Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Jeg leder efter julegaver til...

Gode gaveideer til ham
Ham
Hende
Gave til far
Far
Gave til mor
Mor
Gaver til teenager
Teenagere
Gode gaveideer til børn
Børn

Julekalender 2021

Julekalender til voksne
Til voksne
Julekalender til mænd
Til mænd
Julekalender til børn
Til børn
Chokolade julekalender
Chokolade
Kaffe julekalender
Kaffe
LEGO julekalender
LEGO

Pakke- og adventskalender 2021

Pakkekalender til hende
Til hende
Til ham
Pakkekalender til børn
Til børn
Adventskalender

Populære julegaver 2021

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil – det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT ved brug af rabatkoden: JEGVILSESTJERNER

Fra: 224,95 DKK

Håndtegnet karikaturtegning efter egne fotos

Få lavet en håndtegnet karikaturtegning, og giv den i gave til en du holder af. Du vælger selv billede, som du uploader, og kunstneren laver efterfølgende en håndtegnet karikaturtegninger efter det. En både sjov, sød og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT MED RABATKODEN: Rabat10

Fra: 399,00 DKK

Mr. Lamp loftlampe – den klatrende mand

Mr. Lamp loftlampe – den klatrende mand, er en anderledes og unikt loftlampe, som uden tvivl sætter et personligt præg på hjemmet. Lampen er både sjov, men også både moderne og stilfuld. Passer både til køkkenet, stuen eller børneværelset.

Fra: 229,00 DKK

BBQ brændejern til kød

BBQ brændejernet til kød er en super fed grill gadget, der lader dig sætte din personlige signatur på bøffen. Har du inviteret til grill aften, kan du også sætte hver enkelt gæsts navn på deres bøf. Perfekt gave til en hver der elsker at grille, eller lave gode bøffer generelt.

Fra: 139,00 DKK

Sif Jakobs smykker med indgravering​

Hvis du vil give hende en personlig gave, så er disse Sif Jakobs smykker med indgravering en super god gaveide. Du kan vælge mellem smukke halskæder, armbånd og ringe i guld eller sølv. Du vælger blot smykket, tekst og motiv og til sidste skriftypen du vil have indgraveret. En af de absolut bedste personlige gaver til hende.

Fra: 499,00 DKK

Storm Glass Vejrstation

Din Vejrstation Storm Glass, er an anderledes og dekorativ vejrstation. Ved at aflæse krystallerne i glasset, kan du forudse vejret. Glasdråben skal blot placeres på træpladen, og du vil efterfølgende se krystallerne i glasset ændre sig i forhold til om der vind, solskin, regn eller hvilken som helst anden type vejr.

Fra: 189,00 DKK

Romantisk Spaophold​

Eksklusive oplevelsesgaver til kvinder, er en af de mest romantiske gaver til hende du kan give. Inviter hende på et luksuriøst spaophold, og få kvalitetstid sammen. Perfekt som bryllupsgave, års dags gave, valentinsgave eller bare fordi du vil vise du elsker hende. Gode oplevelsesgaver, er afgjort nogle af de bedste luksus gaver til hende.

Fra: 1.500,00 DKK

Gavekort til adrenalin spækket oplevelse​

Vælg mellem gavekort til ATV safari, faldskærmsudspring, flyve i luftballon, klatring, pistolskydning og mange andre fede par oplevelser! Den perfekte gaveide til ham eller hende som elsker et godt adrenalin sus, og at prøve nye ting generelt. Sådan en oplevelse vil uden tvivl styrke et forhold, og være et minde i har for livet.

Fra: 120,00 DKK

Gavekort til spa og wellness ophold​

Hvad er mere romantisk end et spa og wellness ophold sammen bare dig og kæresten? Forkæl din kæreste med et gavekort til hotel ophold, massage eller vælg mellem mange andre spa og wellness oplevelser i hele Danmark. Oplagt som valentinsgave eller fødselsdagsgave til kæresten.

Fra: 299,00 DKK

Bryg Din Egen Hjemmelavet Øl Sæt​

Med kittet her, kan han brygge sin egen hjemmelavet øl. På kun 7 dage får han 5 liter lækkert øl, på 5-6,5% alkohol. Gaven her er en super god gaveide til typen der har alt og samtidig elsker øl.

Fra: 289,00 DKK

Sammenfoldeligt badekar

Et sammenfoldeligt badekar til voksne. Kan bruges både indenfor og udenfor på terrassen. Den perfekte gave til hende eller ham der har alt, udover et indbygget badekar i lejligheden eller huset. Badekaret kan nemt klappes sammen, så det tager minimal opbevaringsplads når det ikke bruges. En af de bedste gaver til ham der trænger til et varmt og afstressende karbad i ny og næ!

Fra: 1.399,00 DKK

Coca-Cola minikøleskab​

Hvis ham du leder efter gave til, elsker at drikke Coca Cola, er dette Coca Cola minikøleskab uden tvivl en af de sjove gaver til ham, som han nok skal tage godt i mod! Minikøleskabet har plads til 12 sodavandsdåser, og kan også tilsluttes bilen. Perfekt til en varm sommerdag eller lange roadtrips.

Fra: 1.249,00 DKK

Strømper med personligt tryk

Alle bruger sokker. De er ganske uundværlige, men kan gøres til en sjov og personlig gave ved at designe dem med billeder, mønstre eller citater. Du vil med garanti give nogle sokker, som modtageren ikke allerede har liggende i skabet i forvejen.

Fra: 189,00 DKK

Håndlavede metalfigurer med tema

Unikke håndlavede metalfigurer med forskellige temaer. Vælg bl.a. mellem temaer som sport, svendegaver, bryllup, sjove og frække metalfigurer. En flot dekoration til hjemmet, som samtidig er en sjov og anderledes gaveide. Du kan samtidig få den indgraveret, og dermed gøre den endnu mere personlig.

Fra: 200,00 DKK

Grill sæt i kuffert

En fed kuffert med hele 10 grill redskaber. Kufferen er lavet af aluminium og foret med stof. Redskaberne er af rigtig god kvalitet. De er alle lavet i rustfri stål og med varmebestandige håndtag. Dertil tåler de at kommer i opvaskeren.

Fra: 399,00 DKK

Flotte ølglas med navn

En god øl skal serveres i et godt ølglas. Det får du her, hvor der kan vælges mellem forskellige størrelser og former. Glassene kan desuden designes med navn, hvis gaven skal være personlig.

Fra: 99,00 DKK

LED fakkel med bluetooth højtaler

Denne LED fakkel med bluetooth, fungerer både som hyggeligt lys og højttaler. Den kan bruges både udendørs og indendørs. Der er garanti for god steming på de hyggelige sommeraftener når faklen tændes og spiller musik. Genial gadget som supplement til grillaften hvor der nydes en god bøf og en kold øl.

Fra: 219,00 DKK

Kølende Mini-Fadølsanlæg​

Ball øl køledispenseren fungerer som et lille kølende fadølsanlæg. Inde i kuglen er der et rum til isterninger, så øllet holdes dejligt koldt i længere tid. Den rummer 3,5 liter. Øl dispenseren er genial til en god aften med vennerne, eller en familiefest. Kan også bruges til andre drikke som hvidvin, sodavand og stort set alle andre drikke.

Fra: 249,00 DKK

Håndholdt Trådløs Støvsuger til bilen

En super smart håndholdt støvsuger til bilen, campingvognen eller måske kontoret? Støvsugeren er kraftig, og kan støvsuge både tørt og vådt. Samtidig får du flere mundstykker med, som du kan komme ordentligt rundt og få rengjort i hele bilen.

Fra: 299,00 DKK

Personlige gaveæsker med øl

Er han en vaskeægte ølelsker? Så er det oplagt med en gaveæske med lækre øl. Der er øl fra hele verden at vælge mellem og kan købes både med dåser og med flasker.

Fra: 159,00 DKK

Champagnesabel

En champagnesabel er en både eksklusiv og anderledes gave. Det er en af de mest geniale gaver til manden der har alt. Han kan finde champagnesablen frem når der er gæster, og vise den imponerende genstand frem. Den skaber god opmærksomhed til en fest, helt perfekt til manden der har alt typen. En champagnesabel er også den ultimative værtindegave til nytår. Giv den som nytårsgave til værten nytårsaften.

Fra: 299,00 DKK

En personlig Toblerone

Elsker personen du skal give gave til chokolade? Så er en personlig Toblerone en rigtig god gave at give. Du vælger helt selv, hvad der skal stå på chokoladeindpakningen og kan derfor være alt lige fra hendes/hans navn til “Jeg elsker dig, fordi…”. Det er en af de gode personlige gaver, som hun/han helt sikkert vil nyde, når den bliver åbnet.

Fra: 129,00 DKK

Nattehimmel lampe stjerneprojektor

Nattehimmel lampen laver værelset om til den flotteste nattehimmel med stjerner og måne. Den har 13 forskellige lysindstillinger og kan bevæge sig til lyden af musik. Den dejligtste måde at falde roligt i søvn på.

Fra: 299,00 DKK

Summerbird chokolade

Summerbird er noget af Danmarks bedste chokolade! Det er luksus chokolade i verdensklasse, og så er det økologisk. Vælg mellem de mange lækre varianter. Der er luksuspakker, gaveæsker, påskeæg og alt andet hvad hjertet ellers begærer indefor chokolade.

Fra: 42,00 DKK

Personlig XXL Toblerone med navn – 4,5 kg

Kender du en som elsker Toblrerone chokolade? Så kan du her give dem en KÆMPE stor overraskelse! Nemlig en personliggjort XXL Toblerone med navn. Du får hele 4,5 kg chokolade i den gigantiske chokoladebar!

Fra: 819,00 DKK

52 Weeks of Romance Skrabeposter

Med 52 weeks of romance skrabeplakaten, kan dig og din partner skrabe en ny romantisk aktivitet hver eneste uge hele året. Så er der lagt op til et spændende og lidenskabeligt år fuld af kærlighed!

Fra: 99,00 DKK

Georg Jensen Damask Sengetøj​

Det luksuriøse sengetøj fra Georg Jensen Damsask i AGER design, er vævet af 100% egyptisk kæmmet bomuld. Det lækre sengetøj fås i forskellige flotte farver og mønstr. En af de luksus gaver til hende, som uden tvivl får hende til at sove som en drøm.

Fra: 1.000,00 DKK

Snug Rug tæppe med ærmer

Det ultimative hyggetæppe med ærmer! Her får du et stort og super blødt tæppe, som du kan have på mens du sidder ved computeren, drikker kaffe eller læser en bog. Fås i mange forskellige farver.

Fra: 279,00 DKK

Lammeskind cross slippers

Disse super lækre lammeskind cross slippers, er lavet af de lækreste New Zealandske lammeskind. Dertil har de en utrolig god pasform, er er rigtig komfortable af have på. Et par stillede slippers til at varme fødderne. Kan bruges både om vinteren med et par tykke sokker, eller om sommeren i bare fødder. Fås også i lyserød, grå og sort.

Fra: 699,00 DKK

Stort hjerte af roser som aldrig visner

Giv kæresten et kæmpe hjerte af roser som aldrig visner. En romantisk gave som uden tvivl rammer lige i hjertet. Oplagt som valentinsgave.

Fra: 179,00 DKK

Indgraveret vinglas med navn

Vin er altid dejligt og hyggeligt, så hvorfor ikke overraske med et indgraveret vinglas? Det er en sød og personlig gave til ham eller hende, der elsker at drikke et godt glas vin.

Fra: 109,00 DKK

Skriv et (kærligheds)brev puslespil

Med dette kærlighedsbrev-puslespil, kan du give din partner eller anden person du holder af, en sød eller romantisk besked. Det kan være alt fra en kærlighederklæring på valentinsdag til din elskede, til at fortælle de kommende bedsteforældre den store nyhed.

Fra: 149,00 DKK

3D-tæppe med optisk illusion

Et super sjovt 3D-tæppe med optisk illusion. Tæppet giver en illusion af at der er et hul i gulvet. Det skal nok få gæsterne til at kigge en ekstra gang, og måske endda give dem et chock. En rigtig sjov gave som også kan bruges som practical joke.

Fra: 69,00 DKK

”Her bor en…” personlige plakater med egen tekst​

”Her bor en…” plakaterne, er en personlig plakat, hvor du kan skrive din egen tekst. Vælg mellem designs som landmand, gamer, brandmand, jæger, smed, tømrer og mange andre. Der er helt sikkert også en der passer til manden du leder efter gave til. En af de gode personlige gaver til ham, som passer til mænd i alle aldre.

Fra: 126,65 DKK

Kærlighedspiller med søde beskeder

Her får du en fint glas med ca. 90 kærlighedspiller du kan give din kæreste. Hver pille indeholder en tom seddel, hvor du kan skrive en lille kærlighedserklæring eller sød ting om din kæreste. Gem pillerne rundt om i huset, hvor din kæreste kan finde dem. En af de søde små gaver, som samtidig er både romantisk og personlig. En unik gaveide din kæreste med garanti vil elske dig for.

Fra: 79,00 DKK

iDventure The Cluebox (sjov alternativ gaveæske)

The Cluebox fra iDventure er et mekanisk puslespil som kræver at du lægger hjernen i blød! For at kassen kan åbnes, skal udfordringen løses. Boksen kan også bruges som gaveæske. Du kan nemlig gemme en ekstra lille gave inde i æsken. Evt. som en sjov pengegave.

Fra: 289,00 DKK

Retro spillekonsol Nintendo NES style

I denne retro Nintendo NES spillekonsol er der garanteret nostalgi med alle de kendte klassike spil. Den kommer med hele 620 spil, her i blandt Super Mario, Donkey Kong, Spiderman og mange mange flere! Der er til rigtig mange timers underholding. Den perfekte gave til ham eller hende, som har spillet Nintendo NES som barn.

Fra: 349,00 DKK

Seje 3D puslespil i træ

Puslespil bliver man aldrig for gammel til og slet ikke, når det er i 3D! Der er både en flot cabriolet, et sejt tog og en cool motorcykel at vælge mellem, som bare venter på at blive samlet.

Fra: 229,00 DKK

Snug Rug Hoodie

Hvad mere kan man ønske sig, end en stor, dejlig og blød hyggetrøje? Alt det er Snug Rug Hoodien, og så er den samtidig af super kvalitet. Det er lavet af utroligt blødt materiale, og er perfekt til en hyggedag på sofaen, en filmaften eller endda en weekeend morgen. Fås i flere farver.

Fra: 499,00 DKK

Droner Til Begyndere og Øvede

Droner er måske ikke sjove på ”haha” måden, men de er uden tvivl vanvittigt sjove at flyve med! Vælg mellem de mange fede droner, hvor der er både til helt nybegyndere, og de mere øvede. Til begyndere er Hubsan X4 H107 og Ryze Tello dronerne et godt valg.

Fra: 299,00 DKK

Læderforklæde med navn

Er han god til at stå bag grillen eller i køkkenet? Så er det oplagt med dette læderforklæde, som får ham til at fremstå fuldstændigt professionel i et køkken. Det er i god kvalitet og kan skræddersys med navn.

Fra: 769,00 DKK

Fotobog med de bedste billeder

En fotobog er en gave lige fra hjertet og er absolut en af de bedste personlige gaveideer til kvinder, du kan give, da du kan fylde den med de bedste rejseminder, oplevelser og andre skønne ting, som I sammen har oplevet. Det er en fantastisk gave til hende, som hun uden tvivl vil knuselske.

Fra: 79,95 DKK

Chokolade med billede

Vil du gerne give personlige gaver, som du ved er et hit? Det kan du med chokolade med et personligt print. Chokolade smager altid godt, men det smager bare lidt bedre, når det er med et billede, der bringer glæde, smil eller varme følelser. Du kan selv vælge hvilket billede, der skal fremkaldes på chokoladen.

Fra: 199,00 DKK

CHILLit Alu Hængekøje​

CHILLit udendørs hængekøjen har et stel fremstillet af aluminium, og stoffet i slidstærkt cobana stof. Hængekøjen er yderst modstanddygtig og kan stå udenfor i mange år. Den er rustfri og stoffet er vandafvisende. Hængekøjen er designet til at give super god komfort, og har håndsyede hørsting. En perfekt gave til ham eller hende som elsker at slappe af og nyde solen, evt. med en kold drink eller en god bog.

Fra: 2.999,00 DKK

Personlig opskriftsbog

Kan hun godt lide at være i køkkenet? Så er en personlig opskriftsbog den perfekte gaveide. Her kan hun selv fylde siderne ud med de bedste opskrifter. Det kan hun kun blive glad for.

Fra: 119,00 DKK

Supergigantisk Bamse

En kæmpestor bamse som er over 2 meter høj! Den er ligesom blød og hyggelig som den er stor. Der er en bamse som skal have sin helt egen plads i sofaen eller sengen, og som kan bruges til alt fra valentinsgave til kæresten til barnedåbsgave til de små.

Fra: 1.449,00 DKK

Henry Archer armbåndsur

Elsker han ure? Eller fortjener han bare det bedste? Et Henry Archer ur er klassisk og elegant og klæder enhver mand. De fås i forskellige designs og med forskellige læderremme.

Fra: 1.999,00 DKK

Chili Klaus Carolina Reaper Chilipulver

Chili Klaus Carolina Reaper chilipulver er lavet af verdens stærkest chili, nemlig Carolina Reaper. Den har en Scoville på 2,2 millioner, eller en vindstyrke 15 som er god i ørerne, i følge Chili Klaus. Hvis personen du leder efter gave til er til stærk mad og chili, er dette den ultimative gave. Den er ikke for tøsedrenge!

Fra: 189,00 DKK

Saphe One Trafikalarm

Saphe one trafikalarm tilkobles din smartphone, og advarer dig i trafikken. Bl.a. i mod fotovogne, ulykker, stærekasser og andre farer. Med over 650.000 solgte enheder er Saphe One trafikalarmen den meste populære trafikalarm i Danmark. Saphe One trafikalarmen er uden tvivl en af de bedste gaver til manden der har alt, i sær hvis han kører meget i bil. Virker også i udlandet.

Fra: 399,00 DKK

Årets Kunstdåse Med Chokolade

Årets kunstdåse er en super flot gaveæske af metal, med billede af Rosenborg Slot i København. Dertil er den fyldt med lækkert håndlavet dessertchokolade. En af de gode værtindegave ideer, som du kan give året rundt. Både til sommer, jul og nytår.

Fra: 175,00 DKK

Seneste juleartikler

Årets bedste julegaver 2021

Julen er ved at være over os igen. Det betyder det er tid til julehygge, samvær og selvfølgelig julegaver! Her hos Geniale Gaver, har vi gjort vores bedste for at samle alt det bedste, der har med julen at gøre. Alt fra flot julepynt, til de bedste julekalendere, til sjove julesweatere. Samtidig har vi gennemsøgt nettet, og fundet alle de fedeste og bedste julegaver til julen 2021. Blandt dem kan du få inspiration til gode julegaveideer, såvel som julegaveønsker til din egen ønskeliste.

Du kan finde ideer til julegaver til børn såvel som voksne. Her i blandt også mandelgaver, adventsgaver, og alle de andre typer gaver, der hører julen til. Alt sammen på en nem og overskuelig måde, fordelt ud på forskellige top lister, artikler og guides. Vi håber, at vores gaveideer kan give dig inspiration, til at finde den helt perfekte julegave til en du holder af. Dertil håber vi, at du får en rigtig glædelig jul med familien, med julehygge, flæskesteg, risengrød, gløgg og alt det andet gode, som hører julen til.

 

Find gode julegaveideer og julegaveønsker

Julegaver, adventsgaver, pakkekalender, mandelgave… Kan du følge med? I Danmark elsker vi jul, og vi elsker gaver. Det er derfor ikke overraskende, at vi har en masse juletraditioner som indebærer gaver – også udover de traditionelle julegaver som pakkes op juleaften. Foruden alle de forskellige gaver til jul, kan du tillægge julekalender, pakkeleg og diverse andre juletraditioner.

Foruden at finde gode julegaveideer til familie og venner, skal du også have fundet dine egne julegaveønsker. Har du børn skal de sikkert også have kalendergaver, julekalender og osv. Og hvad med julegave til hunden?

Virker det uoverskueligt? Bare rolig – glæden, ved at give, og modtage julegaver, er noget af det bedste i verden. Det handler blot om, at holde overblikket, og ikke blive fanget af julens stress og jag. Og det er lige præcis det vi kan hjælpe dig med her hos Geniale Gaver. Nemlig at holde overblikket, og undgå julestress. Hvordan? Ved at samle alt det du skal bruge til julen, et og samme sted. Uanset om du leder efter julegaver til kæresten, pakkekalender til børn, eller en adventsgave til dine forældre, vil du kunne få inspiration og ideer til dem, her hos os.

 

Julegaver til ham og hende

Når det kommer til julegaver, vil de fleste af os gerne give den bedst mulige gave. Men hvad er den bedste julegave? Det er det store spørgsmål der skal besvares, og svaret er forskelligt fra person til person, og år til år. For at give de bedste julegaver til ham såvel som hende, er det derfor nødvendigt, at lægge hjernen i blød. Hvad mangler personen? Hvad ønsker de sig? Skal det være én stor julegave, eller flere små? For at give den perfekte julegave, er der mange spørgsmål der skal besvares. Her på siden kan du dog få rigtig god inspiration – tjek bl.a. listen over de 50 bedste julegaver 2021.

Der er nogle typer julegaver, som stort set altid bliver taget godt i mod. Det kan vi se, ud fra hvad folk har købt og modtaget de tidligere juleaftener. F.eks. er skønhedsprodukter, smykker og husholdningsapparater, alle gaveideer, som står højt på kvindernes ønskeliste til jul. Det er i de fleste tilfælde gode julegaver til hende, som du ikke går galt i byen med.

Mænd har generelt ikke så mange julegaveønsker som kvinder. Det kan derfor være en udfordring, at finde en god julegave til ham. Faktisk ønsker de fleste mænd at modtage overraskelsesgaver til jul – altså gaver som de ikke nødvendigvis har ønsket sig. De fleste kvinder ønsker sig derimod noget fra ønskesedlen. Det hænger også meget godt sammen med, at mænd ikke har så mange julegaveønsker som kvinder. Fælles for begge køn er dog, at langt de fleste foretrækker at modtage julegaver, frem for penge.

 

Ideer til julegaver til børn og teenagere

Har du børn eller teenagere i familien? Så skal du naturligvis have fundet nogle gode julegaver til dem. Men hvad giver man i julegave til børn og teenagere? De fleste børn har allerede en lang juleønskeliste du kan få inspiration fra. Jo yngre de er, jo længere er listen med julegaveønsker som regel. Husk dog, at overraskelsesgaver aldrig må undervurderes. Det er selvfølgelig altid godt, at give julegaver til børn som de ønsker sig, men de må også godt få noget, som ikke nødvendigvis står på ønskelisten. At finde en god julegave under juletræet som ikke er forventet, er bare en anden følelse.

Er det dine egne børn du er på udkig efter julegave til, kan du med fordel både give en julegave som er på deres ønskeliste, og en som ikke er. Ofte vil man give sine egne børn for lidt mere, hvorfor der godt kan være plads til flere gaver (såfremt de ikke er alt for store selvfølgelig). Og måske de også skal have en lille julegave fra julemanden?

Nogle af de mest populære og ønskede julegaver til teenagere og børn:

  • Spillekonsoller som PlayStation og Xbox
  • Smartphone, hvor den nyeste iPhone topper listerne
  • Gadgets og elektronik
  • Tøj og sko, her i blandt jakker, joggingsæt og undertøj
  • Legetøj
  • Høretelefoner

Her på siden finder du masser af julegaveideer til teenagere og børn. Se bl.a. vores artikel med årets bedste julegaver til børn.

 

Ideer til julegaver til forældre

Skal dine forældre have nogle gode gaver til jul? Det kan være vanskeligt at finde de helt rigtige julegaver til forældre. I kontrast til børnene, har de ofte ikke meterlange ønskelister med alverdens gode julegaveideer. Det betyder dog ikke, at der ikke findes masser af gode julegaver til mor og far. De ved det bare ikke selv, og det er derfor dig der skal ud og finde ideerne. Det har vi gjort nemt for dig her hos Geniale Gaver. Du finder nemlig både guides og artikler med gaveideer til forældre, såvel som julegaver til far og julegaver til mor.

Mange vælger at give en fælles gave til forældre, og andre en julegave til mor og far hver i sær. Hvilken model du bør vælge, kommer ofte an på typen af gave du ønsker at give. Giver du f.eks. en fælles dekoration til hjemmet, en kaffemaskine eller andet som begge forældre bruger 50/50, så giver det mest mening, at give dem en fælles julegave. Vælger du at give din mor et smykke, og din far en ny jakke, giver det sig selv, at gaven er individuel. Er du i tvivl om hvilken type julegave forældrene skal have, kan du give dem en gave hver for sig, og en lille fælles gave oveni. Den fælles gave kunne evt. være fra julemanden som en lille joke.

Nogle gode ideer til julegaver til forældre:

Giv en oplevelsesgave i julegave

Oplevelsesgaver er fantastiske som julegaver! Det gælder alt fra en biograftur som julegave til teenageren, til et oplevelsesgavekort til wellnessophold til dine forældre. Julen er i sig selv indbegrebet af gode oplevelser med familie og venner. Julegaver er naturligvis en vigtig del af julen, men er slet ikke det hele. Oplevelserne, minderne og de gode stunder, og mindst ligeså vigtige, hvis ikke vigtigere. Derfor giver det også god mening, at give en oplevelsesgave i julegave. Vi giver dig her lidt inspiration til hvilke oplevelser, der gør sig perfekt som julegaver. De spænder sig over oplevelser i København, til resten af Danmark, og endda i udlandet.

  • Oplevelsesgave til hende – Oplevelser som omhandler forkælelse, er altid en god julegave til kvinder. Det kan være et gavekort til en massage, et romantisk ophold, eller hvis hun er lidt af en dare devil, en tur i luftballon eller et faldskærmsudspring.
  • Oplevelsesgave til ham – En oplevelse som er særligt populær hos mandfolk, og derfor udgør en god julegave til mænd, er smagninger. Vinsmagning, ølsmagning, whiskysmagning osv. Det er blot at vælge den smagning, som passer til hans favorit drik,
  • Oplevelser for 2 – Hvis du vil give en fælles julegave til et par eller dine forældre, er et ophold en fremragende julegaveide. Det kan være et spaophold, et slotsophold eller måske et weekendophold i udlandet.

Andre vigtige gaver til julen

Julegaver er ikke de eneste gaver til jul vi giver. Den danske jul indebærer også adventsgaver, kalendergaver, mandelgaven, samt julekalendere (hvis du kan kalde sidstnævnte for en julegave). Disse gaver er hver i sær en del af en juletradition, og er ofte en anden type gave, end de typiske julegaver. Både når det kommer til typen af gave, samt budget. Lad os se nærmere på, hvad de forskellige gaver til jul er for en størrelse.

 

Adventsgaver

Adventsgaver er en del af traditionen om adventssøndag. De 4 søndage op til juleaften, kalder vi får 1., 2., 3. og 4. søndag i advent. Hver søndag, er der tradition for at give en adventsgave. Adventsgaver er typisk forbeholdt børn og teenagere. Dog giver nogle også adventsgaver til deres partner og forældre, hvorfor det i stigende grad, bliver populært med adventsgaver til voksne.

En adventsgave er typisk en lille gave, som koster 50-200 kr. Som adventsgave til børn kan det være et lille stykke legetøj, noget slik, eller en nissehue. Til voksne kan det være alt fra små sjove gaver til en vinterhue. Der er ikke begrænsninger eller tradition for, hvad der gives i adventsgave til børn og voksne, så her har du mere eller mindre frit spil – nøjagtig ligesom med julegaverne til juleaften.

Nogle gange falder 1. søndag i advent før 1. december. Det betyder, at du kan risikere at skulle give/modtage julegaver før julen overhovedet er begyndt. Det er derfor en god ide, at være tidligt ude når det kommer til adventsgaver.

 

Kalendergaver og pakkekalender

Kalendergaver er en lille gave, som gives hver dag i julen – fra 1. december til og med juleaften. Det er ofte de mindre børn som modtager kalendergaver, som består af en lille gave til ca. 10-50 kr. Det er ikke alle familier som giver kalendergaver til børn. Nogle vælger i stedet af give lidt større adventsgaver, mens andre familier kun giver kalendergaver, og undlader adventsgaverne. Det afhænger af hvad den enkelte familie har af traditioner, og selvfølgelig hvad der er budget til det givne år.

Det er også blevet populært med kalendergaver til voksne. Har giver par hinanden en lille gave hver dag i julen – det kan være ved morgenmaden, eller hvornår det ellers lige passer ind. Nogle vælger også at lave en pakkekalender til deres forældre, hvor mor og/eller far, får en lille kalendergave hver dag.

I og med at en pakkekalender består af 24 gaver, er det ofte også små gaver som bruges til formålet. Med 24 gaver skal der dog også sættes gang i gaveinspirationen, da selvom de er små, stadig er 24 individuelle pakker. Vi har fundet et godt udvalg af kalendergaver til børn såvel som voksne, som du finder her på siden i deres respektive guides.

 

Mandelgaven

De fleste familier opretholder traditionen og mandlen og mandelgaven juleaften. Her får man risalamande til dessert, hvori der er gemt en mandel. Han eller hun som får mandlen, får også den famøse mandelgave. Der er ofte kun én person som ved hvad mandelgaven er – nemlig ham eller hende, som har fået til opgave at købe den. Mandelgaven er ofte en lille gave, som kan bruges af både børn og voksne. Det kan være et gavekort til biografen, nogle julegodter eller en sjov gave. Den oprindelige mandelgave er en marcipangris, som dog ikke altid bliver brugt den dag i dag.

Mange familier er er begyndt at have 2 gaver – henholdsvis en mandelgave til børn, og en mandelgave til voksne. På den måde kan du tilrette gaven lidt mere specifikt. Om det at have 2 mandelgaver er en god ide, er der delte meninger om. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at vi her hos Geniale Gaver elsker gaver. En hurtig hovedregning viser da også, at 2 gaver er bedre end 1. Så ønsker du at have en mandelgave til voksne og børn hver i sær – go for it! Man kan aldrig få for mange gaver, og slet ikke i julen.

 

Julekalendere

Julekalendere er endnu en af de juletraditioner, som oprindeligt var for børn, men bliver mere og mere populær hos voksne. De fleste børn får et par julekalendere hvert år. Typisk en som følger TV julekalenderen det år, en chokolade julekalender, og måske en ekstra en med legetøj eller andet. F.eks. er LEGO julekalendere til børn et kæmpe hit år efter år – særligt Harry Potter udgaven.

Os voksne har dog taget traditionen til os, og du kan i dag få alt fra en kaffe julekalender til en portvin julekalender. Dertil er der også de som er henvendt til mænd, hvor du f.eks. kan få værktøj i. Kvinderne kan til gengæld få en julekalender med makeup eller cremer.

Julekalendertraditionen er for alvor ved at tage fart, og du kan få en, med de ting du bedst kan lide. Om det er Summerbird chokolade, lakrids eller noget helt tredje. Her på siden har vi samlet alle de bedste julekalendere 2021, delt op i overskuelige kategorier, så du nemt kan finde den bedste julekalender til dine børn, din partner eller dig selv.

 

Husk dine egne julegaveønsker

Julen er gavernes fest (eller er det hjerternes fest?), og vi bruger masser af tid på at finde, købe og give julegaver. Og det er jo fantastisk! Men det hele skal ikke gå op i julegaveideer til børnene, din partner, familien, kollegaerne, hunden, naboens moster osv. Det er også vigtigt at du stopper op, og husker dine egne julegaveønsker. Sætter dig ned, og laver din egen julegaveønskeliste. Hvad ønsker du dig selv af gaver til jul?

Husk på, at de mange julegaver du finder på siden her, ikke kun kan bruges som gode julegaveideer til andre. De kan i den grad også bruges som julegaveønsker til dig selv. Er du en kvinde der har alt? Tjek vores side med gaver til hende der har alt. Er du en mand som elsker sjove ting og sager? Tjek vores artikel med sjove gaver til ham. Når du finder en julegaveide du ønsker dig, kan du nemt tilføje den til din ønskeliste her på siden, og sende den til din mail. Alternativt kan du sende din ønskeliste direkte til de, som skal købe julegaver til dig. Du finder din ønskeliste under Min Ønskeliste i toppen.

 

Tror du på julemanden?

Tror du på julemanden? Det er ikke kun en skøn julefilm trilogi, det er også et spørgsmål som børn bliver stillet i julen. Men hvem er ham julemanden egentlig? Julemanden er ifølge dansk tro, en mand med et stort hvidt skæg, stor mave, i rødt tøj og med nissehue på. Hvert år bringer han julegaver til børn, som han hiver op af sin magiske julesæk. Han flyver rundt på hans slæde som bliver trukket af 9 flyvende rensdyr, med rensdyret Rudolf i spidsen. Julemanden bor på Grønland, hvor han sammen med hans hær af julenisser, producerer de mange julegaver til børn. Men kun de børn som tror på julemanden, finder en gave fra ham under juletræet.

Mange børn skriver hvert år til julemanden, for at fortælle ham, hvad de ønsker sig til jul. Er du en af dem som tror på julemanden, og gerne vil sende ham dine ønsker, kan du sende et brev til hans danske adresse.

Julemanden, Julemandens Postcenter 24, 0900 København C

 

God jul og godt nytår!

Til sidst er der kun at ønske god jul og godt nytår! Vi håber at du får en fantastisk jul med alle dem du holder af, og at du får alle de julegaver du har ønsket dig. Julen handler om at have det godt med dem du elsker, så bliv ikke stresset eller sur over noget, der har med julen at gøre. Det er det modsatte af hvad julen står for, og det er der mange af os der af og til glemmer. Så vær ekstra glad, ekstra overbærende, ekstra gavmild og ekstra kærlig denne jul. Det er det som julen står for.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om julegaver

Du kan ønske dig lige det du vil i julegave. Har du brug for inspiration til julegaveønsker, kan du med fordel tjekke vores mange skønne julegaveartikler. Her kan du finde masser af gode julegaveideer, uanset om du er en pige på 4 år, en bedstefar på 70 år, eller alt her i mellem.

Du skal give for det i julegave, som du føler for, og har råd til. Typisk modtager man altid en julegave, fra dem man giver til. Det kan derfor være en fordel at aftale et budget, for hvor meget julegaven må koste.

Juleaften fejrer Jesus fødsel, og her er der tradition for, at give hinanden julegaver. Gaver en generelt forbundet med traditioner hvor vi fejrer hinanden, om det så er en fødselsdag, et bryllup eller juleaften.

Det er forskelligt fra butik til butik, og webshop til webshop, hvor lang tid julegaver kan byttes. De fleste webshops har forlænget bytte- eller returret op til jul, hvor du ofte kan bytte indtil 1. februar. Husk dog altid at tjekke den enkelte forhandleres byttepolitik, for at være 100% sikker.

Julemanden bor på følgende adresse:

Julemanden
Box 785
3952 Ilulissat
Grønland

Han har dog en dansk postadresse, som alle danske børn der skriver til ham kan bruge.

Julemanden
Julemandens Postcenter 24
0900 København C

Julemanden har 9 rensdyr. Oprindeligt havde han 8 rensdyr, henholdsvis Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn. Senere hen kom det nok mest kendte af julemandens rensdyr, nemlig Rudolf med den røde tud.

Denne artikel er anmeldt af Katrine Karlsen (5/5)
5/5

Få 10% rabat på din oplevelsesgave!

Find din oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig, og få en 10% rabatkode ved at tilmelde deres nyhedsbrev i dag!

Vælg mellem fede oplevelser og lækre ophold.