Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Magiske Harry Potter ting en hver fan bør eje

50+ Magiske Harry Potter Ting En Hver Rigtig Fan Bør Eje

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på email
Email

Accio fede Harry Potter ting! Harry Potter fortsætter med at være populært hos både børn, teenagere og voksne, og vi er vilde med det! Selvom det er flere år siden at både bog- og filmserien sluttede, bliver der forsat lavet masser at nye, fede Harry Potter ting og merchandise. Tag f.eks. en Harry potter julekalender, som er en af de mest populære julekalendere til børn. Den fortsatte popularitet er til dels, at der fortsat bliver bygget på Harry Potter verdenen. Senest med den nye filmtrilogi ’’Fantastiske skabninger og hvor de findes’’, og det nye længe ventede Harry Potter spil ’’Hogwarts Legacy’’ som kommer til PS5 og PC. Derudover er det selvfølgelig fordi, at fantasiserien er en helt fantastisk historie, som allerede er blevet en klassiker, og en af de mest kendte bogserier i verden.

Vi har her samlet 50+ magiske Harry Potter ting, som en hver rigtig fan bør eje. Artiklen er både til dig som er på udkig efter gode Harry Potter gaver til fans, og til dig som ér Harry Potter fan, og leder efter nyt fedt Harry Potter grej at tilføje til din samling. Du finder alt fra sjove Harry Potter spil til Harry Potter tryllestave. Og her taler vi ikke om legetøj, men derimod autentiske rekvisit replicaer, som anses som samlerobjekter.

Hop direkte til Harry Potter kategorien…

Harry Potter kategori seje ting
Seje ting
Harry Potter merchandise
Merchandise
Spil og puslespil
Figurer og replicas

Hvis du er en rigtig fan af både Harry Potter bøgerne og filmene, vil du uden tvivl blive lige så elle vilde som os, over alle de fede Harry Potter ting på listen. En af de fantastiske ting ved Harry Potter, er at det er for alle. Både barn, teenager og voksne – alle som er fan af det magiske univers. Derfor vil de forskellige ting her på listen, både kunne bruges som gaveideer til ham, såvel som gaveideer til hende. Såfremt de selvfølgelig kan lide Harry Potter, Ron, Hermione og alle de andre skønne Harry Potter karakterer. Og hvem kan ikke det?!

Seje Harry Potter ting og gaver 2021​

Harry Potter ludo spil

Det gode gamle klassiske ludo, dog piftet op med Harry Potter tema! Giv det til en som elsker Harry Potter, og som du ønsker at udfordre til et spil ludo.

Fra: 129,00 DKK

Harry Potter selvrørende krus

Med det selvrørende Harry Potter krus kan du selv lege troldmand eller heks. Du får en kop med tilhørende tryllestav. Tryllestaven kan selv røre i koppen – det er ren magi! Så bryg din yndlingsdrik og læn dig tilbage mens koppen og tryllestaven klarer resten af arbejdet for dig.

Fra: 179,00 DKK

Harry Potter umulig puslespil med 100 brikker

Harry Potter puslespillet er med 1000 brikker og i den svære kategori! Puslespillet har en masse portrætter af Harry Potter og mange af de andre karaktere fra universet. Her i blandt Dumbledore, Ron, Hermione og mange andre. Tør du tage udfordringen op?

Fra: 99,00 DKK

Labyrinth Harry Potter spil

Kender du det klassiske Labyrinth brætspil? Her kan du få det i en ekstra sjov og magisk Harry Potter udgave! Spillet er for børn, men kan spilles af hele familien.

Fra: 219,95 DKK

Harry Potter Gryde Farveskiftende Lampe

Gryden fra Professor Snapes potion timer syder og bobler med forskellige farver. En utrolig dekorativ lille lampe som giver et roligt lys. Perfekt til den hyggelige stue eller børneværelset.

Fra: 229,00 DKK

Harry Potter Jelly Belly i Metalæske

Smag på lækre Harry Potter jelly beans, og få samtidig nogle flotte dekorative æsker. En æske med hver af de 4 Hogwarts Huse; Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw og Slytherin. Hvert hus har sin egen jelly beans smag.

Fra: 199,00 DKK

Harry Potter Polyjuice Potion Farveskiftende Lampe

En magisk Harry Potter lampe i form af en farvestrålende Polyjuice potion. Den magiske bryg lader dig forvandle til en hvilken som helst anden person, samtidig med at de pryder dit hjem og giver fortryllende lys! Passer perfekt ind i soveværelest såvel som på børneværelset.

Fra: 149,00 DKK

Harry Potter Usynlighedskappe

Bliv usynelig med usynlighedskappen fra Harry Potter – enhver Harry Potters fans drøm! Stoffet fungerer som en greenscreen, og med en app som følger med, kan du lave billeder og videoer, hvor du er usynelig. En af de fedeste Harry Potter gaver du kan få.

Fra: 259,00 DKK

Airpod-etui med Filmkarakterer

Pift dit Airpod eutui op, med en af disse fede etuier med filmkaraktere. Vælg mellem elskede favoritter som Harry Potter, Baby Yoda og Minions. En god lille gave til børn, teenagere såvel som barnlige sjæle.

Fra: 149,00 DKK

Det Gyldne Lyn Statue​

En fantastisk flot statue af det gyldne lyn fra quidditch spillet. Harry Potter replicaen er støbt i metal, med sølv og 24 karats guldbelægning. Harry Potter er som bekendt søger, og har til opgave at fange det gyldne lyn i quidditch. Fanger man lynet, får holdet 150 point og en mulig sejr. Det gyldne lyn er en super fed Harry Potter ting, som symboliserer sejr. Perfekt som gave til Harry Potter fans.

Fra: 589,95 DKK

Dumbledores Krus​

Ikke mange kan sige at de har haft selveste Albus Dumbledores krus i hånden, en af de bedste troldmænd genem tiderne. Pokalkoppen er en replica af det krus Dumbledore skåler med i Hogwarts storsalen, i filmen Harry Potter og de vises sten. En detaljeret Harry Potter film rekvisit, som er en fantastisk gaveide til den dedikerede Harry Potter fan.

Fra: 849,95 DKK

Harry Potter og De Vises Sten Pragtudgave​

Så er den her – Harry Potter og de vises sten pragtudgaven. Designet og illustreret af forlaget Minalima. En helt speciel udgave af 1. bind i den fantastiske Harry Potter serie. De resterende bøger i serien, vil ligeledes udkomme i en pragtudgave. En af de bedste Harry Potter gaver! En udgave af Hary Potter og de vises sten, som en hver fan bør eje.

Fra: 319,00 DKK

Hagrids Lanterne​

En replica af Rubeus Hagrids lanterne fra Harry Potter filmene. Lanternen fungerer som en rigtig lampe, og giver et hyggeligt lys. Perfekt som natlampe. En klassisk Harry Potter ting som vil gøre sig godt i en hver Harry Potter samling.

Fra: 489,95 DKK

Harry Potter Bean Boozled Jelly Beans​

Smag på de interessante og kendte Harry Potter jelly beans, med både lækre og underlige smage. Smagene er blandt andet med vandmelon, skumfidus, og candyfloss. Men pas på, for der er også med råden æg, bræk, booger og regnorm! Tør du spise en jelly bean? Bare rolig, du får ikke stor lilla tunge eller store øre, ligesom Fred og Georges slik.

Fra: 34,95 DKK

Harry Potter Bogholder – Hogwarts Express​

Hvilken bedre måde at holde styr på alle dine Harry Potter bøger, end med en Hogwarts Express bogholder? Sættet er håndmalet, og når du placere dien yndlings bøger i mellem dem, ligner det at Hogwarts toget kører igennem en tunnel. En fantastisk gave til Harry Potter fans.

Fra: 859,95 DKK

Harry Potter Dagbog

Ligesom Ginny i Harry Potter og hemmelighedernes kammer, kan du nu skrive dine dybeste hemmeligheder i en af disse magiske Harry Potter dagbøger. Vælg mellem Hogwarts, Gryffindor, Slytherin og Hufflepuff. Kommer med metallås, i det symbol du vælger. Bøgerne kan selvfølgelig også bruges som en almindelig notesbog. En af de Harry Potter ting, en hver fan vil elske at modtage i gave.

Fra: 239,95 DKK

Harry Potter Halstørklæde​r

På Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab, bærer eleverne tøj som repræsentere deres hus. Få her et halstørklæde til dit favorit Hogwarts hus, om det er Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff eller Slyrherin. Så er du klar til vinteren i bedste Harry Potter stil. Er du på udkig efter gode Harry Potter gaver til en fan, er et halsterklæde med yndlings Hogwarts huset en fremragende gaveide.

Fra: 149,00 DKK

Harry Potter Krus – Fordelingshatten​

Harry Potter krus i form af fordelingshatten. Selv samme fordelingshat som valgt at Harry, Ron og Hermione skulle være i Gryffindor huset. Drik en god kop kaffe, te eller butter beer, mens du læser din yndlings Harry Potter bog. En helt igennem genialt stykke Harry Potter merchandise en hver fan bør eje.

Fra: 169,00 DKK

Harry Potter Kuglepen​

Få en Harry Potter kuglepen med dit yndlings Howgwarts hus. Kuglepennene har deres respektive hus maskot øverst, Gryffindors løve, Ravenclaws ørn og Hufflepuffs grævling. Figuren på toppen er belagt med sølv eller 24 karat guld. En eksklusiv Harry Potter kuglepen som kommer i en flot æske. Et must for en hver Harry Potter fan!

Fra: 199,95 DKK

Harry Potter Notesbog​

Skriv dine noter ned i din yndlings Harry Potter notes bog. Vælg mellem forskellige temaer som Hogwarts, Deathly Hallows eller Free Dobby. Skulle du være en del af Hermiones SPEW gruppe, er sidst nævnte med husalften Dobby måske særlig attraktiv? Eller måske kender du en Harry Potter fan som skal starte i skole? I så fald er de flotte notesbøger her super gode gaveideer til hende/ham.

Fra: 69,95 DKK

Harry Potter Pude​r

Få en lækker Harry Potter pude til sengen eller sofaen. Så kan du holder Harry Potter maraton og leve dig helt ind i den magiske verden. Vælg mellem designs med både Hogwarts, Hogwarts ekspressen og andre flotte modeller. En Harry Potter ting som en hver fan bør eje. Køb den til dig selv, eller i gave til en Harry Potter fan.

Fra: 125,00 DKK

Harry Potter Puslespil Med 1000 Brikker​

Et Harry Potter puslespil med 1000 brikker som uden tvivl giver dig en udfordring. Puslespillet har billede af en lang række Harry Potter karaktere. Her i blandt Draco Malfoy, Albus Dumbledore, Voldemort, professor Mconagall, professor Moody og mange andre. Kan du finde din favorit Harry Potter karakter i blandt dem?

Fra: 119,00 DKK

Harry Potter Sengetøj​

Nu kan du falde behageligt i søvn, uden at skulle bruge en søvn besværgelse. Harry Potter sengetøj i bomuld, både dynebetræk og hovedpudebetræk. Vælg mellem forskellige flotte designs. Med Hogwarts, Harry Potter og halvblodsprinsen og mange andre. En fantastisk gaveide til Harry Potter fans.

Fra: 297,00 DKK

Harry Potter sokker

Kan du stå for sådan et par lækre Harry Potter sokker? Nej vel? Strømperne er onesize og i bomuld. En sød lille gaveide til din veninde, dig selv eller måske jer begge. Perfekt til en filmaften med Harry Potter og de vises sten, eller en af de andre skønne film i serien.

Fra: 29,00 DKK

Harry Potter Sorteringshat Blyantsholder​

Skab en fortryllende stemning på dit skrivebord, med Harry Potter sorteringshat blyantholderen. Blyantholderen er lavet i porcelæn med en fin træbund. Brug den evt. til dine Harry Potter kuglepenne. En fin Harry Potter ting du kan give i gave eller til dig selv.

Fra: 329,95 DKK

Harry Potter spilledåse

Denne Harry Potter spilledåse er en af de Harry Potter ting, som er et must for en hver fan! Spilledåsen spiller Harry Potter intro melodien og er lavet af egetræ. Hvis du er på udkig efter Harry Potter gaver til en fan, er spilledåsen her en sød lille gaveide til ham/hende, som et hvert Potterhead med garanti vil sætte pris på.

Fra: 149,00 DKK

Harry Potter The Marauders Map​

En høj kvalitets kopi af the marauders map som kan ses i flere af Harry Potter filmene, hvor kortet vises præcis hvor en person er på Hogwarts. Kortet kan foldes ud, og har et kort af Hogwarts skolen. Kortet er 22 cm bred og 40 cm lang når det er lukket, og næsten 2 meter langt når det er foldet ud. En tro Harry Potter replica i fuld størrelse. En af de fedeste Harry Potter gaver til rigtige fans!

Fra: 359,95 DKK

Harry Potter Trivial Pursuit​

Der er lagt op til en fortryllende spilleaften med Harry Potter trivial pursuit. Spillet indeholder 600 spørgsmål fra de 8 Harry Potter film. Svar på spændende spørgsmål om både Harry, Hermione, Ron, Hagrid og alle de andre skønne karaktere fra den magiske verden, og se hvem der er den ultimative vinder på Harry Potter viden.

Fra: 119,00 DKK

Harry Potter Tryllestav Af Chokolade​

Denne Harry Potter tryllestav af chokolade er en præcis kopi af Harry potters tryllestav fra filmene. Udover at den er lavet at lækkert chokolade! Spis tryllestaven mens du ser Harry Potter film for den fulde effekt. Hvis du leder efter gode gaveideer til et Potterhead som også er en slik mund, så finder du næppe en bedre Harry Potter gave end tryllestaven her.

Fra: 109,00 DKK

Harry Potter Tryllestav Fjernbetjening​

Med Harry Potter tryllestav fjernbetjeningen, kan du være troldmand eller heks i eget hjem! Fjernbetjeningen kan bruges til dit fjernsyn, musikafspiller eller DVD. Sving med tryllestaven, og skift på magisk vis kanal eller skru op for lyden. Nu kan du smide din gamle muggle fjernbetjening ud, og starte med at kaste besværgelser i stedet. En af de fedeste Harry Potter ting, som en hver fan vil elske!

Fra: 519,95 DKK

Harry Potter Tryllestave​

Disse Harry Potter tryllestave er autentiske håndmalede rekvisit replicaer. De er designet og fremstillet som samlergenstande, ikke legetøj. Tryllestavene vælger selv sin ejer, ligesom Harry Potters egen wand gjorde i Olivanders butik i Harry Potter og de vises sten. Her er det dog dig som vælger din tryllestav. Vælg mellem Harrys, Rons, Hermiones, Draco Malfoys, eller en af de mange andre Harry Potter karaktere. En ægte Harry Potter tryllestav fra din yndlings karakter, er et must at eje for en hver rigtig Harry Potter fan.

Fra: 119,95 DKK

Harry Potters Ugle Hedwig Vægdekoration​

En flot håndmalet skulptur af Harry Potters trofaste ugle Hedwig. Hedwig er her som en vægdekoration med Hogwarts optagelsesbrevet. Uglen følger Harry igennem alle filmene, og leverer og bringer hans post, som jo er måden af få post på i troldmandsverdenen. En af de flotteste gaveideer til Harry Potter fans.

Fra: 629,95 DKK

Illustreret Harry Potter Bøger​

Nu kan du få Harry Potter bøgerne af J.K. Rowling i illustreret udgave. De flotte farveillustrationer er lavet af den prisvindende børnebogsillustrator Jim Kay. Læs Harry Potter bøgerne og få en helt anderledes og magisk oplevelse, end de klassiske bøger. Bøgerne er perfekt til godnathistorier og læsning til mindre børn. En ny fantastisk serie af Harry Potter bøgerne, som en hver fan bør eje.

Fra: 250,95 DKK

Pygmy Puff Bamse​

Det søde magiske væsen Pygmy Puff fra Harry Potter bøgerne. Her som en sød pjusket Pygmy Puff bamse i lyserød. En søde gaveide til Harry Potter fans, hvor især pigerne er vilde med den søde magiske skabning. Ønsker du dig en rigtig Pygmy Puff, kan du købe dem i spøg og skæmt butikken Weasleys Wizard Wheezes på diagonalstræde.

Fra: 219,95 DKK

The Unofficial Harry Potter Cookbook

Er du ved at være godt træt af muggler mad? Og løber din mund i vand, når du ser og læser om alle de lækre magiske retter i Harry Potter universet? Så er The Unofficial Harry Potter Cookbook den perfekte kogebog til dig! Her finder du alt fra Molly Weasleys berømte meat pies, til Harry Potter yndlings dessert. Den bedste Harry Potter kogebog du kan finde.

Fra: 189,95 DKK

Harry Potter FUNKO Pop Julekalender 2020

Acio Harry Potter Funko Pop julekalender! Funko Pop Harry Potter julekalenderen 2020 er længe ventet, og ikke uden grund. Kalenderen er en af de fedeste Harry Potter ting! Hvert år kommer en ny julekalender med nye Harry Potter Funko Pop figurer, som vi fans kan føje til samlingen. Skal du have samlet årets Harry Potter minifigurer fra Funko Pop!? Så køb den før de andre fans, mens du stadig kan!

Det Gyldne Lyn Harry Potter Lampe

Det gyldne lyn Harry Potter lampen, er en af de sejeste Harry Potter ting du kan eje som fan. Du har sikkert spekuleret på, hvordan det ville være selv at fange det gyldne lyn fra en flyvende kost i en quidditch kamp. Nu kan du fange det, og oven i købet have The Golden Snitch udstillet som en flot lampe på værelset, i stuen eller skrivebordet. Kan du høre Lee Jordan råbe 150 points til Gryffindor?

Polyjuice Potion Farveskiftende Lampe

Harry Potter polyjuice farveskiftende lampe. Her behøver du ikke svinge tryllestaven for at få lys. Blot tænd polyjuice lampen, og du har et magisk farveskiftende lys på værelset. Den rigtige polyjuice elixir lader dig antage form af en anden person. Her må du dog nøjes med et hyggeligt lys. En polyjuice potion som selv professor Snape ville være stolt over! 

Harry Potter Hogwarts Morgenkåbe

Hogwarts morgenkåbenen, er en af de Harry Potter ting en hver fan bør eje! Den lækre morgenkåben har Hogwarts emblem, og er den perfekte gave til Harry Potter fans. Tag Harry Potter morgenkåben på om morgenen, og føl dig mere som en troldmand og mindre som en muggle.

Harry Potter Minilampe

Harry Potter minilampen passer perfekt på en boghylde eller skrivebordet. Den lille Harry Potter lampe giver en hyggelig belysning og bruger batterier. Så slipper du for de irriterende ledninger. En dekorativ lille Harry Potter ting, som en hver fan uden tvivl vil nyde at have stående på værelset eller kontoret. 

Harry Potter Hogwarts Hjemmesko

Du behøver ikke gå på Hogwarts for at gå i et par behaglige Harry Potter hjemmesko. Harry Potter tøfflerne bærer det ikoniske Hogwarts våbenskjold, og kan holde dine fødder varme helt uden du behøver bruge magi. Hjemmeskoene er også en af de bedre Harry Potter gaver, skulle du lede efter gave til en Harry Potter fan.

Hogwarts Express Morgenkåbe

Er du klar til at stige på Hogwarts expressen fra platform 9¾? Hvis ikke, så kan du blive det med Hogwarts Express morgenkåben. Harry Potter morgenkåben har Hogwarts emblem på brystet, og det klassiske 9¾ mærke på ryggen. Den bløde morgenkåbe er også perfekt til en hyggelig Harry Potter filmaften. 

Hogwarts Express Hjemmesko

Hop i Hogwarts express hjemmeskoene er stig på toget til Hogwarts fra platform 9¾. De bløde sutsko holder ikke kun dine fødder dejligt varme, men giver samtidig en hyggelig Harry Potter stemning. Tag dem på når du skal læse dine Harry Potter bøger og lev dig ind i det magiske univers.

Hogwarts Express Billet Chokoladebar

Kender du en, som trænger til en billet til Hogwarts med Hogwarts expressen? Denne chokoladebar har nemlig dobbelt funktion som billet til Hogwarts toget fra London platform 9¾, og som lækker chokoladebar. En af de sjove Harry Potter gaver, en hver fan vil sætte pris på.

Harry Potter Farveskiftende Krus - Lumos Maxima!

Lumos Maxima! Og det var lys. Harry Potter kruset er sort med besværgelsen Lumos Maxima. Når en varm drik hældes i kruset, skifter det fra sort til hvid. Harry Potter merchandise i bedste stil, og en af de bedste gaveideer en hver fan kan bruge hver dag.

Det Gyldne Lyn 3D Puslespil

Med 3D puslespillet kan du bygge det gyldne lyn, og efterfølgende have de stående som en flot dekoration. At bygge det gyldne lyn er uden tvivl en mindre actionfyldt aktivitet, end at være søger og skulle fange den rigtige golden snitch på quidditchbanen. Dog ikke mindre underholdende! En perfekt Harry Potter gave en hver quidditch fan vil elske.

Harry Potter 3D Puslespil The Knight Bus

Byg den magiske knight bus fra Harry Potter og fangen fra Azkaban. Harry Potter puslespillet er et 3D puslespil med 280 brikker. Når the knight bus er samlet, har du en flot detaljeret model af den magiske bus, som dekorativt kan stå på hylden eller skrivebordet. En genial gaveide til Potterheads, som giver mange underholdende timer.

Harry Potter 3D Puslespil The Weasley Burrow

Harry Potter 3D puslespil med Weasley familiens magiske og sjove hus. Puslespillet har 415 brikker, og udgør et flot samlerobjekt når det er færdigsamlet. En af de bedste gaveideer til Harry Potters fans, som er vild med at lægge puslespil.

Harry Potter Hogwarts 4D-Puslespil

Med Harry Potter Hogwarts 4D-puslespillet, kan du bygge troldmandsverdenen i 4D. Puslespillet er i 3 lag – underlag, landskab og bygninger. Der er over 500 brikker, og du vil blandt andet bygge troldmandsskolen Hogwarts og Hogwarts expressen. En af de Harry Potter ting, som egner sig perfekt som gave til Harry Potter fans.

Harry Potter gaver til fans

Hvis du leder efter gode Harry Potter gaver til en fan, er det din heldige dag. På listen over magiske Harry Potter ting, har du nemlig et stort udvalg af fantastiske gaveideer. Der er noget til en hver type Harry Potter fan, alt fra børn, til de voksne Potterheads. Så om du leder efter ting til børneværelset, Harry Potter merchandise eller rekvisit replicaer fra filmen, vil du kunne finde dem på listen. Der er masser af fede produkter som en hver Harry Potter fan vil elske at modtage i gave.

  

Harry Potter film og bøger

Harry Potter bøgerne er skrevet af forfatteren J.K. Rowling, og handler om drengen Harry Potter, der finder ud af, at han er en troldmand på sin 11 års fødselsdag. Her starter han på skolen Hogwarts for heksekunster og troldmandskab, hvor han skal lære at blive en rigtig troldmand. Med vennerne Ron Weasley og Hermione Granger, kommer Harry på en række af både farlige og spændende eventyr. Harry Potter bøgerne er oprindeligt skrevet til børn, men har betaget både børn, teenagere og voksne siden den første bog kom ud i 1997. Den første bog, Harry Potter og de vises sten, har solgt over 500 millioner kopier på verdensplan.

  

Harry Potter rækkefølge

Der er 7 oprindelige Harry Potter bøger, en for hvert år på Hogwarts skolen. Bøgerne er senere filmatiseret, hvor der er 8 film. Den sidste bog delt i 2 film. Bøgerne er i følgende rækkefølge:

 1. Harry Potter og de vises sten
 2. Harry Potter og hemmelighedernes kammer
 3. Harry Potter og fangen fra Azkaban
 4. Harry Potter og flammernes pokal
 5. Harry Potter og føniksordenen
 6. Harry Potter og halvblodsprinsen
 7. Harry Potter og dødsregalierne 
    

Senere har J.K. Rowling udgivet bogen ’’Fantastiske skabninger og hvor de findes’’ under navnet Newt Scamander. Fantastiske skabninger bogen, er skrevet som en guidebog, om de magiske dyr og skabninger i Harry Potter universet. Her er blandt andet enhjørninger, pixier, trolde og drager listet. Bogen er senere blevet filmatiseret i de nyeste Harry Potter film: Fantastiske skabninger og hvor de findes. Rækkefølgen på filmene er som følgende:

 1. Fantastiske skabninger og hvor de findes
 2. Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser
 3. Tredje film er endnu ikke udkommet
 4. Fjerde film er endnu ikke udkommet
 5. Femte film er endnu ikke udkommet

   

Harry Potter skuespillere og characters

I de 8 Harry Potter film baseret på de oprindelige bøger, er der udelukkende britiske skuespillere. Harry Potter universet finder sted i Storbritannien, og J.K. Rowling ønskede derfor at alle skuespillerne skulle være britiske, for at give filmen den rigtige følelse.

Her har du en Harry Potter skuespiller liste, med navn på skuespiller og hvilken karakter de spiller i filmen.

 • Harry Potter spilles af Daniel Radcliffe
 • Ron Weasley spilles af Rupert Grint
 • Hermione Granger spilles af Emma Watson
 • Draco Malfoy spilles af Tom Felton
 • Fred Weasley spilles af James Phelps
 • George Weasley spilles af Oliver Phelps
 • Ginny Weasley spilles af Bonnie Wright
 • Albus Dumbledore spilles af Richard Harris og Michael Gambon
 • Rubeus Hagrid spilles af Robbie Coltrane
 • Severus Snape spilles af Alan Rickman
 • Neville Longbottom spilles af Matthew Lewis
 • Professor McGonagall spilles af Maggie Smith
 • Sirius Black spilles af Gary Oldman 

Ønsker du at se den fulde liste over Harry Potter skuespillere kan du klikke her.

 

Harry Potter spells liste

Harry Potter verdenen er fuld af spells, eller besværgelser på dansk, som hekse og troldmænd bruger til at løse alverdens problemer og gøre livet lettere. Hvem af os har ikke ønsket at kunne sige Accio! og hidkalde et objekt, eller Wingardium Leviosa! og få et objekt til at svæve i luften. Her har vi samlet en liste over de mest nødvendige Harry Potter spells.

Accio

Med Accio besværgelsen kan du hidkalde hvilket som helst objekt, også selvom det er langt væk. Den ville både være god til at hidkalde fjernbetjeningen når man er doven på sofaen, eller din pung når du står ved den lokale brugs og har glemt din pung.

Wingardium Leviosa

Wingardium Leviosa besværgelsen kan få objekter til at svæve i luften. Slut med at løfte tunge ting, eller prøve at slippe ud af at hjælp din ven med at flytte.

Lumos

Sig Lumos! og der er lys. Aldrig mere brug for lommelygter.

Reparo

Reparo besværgelsen kan reparere et hvert objekt. Alt fra dine briller, som Hermione så fint gør for Harry, til det smadrede glas på din smartphone.

Expelliarmus

Med Expelliarmus besværgelsen kan du afvæbne din modstander.

Obliviate

Her er en af de mere seriøse spells. Obliviate besværgelsen kan slette minder.

Alohomora

Alohomora besværgelsen kan åbne låse døre. Det er aldrig mere et problem at glemme din nøgle.

Stupefy

Tryllestavens svar på en stungun, Stupefy besværgelsen kan stunne din værste fjende.

De utilgivelige forbandelser

Der er 3 utilgivelige forbandelser. Bruger en heks eller troldmand en utilgivelig forbandelse, koster det en livstid i Azkaban fængslet.

Killing curse – Avada Kedavra

Avada Kedavra forbandelsen slår personen den rammer ihjel. En forbandelse som Voldemort er særligt glad for.

Cruciatus curse – Crucio

Cruciatus forbandelsen er også kendt som tortur forbandelsen. Den som bliver ramt af forbandelsen vil opleve en intens, uudholdelig smerte.

Imperius curse – Imperio

Kaster du Imperius forbandelsen på en person, vil du have den fulde kontrol over ham. Du kan med andre ord få personen til at gøre hvad du vil. Mange af Voldemorts tilhængere påstod de var under Imperius forbandelsen, for at undgå fængsel i Azkaban.

   

Harry Potter quiz

Vil du gerne finde ud af hvilken Harry Potter karakter du er? Hvilken Hogwarts Professor du minder mest om? Hvad in animagus ville være? Så bør du tjekke de mange forskellige Harry Potter quizzes fra Buzzfeed her. 

Er du mere til at teste din paratviden i den magiske verden? Så kan du tjekke de forskellige quizzes på den nye officielle Harry Potter hjemmeside, WizardingWorld. Tag bl.a. quizzen fra The Daily Prophet, Luna Lovegood udfordringen eller test din viden i defences of the dark art. Du kan finde de forskellige Wizard Worlds quizzes her.

 

Harry Potter house test

Tag en Harry Potter house test, og find ud af om hvilket Hogwarts hus sorteringshatten placerer dig i. Er det hos de modige Gryffindor sammen med Harry, Hermione, Ron og resten af Weasley søskende? Er det hos de smarte og kloge Ravenclaws? De loyale Hufflepuffs? Eller er du i det ambitiøse Slytherin hus, sammen med Draco Malfoy, Crabbe og Goyle?

Tag Harry Potter house testen her, og se hvilket Hogwarts hus du hører til!

 

Hogwarts Legacy Harry Potter spil

Det er kommet frem, at der i 2021 vil udkomme et helt nyt, yderst gennemført Harry Potter spil. Spillet hedder Hogwarts Legacy, og udkommer til Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X og PC. Det nye Harry Potter spil er længe ventet af Potter fans, som verden over er utroligt begejstret for nyheden.

Hogwarts Legacy er et open world RPG spil, hvor du har styringen over en Hogwarts student, som skal lære at begå sig i den store magiske troldmandsverden. Du starter med at få et optagelsesbrev til Hogwarts skole for heksekunstskaber og troldmandsskab. Her starter dit eventyr, hvor du bl.a. vil udforske de fantastiske dyr og skabninger universet byder på. Dertil kan du tilpasse din egen personlige karakter, brygge eliksirer og lære at mestre de mange besværgelser. Du kan med andre ord lave bygge din helt egen heks eller troldmand, nøjagtigt som du ønsker det.  

De velkendte karakterer Harry, Ron og Hermione, vil ikke være en del af spillet, det handlingen foregår i 1800 tallet, langt før de oprindelige karakterers tid.

Du kan læse mere om det nye Harry Potter spil her på Hogwarts Legacys officielle hjemmeside.

Se også den officielle Hogwarts Legacy trailer fra Warner Bros:

Harry Potter FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Der er i alt 8 Harry Potter film fra de oprindelige 7 bøger. En for hver af bøgerne, hvor den sidste bog, Harry Potter og dødsregalierne, i den filmatiseret udgave er delt op i Part 1 og Part 2. Dertil er der planlagt en ny filmtrilogi, baseret på J.K. Rowlings ’’Fantastiske skabninger og hvor de findes’’ bog.

Harry Potter filmene er filmet på adskillige lokationer rundt omkring i Storbritannien. F.eks. er Hogwarts slottet filmet ved Alnwick Castle i England. Mange af scenerne er dog filmet i Warner Bros Studio i London. Her i blandt scenerne fra den store hal i Hogwarts, den forbudte skov, Diagonalstræde og platform 9¾. Det er muligt at købe billetter til Warner Bros Studiet, og få en rundtur på filmsettet.

Efter at Harry fik en plads som søger på Gryffindors quidditch team, hans første år på Hogwarts, fik Harry sendt en Nimbus 2000 i gave. Den hurtigste flyvende kost på daværende tidspunkt. Det var Minvera McGonagall, leder af Gryffindor huset, der fik arrangeret at Harry fik hans Nimbus 2000. I teorien fik Harry kosten i gave af Hogwarts, men arrangeret af Professor McGonagall.

Det er Hogwarts skolens rektor, Albus Dumbledore, som i første bog ’’Harry Potter og de vises sten’’, giver Harry hans usynlighedskappe i gave til jul. Usynlighedskappen er i teorien Harrys afdøde far, James Potters. James efterlod usynlighedskappen hos Dumbledore inden hans død, som videregav den til Harry med en note om, at hans far har efterladt kappen til ham, og det var på tide at den blev givet tilbage.

Denne artikel er anmeldt af Cecilie O. (5/5)
5/5