Julegaver

På udkig efter årets bedste julegaver 2024 ? Vi hos Geniale Gaver er eksperter i gaver – også dem der skal under juletræet den 24. Men gaver til julen er meget mere end det. Det er også adventsgaver, julekalendere, mandelgaven og meget mere. Heldigvis kan du her finde gaveforslag og inspiration, til alle slags gaver julen har at byde på. Tjek vores udførlige guides med ideer til julegaver af enhver type, og til enhver modtager. Eller rul længere ned på siden, og så årets mest populære julegaver i  2024 generelt. God jul!

Jeg leder efter julegaver til...

Julegave til ham
Ham
Julegave til hende
Hende
Julegave til far
Far
Julegave til mor
Mor
Julegave til teenager
Teenagere
Julegave til børn
Børn

adventsgaver 2024

Adventsgave til ham
Ham
Adventsgave til hende
Hende
Adventsgave til teenager
Teenagere
Adventsgave til børn
Børn

Julekalender til voksne 2024

Julekalender til voksne
Alle til voksne
Julekalender til mænd
Alle til mænd
Julekalender til kvinder
Alle til kvinder
Portvins julekalender
Portvin
Øl julekalender
Øl
Kaffe julekalender
Kaffe
Gin julekalender
Gin
Makeup julekalender
Makeup
Sinful julekalender
Sinful

Julekalender til børn og barnlige sjæle

Julekalender til børn
Alle til børn
LEGO julekalender
LEGO
Gurli Gris julekalender
Gurli Gris
Pokemon julekalender
Pokémon
Harry Potter julekalender
Harry Potter
Barbie julekalender
Barbie

Spiselig Julekalender 2024

Chokolade julekalender
Chokolade
Lakrids julekalender
Lakrids
Slik julekalender
Slik
Summerbird julekalender
Summerbird
Baileys julekalender
Baileys
Chili Klaus julekalender
Chili Klaus

Pakke- og adventskalender 2024

Pakkekalender til hende
Til hende
Til ham
Pakkekalender til børn
Til børn
Adventskalender
Hjemmelavet

Andre gode juletraditioner

Mandelgaven
Mandelgaven
Kalendergaver til voksne
Kalendergaver til voksne
Kalendergaver til børn
Kalendergaver til børn
Julesweater
Julesweatere

Populære julegaver 2024

Oversigt over julegaver

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Håndlavede metalfigurer med tema (STORT udvalg)

Unikke håndlavede metalfigurer med forskellige temaer. Du vil blive overrasket over, hvor mange temaer der er! Vælg bl.a. mellem temaer som sport, svendegaver, bryllup, sjove og frække metalfigurer. En flot dekoration til hjemmet, som samtidig er en sjov og anderledes gaveide. Du kan samtidig få den indgraveret, og dermed gøre den endnu mere personlig.

Unikke skulpturer i bronze lavet i begrænset antal

Her har du et udvalg af unikke skulpturer lavet i bronze. Det særlige ved disse skulpturer, er at de er lavet i et begrænset antal - de fleste af dem i 99. Det er en fantastisk gaveide til både jubilæum, jul, bryllper, og mange andre anledniger, hvor gaven gerne må være særlig speciel. Se det fantastiske udvalg via linket.

Giv en vin fra hans fødselsår - Unikke og historiske vine fra hele verden

Bottles with History er en vinhandler som tilbyder unikke og historiske vine fra hele verden. De har Danmarks største udvalg, og blandt det kan du finde en vin fra stort set ethvert fødselsår. Ideen her er at give en vin i gave, fra det fødselsår modtageren er født. Det kunne også være en bryllupsgave, eller en jubilæumsgave, med en vin fra det år modtageren startede i virksomheden eller blev udlært. Mulighederne her er mange! En både anderledes, personlig og super fed gaveide.

Personlig champagnesabel med indgravering

Vælg mellem flere super flotte og stilfulde champagnesabeler. Der er mulighed for at personliggøre sablen med indgraveret tekst. Det kunne være modtagerens navn, en lille hilsen eller noget helt tredje. Du har endda mulighed for at få et logo på. Nogle kommer i flotte gaveæsker. Oplagt som både julbilæumsgave, fødselsdagsgave, eller gave til manden der har alt.
8% rabatkode: gave

Fodboldtrøjer med eget navn og nummer​

Hvis du leder efter gode personlige gaveideer til en fodboldfan, så er en hans yndlings fodboldtrøje med eget navn og nummer det perfekte valg. Vælg t-shirten fra hans yndlings fodboldhold, og få skrevet hans eget navn eller efternavn bagpå, med et nummer af eget valg. En af de fedeste personlige gaver til ham der elsker fodbold.

Lav din egen Rom, Whisky eller Gin sæt

Med Do Your sættene får du ingredienser og redskaber til at lave din egen Rom, Whisky eller Gin. Du få bl.a. en masse forskellige krydderier og urter, til at lave hundredvis af forskellige smagskombinationer. En super gave til en gin, whisky eller rom entusiast.

Personlig kæledyrsportræt

Kender du en, som elsker sin hund, kat, eller andet kældedyr, mere end noget andet? Så er dette personlige kæledyrsportræt uden tvivl den helt perfekte gave til vedkommende. Vælg et billede af dit kæledyr, skriv navnet, og du har hurtig og nemt et flot portræt af kæledyret, klar til at give i gave til en heldig modtager.
10% rabatkode: genialegaver2024

Fodboldtøj til børn med tryk på

Det er en hver lille fodboldfans drøm, at have deres egen fodboldtrøje med navn og nummer på. Vælg barnets yndlingshold - evt. det danske landshold, Barcelone eller andet, og få trykt barnets eget navn på.

Gavekort til adrenalin spækket oplevelse​

Vælg mellem gavekort til ATV safari, faldskærmsudspring, flyve i luftballon, klatring, pistolskydning og mange andre fede par oplevelser! Den perfekte gaveide til ham eller hende som elsker et godt adrenalin sus, og at prøve nye ting generelt. Sådan en oplevelse vil uden tvivl styrke et forhold, og være et minde i har for livet.
Over hele landet

Flotte personlige ølglas med navn

En god øl skal serveres i et godt ølglas. Det får du her, hvor der kan vælges mellem forskellige størrelser og former. Glassene kan desuden designes med navn, hvis gaven skal være personlig.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Kør i en superbil - en oplevelse for livet!

Her har du en fantastisk mulighed for at køre i drømmebilen! Har du ikke selv kørekort, kan du sidde ved siden af mens en kører giver dig turen. Vælg mellem superbiler som Lamborghini, Porsche, Ferrari og mange andre. En oplevelse for livet, og den helt perfekte gaveide for bilentusiaster og drengerøve!
Silkeborg - Roskilde - Sverige

Bottles with History - Unikke & Vintage Flasker op til 100 år gamle

Hos Bottles with History finder du et bredt udvalg af vintage flasker med en unik historie, som ikke findes andre steder i Danmark. Flaskerne er op til 100 år gamle. Giv en usædvanlig og personlig gave, der holder minder levende. Giv evt. en vin fra modtagerens fødselsår.

Personlige stjernetegnsplakater med navn og egenskaber

Vis hvor glad du er for modtageren, og hvor skønt et menneske vedkommende er, med denne personlige stjernetegnsplakat med navn, som samtidig beskriver de bedste egenskaber. Det er en af de billige men rigtig gode personlige gaver, du kan give ham eller hende, som du gerne vil fortælle, betyder meget for dig. Det er tilmed en rigtig flot plakat, som er klar til at blive hængt op på væggen med det samme.
10% rabatkode: genialegaver2024

Bogstav Halskæde 18K Guldbelagt

Giv en 18K guldbelagt bogstav halskæde i gave til en heldig pige eller kvinde. Halskæden er i et enkelt, stilfuldt og tidsløst design, så det er en gave, der kan bruges hele livet. Der kan naturligvis vælges mellem alle bogstaver.

Stilfulde personlige stjernetegnsplakater

Disse personlige stjernetegnsplakater er utrolig stilfulde, og passer perfekt ind i en moderne stue, såvel som på børne- eller teenageværelset. Vælg mellem alle stjernetegn, og vælg også mellem forskellige flotte designs. Skab evt. en kombination med 2 forskellige plakater som set på billedet. Eller 2 med dig og din partners stjernetegn. Der er masser af muligheder for fede kombinationer! Fås i flere farver, størrelser og designs.

Gavekort til spa og wellness ophold​

Hvad er mere romantisk end et spa og wellness ophold sammen bare dig og din partner? Forkæl din partner med et gavekort til hotel ophold, massage eller vælg mellem mange andre spa og wellness oplevelser i hele Danmark. Oplagt som valentinsgave eller fødselsdagsgave til en du holder af.
Danmark - Tyskland - Sverige

Personlige Zippo Lightere

Giv en klassisk og personlig gave med en Zippo lighter med gravering. Vælg mellem mange designs og få den graveret for at gøre den ekstra speciel.
Inkl. gratis gravering

Du er den brik som holder os sammen plakat

Du er den brik som holder os sammen plakaten er en anderledes og personlig plakat med en stor betydning. Giv den til din far, mor, bedsteforældre, kæreste, eller anden person i dit liv, du vil vise hvor meget betyder for dig. Du kan selv personliggøre plakaten med navne og tekst.
10% rabatkode: genialegaver2024

Livets Træ smykker

Livets træ symbolisere familie. Et livets træ smykke er derfor en oplagt gaveide, til et familiemedlem. Det kan være en søster, en mor eller en niece. Det kan dog også være en partner eller et barn. Vælg mellem de mange flotte modeller, som fås både i guld, sølv og hvidguld.

Den Fantastiske Bus - Årets børnebog!

Den Fantastiske Bus er årets mest populære børnebog, og med god grund! Den over 200 sider gennemførte børnebog af Jakob Martion Strik har taget over 15 år at skrive, og resultatet er intet mindre end genialt. Med Den Fantastiske Bus har du ikke kun en fantastisk fortælling med smukke illustrationer for børnene i vente, men også en tidsløs bog som kan gå i arv fra generation til generation.

Personlige børnebøger med juletema

En personlig børnebog med juletema, hvor barnet selv er hovedperson i julehistorien. En fantastisk julegave, såvel som adventsgave til børn 0-9 år. Vælg mellem forskellige historier.

Sephora must-have julegaver

Sephora er et gaveparadis for dig, der leder efter en god gave til hende. Her finder du alle Sephoras must-have gaver, som spænder sig over både makeup, parfume samt hår- og hudpleje produkter. Se det fantastiske udvalg og finde den perfekte gave til hende i dag.

Kraftig Genopladelig Håndholdt støvsuger til bilen

Hold din bil ren og ryddelig med denne genopladelige håndstøvsuger. Denne kraftfulde, men kompakte støvsuger er en fantastisk gave til bilentusiaster og travle forældre.

En personlig bog

Den personlige bog med kærlighedsbilletter, er uden tvivl en af de bedste personlige gaver til ham eller hende. Du kan personliggøre bogen ved at indsætte hilsner, overskrifter, billeder og en slutning. Denne gaveide er både unik, betænksom og personlig. En af de gode personlige gaver til kæresten, som han helt sikkert vil elske, og i kan have som et minde resten af livet.

Delx 3-i-1 Quick Charge Trådløs Docking Ladestation

Forenkle opladning med Delx 3-i-1 Quick Charge trådløs docking ladestation. Dette elegante og kompakte design giver mulighed for at oplade op til tre enheder samtidigt uden rod og besvær. En stilfuld og praktisk gave til enhver gadget-elsker.

G-Shape LED lampe med vilde funktioner

Denne G-Shape LED lampe tilføjer et unikt og moderne præg til ethvert rum. Med dens vilde funktioner og unikke form, er denne lampe ikke bare en belysningskilde, men også en samtalestarter.

Strømper med personligt tryk

Alle bruger sokker. De er ganske uundværlige, men kan gøres til en sjov og personlig gave ved at designe dem med billeder, mønstre eller citater. Du vil med garanti give nogle sokker, som modtageren ikke allerede har liggende i skabet i forvejen.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Smart medaljeholder

Fodboldmedaljer, håndboldmedaljer eller måske ishockeymedaljer. Alle typer af medaljer kan hænge på disse smarte medaljeholdere. De kan både fås med navn og sportsgren, så den bliver helt personlig.

Danmarks Landsholdstrøjer

Enhver foldboldfan vil elske en af Danmarks landsholdstrøjer. Vælg mellem både de nyeste samt ældre modeller, både dem til hjemmebane og udebane. Samtidig fås de i alle tænkelige størrelser, og du kan endda tilføje eget print bagpå, så det evt. har modtagerens navn og yndlings nummer.

Håndlavede metalfigurer med fagtema (alle fag)

Giv en unik håndlavet metalfigur med fagtema. Det kan være murer, tømrer, frisør eller stort set hvilket som helst andet fag. Figurerne er super flotte, og oplagt at give som svendegave til den nyuddannede. Kan også fås med gravering. Tjek dem mange forskellige beskæftigelser der er at vælge mellem.

Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel

Forvandl din ven til en ølbrygger med Brewbarrel Bryg Dit Eget Øl. En sjov og lærerig gave, der vil glæde enhver ølelsker. Lad dem nyde deres helt egen hjemmebryggede øl.

Personlige gaveæsker med øl

Er han en vaskeægte ølelsker? Så er det oplagt med en gaveæske med lækre øl. Der er øl fra hele verden at vælge mellem og kan købes både med dåser og med flasker.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Sif Jakobs smykker med indgravering​

Hvis du vil give hende en personlig gave, så er disse Sif Jakobs smykker med indgravering en super god gaveide. Du kan vælge mellem smukke halskæder, armbånd og ringe i guld eller sølv. Du vælger blot smykket, tekst og motiv og til sidste skriftypen du vil have indgraveret. En af de absolut bedste personlige gaver til hende.
15% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Indgraveret vinglas med navn

Vin er altid dejligt og hyggeligt, så hvorfor ikke overraske med et indgraveret vinglas? Det er en sød og personlig gave til ham eller hende, der elsker at drikke et godt glas vin.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Personlige dørmåtter med tekst og billede

Få lavet en personlige dørmåtte i eget design, som viser hvem der bor på adressen. Udover tekst og navn, kan du designe måtterne med egne billeder, sko, dyr og mange andre ting. Se de mange fede muligheder via linket. Vælg mellem måtter af kokosfibre, gummi og skrabemåtter.
10% rabatkode: WANAGENIAL10

Nattehimmel lampe stjerneprojektor

Nattehimmel lampen laver værelset om til den flotteste nattehimmel med stjerner og måne. Den har 13 forskellige lysindstillinger og kan bevæge sig til lyden af musik. Den dejligtste måde at falde roligt i søvn på.

Et gavekort til en valgfri oplevelse

Giv eller send et gavekort til en oplevelse. Vælg et gavekort til en bestemt oplevelse, eller vælg et gavekort, som modtageren frit kan benytte, på lige præcis den oplevelse de ønsker. Det kan være alt fra et lækkert spaophold, til en ølsmagning, til en tur i en luftballon.

Fødselsår ring 1997-2011

Disse fødselsår ringe er utroligt populære blandt unge mennesker, og vi kan godt se hvorfor! De smukke ringe er nemlig ikke kun smykke og trendy, men er også en ring som modtageren kan have resten af livet. De fås i både gulv og sølv farve, fra fødselsår 1997 til 2011. Årets gavehit til unge!

Sense Trådløs Biloplader med Automatisk Åben/Lukke Funktion

Gør opladning nemt og bekvemt med Sense trådløse biloplader. Med automatisk åben/lukke funktion sikres enheden uden besvær, mens den hurtigt og effektivt oplader din smartphone. En praktisk og stilfuld gave til den travle bilist.

Håndtegnet karikaturtegning efter egne fotos

Få lavet en håndtegnet karikaturtegning, og giv den i gave til en du holder af. Du vælger selv billede, som du uploader, og kunstneren laver efterfølgende en håndtegnet karikaturtegninger efter det. En både sjov, sød og personlig gaveide.
10% rabatkode: Rabat10

Personlige børnebøger til 0-4 årige

Nu kan dit barn få hovedrollen i sin helt egen personlige bog. Familie, venner, dyr og andre personlige oplysninger skræddersyer bogen til dit barn. Vælg en af de mange spændende historier. Det kan f.eks. være en tur i skoven, på rumrejse, tidsrejse eller om at skulle være storesøster/storebror. Det er masser af spændende eventyr at vælge i mellem.

Personlige børnebøger til 5-10 årige

Giv barnet en personlig børnebog med ham eller hende som hovedperson. Vælg mellem fantastiske historier med tidsrejser, rumrejser, at være på landsholdet eller at starte i skole. Der er masser af spændende eventyrer at vælge i mellem!

UGG sko

UGG skoene har taget Danmark med storm! Her finder du ikke kun et stort udvalg af de populære UGG sko, du finder dem også til Danmarks bedste priser.

POP it Reaktions Spil (perfekt til bilen eller flyet)

Skab timevis af sjov med POP it Reaktions Spil, der styrker barnets reaktionsevne. Med 80 udfordrende levels, er dette spil designet til at forbedre dit barns koordination og reaktionstid. Det er ikke kun for børn - hele familien kan deltage. Et sjovt og lærerigt spil, der også virker afstressende.

Stjernehimmel Projektor - Dinosaur Æg

Forvandl børneværelset til en stjernehimmel med denne unikke projektor formet som et dinosauræg. Ikke kun vil den skabe en beroligende atmosfære, men den fungerer også som en Bluetooth-højtaler. Med 14 forskellige farver og en indbygget lampe, der projicerer en smuk stjernehimmel, er denne projektor det perfekte natlys for ethvert barn, der elsker dinosaurer. En fantastisk gaveidé, der kombinerer funktionalitet med eventyr.

Anderledes og sjove julesweatere

Er du på udkig efter en anderledes og sjov julesweater? Så led ikke længere! Her finder du nemlig et stort udvalg af super sjove, anderledes og unikke juletrøjer. Der er alt fra Pickle Rick, til Star Wars, til Harry Potter, Pokémon, Batman, Disney, og meget, meget mere. Tjek det store udvalg!

Skin Fade Deluxe Hår- og Skægtrimmer

Opgrader din personlige pleje med denne Skin Fade Deluxe hår- og skægtrimmer. Dens præcision og alsidighed sikrer, at du altid ser pæn og præsentabel ud. Perfekt gave til manden, der sætter pris på at se velplejet ud.

Brewbarrel - Bryg Dit Eget Juleøl

En unik gave til ølentusiasten: Alt, der skal til for at brygge eget juleøl derhjemme på kun 7 dage. En hyggelig og smagfuld oplevelse.

Smykker by Stine Winther

Smykker by Stine Winther tilbyder er smukt udvalg af must-have smykker som er både klassiske og minimalistiske, samtidig med at de er trendy og skaber blikfang. Samtidig fås de til en fantastisk pris. Se det imponerende udvalg.
Henter...

Seneste juleartikler

Årets bedste julegaver 2024

Julen er ved at være over os igen. Det betyder det er tid til julehygge, samvær og selvfølgelig julegaver! Her hos Geniale Gaver, har vi gjort vores bedste for at samle alt det bedste, der har med julen at gøre. Alt fra flot julepynt, til julekalender til voksne og børn, til sjove julesweatere. Samtidig har vi gennemsøgt nettet, og fundet alle de fedeste og bedste julegaver til julen 2024 . Blandt dem kan du få inspiration til gode julegaveideer, såvel som julegaveønsker til din egen ønskeliste.

Du kan finde ideer til julegaver til børn såvel som voksne. Her i blandt også mandelgaver, adventsgaver, og alle de andre typer gaver, der hører julen til. Alt sammen på en nem og overskuelig måde, fordelt ud på forskellige top lister, artikler og guides. Vi håber, at vores gaveideer kan give dig inspiration, til at finde den helt perfekte julegave til en du holder af. Dertil håber vi, at du får en rigtig glædelig jul med familien, med julehygge, flæskesteg, risengrød, gløgg og alt det andet gode, som hører julen til.

 

Find gode julegaveideer og julegaveønsker

Julegaver, adventsgaver, pakkekalender, mandelgave… Kan du følge med? I Danmark elsker vi jul, og vi elsker gaver. Det er derfor ikke overraskende, at vi har en masse juletraditioner som indebærer gaver – også udover de traditionelle julegaver som pakkes op juleaften. Foruden alle de forskellige gaver til jul, kan du tillægge julekalender, pakkeleg og diverse andre juletraditioner.

Foruden at finde gode julegaveideer til familie og venner, skal du også have fundet dine egne julegaveønsker. Har du børn skal de sikkert også have kalendergaver, julekalender og osv. Og hvad med julegave til hunden?

Virker det uoverskueligt? Bare rolig – glæden, ved at give, og modtage julegaver, er noget af det bedste i verden. Det handler blot om, at holde overblikket, og ikke blive fanget af julens stress og jag. Og det er lige præcis det vi kan hjælpe dig med her hos Geniale Gaver. Nemlig at holde overblikket, og undgå julestress. Hvordan? Ved at samle alt det du skal bruge til julen, et og samme sted. Uanset om du leder efter julegaver til kæresten, adventsgave til dine forældre, eller en pakkekalender til børn, vil du kunne få inspiration og ideer til dem, her hos os.

 

Julegaver til ham og hende

Når det kommer til julegaver, vil de fleste af os gerne give den bedst mulige gave. Men hvad er den bedste julegave? Det er det store spørgsmål der skal besvares, og svaret er forskelligt fra person til person, og år til år. For at give de bedste julegaver til ham såvel som hende, er det derfor nødvendigt, at lægge hjernen i blød. Hvad mangler personen? Hvad ønsker de sig? Skal det være én stor julegave, eller flere små? For at give den perfekte julegave, er der mange spørgsmål der skal besvares. Her på siden kan du dog få rigtig god inspiration – tjek bl.a. listen over de 50 bedste julegaver 2024 .

Der er nogle typer julegaver, som stort set altid bliver taget godt i mod. Det kan vi se, ud fra hvad folk har købt og modtaget de tidligere juleaftener. F.eks. er skønhedsprodukter, smykker og husholdningsapparater, er alle gaveideer, som står højt på kvindernes ønskeliste til jul. Det er i de fleste tilfælde gode julegaver til hende, som du ikke går galt i byen med.

Mænd har generelt ikke så mange julegaveønsker som kvinder. Det kan derfor være en udfordring, at finde en god julegave til ham. Faktisk ønsker de fleste mænd at modtage overraskelsesgaver til jul – altså gaver som de ikke nødvendigvis har ønsket sig. De fleste kvinder ønsker sig derimod noget fra ønskesedlen. Det hænger også meget godt sammen med, at mænd ikke har så mange julegaveønsker som kvinder. Fælles for begge køn er dog, at langt de fleste foretrækker at modtage julegaver, frem for penge.

 

Ideer til julegaver til børn og teenagere

Har du børn eller teenagere i familien? Så skal du naturligvis have fundet nogle gode julegaver til dem. Men hvad giver man i julegave til børn og teenagere? De fleste børn har allerede en lang juleønskeliste du kan få inspiration fra. Jo yngre de er, jo længere er listen med julegaveønsker som regel. Husk dog, at overraskelsesgaver aldrig må undervurderes. Det er selvfølgelig altid godt, at give julegaver til børn som de ønsker sig, men de må også godt få noget, som ikke nødvendigvis står på ønskelisten. At finde en god julegave under juletræet som ikke er forventet, er bare en anden følelse.

Er det dine egne børn du er på udkig efter julegave til, kan du med fordel både give en julegave som er på deres ønskeliste, og en som ikke er. Ofte vil man give sine egne børn for lidt mere, hvorfor der godt kan være plads til flere gaver (såfremt de ikke er alt for store selvfølgelig). Og måske de også skal have en lille julegave fra julemanden?

Nogle af de mest populære og ønskede julegaver til teenagere og børn:

  • Spillekonsoller som PlayStation og Xbox
  • Smartphone, hvor den nyeste iPhone topper listerne
  • Gadgets og elektronik
  • Tøj og sko, her i blandt jakker, joggingsæt og undertøj
  • Legetøj
  • Høretelefoner 

Her på siden finder du masser af julegaveideer til teenagere og børn. Se bl.a. vores artikel med årets bedste julegaver til børn.

 

Ideer til julegaver til forældre

Skal dine forældre have nogle gode gaver til jul? Det kan være vanskeligt at finde de helt rigtige julegaver til forældre. I kontrast til børnene, har de ofte ikke meterlange ønskelister med alverdens gode julegaveideer. Det betyder dog ikke, at der ikke findes masser af gode julegaver til mor og far. De ved det bare ikke selv, og det er derfor dig der skal ud og finde ideerne. Det har vi gjort nemt for dig her hos Geniale Gaver. Du finder nemlig både guides og artikler med gaveideer til forældre, såvel som julegaver til far og julegaver til mor.

Mange vælger at give en fælles gave til forældre, og andre en julegave til mor og far hver i sær. Hvilken model du bør vælge, kommer ofte an på typen af gave du ønsker at give. Giver du f.eks. en fælles dekoration til hjemmet, en kaffemaskine eller andet som begge forældre bruger 50/50, så giver det mest mening, at give dem en fælles julegave. Vælger du at give din mor et smykke, og din far en ny jakke, giver det sig selv, at gaven er individuel. Er du i tvivl om hvilken type julegave forældrene skal have, kan du give dem en gave hver for sig, og en lille fælles gave oveni. Den fælles gave kunne evt. være fra julemanden som en lille joke.

Nogle gode ideer til julegaver til forældre:

 

Giv en oplevelsesgave i julegave

Oplevelsesgaver er fantastiske som julegaver! Det gælder alt fra en biograftur som julegave til teenageren, til et oplevelsesgavekort til wellnessophold til dine forældre. Julen er i sig selv indbegrebet af gode oplevelser med familie og venner. Julegaver er naturligvis en vigtig del af julen, men er slet ikke det hele. Oplevelserne, minderne og de gode stunder, og mindst ligeså vigtige, hvis ikke vigtigere. Derfor giver det også god mening, at give en oplevelsesgave i julegave. Vi giver dig her lidt inspiration til hvilke oplevelser, der gør sig perfekt som julegaver. De spænder sig over oplevelser i København, til resten af Danmark, og endda i udlandet.

  • Oplevelsesgave til hende – Oplevelser som omhandler forkælelse, er altid en god julegave til kvinder. Det kan være et gavekort til en massage, et romantisk ophold, eller hvis hun er lidt af en dare devil, en tur i luftballon eller et faldskærmsudspring.
  • Oplevelsesgave til ham – En oplevelse som er særligt populær hos mandfolk, og derfor udgør en god julegave til mænd, er smagninger. Vinsmagning, ølsmagning, whiskysmagning osv. Det er blot at vælge den smagning, som passer til hans favorit drik,
  • Oplevelser for 2 – Hvis du vil give en fælles julegave til et par eller dine forældre, er et ophold en fremragende julegaveide. Det kan være et spaophold, et slotsophold eller måske et weekendophold i udlandet.  
 

Andre vigtige gaver til julen

Julegaver er ikke de eneste gaver til jul vi giver. Den danske jul indebærer også adventsgaver, kalendergaver, mandelgaven, samt julekalendere (hvis du kan kalde sidstnævnte for en julegave). Disse gaver er hver i sær en del af en juletradition, og er ofte en anden type gave, end de typiske julegaver. Både når det kommer til typen af gave, samt budget. Lad os se nærmere på, hvad de forskellige gaver til jul er for en størrelse.

 

Adventsgaver

Adventsgaver er en del af traditionen om adventssøndag. De 4 søndage op til juleaften, kalder vi får 1., 2., 3. og 4. søndag i advent. Hver søndag, er der tradition for at give en adventsgave. Adventsgaver er typisk forbeholdt børn og teenagere. Dog giver nogle også adventsgaver til deres partner og forældre, hvorfor det i stigende grad, bliver populært med adventsgaver til voksne.

En adventsgave er typisk en lille gave, som koster 50-200 kr. Som adventsgave til børn kan det være et lille stykke legetøj, noget slik, eller en nissehue. Til voksne kan det være alt fra små sjove gaver til en vinterhue. Der er ikke begrænsninger eller tradition for, hvad der gives i adventsgave til børn og voksne, så her har du mere eller mindre frit spil – nøjagtig ligesom med julegaverne til juleaften.

Nogle gange falder 1. søndag i advent før 1. december. Det betyder, at du kan risikere at skulle give/modtage julegaver før julen overhovedet er begyndt. Det er derfor en god ide, at være tidligt ude når det kommer til adventsgaver.

 

Kalendergaver og pakkekalender

Kalendergaver er en lille gave, som gives hver dag i julen – fra 1. december til og med juleaften. Det er ofte de mindre børn som modtager kalendergaver, som består af en lille gave til ca. 10-50 kr. Det er ikke alle familier som giver kalendergaver til børn. Nogle vælger i stedet af give lidt større adventsgaver, mens andre familier kun giver kalendergaver, og undlader adventsgaverne. Det afhænger af hvad den enkelte familie har af traditioner, og selvfølgelig hvad der er budget til det givne år.

Det er også blevet populært med kalendergaver til voksne. Har giver par hinanden en lille gave hver dag i julen – det kan være ved morgenmaden, eller hvornår det ellers lige passer ind. Nogle vælger også at lave en pakkekalender til deres forældre, hvor mor og/eller far, får en lille kalendergave hver dag.

I og med at en pakkekalender består af 24 gaver, er det ofte også små gaver som bruges til formålet. Med 24 gaver skal der dog også sættes gang i gaveinspirationen, da selvom de er små, stadig er 24 individuelle pakker. Vi har fundet et godt udvalg af kalendergaver til børn såvel som voksne, som du finder her på siden i deres respektive guides.

 

Mandelgaven

De fleste familier opretholder traditionen og mandlen og mandelgaven juleaften. Her får man risalamande til dessert, hvori der er gemt en mandel. Han eller hun som får mandlen, får også den famøse mandelgave. Der er ofte kun én person som ved hvad mandelgaven er – nemlig ham eller hende, som har fået til opgave at købe den. Mandelgaven er ofte en lille gave, som kan bruges af både børn og voksne. Det kan være et gavekort til biografen, nogle julegodter eller en sjov gave. Den oprindelige mandelgave er en marcipangris, som dog ikke altid bliver brugt den dag i dag.

Mange familier er er begyndt at have 2 gaver – henholdsvis en mandelgave til børn, og en mandelgave til voksne. På den måde kan du tilrette gaven lidt mere specifikt. Om det at have 2 mandelgaver er en god ide, er der delte meninger om. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at vi her hos Geniale Gaver elsker gaver. En hurtig hovedregning viser da også, at 2 gaver er bedre end 1. Så ønsker du at have en mandelgave til voksne og børn hver i sær – go for it! Man kan aldrig få for mange gaver, og slet ikke i julen.

 

Julekalendere

Julekalendere er endnu en af de juletraditioner, som oprindeligt var for børn, men bliver mere og mere populær hos voksne. De fleste børn får et par julekalendere hvert år. Typisk en som følger TV julekalenderen det år, en chokolade julekalender, og måske en ekstra en med legetøj eller andet. F.eks. er LEGO julekalendere til børn et kæmpe hit år efter år – særligt Harry Potter udgaven.

Os voksne har dog taget traditionen til os, og du kan i dag få alt fra en kaffe julekalender til en portvin julekalender. Dertil er der også de som er henvendt til mænd, hvor du f.eks. kan få værktøj i. Kvinderne kan til gengæld få en julekalender med makeup eller cremer.

Julekalendertraditionen er for alvor ved at tage fart, og du kan få en, med de ting du bedst kan lide. Om det er Summerbird chokolade, lakrids eller noget helt tredje. Her på siden har vi samlet alle de bedste julekalendere 2024 , delt op i overskuelige kategorier, så du nemt kan finde den bedste julekalender til børn, din partner eller dig selv.

 

Husk dine egne julegaveønsker

Julen er gavernes fest (eller er det hjerternes fest?), og vi bruger masser af tid på at finde, købe og give julegaver. Og det er jo fantastisk! Men det hele skal ikke gå op i julegaveideer til børnene, din partner, familien, kollegaerne, hunden, naboens moster osv. Det er også vigtigt at du stopper op, og husker dine egne julegaveønsker. Sætter dig ned, og laver din egen julegaveønskeliste. Hvad ønsker du dig selv af gaver til jul?

Husk på, at de mange julegaver du finder på siden her, ikke kun kan bruges som gode julegaveideer til andre. De kan i den grad også bruges som julegaveønsker til dig selv. Er du en kvinde der har alt? Tjek vores side med gaver til hende der har alt. Er du en mand som elsker sjove ting og sager? Tjek vores artikel med sjove gaver til ham. Når du finder en julegaveide du ønsker dig, kan du nemt tilføje den til din ønskeliste her på siden, og sende den til din mail. Alternativt kan du sende din ønskeliste direkte til de, som skal købe julegaver til dig. Du finder din ønskeliste under Min Ønskeliste i toppen.

 

Tror du på julemanden?

Tror du på julemanden? Det er ikke kun en skøn julefilm trilogi, det er også et spørgsmål som børn bliver stillet i julen. Men hvem er ham julemanden egentlig? Julemanden er ifølge dansk tro, en mand med et stort hvidt skæg, stor mave, i rødt tøj og med nissehue på. Hvert år bringer han julegaver til børn, som han hiver op af sin magiske julesæk. Han flyver rundt på hans slæde som bliver trukket af 9 flyvende rensdyr, med rensdyret Rudolf i spidsen. Julemanden bor på Grønland, hvor han sammen med hans hær af julenisser, producerer de mange julegaver til børn. Men kun de børn som tror på julemanden, finder en gave fra ham under juletræet.

Mange børn skriver hvert år til julemanden, for at fortælle ham, hvad de ønsker sig til jul. Er du en af dem som tror på julemanden, og gerne vil sende ham dine ønsker, kan du sende et brev til hans danske adresse.

Julemanden, Julemandens Postcenter 24, 0900 København C

 

God jul og godt nytår!

Til sidst er der kun at ønske god jul og godt nytår! Vi håber at du får en fantastisk jul med alle dem du holder af, og at du får alle de julegaver du har ønsket dig. Julen handler om at have det godt med dem du elsker, så bliv ikke stresset eller sur over noget, der har med julen at gøre. Det er det modsatte af hvad julen står for, og det er der mange af os der af og til glemmer. Så vær ekstra glad, ekstra overbærende, ekstra gavmild og ekstra kærlig denne jul. Det er det som julen står for.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om julegaver

Du kan ønske dig lige det du vil i julegave. Har du brug for inspiration til julegaveønsker, kan du med fordel tjekke vores mange skønne julegaveartikler. Her kan du finde masser af gode julegaveideer, uanset om du er en pige på 4 år, en bedstefar på 70 år, eller alt her i mellem.

Du skal give for det i julegave, som du føler for, og har råd til. Typisk modtager man altid en julegave, fra dem man giver til. Det kan derfor være en fordel at aftale et budget, for hvor meget julegaven må koste.

Juleaften fejrer Jesus fødsel, og her er der tradition for, at give hinanden julegaver. Gaver en generelt forbundet med traditioner hvor vi fejrer hinanden, om det så er en fødselsdag, et bryllup eller juleaften.

Det er forskelligt fra butik til butik, og webshop til webshop, hvor lang tid julegaver kan byttes. De fleste webshops har forlænget bytte- eller returret op til jul, hvor du ofte kan bytte indtil 1. februar. Husk dog altid at tjekke den enkelte forhandleres byttepolitik, for at være 100% sikker.

Julemanden bor på følgende adresse:

Julemanden
Box 785
3952 Ilulissat
Grønland

Han har dog en dansk postadresse, som alle danske børn der skriver til ham kan bruge.

Julemanden
Julemandens Postcenter 24
0900 København C

Julemanden har 9 rensdyr. Oprindeligt havde han 8 rensdyr, henholdsvis Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn. Senere hen kom det nok mest kendte af julemandens rensdyr, nemlig Rudolf med den røde tud.

Denne artikel er anmeldt af Katrine Karlsen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne