Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Vinsmagning - Guide Årets bedste vinsmagninger

Vinsmagning 2024 – Guide: Årets bedste vinsmagninger

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Er du vild med vin? Eller kender du en, der er? Så er det bare med at få købt et gavekort eller en voucher til en vinsmagning til dig selv eller vedkommende, som du synes fortjener lidt ekstra. Det fantastiske ved at komme afsted til en vinsmagning er, at det er en dag eller aften, der både byder på lækre vine og godt selskab. Det er netop også grunden til, hvorfor vinsmagninger er en rigtig god gave til hende såvel som ham.

Vi kommer herunder med nogle fantastiske bud på steder, hvor det er muligt at smage på vin – enten selv eller som en gave til ham eller hende, du syntes trænger til en dejlig aften.

Er du mere til øl? Så tjek vores guide med landets bedste ølsmagninger.

De bedste vinsmagninger 2024

Luksuscruise til Oslo med Vinsmagning

Oplev Oslo på en luksuriøs måde med et cruise kombineret med vinsmagning. Nyd den storslåede udsigt, udsøgte vine og godt selskab. En uovertruffen gave til dem, der værdsætter det gode liv.
København

Vinsmagning hos SmagFørst

Vinsmagning hos Smagførst i Århus byder på 1½ timers vinsmagning, hvor i vil smage på 7-9 forskellige vin. Der er lagt stor vægt på smagen fremfor hvor vinen kommer fra. Dertil vil i høre om vinens historie og der vil være mulighed for gode samtaler.
Aarhus C, Midtjylland

Deluxe vin- & caviarsmagning på Stokkebye Vingård

Oplev en eksklusiv vin- & caviarsmagning på Stokkebye Vingård på Fyn. I får 2 times guidet tur af vinbonden, samt en tur i vinmarken og rundvisning i vineriet. I skal smage på 4 vin og 2 slags caviar.
Nyborg, Syddanmark

Vinsmagning hos Andersen Winery i København

Oplev en uforglemmelig smageaften hos Andersen Winery, hvor kvalitet og smag går hånd i hånd. Nyd en række udsøgte vine, mens du lærer om vinproduktion i smukke omgivelser.
Frederiksberg, Hovedstaden

Rundvisning, vinsmagning og frokost på Hideaway Vingård

Forkæl dine sanser med en vinsmagning og frokost på Hideaway Vingård. Nyd udsøgte vine i smukke omgivelser, hvor hver slurk ledsages af kulinariske lækkerier, der komplementerer vinen perfekt.
Fejø, Sjælland

Vinbanko hos BARe VIN

Kom til vinbanko hos BARE VIN i Aarhus. I får en 3 timers oplevelse med 3 bankoplader og 5 forskellige vine som skal smages på. Dertil er der gevinster til vinderne.
Aarhus C, Midtjylland

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt i Århus eller København, byder på 1½-2 timers vinsmagning, med smagning af 6-7 vin. I vil få en introduktion til hvordan man dufter, smager og vurdere vin, samt brød og vand mellem smagningerne.
Aarhus C - København K

Vinsmagning & rundvisning på Annisse Vingård

Oplev charmen ved dansk vinproduktion med en vinsmagning og rundvisning på Annisse Vingård. Her får du en unik indsigt i vinens verden, fra mark til flaske, mens du nyder vine, der er dyrket med passion og omhu.
Helsinge, Hovedstaden

Vinsmagning hos Andersen Winery

Tag på en smagsrejse hos Andersen Winery, hvor du vil udforske en palette af udsøgte vine. Lær om vinproduktion og find dine favoritter i en afslappet og indbydende atmosfære.
Knebel, Midtjylland

Oplev en dansk vingård hos Lindely Vingård

Hos Lindely Vingård i Kolding kan du opleve en vaskeægte dansk vingård i bedste stil. I skal naturligvis smage på deres vin - hele 3 slags - men også både opleve en rundvisning, vandring på vinmarken og få fortællinger om vinen og gården. Dertil bliver i forkælet med snacks og tapas.
Kolding, Syddanmark

Oplev en dansk vingård hos Nordlund

Hos Nordlund kan du opleve en økologisk dansk vingård, som kun ligger 10 km fra Rådhuspladsen i København. Oplevelsen byder på både rundvisningen på vingården, i vinkælderen og på marken,  smagning af 3 vine samt historier fra gården.
Hvidovre, Hovedstaden

Portvinssmagning hos Kjær Sommerfeldt

Kjær Sommerfeldt i Århus inviterer til portvinssmagning, hvor i vil lære om historien bag portvin, samt hvilke der matcher forskelligt mad. Dertil skal i naturligvis smage på en masse herlige portvin - hele 7-8 af slagsen.
Aarhus C, Midtjylland

Rundvisning & vinsmagning hos Guldbæk Vingård

En 3 timers fantastisk vinoplevelse hos Guldbæk Vingård i Svenstrup, Nordjylland. I får 3 timers oplevelse i naturskønne omgivelser, som starter med en velkomstdrink af gårdens egen mousserende vin. Dertil vil i smage 4-6 prisvindende vin, og få fortællinger og rundvisning på vingården.
Svenstrup J, Nordjylland

Kokkeskole & vinsmagning hos Det Franske Hjørne

Tag på en kulinarisk rejse til Frankrig med en kokkeskoleoplevelse hos Det Franske Hjørne. Lær at tilberede autentiske franske retter under vejledning af erfarne kokke og bring et stykke af Frankrig ind i dit eget køkken.
Skødstrup, Midtjylland

Portvinssmagning hos Smagførst

Dyk ned i portvinens rige verden med en smagning hos SmagFørst. Lær om portvinens historie, produktionsmetoder og de forskellige stilarter, mens du nyder en palette af nøje udvalgte portvine.
Aarhus, Midtjylland

Rundvisning & vinsmagning på Dyrehøj Vingaard

Dyrehøj Vingaard i Kalundborg på Sjælland, er en af Danmarks største vingårde. Her kan du komme på en inspirerende 2 timers rundvisning og vinsmagning. I vil besøge både vinmarken og vineriet, samt smage på 5 forskellige vin.
Kalundborg, Sjælland

Frokost og vin på Guldbæk Vingård

Besøg Guldbæk Vingård og nyd en lækker frokost parret med vine direkte fra vingården. En perfekt gave til den gastronomisk interesserede, der ønsker at kombinere god mad og vin.
Svenstrup J, Nordjylland

Vin & Petanque i Aarhus

Få en hyggelig oplevelse i Århus med en kombination af vin og petanque. Mens i spiller petanque skal i smage på 3 forskellige vin, hvortil der også vil være snacks. En skøn oplevelse med venner og familie.
Aarhus C, Midtjylland

Smag dansk naturvin hos Dammbergs Ølmagasin

Udforsk en verden af vine med en vinsmagning hos Dammbergs Ølmagasin. Denne oplevelse tager dig gennem en række nøje udvalgte vine, hvor du lærer om smagsnoter, vinens oprindelse, og hvordan du bedst nyder hver enkelt flaske.
København N

Vin & Tapas hos S'vineriet Odense

S'vineriet Vinapotek byder på vin & tapas i Odense, form af en hyggelig og uformel smagning. Vinene bliver præsenteret af en sommelier. I vil smage på 5 vine fra hele verden og spise tapas. Har i lyst til et blive hængende i vinbaren efter, og der rig mulighed for det.
Odense C, Syddanmark

Vin- & ostesmagning i København hos O.M. Nielsen

Vin- og ostesmagning hos O.M. Nielsen i København kombinerer det bedste fra 2 verdener. Her skal i i løbet af 2 timer smage på 6 vine og 6 oste som komplimenterer hinanden, og samtidig blive klogere på både ost og vin hver i sær.
København Ø, Hovedstaden

Vinsmagning & rundvisning på Stokkebye vingård

Kom til en inspirerende vinsmagning hos Stokkebye vingård ved Nyborg på Fyn. Turen byder på 2 timers rundvisning og vinsmagning med vinbonden, samt en tur i vinmarken. I smager på 4 forskellige vin og får fortæller og introduktion til vineriet samt produktionen.
Nyborg, Syddanmark

Vinsmagning & tapas hos Sydhavnens Vinbar

Kan du lide vin? Kan du lide tapas? Hvis svaret er 2 gange ja, så er denne oplevelse lige noget for dig. Til vinsmagning og tapas hos Sydhavnens Vinbar skal i nemlig smage på 4 unikke vinm og samtidig nyde godt af inbarens berømte charcuteri med brød.
København SV

Vinsmagning hos S'vineriet Odense

Hos S'vineriet Vinapotek i Odense kan du kommer på en hyggelig og uformel vinsmagning med din partner, eller en god ven eller veninde. I vil smage på 5 forskellige vin som bliver introduceret af en uddannet sommelier.

Vin & Tapas: Smagfuld Aften på BarE Vin

Forkæl dine smagsløg med en aften med vin og tapas på BarE Vin. En perfekt gaveidé for livsnydere og vinelskere, der ønsker at udforske nye smagsoplevelser.
Aarhus C, Midtjylland, Danmark

Vinsmagning hos Vesterhave Vingård

Oplev vinens vidunderlige verden med en vinsmagning hos Vesterhave Vingård. Prøv forskellige vine, lær om deres unikke karakteristika og opdag din nye favorit. En oplevelsesrig gave til vinelskeren.
Karrebæksminde, Sjælland
Henter...

Giv vinsmagning oplevelse i gave

Leder du efter den perfekte oplevelsesgave til hende eller ham, der fortjener lidt mere? Eller til en ven, som måske trænger til at komme lidt ud? Så er en vinsmagning med mad inkluderet en meget oplagt gave at give. I hvert fald hvis vedkommende rigtig godt kan lide vin og sætter pris på at smage forskellige slags, og samtidig blive klogere på dem.

Vi har fundet nogle gode gaveeksempler frem på vinsmagninger med mad, forskellige steder i landet og i forskellige omgivelser. På den måde kan du vælge netop det, der passer perfekt til dig og hende eller ham. Det er lidt dyrere, men til gengæld er der dobbelt op på hyggen.

 

Hvor kan man komme til vinsmagning i Danmark?

Der er masser af steder der afholder vinsmagninger i Danmark. Barer, vingårde og bryggerier er blot nogle af de steder, hvor du kan få en hyggelig aften med en masse god vin. Her ser vi nærmere på nogle af de bedste steder, hvor du kan komme til en eksklusiv vinsmagning i Danmark.

 

Vinsmagning København

Nogle af de bedste vinsmagninger i København inkluderer:

 • Sydhavnens vinbar: Her skal i smage på 4 gode vin, og vil samtidig få lidt god mad til ganen i kan hygge jer med.

 • Kjær Sommerfeldt: Denne er en af de mere spændende vinsmagninger i København. Her skal i nemlig smage på en masse forskellige vin – typisk 6-7 forskellige.

 • O.M. Nielsen: O.M. Nielsen kombinere vin- og ostesmagning, hvor i skal smage på en masse forskellige vine som passer til de forskellige oste.

 

Vinsmagning Århus

Århus er også en by, hvor du kan komme til flere lækre smagninger. De forskellige vinsmagninger i Århus byder på en masse forskellige vin, fra en masse forskellige lande. Det kan være alt fra rødvin fra Italien til hvidvin fra Frankrig. Her er nogle af vores favorit lokationer i Århus:

 • Smagførst: Der skal smages på mange forskellige vine hos Smagførst i Århus, op til hele 9 forskellige. Dertil vil der være gode samtaler og historier om alle vinene.

 • BARe VIN: Hos BARe VIN i Århus kan du opleve vinsmagning på en anderledes måde. Nemlig i kombination med enten Banko eller Petanque.

 • Kjær Sommerfeldt: Gode historier, gode venner og forskellige smage er nøgleord her. Under vinsmagningen får i nemlig 6-7 forskellige glas vin der skal smages på, samtidig med, at i lære om dem. Alt det kombineret med den hyggelige stemning, vil uden tvivl give jer en fantastisk oplevelse.

 

Vinsmagning Aalborg

Hvis du gerne vil have en fantastisk oplevelse i vinens tegn, så skal du besøge Aalborg.

 • Ma Petite France: Hos Ma Petite France får i mulighed for at smage på 3-4 vin, ud fra jeres præferencer. Det kan være alt fra Pinot Noir, til Carbernet Sauvignon til Merlot.

 • Liber Vin: Her kan i komme til en eksklusiv vinsmagning med eller uden mad. Der vil hovedsageligt være fokus på portugisiske vine.

 • Quist Wine: Hos Quist Wine kan du komme til en autentisk italiensk vinsmagning. De forskellige varianter i skal smage på her er lavet af udsøgte italienske druer. Der vil også være mulighed for at spise italiensk mad, hvis sulten skulle opstå undervejs.

 

Vinsmagning Odense

Der er også god vin at smage på i Odense. Vinsmagninger i Odense kan byde på alt fra spændende nye vine, til gode klassikere. Naturvine, Rosé og hvidvine som Riesling, er blot nogle af de forskellige former for vin der kan blive serveret. Nogle af vores favorit smagninger i Odense inkluderer:

 • S’vineriet Odense: Her skal i bruge aftenen med en uddannet vin sommerlier, som samtidig vil forklare jeg om druerne, vinproduktion m.m., mens i smager på lækkerierne.

 • Vinspecialisten Bellinge: Her kan i opleve en privat vinsmagning, og få en hyggelig aften med familie og venner. Private vinsmagninger som denne er oplagt som et firma arrangement, en polterabend eller lign.

 

Hvordan forløber en vinsmagning for 2?

Når du tager til en vinsmagning for 2, har alle steder det tilfælles, at der bliver smagt på forskellige vine. Dog kan der være stor forskel på, om fokus er på f.eks. italienske, franske eller portugisiske vine, eller om det er en bestemt type, der er fokus på.

Dertil kan der til vinsmagninger også være forskel på, hvor mange varianter der smages på, hvor meget der fortælles om hver vin, og om der løbende bliver serveret små snacks eller smagsprøver til.

Vær derfor opmærksom på beskrivelsen af de enkelte vinsmagninger, da der er meget stor forskel på, hvad der kan forventes – og dermed også på prisen naturligvis.

Dog vil det typisk være sådan, at I bliver sat til rette og inden for kort tid får serveret det første glas. Her vil der typisk blive gået i dybden med, hvilken vin der er tale om, hvad der er særligt omkring den og meget andet. Når I er klar, serveres den næste, hvortil der vil være samme procedure som ved første glas.

Det er en anderledes og hyggelig måde at tilbringe tid sammen med hinanden på, og uden tvivl en fantastisk gave til kæresten, manden eller konen.

 

Overrask med et vinsmagning gavekort til fødselsdag eller jul

Vil du gerne finde på noget anderledes at give i julegave til kæresten, far eller mor? Det kan vi sådan set godt forstå! For det er meget sjovere at give gode oplevelser frem for endnu en fysisk ting, som måske bare skal stå i vinduet, eller ikke på samme måde giver en forventningsglæde eller minde.

En vinsmagning som fødselsdagsgave til ham eller julegave til hende vil helt sikkert overraske positivt. For hvornår bliver man lige inviteret med på sådan en lækker vinoplevelse? Måske endda også med mad, så det bliver et helaftensarrangement?

En sådan oplevelse er en romantisk gave, og helt igennem hyggeligt, da det er en aften, der foregår i et stille og roligt tempo. I skal blot skal nyde hinanden og den velsmagende alkohol, der bliver serveret for jer. Alt i alt en skøn oplevelse for 2 der elsker hinanden og elsker vin!

Men, et vinsmagning gavekort er nu også en rigtig god venne- eller venindegave at give til en du deler en passion for gode vine med. Der behøver derfor ikke at være romantiske undertoner i at give en vinsmagning som gave.

 

Er dyrere vinsmagninger bedre end de billige?

Går du rigtig meget op i vinen derhjemme, eller kender du en, som godt kan lide nogle lidt mere særlige vine, kan det være godt givet ud, at give lidt mere for en vinsmagning end ellers. For der er stor forskel på, hvad der kan forventes – og lige ved vin hænger pris og kvalitet som regel også meget tæt sammen.

Vil du derfor gerne gå all in på en vinsmagning som gave, som du også selv får noget ud af, kan du sagtens gå efter den lidt dyrere løsning. For kvaliteten af vinene og selve serveringen vil som regel også følge med i takt med, at du giver mere for oplevelsen.

Dermed ikke sagt at det ikke også kan være rigtig hyggeligt med en billig vinsmagning. For det kan det sagtens. Det er måske endda også en god ide at gå efter, hvis både du og den heldige modtager af gaven først lige er begyndt at åbne dørene til vinens verden.

 

Kombiner vinsmagning med en anden oplevelse for den perfekte dag

Vil du gerne gå all in på den gode gave, kan du med fordel kombinere vinsmagningen med en anden oplevelsesgave inden. Det kan være et kursus i at lave flødeboller, ballonflyvning eller måske en wellnessmassage.

Det skaber rammerne for den helt perfekte dag, hvor det bare er dig og din partner, eller dig og din ven eller veninde, der er i fuldt fokus.

Det giver som regel mange gange igen at investere lidt mere og at gøre noget ekstra ud af en særlig dag. For det giver minder, som I sammen kan snakke om, ligesom det også giver mulighed for at få snakket mange ting igennem, som man måske ikke lige når i en travl og forhastet hverdag.

Mangler du inspiration til andre oplevelser i Købehavn (eller resten af Danmark), er du velkommen til at lave en søgning på vores gavesite. Vi har nemlig fundet frem til mange andre gode og fantastiske oplevelsesgaver til ham og hende, som du kan glæde dig selv eller en anden med.

 

Gode tips til din første vinsmagning

En vinsmagning er en spændende oplevelse. Det er samtidig en fremragende gaveide for både begyndere og erfarne vinelskere. Vi vil her dele nogle gode tips til din første vinsmagning, så du får en uforglemmelig oplevelse med vinens verden.

Vinsmagninger er en fantastisk måde at udforske forskellige vine og smagsnuancer på. For begyndere kan det være en anelse overvældende, men med de rette tips kan alle nyde en smagning mens de lære mere om vin. Her er nogle nyttige råd til at få mest muligt ud af vinsmagningen:

 • Hold øje med arrangementer i dit lokalområde: Flere vinforhandlere, restauranter og vingårde tilbyder vinsmagninger, så det er værd at tjekke lokale begivenheder og finde en smagning nær dig.

 • Gå ikke på tom mave: Spis et let måltid inden vinsmagningen, så du ikke bliver for påvirket af alkoholen. Det kan også være en god idé at drikke vand under smagningen for at holde dig hydreret og skylle munden mellem smagsprøverne.

 • Lær at bedømme vinens farve, aroma og smag: Vinsmagninger handler om mere end bare at drikke vin. Det er en sanselig oplevelse, hvor du kan lære at skelne mellem forskellige nuancer af farve, aroma og smag i hver vin.

 • Spørg om hjælp: Vær ikke bange for at stille spørgsmål under smagningen. Personalet og andre deltagere er ofte glade for at dele deres viden om vin og hjælpe dig med at udvikle din smagssans.

 • Tag noter: Skriv dine observationer og tanker ned. Det vil hjælpe dig med at huske de forskellige vine og deres karakteristika, så du kan finde dine favoritter og eventuelt købe dem senere.

Gør din første vinsmagning til en uforglemmelig oplevelse ved at følge disse tips og nyde de mange smagsoplevelser, som vinens verden har at byde på.

 

Vin for begyndere – 5 gode tips

Hvis du er helt ny i vinens verden, er der nogle grundlæggende tips, der kan hjælpe dig med at komme godt i gang med at udforske og nyde vin:

 • Lær om druetyper: Der findes utallige druetyper, og hver enkelt drue har sin egen unikke smag og karakteristika. Start med at lære om nogle af de mest almindelige, såsom Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir, og eksperimentér med forskellige varianter for at finde dine favoritter.

 • Kend forskellen mellem rød, hvid og rosévin: Disse tre hovedtyper adskiller sig ikke kun i farve, men også i smag og stil. Rødvin laves primært af sorte druer og har ofte en kraftigere smag, mens hvidvin laves af grønne druer og har en lettere, mere frugtagtig smag. Rosévin er en mellemting, som produceres ved at lade skallerne fra sorte druer gære sammen med mosten i kort tid.

 • Opdag din smagsprofil: Vin kan variere meget i smag og intensitet, så det er vigtigt at finde ud af, hvad du foretrækker. Prøv typer med forskellige sødme-, syre-, alkohol- og tanninniveauer for at afgøre, hvad der passer bedst til din smag.

 • Lær at opbevare og servere vin korrekt: Vin bør opbevares liggende i et køligt, mørkt og fugtigt miljø for at bevare kvaliteten. Når det kommer til servering, er det vigtigt at kende den rette temperatur for hver type: rødvin bør serveres ved omkring 16-18°C, hvidvin ved 8-10°C og rosévin ved 10-12°C.

 • Lær om mad og vin-parring: Forskellige vin passer bedst til forskellige retter. En generel tommelfingerregel er, at de kraftigere går godt med kraftige retter, mens lettere typer passer bedre til lettere måltider. Prøv dig frem og eksperimentér med forskellige kombinationer for at finde de bedste smagsoplevelser.

Ved at følge disse grundlæggende tips til vin for begyndere, vil du være godt på vej til at udvikle din viden og smagssans inden for vinens verden. Husk at nyde processen og have det sjovt med at lære og udforske nye vine og smagsoplevelser.

 

Få indfriet din eller en andens drøm om en vinsmagning med os

Vi har fundet frem til så mange forskellige vinsmagninger som overhovedet muligt. De er fordelt over hele landet, så du uanset bopæl kan finde vinsmagninger til gave. Vin er altid fantastisk lækkert – og det skal nydes, mens man stadig kan det.

Så se at få klikket et gavekort ned i kurven, så du kan glæde dig selv eller en anden med en hyggelig dag eller aften i vinens tegn. Hvert et glas vil være en ny oplevelse, hvilket vi er sikre på, at modtageren også vil nyde i absolut fulde drag – uanset om oplevelsen skal deles med dig eller en anden.

Du kan trygt vælge en af de vinsmagninger vi har fundet her hos Genialegaver.dk. Det er kun troværdige udbydere, vi har valgt at linke videre til. Her fremgår der også en yderligere beskrivelse, så du er helt sikker på, hvad du går ind til, eller hvad du kan forvente dig af vinsmagningen.

Vi håber, gavekortet og gaven giver anledning til rigtig meget glæde – og at det bliver en helt igennem fantastisk dag eller aften.

God fornøjelse!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om vinsmagning

Et gavekort til vinsmagning er en fantastisk gaveide til adskillige anledninger og modtagere. Det kan gives både som en romantisk gave til kæresten, såvel som en fødselsdagsgave til en ven eller veninde. Oplevelsen med at smage på forskellige vin er både spændende og lærerig, for alle som elsker vin, eller har mod på at lære det. Det er derfor en gaveide som kan gives til mange anledninger såvel som typer af modtagere.

Du kan opleve vinsmagning fra ca. 175 kr. og opefter. Det er en super god gave, hvor du får rigtig meget oplevelse og værdi for pengene. Prisen afhænger typisk af hvilke vin der smages på, hvor mange i er til smagningen, samt om der er andet inkluderet, som f.eks. mad. Når du tjekker de forskellige priser, bør du ligeledes være opmærksom på, om prisen er for 1 eller 2 personer.

Typisk foregår en vinsmagning i et lyst rum, hvor i som gruppe sidder og kan se vineksperten som præsenterer de forskellige vin. Her vil i smage på vinene en efter en, mens i får dybdegående information om den aktuelle vin i smager på.

Denne artikel er anmeldt af Lars Bech (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne