Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Fødselsdagsgave - De mest populære fødselsdagsgaver

Fødselsdagsgave 2024 – Årets populære gaveideer & ønsker

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Vi både giver og modtager mange fødselsdagsgaver i løbet af livet. Lige fra 1 års fødselsdagsgaver, til 100 års fødselsdagsgaver til de som når så langt. Det er vel og mærke både til familien, venner og nogle gange kollegaer og bekendte. Fødselsdagsgaver er sammen med julegaver, den type gaver vi giver allermest. Det kan derfor være vanskeligt, at blive ved med at finde gaveinspiration til gode gaver. Ligeledes kan det som modtager, være svært at finde på gode fødselsdagsønsker år efter år.

Heldigvis findes der masser af geniale gaver som du kan give og ønske dig i fødselsdagsgave – det handler blot om at finde dem! Det gælder både om det er fødselsdagsgaver til mænd, kvinder, børn eller teenagere.

Jeg kan glæde dig med, at vi her har gjort det hårde arbejde for dig, og fundet de absolut bedste fødselsdagsgaveideer og fødselsdagsønsker, de danske webshops har at byde på. Uanset om du leder efter gaveideer fordi du skal give en fødselsdagsgave, eller efter gaveønsker til din egen ønskeliste, kan du finde god inspiration i artiklen her. Det kan forhåbentlig hjælpe dig til at få den bedst mulige fødselsdagsfest, uanset om det er din egen fødselsdag, eller en af du holder af.

Årets bedste fødselsdagsgaver 2024

Find de bedste fødselsdagsgave ideer

Er du inviteret til fødselsdag, er der ikke nogen tvivl om, at der skal medbringes en fødselsdagsgave til fødselaren. Det er en fast tradition, og måske endda en af de vigtigste. Men hvad skal du give, og hvordan finder du de bedste fødselsdagsgave ideer? Du kan enten vælge en gave fra fødselarens ønskeseddel, eller du kan give en du selv finder på. Der kan være fordele og ulemper ved begge.

Giver du en gave fra ønskesedlen, ved du at det er noget som vedkommende har ønsket sig, og vil blive glad for. Her er der dog risiko for, at en anden gæst også giver samme gave. Vælger du noget fra ønskelisten, kan det derfor være en god ide, at kordinere med de andre gæster, så i ikke alle giver den samme gave.

Alternativt kan du give en gave som ikke er på listen over gaveønsker, men derimod en du selv har fundet på. Det kan mange gange være en fordel – særligt hvis du kender fødselarens godt, og ved hvilken type han eller hun er. Ved at give en fødselsdagsgave som der ikke er ønsket, skaber du et større overraskelsesmoment. Og en god overraskelse er kun med til at gøre gaven endnu bedre.

Dertil kan du også vælge at give en personlig fødselsdagsgave. Personlige gaver er nogle af de absolut bedste gaver du kan give. De står dog sjældent på ønskesedlen, da den ofte vil indeholde generelle gaveønsker – ikke special lavede. En god personlig fødselsdagsgave som overrasker, er en af de bedste gaver du kan give.

Vil du hellere give en generel gave, ser vi her på nogle gode fødselsdagsgave ideer til forskellige personer, som du kan få inspiration fra.

 

Fødselsdagsgave til ham

Hvad er en god fødselsdagsgave til ham? Hvilken gave der er bedst at give, kommer naturligvis an på om det er fødselsdagsgave til kæresten, din far, søn eller anden mand du skal til fødselsdag hos. Der er dog nogle gaveideer, som egner sig godt som gaver til mænd generelt. Der er rigtig mange som finder gaver til mænd, via de mange gaveideer der er her på Geniale Gaver. Derfor kan vi se, hvilke gaver som er allermest populære. Her får du 3 ideer til populære gaver til ham:

 • Star Wars stormtrooper karaffel – Denne karaffel som forestiller en stortrooper hjelm fra Star Wars, står med garanti på alle Star Wars fans ønskeliste over fødselsdagsgaver – hvis de vel og mærke kender til den!
 • Kølende minifadølsanlæg – Alle mænd har en lille drøm om at eje deres egen lille fadølsanlæg. Opfyld hans drøm og giv det i fødselsdagsgave til ham.
 • Carolina Reaper chilipulver – Chilipulver af verdens stærkeste chili. Så bliver det ikke vildere. En både fed og sjov gave til ham, som nok skal blive et hit til fødselsdagen!
   

Få yderligere gaveinspiration til gode gaver til ham nedenfor.

Praktiske og fede gadgets

En anden typer fødselsdagsgaver som er et sikker vinder hos de fleste herrer, er praktiske og fede gadgets. Hvad er praktiske og fede gadgets tænker du måske? Det får du svaret på lige her.

 • Trafikalarm – En trafikalarm er ikke kun super fed, den er også vanvittig praktisk. Et must for alle mænd som kører i bil. Den forudser ulykker, fotovogne og meget mere i trafikken.
 • Massagepistol – Uanset om du er ung, gammel, aktiv eller stillesiddende, så kan en massagepistol blive din bedste ven. Den hjælper nemlig både med at restituere musklerne efter træning, men giver også en formidabel massage.
 • Multitools – Multitools er bare fede, det kan vi ikke komme uden om. Dertil er det måske en af de mest praktiske gadgets der findes i verden. En gode gave til mænd? Det tror jeg nok!
   

Hvis du vil gave endnu mere gaveinspiration til denne type fødselsdagsgaver, kan du finde et stort udvalg af praktiske og fede gadgets på supersejeting.dk

 

Fødselsdagsgave til hende

En god fødselsdagsgave til hende, er en både personlig, betænksom og betydningsfuld gave. Det gælder både om det er din kæreste, kone eller anden kvinde i dit liv som du skal give gave til. Igen passer alle gaver naturligvis ikke lige godt til alle kvinder. Alle er forskellige, og du har forskellige relationer til dem. Her kan du dog få gaveinspiration til lidt fødselsdagsgave ideer til hende, som de fleste kvinder vil elske.

 • Personlig stjernehimmel plakat – Denne gave er både personlig, betænksom og betydningsfuld. Dertil er den anderledes og unik, og noget som mange slet ikke vidste fandtes. Der er intet mindre end en fantastisk fødselsdagsgave til hende.
 • Stort hjerte af roser som aldrig visner – Hvad udtrykker kærlighed mere, end et stort hjerte af roser som aldrig visner? En skøn gaveide, både til kæresten, konen eller din mor.
 • Indgraveret vinglas med navn – Til vinelskeren bliver det svært at finde en bedre fødselsdagsgave end denne. Indgraveret vinglas med navn. Både betænksomt og personligt!
   

Få yderligere gaveinspiration til gode gaver til hende nedenfor.

Flotte smykker

Er det en gode ide at giver smykkegaver til kvinder? Hvis du spørger kvinder er svaret ja. Hvis du spørger os her hos Geniale Gaver er svaret ja. Med andre ord, smykker er en fantastiske gaveide til hende, og noget de fleste kvinder vil elske. Man kan nærmest ikke få nok at smykker, og så kommer de i så mange forskellige typer og varianter, at der altid er noget som hun ikke har, men ønsker sig. Både øreringe, halskæder, armbånd, i både guld, sølv og andre lækre materialer.

Vil du give hende smykker i fødselsdagsgave, skal du først og fremmest have fundet ud af hvad hun er til. Er hun mest til guldsmykker eller sølv? Måske endda en bestemt form for guld eller sølv. Er hun til sten? Og er der noget hun står og mangler? Er du i tvivl om hvilke smykker du skal give hende, kan du altid give hende et par populære øreringe. Øreringe er et af de smykker der ofte kan skiftes ud, og vil uden tvivl være et sikker gavehit hos hende. Nu skal du bare have fundet ud af hvilke øreringe hun kan lide. Det er der den store opgave ligger!

 

Fødselsdagsgave til mor

Er det blevet mors tur til at have fødselsdag? Hvis du vil give en god fødselsdagsgave til mor, gælder det om at have hjertet med. Uanset om hun holder en fødselsdagsfest eller ej, er det vigtigt at du giver et fødselsdagskort, og gerne pakker gaven flot ind. Her snakker vi kvalitet frem for kvantitet. Og i denne forbindelse betyder det, at priser ikke er vigtig, men der er tanken og tiden du har lagt i gaven derimod. Her får 3 fødselsdagsgave ideer, som enhver mor vil elske at modtage til hendes fødselsdag.

 • Verdens bedste mor gaver – Hvad er verdens bedste mor gaver? Jo – det er små søde personlige gaver, som beskriver mor. Det kan være krus, t-shirts eller andet merchandise som har noget med mor at gøre, og som viser hvor meget du holder af hende.
 • Summerbird chokolade – Summerbird er noget af det bedste chokolade i verden. Verdens bedste mor skal selvfølgelig have verdens bedste chokolade i fødselsdagsgave, intet mindre kan gøre det!
 • Snug rug tæppe – Et snug rug tæppe er i bund og grund et tæppe med ærmer. Det er vanvittigt hyggeligt og super godt til at holde varmen med. Den perfekte fødselsdagsgave til mor som er en frossenpind. 

Vil du have endnu flere gode gaveideer til mors fødselsdag? Så bør du tage et kig på følgende artikler:

Giv din mor noget der kun er til hende

Mødre har det med at modtage gaver som ikke kun er til dem. Med det mener jeg de modtager husholdningsapparater, ting til køkkenet og andre fælles ting i hjemmet. En ny støvsuger, en kaffemaskine eller et nyd grydesæt, er i bund og grund ikke kun til hende. Det er til hele huset – også selvom det måske hovedsageligt er hende som bruger dem. Hvis du rigtig vil gøre din mor glad på hendes fødselsdag, bør du give hende en fødselsdagsgave som hun er til hende.

Men hvad er der af gode fødselsdagsgaver til mor, som kun er til hende? Hvis hun ikke har nogle specifikke gaveønsker af denne slags, skal du selv have lagt hjernen i blød og fundet en god gaveide til hende. Et godt udgangspunkt er noget til hendes hobby hvis hun har sådan en. Ellers er en personlige fødselsdagsgave til mor også altid et hit. Her får du lidt fødselsdagsgaveideer til personlige gaver til mor:

 • Indgraverede te-glas – Drikker din mor te, er et par indgraverede te glas med hende navn en fantastiske fødselsdagsgave til hende.
 • Personlig chokolade – Personlig chokolade, er chokolade hvor du kan skrive en personlig hilsen. Det kan være ’’tillykke med fødselsdagen mor’’, ’’jeg elsker dig mor’’, eller noget helt tredje. Husk chokoladen kun er til hende!
 • Mor smykker – Mor smykker er smykker hvor der står mor på, eller på anden måde hylder det at være mor. Det er en super sød gave, som samtidig er personlig og betænksom. Lige en fødselsdagsgave for mødre. 

 

Fødselsdagsgave til far

En fødselsdagsgave til far, er måske end af de sværeste fødselsdagsgaver at give. Der er sjældent mange gaveønsker at hente fra far, og der skal dermed tænkes ekstra meget over gaven. Du behøver selvfølgelig ikke give en stor gave som får ham til at falde bagover, hvert år til hans fødselsdag. Men til de store runde fødselsdage hvor han skal have en 50, 60 eller 70 års fødselsdagsgave, må den gerne være særligt god. At finde en speciel gave hvert tiende år skulle dog heller ikke være noget problem. Du får dog alligevel lidt inspiration til gode gaveideer, til fødselsdagsgaver til far.

 • Storm glas vejrstation – Storm glass vejrstationen er helt speciel, og en af de mest populære gaver til far her på Geniale Gaver. Små krystaller forudser vejret, og fungerer dermed som en vejrstation. Super fed fødselsdagsgave til far.
 • Champagnesabel – En champagnesabel er en både fed, sjov, dekorativ og praktisk gave. Kan det blive meget bedre end det? Et stort gavehit når der kommer til gaveideer til fædre.
 • Læderforklæde med navn – Hvis du far griller om sommeren (eller vinteren for den sags skyld), så er er personligt læderforklæde med navn en fantastisk gaveide. 

Sulten efter flere fede gaveideer til far? Tjek artiklerne her:

Grill- og ølgaver til far er altid et hit

Alle ved, at fædre elsker øl, og at de elsker at grille. Derfor er gaver der omhandler de 2 ting, naturligvis også i høj kurs, når vi snakker gode fødselsdagsgaver til far. De 2 gavetyper komplimenterer også hinanden rigtig godt, og er derfor ideelle at kombinere, hvis du vil give mere end en gave til ham.

Det er som sagt ikke nogen hemmelighed, at særligt grill- og ølgaver er et hit hos fædre! Her får du inspiration til 3 af den slags gaver til ham:

 • BBQ brændejern til kød – Brændejernet er en sjov grill gadget, hvor du kan brænde et navn, eller andet ord, i din bøf. En super fed gave til ham, som samtidig er sjov og brugbar.
 • Ølglas med navn – At kombinere en ølgave med en personlig gave, bliver ikke meget bedre. Derfor ser vi også, at ølglas med navn lige nu er en utrolig populær fødselsdagsgave til mænd.
 • Bryg din egen øl sæt – Ja, ølgaver er populære hos mændene! Særlig sættet hvor du kan brygge dit eget øl på 7 dage er et kæmpe hit.  

 

Fødselsdagsgave til veninde

Din veninde har fødselsdag, og foruden en tur i byen med veninderne, eller en god middag, skal hun også have en god fødselsdagsgave! Er det din bedste veninde som skal fejres, vil du naturligvis gerne give hende den bedst mulige gave. Og det kan vi hjælpe dig med her. Her får du inspiration til 3 gode gaveideer, som enhver veninde vil elske at få i fødselsdagsgave.

 • Hånddamper – Strygejernet er ved at være gammeldags. Det nye er en hånddamper. Ligesom strygejernet retter den det krøllet tøj, blot meget nemmere og hurtigere. En super god fødselsdagsgave til veninden.
 • Snug rug hoodie – Alle kvinder vil uden tvivl elske en stor varm hoodie, som man kan holde sig varm i, og have på en hyggedag på sofaen. Tror du din veninde vil blive glad for sådan en gave, er Snug rug hoodie absolut værd at overveje.
 • En flot kjole – Som hendes veninde kender du garanteret hendes tøjstil og hvad hun kan lide at gå i. Hvorfor ikke give en flot kjole i fødselsdagsgave til hende?

Hvad kan man ønske sig i fødselsdagsgave?

Artiklen her, er som sagt ikke kun relevant for dig som er på udkig efter fødselsdagsgaveideer, men ligesom meget dig som søger fødselsdagsønsker til ønskelisten. Så ja – hvad kan man egentlig ønske sig i fødselsdagsgave? 

Du kan i teorien ønske dig hvad du vil. Men skriver du kun en Ferrari, en rejse til Bali og et ny køkken på ønskesedlen, er det ikke sikkert du får dine gaveønsker opfyldt. Realistiske ønsker skal selvfølgelig være noget som er inden for et rimeligt budget, i forhold hvad i plejer at give til hinanden i familien og blandt dine venner.

Her på Geniale Gaver har vi igennem tiden lavet mange guides til fødselsdagsgaver. Alt fra 18 års fødselsdagsgaver til 70 års fødselsdagsgaver og mange flere her i mellem. Du kan se de forskellige guides nedenfor, og få inspiration til gode gaveønsker. De er nemlig ikke kun lavet til de som leder efter gaveideer, men også de som leder efter gaveønsker de kan ønske sig på deres egen fødselsdag. I dem er der masser af gode gaveønsker til ham såvel som hende. God fornøjelse!

Husk et godt fødselsdagskort

Selvom du har fundet verdens bedste fødselsdagsgave, så er et godt fødselsdagskort stadig en god ide. Det er prikker over i’et, og god stil at give med. Særligt hvis du skriver en lille sød besked til fødselaren. Er det en gave til kæresten kan du skrive en lille kærlighedserklæring. Er det til din veninden eller ven kan du skrive et sjovt fødselsdagskort. Og er det en gave til dine forældre, vil de uden tvivl også sætte pris på et personligt fødselsdagskort.

Uanset om det er sjove fødselsdagskort til mænd, til en 18 års fødselsdag, eller til børn, så er et fødselsdagskort altid en god gestus. Glem derfor ikke fødselsdagskortet når du bliver inviteret til fødselsdag og skal give en gave.

Tillykke med fødselaren og rigtig god fødselsdagsfest!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om fødselsdagsgaver

Nogle af de bedste fødselsdagsgaver til mænd er:

 • Ting til grillen
 • Ølgaver
 • Armbåndsure
 • Parfumer
 • Værktøj eller multiværktøj
 • Ting til mandehulen
 • En hængekøje
 • Smartwatch
 • Trafikalarm
 • Whisky karaffel

Nogle af de bedste fødselsdagsgaver til kvinder er:

 • Smykker og ure
 • Parfumer
 • Tasker
 • Tøj og sko (eller gavekort hertil)
 • Personlig pleje produkter og makeup
 • Tæppe med ærmer
 • Flotte ting til hjemmet
 • Fotobog med egne billeder
 • Blødt lammeskind
 • Alle former for personlige gaver

Det ønsker børn sig i fødselsdagsgave:

 • Legetøj passende til deres alder
 • Sjove spil
 • Spillekonsoller
 • Fjernstyrede biler og droner
 • Store bamser
 • Sækkestol til værelset
 • LEGO
 • Ting til deres sport
Denne artikel er anmeldt af Marius Nielsen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne