Brætspil - Årets bedste brætspil til voksne & børn

Brætspil 2024 – Årets bedste brætspil til voksne & børn

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Kan du godt lide at spille en masse spil? Eller kender du en, der gør? Brætspil er en genial gave, fordi det ikke bare er sjovt at spille én gang. Det er en fantastisk måde at komme hinanden ved på og ikke mindst give hinanden nogle gode oplevelser på.

Brætspil findes i mange former og varianter og kan give anledning til både glade og knap så glade stunder alt efter, hvor stort et konkurrencemenneske du eller modtageren af gaven er.

Konkurrencer kan der i hvert fald blive med de mange forskellige brætspil, vi har fundet frem til. Så lad os sammen dykke ned i de mange spil!

Populære brætspil

Chili Klaus Last Man Standing spil

Udfordr venner og familie med Last Man Standing spillet fra Chili Klaus – hvem kan håndtere varmen?

Hyggespillet

Hyggespillet er det perfekte spil til jer som elsker at hygge! Det er et quizspil som har over 300 sjove og underholdende spørgsmål. Det skal nok få jer til at græde af grin mindst et par gange, og naturligvis skabe en hyggelig stemning.

Sjovt Du Spørger Quizspil - En Aften Fuld af Latter

Sjovt Du Spørger' er det ultimative selskabsspil for dem, der elsker at grine. Dette spil er fyldt med underholdende og uventede spørgsmål, der vil holde jer griner hele aftenen.

Battleship Classics Spil

Gør spilaftener mere spændende med det klassiske slagskibsspil. Dette er en fantastisk gave til den, der elsker strategi og konkurrence. Det vil helt sikkert bringe mange timers sjov.

Bears vs Babies brætspil

Bears vs Babies er et anderledes og vanvittigt sjovt brætspil/kortspil. Du skal bygge smukke monstre, som skal spise de forfærdelige babyer. Et spil som kan spilles både med venner og familie.

Unstable Unicorns spil

Unstable Unicorns er et sjovt kortspil hvor du skal samle enhjørninger til at lave en hær der kan klare modstanderen! Du starter med en baby enhjørning, og skal bygge din hær af enhjørninger op fra den. Hver enhjørning har deres særlige evne. Spillet er super sjovt både med venner og familie.

The Mind spil

The Mind er et anderledes spil, som du aldrig har spillet det før. Det har vundet adskillige priser, og er fuld at spænding, spontanitet og sjov hele vejen igennem - også er det det ligeså let som at spille fisk!

What Do You Meme?

What Do You Meme? er et vanvittigt sjovt spil for voksne, som kan spilles 3-20 spillere. Det er et rigtigt festspil, som kan indeholde lidt grov humor, hvorfor det også er får 18+.

Game Inventors Partners Duo

Partners Duo er en ny version af de populære Partners spil. I Duo udgaven spiller i 2 spillere i stedet, og der er ændret på nogle detaljer. Spillet af mindst ligeså sjovt som det originalie Partners, og kan spilles af børn fra 8 år.icon

Sequence

Sequence er et brætspil kombineret med kortspil. Det er den perfekte kombination af strategi og hygge, hvorfor det også er utrolig populært. Kan spilles af hele familien, fra 7 år og op.

Pandemic brætspil

I Pandemic bræstpillet skal du stoppe sygdomme og få styr på epidemierne, før de udrydder menneskeheden. Et rigtig spændende spil, som kan spilles af både voksne og børn fra 10 år og op. Et spil som egner sig meget godt, til den nuværende verdenssituation.

Fredagsslik spil

Kampen og fredagsslikket er sat i gang! Det skære familiespil handler som navnet antyder om fredagsspil. Du kan stjæle og bytte slik på vej mod målet - men pas på det hele ikke lige pludselig går tabt! Et perfekt hyggespil for børn ned til 3 år.

Exploding Kittens spil

Exploding Kittens spillet er et sjovt og anderledes spil som handler og katte og om eksplosioner. Det er et spil med gang i - det ene øjeblik kan det gå godt for dig, og det næste eksplodere noget måske uventet! Et spil for både børn og voksne.

HeroQuest Game System

HeroQuest Game System spillet er et super flot fantasi brætspil med terninger. Det perfekte brætspil for de som elsker lange rollespil, hvor man virkelige får levet sig ind i spillet.

Det Burde Man Jo Vide Quizspil - Test Din Almen Viden

Med 'Det Burde Man Jo Vide' quizspil kan du teste din almen viden og udfordre dine venner og familie. Med spørgsmål, der dækker et bredt spektrum af emner, er det en sjov og lærerig aktivitet for alle aldersgrupper.

Jeg Har Aldrig Quizspil - Afslør Dine Hemmeligheder

Jeg Har Aldrig' quizspil er en sjov og underholdende måde at lære dine venner bedre at kende på. Spillet er fuld af overraskende afsløringer, der vil bringe mange grin og gode samtaler.

Monogamy - Testvindende erotisk brætspil

Monogamy er et testvindende erotisk brætspil, som kan være med til at skrue op få både romantikken og erotikken med din partner. I får i løbet af spillet spændende og sexede udfordringer. En fantastisk gave til din partner! Se mere om spillet via linket.

Cards Against Humanity

Cards Against Humanity er du mod vennerne, i en kamp om at samle de sjoveste sætninger. Du får tildelt nogle kort med forskellige sætninger på, hvorefter du skal sammensætte dem efter bedste (sjoveste) evne. Et spil som garantere MASSER af grin og mavekramper!

Cheers spil

Cheers spillet er et sjovt selskabsspil, som kan sætte gang i en hver fest! Kan både spilles på normal vis, eller som drukspil, hvor der skal drikkes som straf. Et spil lige i øl elskerens ånd.

Settlers of Catan

Settlers of Catan er et sjovt strategispil, som gør ud på at bygge veje, huse og kirker, for at erobre spillepladen. Dette er original spillet, men det kan også udvides med expansion spil, så pirater, riddere og sejlskibe og meget mere, også indgår i spillet.

Wingspan

Wingspan in et både sjovt og lærerigt spil, hvor du kan lære om både dyr og økonomi. Spillet kan spilles af 1-5 spillere fra 10 år og opefter.

Ticket to Ride: Europe

Ticket to Ride: Europe er den europæiske udgave af de originale Ticket to Ride brætspil. Du skal bygge togbaner gennem Europa for at vinde - et super sjovt strategispil for hele familien.

Speak out - Børn mod voksne!

Det sjove Speak Out spil kommer her i en Børn mod voksne udgave. Et fantastisk sjovt spil som både børn og voksne kan spille sammen eller hver for sig. Det vil uden tvivl få jer til at få ondt i maven af grin!

Bezzerwizzer Original

Den originale version af det populære Bezzerwizzer. Bezzerwizzer er et sjovt quizspil som kan spilles både mellem venner, familie eller i andre gode selskab. Spørgsmålene egner sig bedst til 15 år og opefter.

Coco Crazy

Elsker du sjove huskespil? Så er Coco Crazy garanteret dit næste favoritspil. Det er et kort brætspil for børn, som tager maks. en halv time at spille - der er til gengæld garanti for masser af sjov i den halve time. En storfavorit hos børn.

Harry Potter: Hogwarts Battle The Monster Box of Monsters

Hogwarts Battle The Monster Box of Monsters Harry Potter spillet er det perfekte brætspil for dig, som elsker den magiske verden og alt hvad der hører til den. Du kan spille som Harry, Ron, Hermione, Luna eller Neville, når du skal klare udfordringer og kæmpe mod monstre.

Risk brætspil

Risk - det mest populære strategi brætspil i verden. Det er et sjovt spil som går ud på at erobre verden, og som kan spilles igen og igen. Et spil som både kan spilles af børn og voksne.

My First Vildkatten

Vildkatten er et af de mest elskede brætspil blandt børn. Denne Vildkatten udgave er for de mindste. Dvs. børn helt ned til 2 år kan være med til at gætte løs, og spille det populære brætspil.

Pokémon Labyrinth

Du kender sikkert det klassiske Labyrinth spil, hvor du skal rundt i Labyrinthen og udforske og samle forskellige ting og sager undervejs. I Pokémon versionen skal du i stedet rundt og fange alle Pokémons. Gotta cath em' all!

Trivial Pursuit Classic

Den klassiske version af det måske mest spillede quizzspil, Trivial Pursuit. Det er et sjovt quizspil, hvor du skal rundt på banen for at samle alle oste, ved at svare på spørgsmål i forskellige kategorier. F.eks. geografi, historie, film og meget mere.

Matador brætspil

Matador er uden tvivl et af de mest spillede brætspil i Danmark, og har været det i mange år. Du skal rundt på banen og køber ejendomme som Valby Langgade, Kgs. Nytorv og naturligvis den prestigefyldte Rådhusplads. Et fantastiske spil som kan spilles af hele familien.

Leverpostej, jantelov og klaphatte Quiz-spil

Tilføj sjov og latter til hyggeaftener med dette underholdende danske quizspil. Perfekt til den, der elsker en god udfordring og et godt grin med venner og familie.

Exit The Game Escape Room Spil: Udfordrende Underholdning Hjemme

Tag udfordringen op med Exit The Game Escape Room Spil. Dette spændende brætspil tager dig med på et eventyr, hvor du skal løse gåder for at "undslippe". En perfekt gave til alle som elsker Escape Rooms, gåder og udfordringer.

Sjove brætspil (se de mest populære)

Sjove spil er altid et hit - og det gode ved dem er, at der hele tiden kommer nye spændende spil til. Derfor er sjove spil, super gode gaver til til alle der elsker et godt spil. Vælg mellem mange sjove spil, alt fra brætspil til quizspil.

Monopoly Junior i Gurli Gris version

Monopoly er et sjovt spil hvor både voksne og børn kan være med. Her kan du spille Monopoly Junior i Gurli Gris version - helt perfekt til børn, der skal lære Monopoly for første gang.

Vildkatten i Gurli Gris udgave

Kender du det populære børnespil Vildkatten? Har kan du få det i en Gurli Gris udgave - perfekt til en lille Gurli Gris fan, som elsker at spille vildkatten.

Let the games begin med brætspil!

Hygge er noget, vi danskere forstår os på. Hygge er især, når der spilles brætspil. Det kan gå i alle retninger, og det er netop, hvad der er det helt fantastiske ved det. Det er heller aldrig kedeligt. I hvert fald ikke når der kan vælges mellem forskellige slags brætspil.

Det kan du eller den heldige modtager af gaven her, da vi har samlet alt, hvad vi har kunne komme på af brætspil:

 • Risk brætspil
 • Escape Room brætspil
 • Harry Potter brætspil
 • Hint brætspil
 • Pandemic brætspil
 • Sequence brætspil
 • Partners brætspil
 • Matador brætspil
 • Settlers brætspil
 • Hvem er hvem brætspil

Det fantastiske ved brætspil er, at der hele tiden kommer nye til. Det er derfor aldrig kedeligt at gå på opdagelse her på siden, da det aldrig er det samme, du bliver præsenteret for. Når Hint eller Partners derfor går hen og bliver lidt for kedeligt eller forudsigeligt, kan du passende gå på opdagelse igen inden en veninde-date eller fødselsdag og se, om ikke der er et nyt og spændende spil, der kalder.

 

Hvad er brætspil?

Inden vi dykker ned i den store verden af spil på et bræt, er det måske meget passende lige at få defineret, hvad et brætspil egentligt er.

Her er det nok ikke meget forkert at definere det således: ”Det er et spil, der afvikles med brikker eller andre komponenter, som kan placeres på, flyttes fra eller bevæges rundt på et bræt og altså en afgrænset overflade.”

De helt klassiske brætspil er spil som Scrabble og Matador. De bliver hængende og er altid sjove at give sig i kast med. I dag er der dog mange forskellige typer af brætspil, som henvender sig til børn, voksne eller dem, der er meget ”into the games”, og som derfor er lidt mere avancerede. De er dog ment til at underholde alle aldersgrupper og mennesker på tværs af kulturer og ikke mindst geografi – jyder og københavnere kan derfor også sagtens mødes til et spil brætspil.

Hvad der også er det helt fantastiske ved det er, at det er påvist, at det er en god kilde til indlæring af sociale kompetencer, konsekvens og logik. Det er derfor ikke kun sjov og ballade alt sammen, til trods for at det også er underholdende og har en høj social værdi.

Brætspil blev opfundet for mere end 6.000 år siden – og mon ikke det har mindst lige så mange år at se frem til endnu?

Du kan derfor roligt gå efter at give brætspil som adventsgaver eller som en sjov gave til ham eller hende.

 

Inviter på en sjov aften med brætspil for voksne

Vin, øl, chips og lidt lækker mad. Det er opskriften på starten til en god aften i godt vennelag. Men det er som om, der mangler noget? Nå ja, underholdningen! Det skal selvfølgelig være et sjovt spil. Måske endda ikke bare sjovt men det bedste brætspil? Eller flere populære brætspil, så I kan tage en vaskeægte duel?

Nogle bud på spil, der kan være gode at tage med til en aften med vennerne, er:

 • Partners
 • Sequence
 • Bezzerwizzer
 • Trivial Pursuit
 • Get a hint

Det er en god blanding af nye brætspil og klassiske spil, som aldrig går af ”mode” og bliver kedelige. Særligt spil hvor der virkelig kan konkurreres, er gode til en aften, der står på spil og hygge for mere end 2. For er der noget, der kan få stemningen op, så er det konkurrere om, hvem der er den bedste, klogeste eller hurtigste. Intet kan slå det!

 

Hvilket er det bedste brætspil nogensinde?

Det er svært ikke at nævne brætspil uden at komme til at være subjektiv. Når det så er sagt, kan vi tage et nærmere kig på populære brætspil, da det om noget siger noget om, hvad der er de bedste at spille. Ikke kun for os eller dig men også for mange andre.

Så lad os dykke ned i nogle stykker!

 

Codenames

Dette er et spil, som ikke kun har været populært i Danmark. Det er også blevet kåret til årets selskabsspil i Norge og årets spil i Tyskland. Det er der heller ikke noget at sige til, da alle kan følge med, og at game-plottet er meget sjovt. Man deles op i to hold, hvoraf der i hver skal være en spionmester. På bordet er der 25 kort med hver deres kodenavne på, som kan være ”chokolade, seng eller Berlin” som eksempler. Hvert hold skal så finde deres agenter blandt kortene, hvilket sker ved, at Spionmesteren må komme med én ledetråd i hver omgang.

 

Rød HINT

Hvid HINT har været en stor succes og på alles læber herhjemme. Nu er det kommet til Rød HINT, der også har gjort det rigtig godt. Er du løbet lidt kedelig i det hvide, kan du med fordel kaste dig over det røde, da det består af nogle nye og spændende discipliner!

 

Ticket to Ride: Europe

Det er egentligt et spil, der allerede så dagens lys tilbage i starten af 00’erne. Men det er det ikke blevet mindre dårligt af. Siden er der kommet en del udvidelser og i Europa-udgaven er fokus på strategi og konkurrence på en underholdende måde.

Hver deltager får et missionkort. Med det skal der etableres jernbanestrækninger fra by til by over hele Europa. Jo længere en rute, jo flere point får du også. Men der er selvfølgelig en masse regler at tage hensyn til, hvorfor du bliver udfordret på din evne til at træffe valg.

 

Hvilke er gode og billige brætspil?

Spil er som regel ikke særligt billige. I hvert fald ikke når det kommer til de helt populære af slagsen. De ved desværre godt, hvad de gerne vil have for dem. Når det så er sagt, behøver du ikke gå ud og lægge mange hundrede kroner for at finde et godt og sjovt brætspil i gave til dig selv eller en anden. For der findes også gode spil for næsten ingen penge.

Eksempler på gode brætspil og sjove brætspil til billige priser er:

 • Rummikub Travel
 • Pandemic
 • Ticket to Ride: Europe
 • Sequence
 • Dixit
 • Go Samtale Familie

Det dyreste af disse spil koster lige på den anden side af 250 kroner, mens det billigste kan findes for kun lige omkring 50 kroner. Der er derfor mulighed for at give en god og billig gave uden at gå for meget på kompromis eller at fylde skabet med en masse nye spil for stort set ingen penge!

Det er heller ikke brætspil priser, der er afgørende for, om et spil er godt eller ej. Det er din evne til at leve dig ind i det samt det univers, der er bygget op omkring det. Det billige kan være lige så godt som det dyre og populære. Det er, hvad du selv gør det til!

Vi har naturligvis gjort vores bedste for at samle både dyre og billige spil, så du kan gå efter lige det, du har budget til eller lyst til. Om det så er til dig selv, en indflyttergave eller en sjov gave til hende!

Let the games begin!

 

Familie brætspil: Hvilke er gode til både og voksne?

Det bedste brætspil for familien er et, der både er sjovt og lærerigt for børn og voksne. Det er et spil, som giver anledning til konkurrence, uden det bliver for hårdt for børnene samt et, der giver anledning til en masse grin og smil. Dét er et godt familiespil. Fordi det både er afslappende, giver kvalitetstid og lærer både børn og voksne noget.

Spørgsmålet er så bare, hvilket du skal gå efter for at få hyggen helt i højsædet i weekenden eller på ferien?

Vores bud på de bedste brætspil i den forbindelse er:

 • Backgammon
 • Trivial Pursuit (børneudgave)
 • Sequence
 • Yatzy
 • Harry Potter
 • Escape Room spil
 • Afrikas Stjerne

Nogle er gode klassikere, som du sikkert allerede kender eller har haft mulighed for at spille, når den har stået på camping eller hygge i sommerhus. Andre er nye spil, som er kommet til i forbindelse med film eller andre trends. Det er bare et lille udsnit af de forskellige spil, der er lavet til familie. Der er mange flere at gå på opdagelse i, hvilket du er mere end velkommen til at gøre her på siden. For er der noget, vi har haft fokus på, så er det selvfølgelig at sammensætte en masse bud på spil, der kan samle hele familien.

Familietid er dyrebar tid. Det er tid, der ikke kommer igen. Men det er tid, der kan ses tilbage på. Og med sjove og udfordrende spil er det tid, som giver gode minder. Dét må være noget af det vigtigste i familielivet og livet generelt.

 

Spil brætspil og lær din partner eller venner bedre at kende

Et brætspil for 2 med spørgsmål eller udfordringer er en rigtig god måde at lære hinanden bedre at kende på. Selvom du måske har været sammen med din partner i lang tid, kan der stadig være situationer eller emner, hvor du ikke helt ved, hvordan han eller hun ville reagere.

Det samme er gældende med dine venner. Spil er en god indgangsvinkel til det, fordi det bliver gjort på en sjov og uformel måde. Altså kan der afsløres hemmeligheder eller skjulte sider af sig selv, uden det bliver for meget af det gode. Spil er som regel også meget harmløse – så både kæresten, ægtefællen eller veninden bør kunne være med.

Det behøver heller ikke være et brætspil for 2. Det kan lige så meget være et for hele vennekredsen eller et, der giver mulighed for at spille sammen som par mod hinanden. Det er altid sjovt at udfordre hinanden og at sætte hinanden i nogle situationer, som man måske ikke lige gør til hverdag.

Og hvad skønnere er der end at lære sin partner eller venner endnu bedre at kende? Det er da kun fantastisk at kunne opdage endnu mere selv efter mange års venskab eller forhold.

Så dyk gerne ned i de mange muligheder for spil, der er her på siden. Måske du finder årets spil, som I alle har lyst til at spille om og om igen, fordi det er så sjovt og udfordrende for jer alle sammen?

 

Køb brætspil sammen med os og se frem til en masse gode oplevelser

Om du er på jagt efter brætspil for 2, en gave til par eller bare verdens bedste brætspil til verdens bedste ven eller veninde, så er det lige præcis, hvad du kan finde her hos os. Vi har ikke selv spillene på hylderne, men har til gengæld fundet frem til nogle gode og troværdige forhandlere, der selv elsker spil lige så meget, som vi selv gør det.

Der er spil til dig, der godt kan lide at spille med din partner en lørdag aften med et glas vin. Der er spil til dig, der gode kan lide at invitere vennekredsen over til et helaftensarrangement med masser af spil. Der er også til dig, der bare godt kan lide at give spil i gave, da du ved, hvor mange gode oplevelser, der er i vente med det.

Med andre ord: der er spil for alle!

Så skal vi ikke sammen dykke ned i de mange brætspil muligheder og brætspil tilbud, der er lige nu? Der venter en verden af sjove oplevelser.

Vi har gjort vores bedste for at sammensætte nogle inspirerende bud på spil, der er sjove og udfordrende at spille. Vi opdaterer naturligvis løbende, efterhånden som nye spil kommer til samt i forbindelse med de store udsalgsdage, hvor der er gode brætspil Black Friday tilbud og andre tilbud, som gør det ekstra interessant at dykke ned i den store verden, som brætspil nu og engang er.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om brætspil

Årets mest populære brætspil er Partners, Sequence, Ticket to Ride: Europe og Vildkatten. Du finder alle her i vores guide med over 50 andre, af årets mest populære brætspil.

Brætspil som kan spilles af mere end 2 personer, og som alle kan være med til, er super gode at give i gave. Det kan f.eks. være Catan, Partners eller Matador. Til de mindre er Vildkatten og Labyrinth et kæmpe hit, mens bl.a. Bezzerwizzer og What do you meme? er super gode valg, som gave til voksne.

Denne artikel er anmeldt af Nanna Andersen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne