Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Svendegaver - geniale gaveideer til svendegilde

Svendegaver – 75+ geniale gaveideer til svendegilde 2021

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på email
Email

At tage en faglig uddannelse er en hård kamp, som kræver både blod, sved og tårer. Når den er gennemført, og den færdiguddannet kan kalde sig svend, skal de selvfølgelig belønnes for det hårde arbejde. Det gøres ofte med en festlig fejring, i form at et svendegilde med helstegt pattegris, kolde øl og godt selskab. Samtidig modtager den nyuddannede svendegaver fra familie, venner og mester.

Så hvad giver man i gave til en færdiguddannet svend? Der findes masser af gode svendegaver du kan give. Både til murersvenden, tømrersvenden og alle de andre. Som nær familie, giver du ofte en personlig svendegave, som et smykke eller et ur med gravering. De seneste år er det også blevet utroligt populært at give en metalfigur med gravering. Ofte en håndlavet figur, som udgør en unik gave til svenden.

Er du derimod inviteret med til svendegilde som ven eller veninde, har du lidt mere frit spil i forhold til gaveideerne. Her er der mange der giver en sjov gave til ham eller hende, eller en god flaske sprut som kan drikkes til festen.

 Uanset om du er forælder, ven eller noget helt tredje til den nyuddannede svend, kan du i artiklen her få masser af gode ideer til svendegaver.

De bedste ideer til svendegaver 2021​

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil – det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT ved brug af rabatkoden: JEGVILSESTJERNER

Fra: 224,95 DKK

Polaroid Instantkamera

Fang øjeblikket, og gør mindet til fysiske minder med dette fede Polaroid Now Instantkamera. Kameraet har både dobbelteksponeringstilstand, indbygget blitz, selvudløser og mange andre smarte funktioner.

Fra: 1.019,00 DKK

Håndtegnet karikaturtegning efter egne fotos

Få lavet en håndtegnet karikaturtegning, og giv den i gave til en du holder af. Du vælger selv billede, som du uploader, og kunstneren laver efterfølgende en håndtegnet karikaturtegninger efter det. En både sjov, sød og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT MED RABATKODEN: Rabat10

Fra: 399,00 DKK

Smart pizzaovn til bordet

Med denne smarte lille pizzaovn, kan du nemt og hurtitgt lave den perfekte pizza med en super sprød og lækker bund. Ovnen har et keramisk bagesten samt et dobbelt varmeelement. Kan både bruges til at lave egne pizzaer og opvarme frosne.

Fra: 799,00 DKK

BBQ brændejern til kød

BBQ brændejernet til kød er en super fed grill gadget, der lader dig sætte din personlige signatur på bøffen. Har du inviteret til grill aften, kan du også sætte hver enkelt gæsts navn på deres bøf. Perfekt gave til en hver der elsker at grille, eller lave gode bøffer generelt.

Fra: 139,00 DKK

Personligt termokrus med billede

Få lavet et personlig termokrus med billede – du bestemmer billede og design. Perfekt gave til ham eller hende, som elsker en kop kaffe eller anden drik på farten.

Fra: 149,00 DKK

Gavekort til adrenalin spækket oplevelse​

Vælg mellem gavekort til ATV safari, faldskærmsudspring, flyve i luftballon, klatring, pistolskydning og mange andre fede par oplevelser! Den perfekte gaveide til ham eller hende som elsker et godt adrenalin sus, og at prøve nye ting generelt. Sådan en oplevelse vil uden tvivl styrke et forhold, og være et minde i har for livet.

Fra: 120,00 DKK

Gavekort til spa og wellness ophold​

Hvad er mere romantisk end et spa og wellness ophold sammen bare dig og kæresten? Forkæl din kæreste med et gavekort til hotel ophold, massage eller vælg mellem mange andre spa og wellness oplevelser i hele Danmark. Oplagt som valentinsgave eller fødselsdagsgave til kæresten.

Fra: 299,00 DKK

Gavekort til valgfri oplevelse 299,-

Ved du ikke hvilken oplevelsesgave du skal give? Giv et gavekort, og modtageren kan vælge mellem mere end 2500 fantastiske oplevelser i Danmark og Europa. Gavekortet her er på 299,- men fås også i andre prisklasser.

Fra: 299,00 DKK

Personlig knivblok i træ inkl. knivsæt

Denne personlige knivblok er den perfekte gave, til ham eller hende der elsker at stå i køkkenet. Få graveret navn og/eller en lille hilsen med lasergravering. Den er både stilfuld, elegant og af rigtig god kvalitet. Samtidig medfølger et fuldt knivsæt til blokken.

Fra: 379,00 DKK

Svanen Figuren – Kåret til Årets Figur 2021

Svanen figuren er fremstillet i mahogni træ med messing fod og er 12,5 cm høj. Det et en stilfuld dekoration som passer ind i det moderne såvel som hyggelige hjem. Figuren er kåret som ”Årets figur” 2021 af Bolig Magasinet

Fra: 849,00 DKK

Karikaturtegning svendegave efter dine fotos

En karikaturtegning af den nye svend er uden tvivl en af de bedste svendegaver du kan give. Den kan evt. laves med tema af det erhverv som svenden er udlært i. Sjovere svendegave finder du ikke!

Fra: 399,00 DKK

Urholder i egetræ

Med denne flotte urholde i egetræ, kan du opbevare dit ur på en flot og elegant måde. Stil den i soveværelset, badeværelset, stuen, eller hvor du ellers måtte ønske. Det moderne og minimalistiske design passer ind stort set hvor som helst. Passer naturligvis både til herreure og dameure.

Fra: 170,00 DKK

Håndlavede metalfigurer med fagtema

Giv en unik håndlavet metalfigur med fagtema. Det kan være murer, tømrer, frisør eller stort set hvilket som helst andet fag. Figurerne er super flotte, og oplagt at give som svendegave til den nyuddannede. Kan også fås med gravering. Tjek dem mange forskellige beskæftigelser der er at vælge mellem.

Fra: 200,00 DKK

Bryg Din Egen Hjemmelavet Øl Sæt​

Med kittet her, kan han brygge sin egen hjemmelavet øl. På kun 7 dage får han 5 liter lækkert øl, på 5-6,5% alkohol. Gaven her er en super god gaveide til typen der har alt og samtidig elsker øl.

Fra: 289,00 DKK

Coca-Cola minikøleskab​

Hvis ham du leder efter gave til, elsker at drikke Coca Cola, er dette Coca Cola minikøleskab uden tvivl en af de sjove gaver til ham, som han nok skal tage godt i mod! Minikøleskabet har plads til 12 sodavandsdåser, og kan også tilsluttes bilen. Perfekt til en varm sommerdag eller lange roadtrips.

Fra: 1.249,00 DKK

Strømper med personligt tryk

Alle bruger sokker. De er ganske uundværlige, men kan gøres til en sjov og personlig gave ved at designe dem med billeder, mønstre eller citater. Du vil med garanti give nogle sokker, som modtageren ikke allerede har liggende i skabet i forvejen.

Fra: 189,00 DKK

Plakater med erhverv

Personlige og super sjove plakater til folk med bestemte erhverv. En oplagt gave til de som er glade for deres arbejde. Se de mange forskellige valgmuligheder. Bl.a. til tømrer, pædagoger, elektrikeren, landmanden og mange flere.

Fra: 249,00 DKK

Grill sæt i kuffert

En fed kuffert med hele 10 grill redskaber. Kufferen er lavet af aluminium og foret med stof. Redskaberne er af rigtig god kvalitet. De er alle lavet i rustfri stål og med varmebestandige håndtag. Dertil tåler de at kommer i opvaskeren.

Fra: 399,00 DKK

Flotte ølglas med navn

En god øl skal serveres i et godt ølglas. Det får du her, hvor der kan vælges mellem forskellige størrelser og former. Glassene kan desuden designes med navn, hvis gaven skal være personlig.

Fra: 99,00 DKK

Kølebrønd til drikkevarer

Denne geniale kølebrønd gør at du kan nyde jordkølede bajere i din egen have. Slut med at gå hele vejen ind til køleskabet når der skal haves en bytter. Kølebrønden kan rumme 15 flasker og holder dine øl, sodavand og andre drikkevarer dejligt kolde.

Fra: 329,00 DKK

Kølende Mini-Fadølsanlæg​

Ball øl køledispenseren fungerer som et lille kølende fadølsanlæg. Inde i kuglen er der et rum til isterninger, så øllet holdes dejligt koldt i længere tid. Den rummer 3,5 liter. Øl dispenseren er genial til en god aften med vennerne, eller en familiefest. Kan også bruges til andre drikke som hvidvin, sodavand og stort set alle andre drikke.

Fra: 249,00 DKK

Personlige gaveæsker med øl

Er han en vaskeægte ølelsker? Så er det oplagt med en gaveæske med lækre øl. Der er øl fra hele verden at vælge mellem og kan købes både med dåser og med flasker.

Fra: 159,00 DKK

Champagnesabel

En champagnesabel er en både eksklusiv og anderledes gave. Det er en af de mest geniale gaver til manden der har alt. Han kan finde champagnesablen frem når der er gæster, og vise den imponerende genstand frem. Den skaber god opmærksomhed til en fest, helt perfekt til manden der har alt typen. En champagnesabel er også den ultimative værtindegave til nytår. Giv den som nytårsgave til værten nytårsaften.

Fra: 299,00 DKK

Popcornmaskine Cinema Style

Biograf popcorn er uden tvivl de bedste popcorn! Måske er det også derfor, vi betaler umenneskelige overpriser for dem? Nu kan du lave dine egne lækre cinema style popcorn, ligeså billiget som de almindelige microovns popcorn! Popcornmaskinen er en af de bedste gaveideer til manden der har alt, og samtidig elsker popcorn.

Fra: 499,00 DKK

Chili Klaus Grillmaster BBQ-æske

Grillmaster BBQ kassen fra Chili Klaus er den perfekte gaveøske til ham, som elsker at grille, og elsker stærk mad. Der er masser af Chili Klaus lækkerier, og de er naturligvis utroligt stærke!

Fra: 549,00 DKK

Summerbird chokolade

Summerbird er noget af Danmarks bedste chokolade! Det er luksus chokolade i verdensklasse, og så er det økologisk. Vælg mellem de mange lækre varianter. Der er luksuspakker, gaveæsker, påskeæg og alt andet hvad hjertet ellers begærer indefor chokolade.

Fra: 42,00 DKK

Personlig træ-ur med indgraveret navn

Dette træ ur er ikke kun vanvittigt flot i sig selv, det er samtidig en personlig gave. Du kan nemlig få navn graveret i uret på bagsiden. Du kan også få graveret dato eller din egen lille hilsen. En anderledes, personlig og betydningsfuld gaveide.

Fra: 819,00 DKK

Personlig lighter med navn eller billede

Giv en personlig lighter graveret navn, perosnlig hilsen eller billede. Lighteren er flot blank og lavet i kvalitetsmetal. En super fin lille gave, som modtageren altid kan have med sig i lommen.

Fra: 199,00 DKK

Personlig XXL Toblerone med navn – 4,5 kg

Kender du en som elsker Toblrerone chokolade? Så kan du her give dem en KÆMPE stor overraskelse! Nemlig en personliggjort XXL Toblerone med navn. Du får hele 4,5 kg chokolade i den gigantiske chokoladebar!

Fra: 819,00 DKK

Find den bedste gave til færdiguddannet svend

Når en lærling har gennemført en faglig uddannelse kan de kalde sig for svend. Det er ofte en håndværkeruddannelse som f.eks. murer eller tømrer, men dog ikke begrænset hertil. Det er i bund og grund alle erhvervsuddannelser, her i blandt også salgsassistenter og IT-supportere. Til sidst i uddannelsesforløbet skal lærlingen bestå en svendeprøve. Bestås den, kan han eller hun efterfølgende kalde sig svend indenfor deres respektive fag.

Når svendestykket er leveret og svendeprøve bestået, er det tid til den sjove del. Nemlig svendegildet og svendegaverne! Er du inviteret til svendegilde, skal du have fundet en god svendegave. I guiden her får du ikke kun inspiration til at finde en god gave til svendegildet. Nej – du vil få inspiration til at finde den bedste gave til den færdiguddannet svend.

 

Gode svendegaver til ham

Om du er inviteret til svendegilde hos en nyuddannet tømrer, smed eller noget helt 3. er underordnet. Under alle omstændigheder, bør du medbringe en god svendegave til ham. Du kan naturligvis altid gå med de lette valg som en flaske vin eller et gavekort. Vil du gøre lidt mere ud af gaven, får du her til par gode ideer til svendegaver til ham:

 • Ur med indgravering – Et ur med indgravering er en god personlig gave til ham. Det er ofte en gave, som gives af forældrene, kæresten eller anden nær person. Nogle gange også af mester. På vores liste har vi flere herreure som kan fås med indgravering, b.la. det specielle træ ur.
 • Ølgaver – Til et godt svendegilde hører altid en god fest. De fleste mandlige svende drikker øl – så hvorfor ikke give en god ølgave til ham? Det kan være alt fra nogle gode speciel øl, til et par personlige ølglas med navn, til et lille fadølsanlæg. Mulighederne er mange, og vi har mange gode af slagsen blandt de mange svendegaveideer.
 • Whiskysmagning – Vil du give en anderledes svendegave, kan du give et gavekort til en whiskysmagning. Det er en fed oplevelsesgave til ham, som du og et lille hold venner evt. kan tage på sammen, og få en hyggelig dag ud af.

Gode svendegaver til hende

Det er ikke kun mænd som kan blive udlært svend. Der er masser af kvinder som tager en erhvervsmæssig uddannelse, og de bliver ligeledes udlært svende. Ikke så mange murer og tømrer som mænd, men til gengæld mange frisører og bagere. Derfor har vi naturligvis også samlet en masse skønne svendegaver til hende.

 • Indgraveret gin- eller vinglas – Kan den nye svend lide gin eller vin? Chancen er stor. Er det tilfældet er det oplagt at give et sæt indgraveret vinglas eller ginglas. En både brugbar og personlig svendegave til hende du skal til svendegilde hos.
 • Smykkegavesæt – Et smykkegavesæt er en klassisk svendegave til kvinder. Det består ofte af et ur, og hertil et smykke. F.eks. et par øreringe, en halskæde eller en armbånd. Du kan yderligere gøre det til en personlig gave til hende, ved at indgravere hendes navn, og evt. dato hun fik sit svendebrev.
 • Dekoration til hjemmet med indgravering – Det er populært at give en dekoration til hjemmet i svendegave. Det kan f.eks. være en af Kay Bojesens træfigurer, eller en af de søde figurer fra Sinnerup som vi også har på listen. Gør gaven ekstra god, og få den indgraveret med navn og dato.

Unikke gaver til svendegilde

Mange vælger at give unikke gaver til svendegilde. Det kan være noget som er lavet specielt til dem, f.eks. et billede, maleri eller en genstand som er personliggjort. Der er mange gode gaveideer i den kategori, og vi har naturligvis gjort os umage for at samle de allerbedste. Se 3 af vores favoritter når det kommer til unikke svendegaver:

 • Karikaturtegning – At få lavet en karikaturtegning af den nyuddannede, er måske af de bedste svendegaver du kan give. Det er en både sjov, personlig og unik gaveide. Alt det, som en god gave skal være.
 • Håndlavet lædernøglering – Giv en håndlavet lædernøglering med et personligt aftryk på. Det kan være navn, dato eller blot en lille hilsen. Du bestemmer!
 • Lighter med navn eller billede – Du kan få lavet en lighter med navn eller billede på, og give den i gave til svendegildet. En super fed gaveide, som han eller hun helt sikkert ikke regner med at få.

Metalfigurer – Unik håndlavet svendegilde gave

Metalfigurer er blevet utroligt populære svendegaver de seneste par år – og med god grund. De håndlavede metalfigurer er nemlig unikke, i og med de er håndlavet. De er lavet uden en alt for fin finish – dvs. de er rustikke i designet, hvilket passer perfekt til håndværkerfaget.

De flotte metalfigurer er lavet i jern, og fås i en lang række forskellige temaer, til forskellige brancher. Nogle af de meste populære at elektriker metalfigur, samt de til VVS montør, frisør og smed. Temaerne er dog lang fra begrænset hertil. Du kan også få med murer, anlægsgartner, computer programmør og mange andre. Dertil er der ved de fleste fag også flere forskellige modeller at vælge i mellem.

Er du på udkig efter den perfekte svendegave til den færdiguddannet, bør du bestemt overveje en af de unikke figurer. Som en bonus, og for at fuldende den bedste gave, kan du samtidig få den med gravering, og på den måde gøre den personlig.

 

Ideer til svendegave til tømrer

Skal du til svendegilde hos en ny tømrersvend? Så har du her lidt gode ideer:

 • Sammenklappelig arbejdsbænk – En sammenklappeligt arbejdstænk er som navnet angiver, en bænk som nemt kan klappes sammen. Den er super handy at have, hvis der lige hurtigt skal skæres et bræt eller slås et søm i. Intet mindre end en genial svendegave til tømrer.
 • Personligt brændejern til kød – Kan han lide at være tømrer kan han lide at være udenfor. Det betyder at han højst sandsynligt også kan lide at grille. Giv en personlig svendegave til tømreren, i form af et personligt brændejern til kød.
 • Trafikalarm – Tømrerfaget er et af de fag, hvor du kører meget i bil. Derfor er en trafikalarm en oplagt gave til dem. Forudse trafikken, undgå trafikpropper og vigtigst af alt – undgå bøder!

Ideer til svendegave til elektriker

Inviteret til svendegilde hos en færdigudlært elektriker? Få inspiration til gaver til ham her:

 • Multiværktøj – Som elektriker er der mange små værktøjer som hele tiden skal bruges. Giv ham et multiværktøj, så kan få samlet mange af dem i et godt værktøj. Det er måske ikke det bedste til selve arbejdet, men super praktisk at have på sig i fritiden.
 • Bridgewalking oplevelsesgave – Mange elektrikere går indenfor og arbejder dagen lang. Giv ham en oplevelsesgave i form af et gavekort til bridgewalking, så han kan komme ud og få noget frisk luft. Samle evt. et lille hold venner og tag afsted sammen.
 • Champagnesabel – Ja, du behøver som sådan ikke være elektriker for at få glæde af en champagnesabel. Det ændre dog ikke på, at det er en super fed gaveide, og også en fremragende svendegave til elektrikeren.

Ideer til svendegave til murer

Til murersvendens svendegilde kan du godt forberede dig på, at der skal øl indenbords. Giv derfor din gave til ham tidligt på aftenen, hvis han skal kunne huske hvem den er fra næste dag! Se her 3 gode ideer til svendegaver til murer:

 • Massagepistol – At være murer er at fysisk krævende arbejde. En massagepistol er derfor en rigtig god gaveide, da den kan hjælpe med at restituere musklerne efter en lang dag med at stable mursten.
 • Hængekøje – Hængekøjer er endnu en af de gaveideer, der er oplagte til de som har et hårdt arbejde. Efter en hård arbejdsdag, kan de komme hjem og tage sig en lille en på øjet i den komfortable hængekøje.
 • ’’Her bor en…’’ plakat – Mange håndværkere er stolte over deres arbejde, og det burde de også være. Her i blandt murere. Giv derfor en plakat som hylder deres erhverv. En rigtig fed svendegave til murer som trænger til lidt pynt på væggen derhjemme.

Andre gaver til færdiguddannede

De mange gaveideer du finder på siden her, er ikke kun egnede som svendegaver til de erhverv vi har nævnt. De kan bruges til stort set alle former for gaver til færdiguddannede, her i blandt:

 • Svendegave til mekaniker
 • Gave til kokken
 • Gave til nyuddannet lærer
 • Færdiguddannet pædagog gave

… og mange flere!

Vi håber oprigtigt at du har fået gaveinspiration til at finde den bedste svendegave, til ham eller hende du skal til svendegilde hos. Hvis ikke, kan du altid give et gavekort eller en lækker gavekurv. Det er en sikker vinder hver gang. Rigtig god fest!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om svendegaver

Nogle af de mest populære svendegaver er:

 • Håndlavede metalfigurer med fagtema
 • Sjove plakater med erhverv
 • Indgraverede øl- eller vinglas
 • Karikaturtegning af svenden
 • Gaveæske med øl eller vin
 • Champagnesabel
 • Personlig lighter med navn eller billede
 • ’’Her bor en…’’ plakat
 • Personlig drikkeflaske med navn og/eller hilsen
 • Gavekort til oplevelser
 • Kay Bojesen træfigurer
 • Georg Jensen ting til hjemmet (evt. med gravering)

Hvad man giver en udlært, kommer an på fagområdet de er udlært indenfor. Typisk giver man en gave, med den udlærtes fagområde som tema. Det kan fra forældre eller mester være et topnøglesæt eller en boremaskine til den ny udlærte mekaniker, mens man til en ny udlært kok, kan give et sæt knive af god kvalitet. Fra venner og bekendte kan det være en plakat, gaveæske eller en nøglering.

Svendegaven gives typisk til selve svendegildet. Ellers kan du give gaven når som helst, umiddelbart efter fagprøven er bestået, og personen er udlært svend.

Som med de fleste andre gaver, kommer hvor meget du skal give for i svendegave, an på din relation til vedkommende. Forældre, bedsteforældre og andre nære giver typisk for et lidt større beløb, mens venner og andet familie giver for ca. det samme, som du ville have givet i fødselsdagsgave. En svendegave kan sammenlignes med en studentergave, hvor det også her vil være omtrent samme prisleje.

Denne artikel er anmeldt af Simon Andersen (5/5)
5/5

Få 10% rabat på din oplevelsesgave!

Find din oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig, og få en 10% rabatkode ved at tilmelde deres nyhedsbrev i dag!

Vælg mellem fede oplevelser og lækre ophold.