. De kan i den grad også bruges som julegaveønsker til dig selv. Er du en kvinde der har alt? Tjek vores side med gaver til hende der har alt. Er du en mand som elsker sjove ting og sager? Tjek vores artikel med sjove gaver til ham. Når du finder en julegaveide du ønsker dig, kan du nemt tilføje den til din ønskeliste her på siden, og sende den til din mail. Alternativt kan du sende din ønskeliste direkte til de, som skal købe julegaver til dig. Du finder din ønskeliste under Min Ønskeliste i toppen.

 

Tror du på julemanden?

Tror du på julemanden? Det er ikke kun en skøn julefilm trilogi, det er også et spørgsmål som børn bliver stillet i julen. Men hvem er ham julemanden egentlig? Julemanden er ifølge dansk tro, en mand med et stort hvidt skæg, stor mave, i rødt tøj og med nissehue på. Hvert år bringer han julegaver til børn, som han hiver op af sin magiske julesæk. Han flyver rundt på hans slæde som bliver trukket af 9 flyvende rensdyr, med rensdyret Rudolf i spidsen. Julemanden bor på Grønland, hvor han sammen med hans hær af julenisser, producerer de mange julegaver til børn. Men kun de børn som tror på julemanden, finder en gave fra ham under juletræet.

Mange børn skriver hvert år til julemanden, for at fortælle ham, hvad de ønsker sig til jul. Er du en af dem som tror på julemanden, og gerne vil sende ham dine ønsker, kan du sende et brev til hans danske adresse.

Julemanden, Julemandens Postcenter 24, 0900 København C

 

God jul og godt nytår!

Til sidst er der kun at ønske god jul og godt nytår! Vi håber at du får en fantastisk jul med alle dem du holder af, og at du får alle de julegaver du har ønsket dig. Julen handler om at have det godt med dem du elsker, så bliv ikke stresset eller sur over noget, der har med julen at gøre. Det er det modsatte af hvad julen står for, og det er der mange af os der af og til glemmer. Så vær ekstra glad, ekstra overbærende, ekstra gavmild og ekstra kærlig denne jul. Det er det som julen står for.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om julegaver

Du kan ønske dig lige det du vil i julegave. Har du brug for inspiration til julegaveønsker, kan du med fordel tjekke vores mange skønne julegaveartikler. Her kan du finde masser af gode julegaveideer, uanset om du er en pige på 4 år, en bedstefar på 70 år, eller alt her i mellem.

Du skal give for det i julegave, som du føler for, og har råd til. Typisk modtager man altid en julegave, fra dem man giver til. Det kan derfor være en fordel at aftale et budget, for hvor meget julegaven må koste.

Juleaften fejrer Jesus fødsel, og her er der tradition for, at give hinanden julegaver. Gaver en generelt forbundet med traditioner hvor vi fejrer hinanden, om det så er en fødselsdag, et bryllup eller juleaften.

Det er forskelligt fra butik til butik, og webshop til webshop, hvor lang tid julegaver kan byttes. De fleste webshops har forlænget bytte- eller returret op til jul, hvor du ofte kan bytte indtil 1. februar. Husk dog altid at tjekke den enkelte forhandleres byttepolitik, for at være 100% sikker.

Julemanden bor på følgende adresse:

Julemanden
Box 785
3952 Ilulissat
Grønland

Han har dog en dansk postadresse, som alle danske børn der skriver til ham kan bruge.

Julemanden
Julemandens Postcenter 24
0900 København C

Julemanden har 9 rensdyr. Oprindeligt havde han 8 rensdyr, henholdsvis Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn. Senere hen kom det nok mest kendte af julemandens rensdyr, nemlig Rudolf med den røde tud.

Denne artikel er anmeldt af Katrine Karlsen (5/5)
5/5