Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Svendegaver - geniale gaveideer til svendegilde

Svendegaver – 75+ geniale gaveideer til svendegilde 2021

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på email
Email

At tage en faglig uddannelse er en hård kamp, som kræver både blod, sved og tårer. Når den er gennemført, og den færdiguddannet kan kalde sig svend, skal de selvfølgelig belønnes for det hårde arbejde. Det gøres ofte med en festlig fejring, i form at et svendegilde med helstegt pattegris, kolde øl og godt selskab. Samtidig modtager den nyuddannede svendegaver fra familie, venner og mester.

Så hvad giver man i gave til en færdiguddannet svend? Der findes masser af gode svendegaver du kan give. Både til murersvenden, tømrersvenden og alle de andre. Som nær familie, giver du ofte en personlig svendegave, som et smykke eller et ur med gravering. De seneste år er det også blevet utroligt populært at give en metalfigur med gravering. Ofte en håndlavet figur, som udgør en unik gave til svenden.

Er du derimod inviteret med til svendegilde som ven eller veninde, har du lidt mere frit spil i forhold til gaveideerne. Her er der mange der giver en sjov gave til ham eller hende, eller en god flaske sprut som kan drikkes til festen.

 Uanset om du er forælder, ven eller noget helt tredje til den nyuddannede svend, kan du i artiklen her få masser af gode ideer til svendegaver.

Indholdsfortegnelse over svendegaver

De bedste ideer til svendegaver 2021

Chili Klaus Grillmaster BBQ-æske

Grillmaster BBQ kassen fra Chili Klaus er den perfekte gaveøske til ham, som elsker at grille, og elsker stærk mad. Der er masser af Chili Klaus lækkerier, og de er naturligvis utroligt stærke!
Fra: 549,00 DKK

Grill sæt i kuffert

En fed kuffert med hele 10 grill redskaber. Kufferen er lavet af aluminium og foret med stof. Redskaberne er af rigtig god kvalitet. De er alle lavet i rustfri stål og med varmebestandige håndtag. Dertil tåler de at kommer i opvaskeren.
Fra: 399,00 DKK

Mr. Lamp væglampe – mand på stige

Personliggør hjemmet med denne flotte lampe med anderledes og moderne design. Lampen kan bruges både i stuen og på kontoren, men også som natlamper i soveværelset. Samtidig er de også godt egnet til bøde børne- og teenageværelset.
Fra: 229,00 DKK

Håndlavede metalfigurer med fagtema

Giv en unik håndlavet metalfigur med fagtema. Det kan være murer, tømrer, frisør eller stort set hvilket som helst andet fag. Figurerne er super flotte, og oplagt at give som svendegave til den nyuddannede. Kan også fås med gravering. Tjek dem mange forskellige beskæftigelser der er at vælge mellem.
Fra: 200,00 DKK

Plakater med erhverv

Personlige og super sjove plakater til folk med bestemte erhverv. En oplagt gave til de som er glade for deres arbejde. Se de mange forskellige valgmuligheder. Bl.a. til tømrer, pædagoger, elektrikeren, landmanden og mange flere.
Fra: 249,00 DKK

Personlig træ-ur med indgraveret navn

Dette træ ur er ikke kun vanvittigt flot i sig selv, det er samtidig en personlig gave. Du kan nemlig få navn graveret i uret på bagsiden. Du kan også få graveret dato eller din egen lille hilsen. En anderledes, personlig og betydningsfuld gaveide.
Fra: 979,00 DKK

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil – det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT ved brug af rabatkoden: JEGVILSESTJERNER
Fra: 224,95 DKK

BBQ brændejern til kød

BBQ brændejernet lader grillmesteren sætte sig personlige præg på de lækre grillbøffer. Han kan både sætte sit egen navn, som en signatur på kødet. Eller han kan brænde gæsternes navne i hver deres grillbøf. Et sjov indslag til grillaftenen, og en helt igennem genial gaveide til grillmesteren. Indeholder stempel, 61 bogstaver og 8 mellemrum.
Fra: 139,00 DKK

Bryg Din Egen Hjemmelavet Øl Sæt​

Med kittet her, kan han brygge sin egen hjemmelavet øl. På kun 7 dage får han 5 liter lækkert øl, på 5-6,5% alkohol. Gaven her er en super god gaveide til typen der har alt og samtidig elsker øl.
Fra: 289,00 DKK

Strømper med personligt tryk

Alle bruger sokker. De er ganske uundværlige, men kan gøres til en sjov og personlig gave ved at designe dem med billeder, mønstre eller citater. Du vil med garanti give nogle sokker, som modtageren ikke allerede har liggende i skabet i forvejen.
Fra: 189,00 DKK

Flotte ølglas med navn

En god øl skal serveres i et godt ølglas. Det får du her, hvor der kan vælges mellem forskellige størrelser og former. Glassene kan desuden designes med navn, hvis gaven skal være personlig.
Fra: 99,00 DKK

Kølende Mini-Fadølsanlæg​

Ball øl køledispenseren fungerer som et lille kølende fadølsanlæg. Inde i kuglen er der et rum til isterninger, så øllet holdes dejligt koldt i længere tid. Den rummer 3,5 liter. Øl dispenseren er genial til en god aften med vennerne, eller en familiefest. Kan også bruges til andre drikke som hvidvin, sodavand og stort set alle andre drikke.
Fra: 249,00 DKK

Håndtegnet karikaturtegning efter eget fotos

Få lavet en håndtegnet karikaturtegning, og giv den i gave til en du holder af. Du vælger selv billede, som du uploader, og kunstneren laver efterfølgende en håndtegnet karikaturtegninger efter det. En både sjov, sød og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT MED RABATKODEN: Rabat10
Fra: 399,00 DKK

Personlige gaveæsker med øl

Er han en vaskeægte ølelsker? Så er det oplagt med en gaveæske med lækre øl. Der er øl fra hele verden at vælge mellem og kan købes både med dåser og med flasker.
Fra: 159,00 DKK

Popcornmaskine Cinema Style

Biograf popcorn er uden tvivl de bedste popcorn! Måske er det også derfor, vi betaler umenneskelige overpriser for dem? Nu kan du lave dine egne lækre cinema style popcorn, ligeså billiget som de almindelige microovns popcorn! Popcornmaskinen er en af de bedste gaveideer til manden der har alt, og samtidig elsker popcorn.
Fra: 499,00 DKK

Pain Away Massagepistol

Her får du en utroligt lækker massagepistol, til en rigtig god pris! Massagepistolen giver dybdegående massage i musklerne, og kan bruges både af ung og ældre. Særligt god til de som dyrker sport, og skal restituere musklerne. Samtidig øger den blodcirkulation. FÅ YDERLIGERE 7% RABAT PÅ MASSAGEPISTOLEN MED KODEN: KLIK7
Fra: 499,00 DKK

Summerbird chokolade

Summerbird er noget af Danmarks bedste chokolade! Det er luksus chokolade i verdensklasse, og så er det økologisk. Vælg mellem de mange lækre varianter. Der er luksuspakker, gaveæsker, påskeæg og alt andet hvad hjertet ellers begærer indefor chokolade.
Fra: 42,00 DKK

Personlig lighter med navn eller billede

Giv en personlig lighter graveret navn, perosnlig hilsen eller billede. Lighteren er flot blank og lavet i kvalitetsmetal. En super fin lille gave, som modtageren altid kan have med sig i lommen.
Fra: 169,00 DKK

Personlig XXL Toblerone med navn – 4,5 kg

Kender du en som elsker Toblrerone chokolade? Så kan du her give dem en KÆMPE stor overraskelse! Nemlig en personliggjort XXL Toblerone med navn. Du får hele 4,5 kg chokolade i den gigantiske chokoladebar!
Fra: 890,00 DKK

Champagnesabel

En champagnesabel er en både eksklusiv og anderledes gave. Det er en af de mest geniale gaver til manden der har alt. Han kan finde champagnesablen frem når der er gæster, og vise den imponerende genstand frem. Den skaber god opmærksomhed til en fest, helt perfekt til manden der har alt typen. En champagnesabel er også den ultimative værtindegave til nytår. Giv den som nytårsgave til værten nytårsaften.
Fra: 299,00 DKK

Star Wars Stormtrooper Karaffel

Hvis ham du leder efter gave til er Star Wars fan, whiskey drikker og samtidig er ”manden der har alt typen”, ser du her den ultimative gave til ham. Star Wars stormtrooper karaffel formet som stormtrooper hjelmen, kan rumme 750ml af hans yndlings drik. En af de bedste gaver til Star Wars fan.
Fra: 249,00 DKK

Indgraveret vinglas med navn

Vin er altid dejligt og hyggeligt, så hvorfor ikke overraske med et indgraveret vinglas? Det er en sød og personlig gave til ham eller hende, der elsker at drikke et godt glas vin.
Fra: 99,00 DKK

”Her bor en…” Personlige Plakater Med Egen Tekst​

”Her bor en…” plakaterne, er en personlig plakat, hvor du kan skrive din egen tekst. Vælg mellem designs som landmand, gamer, brandmand, jæger, smed, tømrer og mange andre. Der er helt sikkert også en der passer til manden du leder efter gave til. En af de gode personlige gaver til ham, som passer til mænd i alle aldre.
Fra: 126,65 DKK

Guld Rose – Ægte Rose Forgyldt Med 24 Karat Guld​

Guldrosen er en rigtig rose, som er guldbelagt med 24k guld. Den smukke guld rose kommer samtidig en en eksklusiv gaveæske i satin og med certifikat. Hvis du leder efter gode gave ønsker til hende der har alt, er guld rosen som aldrig visner, uden tvivl en af de bedste gaver til hende.
Fra: 399,00 DKK

Seje 3D puslespil i træ

Puslespil bliver man aldrig for gammel til og slet ikke, når det er i 3D! Der er både en flot cabriolet, et sejt tog og en cool motorcykel at vælge mellem, som bare venter på at blive samlet.
Fra: 229,00 DKK

Automatisk Sovsepisker​

Lad den automatiske sovsepisker røre i sovsen for dig, mens du ordner resten af madlavningen. Du kan regulere både hastighed og timer. Den roterer frem og tilbage, for at efterligne piskebevægelser så meget som muligt. Med denne geniale køkken gadget brænder sovsen aldrig mere på! Oplagt som gaveide til ham eller hende som skal flytte hjemmefra.
Fra: 199,00 DKK

Drikkeflaske med eget design på begge sider

Design selv din egen personlige drikkeflaske. Det kan være med navn, dato, en lille sød hilsen, et motiverende citat eller noget helt andet – du bestemmer! En super god og anderledes personlig gaveide.
Fra: 289,00 DKK

Ginglas graveret efter eget ønske

Kender du en som elsker gin? Så er et ginglas med gravering efter eget ønske, en både god, brugbar og personlig gave. Oplagt som både fødselsdagsgave, mors dags gave eller som gave til veninden.
Fra: 139,00 DKK

Indgraverede te-glas

Er hun bare helt vild med te? Og vil du samtidig gerne give en personlig gave? Så er dette sæt helt perfekt, da du selv kan sætte dit aftryk på glassene med en passende og personlig tekst.
Fra: 159,00 DKK

Læderforklæde med navn

Er han god til at stå bag grillen eller i køkkenet? Så er det oplagt med dette læderforklæde, som får ham til at fremstå fuldstændigt professionel i et køkken. Det er i god kvalitet og kan skræddersys med navn.
Fra: 630,00 DKK

Find den bedste gave til færdiguddannet svend

Når en lærling har gennemført en faglig uddannelse kan de kalde sig for svend. Det er ofte en håndværkeruddannelse som f.eks. murer eller tømrer, men dog ikke begrænset hertil. Det er i bund og grund alle erhvervsuddannelser, her i blandt også salgsassistenter og IT-supportere. Til sidst i uddannelsesforløbet skal lærlingen bestå en svendeprøve. Bestås den, kan han eller hun efterfølgende kalde sig svend indenfor deres respektive fag.

Når svendestykket er leveret og svendeprøve bestået, er det tid til den sjove del. Nemlig svendegildet og svendegaverne! Er du inviteret til svendegilde, skal du have fundet en god svendegave. I guiden her får du ikke kun inspiration til at finde en god gave til svendegildet. Nej – du vil få inspiration til at finde den bedste gave til den færdiguddannet svend.

 

Gode svendegaver til ham

Om du er inviteret til svendegilde hos en nyuddannet tømrer, smed eller noget helt 3. er underordnet. Under alle omstændigheder, bør du medbringe en god svendegave til ham. Du kan naturligvis altid gå med de lette valg som en flaske vin eller et gavekort. Vil du gøre lidt mere ud af gaven, får du her til par gode ideer til svendegaver til ham:

 • Ur med indgravering – Et ur med indgravering er en god personlig gave til ham. Det er ofte en gave, som gives af forældrene, kæresten eller anden nær person. Nogle gange også af mester. På vores liste har vi flere herreure som kan fås med indgravering, b.la. det specielle træ ur.
 • Ølgaver – Til et godt svendegilde hører altid en god fest. De fleste mandlige svende drikker øl – så hvorfor ikke give en god ølgave til ham? Det kan være alt fra nogle gode speciel øl, til et par personlige ølglas med navn, til et lille fadølsanlæg. Mulighederne er mange, og vi har mange gode af slagsen blandt de mange svendegaveideer.
 • Whiskysmagning – Vil du give en anderledes svendegave, kan du give et gavekort til en whiskysmagning. Det er en fed oplevelsesgave til ham, som du og et lille hold venner evt. kan tage på sammen, og få en hyggelig dag ud af.

Gode svendegaver til hende

Det er ikke kun mænd som kan blive udlært svend. Der er masser af kvinder som tager en erhvervsmæssig uddannelse, og de bliver ligeledes udlært svende. Ikke så mange murer og tømrer som mænd, men til gengæld mange frisører og bagere. Derfor har vi naturligvis også samlet en masse skønne svendegaver til hende.

 • Indgraveret gin- eller vinglas – Kan den nye svend lide gin eller vin? Chancen er stor. Er det tilfældet er det oplagt at give et sæt indgraveret vinglas eller ginglas. En både brugbar og personlig svendegave til hende du skal til svendegilde hos.
 • Smykkegavesæt – Et smykkegavesæt er en klassisk svendegave til kvinder. Det består ofte af et ur, og hertil et smykke. F.eks. et par øreringe, en halskæde eller en armbånd. Du kan yderligere gøre det til en personlig gave til hende, ved at indgravere hendes navn, og evt. dato hun fik sit svendebrev.
 • Dekoration til hjemmet med indgravering – Det er populært at give en dekoration til hjemmet i svendegave. Det kan f.eks. være en af Kay Bojesens træfigurer, eller en af de søde figurer fra Sinnerup som vi også har på listen. Gør gaven ekstra god, og få den indgraveret med navn og dato.

Unikke gaver til svendegilde

Mange vælger at give unikke gaver til svendegilde. Det kan være noget som er lavet specielt til dem, f.eks. et billede, maleri eller en genstand som er personliggjort. Der er mange gode gaveideer i den kategori, og vi har naturligvis gjort os umage for at samle de allerbedste. Se 3 af vores favoritter når det kommer til unikke svendegaver:

 • Karikaturtegning – At få lavet en karikaturtegning af den nyuddannede, er måske af de bedste svendegaver du kan give. Det er en både sjov, personlig og unik gaveide. Alt det, som en god gave skal være.
 • Håndlavet lædernøglering – Giv en håndlavet lædernøglering med et personligt aftryk på. Det kan være navn, dato eller blot en lille hilsen. Du bestemmer!
 • Lighter med navn eller billede – Du kan få lavet en lighter med navn eller billede på, og give den i gave til svendegildet. En super fed gaveide, som han eller hun helt sikkert ikke regner med at få.

Metalfigurer – Unik håndlavet svendegilde gave

Metalfigurer er blevet utroligt populære svendegaver de seneste par år – og med god grund. De håndlavede metalfigurer er nemlig unikke, i og med de er håndlavet. De er lavet uden en alt for fin finish – dvs. de er rustikke i designet, hvilket passer perfekt til håndværkerfaget.

De flotte metalfigurer er lavet i jern, og fås i en lang række forskellige temaer, til forskellige brancher. Nogle af de meste populære at elektriker metalfigur, samt de til VVS montør, frisør og smed. Temaerne er dog lang fra begrænset hertil. Du kan også få med murer, anlægsgartner, computer programmør og mange andre. Dertil er der ved de fleste fag også flere forskellige modeller at vælge i mellem.

Er du på udkig efter den perfekte svendegave til den færdiguddannet, bør du bestemt overveje en af de unikke figurer. Som en bonus, og for at fuldende den bedste gave, kan du samtidig få den med gravering, og på den måde gøre den personlig.

 

Ideer til svendegave til tømrer

Skal du til svendegilde hos en ny tømrersvend? Så har du her lidt gode ideer:

 • Sammenklappelig arbejdsbænk – En sammenklappeligt arbejdstænk er som navnet angiver, en bænk som nemt kan klappes sammen. Den er super handy at have, hvis der lige hurtigt skal skæres et bræt eller slås et søm i. Intet mindre end en genial svendegave til tømrer.
 • Personligt brændejern til kød – Kan han lide at være tømrer kan han lide at være udenfor. Det betyder at han højst sandsynligt også kan lide at grille. Giv en personlig svendegave til tømreren, i form af et personligt brændejern til kød.
 • Trafikalarm – Tømrerfaget er et af de fag, hvor du kører meget i bil. Derfor er en trafikalarm en oplagt gave til dem. Forudse trafikken, undgå trafikpropper og vigtigst af alt – undgå bøder!

Ideer til svendegave til elektriker

Inviteret til svendegilde hos en færdigudlært elektriker? Få inspiration til gaver til ham her:

 • Multiværktøj – Som elektriker er der mange små værktøjer som hele tiden skal bruges. Giv ham et multiværktøj, så kan få samlet mange af dem i et godt værktøj. Det er måske ikke det bedste til selve arbejdet, men super praktisk at have på sig i fritiden.
 • Bridgewalking oplevelsesgave – Mange elektrikere går indenfor og arbejder dagen lang. Giv ham en oplevelsesgave i form af et gavekort til bridgewalking, så han kan komme ud og få noget frisk luft. Samle evt. et lille hold venner og tag afsted sammen.
 • Champagnesabel – Ja, du behøver som sådan ikke være elektriker for at få glæde af en champagnesabel. Det ændre dog ikke på, at det er en super fed gaveide, og også en fremragende svendegave til elektrikeren.

Ideer til svendegave til murer

Til murersvendens svendegilde kan du godt forberede dig på, at der skal øl indenbords. Giv derfor din gave til ham tidligt på aftenen, hvis han skal kunne huske hvem den er fra næste dag! Se her 3 gode ideer til svendegaver til murer:

 • Massagepistol – At være murer er at fysisk krævende arbejde. En massagepistol er derfor en rigtig god gaveide, da den kan hjælpe med at restituere musklerne efter en lang dag med at stable mursten.
 • Hængekøje – Hængekøjer er endnu en af de gaveideer, der er oplagte til de som har et hårdt arbejde. Efter en hård arbejdsdag, kan de komme hjem og tage sig en lille en på øjet i den komfortable hængekøje.
 • ’’Her bor en…’’ plakat – Mange håndværkere er stolte over deres arbejde, og det burde de også være. Her i blandt murere. Giv derfor en plakat som hylder deres erhverv. En rigtig fed svendegave til murer som trænger til lidt pynt på væggen derhjemme.

Andre gaver til færdiguddannede

De mange gaveideer du finder på siden her, er ikke kun egnede som svendegaver til de erhverv vi har nævnt. De kan bruges til stort set alle former for gaver til færdiguddannede, her i blandt:

 • Svendegave til mekaniker
 • Gave til kokken
 • Gave til nyuddannet lærer
 • Færdiguddannet pædagog gave

… og mange flere!

Vi håber oprigtigt at du har fået gaveinspiration til at finde den bedste svendegave, til ham eller hende du skal til svendegilde hos. Hvis ikke, kan du altid give et gavekort eller en lækker gavekurv. Det er en sikker vinder hver gang. Rigtig god fest!

Denne artikel er anmeldt af Simon Andersen (5/5)
5/5