Baby legetøj - Årets bedste legetøj til babyer (guide)

Baby legetøj 2024 – Årets bedste legetøj til babyer (guide)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Er du så heldig at have fået en ny guldklump? Er du lige blevet bedsteforælder? Eller har du måske en veninde, der lige er blevet mor? Der kan ligge mange grunde til for, hvorfor du er på jagt efter baby legetøj.

Men ved du ikke lige, hvad du skal finde på, eller hvad der lige nu er trendy? Det kan du blive klogere på sammen med os, da vi har lavet en hel liste over baby legetøj, som du kan give i gave til baby der lige er blevet født, såvel som en gave til 1 årig.

Er du klar til at blive inspireret? Så lad os sammen dykke ned i det!

Årets bedste baby legetøj 2024

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Denne søde odder bamser fungerer ikke kun som en god puttebamse for barnet, men kan også spille sød musik og give et beroligende afslappet lys. Den perfekte putteven for babyer og småbørn.

Filibabba Aktivitetslegetøj

Giv barnet timer af underholdning med aktivitetslegetøj fra Filibabba. Legetøjet er både sjovt og udviklende.

Naturgummi legetøj

Miljøvenligt og sikkert naturgummi legetøj fra Filibabba. Ideel gave til de mindste børn.

DR Børste Bamse

Kender du DR's Børste? Det gør dit barn helt sikkert! Her kan du få en bamse med den søde Børste.
Sammenlign priser

Itsieme Bunny Bamse med Navn

Gør gaven personlig med en Itsieme Bunny bamse. Tilpas med navn og billede for en unik gave, der helt sikkert vil blive elsket og værdsat.

Filibabba Bidelegetøj

Bidelegetøj er essentielt for de smås tandfrembrud. Filibabbas bidelegetøj er både sikkert og underholdende.

Stor dovendyr bamse - 90 cm

Denne store dovendyr bamse er den perfekte putteven for børn. Dovendyrets form gør den særlig hyggelig for børn at putte med - den perfekte ven når der skal ses film på sofaen, soves til middag eller lege.

bObles skum møbler

bObles skum møbler er udviklet til at inspirere barnets motoriske leg og bevægelse. De søde og sjove møbler fås i et væld af forskellige varianter, og egner sig også til de mindste børn. Se f.eks. den populære krokodille, elefanten, eller den sjove rutsjebane.

Sansestimulerende tyngdebamser m. 5 beroligende egenskaber

Floofers er sansestimulerende tyngdebamser med ikke mindre end 5 forskellige beroligende egenskaber. Egenskaberne er deep Touch Pressure, varme-/kuldeterapi, aromaterapi, og taktil sansestimulation. Floofers indeholder vægtposer som bestemmer vægten på bamsen - disse kan skiftes ud til en tungere i takt med barnet vokser. Læs mere om de fantastiske tyngdebamser via linket.

Jellycat bamser

Det er ikke uden grund at Jellycat bamserne er nogle af de meste elskede bamser blandt børn. De søde smilende bamser fås i et væld af skønne varianter. Alt fra dyr, til skyer, hjerter, planter og meget mere. Se det skønne udvalg via linket, og udvælg din favorit.

Blød og kraftig elefant pude

Denne elefantpude er meget blød og kraftig, hvilket gør den til den perfekte putteven til de mindste. Den lille vil ligge trygt på elefantens mave, og kan ligge en af de kraftige ben henover sig. Elefanten kan nemt vaskes i hånden.

Personlige bamser og nusseklude med navn

Få lavet en personlig bamse eller nusseklud med navn til babyen. En oplagt dåbsgave eller barselsgave til den lille. Af bamser kan der vælges både ugler og kaniner i forskellige farver.

Personlige bamser

Giv en personlig bamse til barnet i gave! En bamse med deres navn, som er helt deres egen unikke bamse. En personlig bamse er en skøn gave, som barnet kan have hele livet. Vælg mellem mange søde bamser, som f.eks. kaninen, ræven eller den søde elefant. Bamserne er større end de ser ud.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Sjov giraf med lyd og lys

Denne sjove giraf elsker at blive fodret med bolde som den skyder ud igennem. Samtidig giver den en masse lyd og lys fra sig. Et fantastisk stykke aktivitetslegetøj til de mindste.

Hval aktivitetslegetøj med bolde, lyd og lys

Denne sjove hval elsker at skyde bolde afsted mens den siger lyde og lyser. En både sjov og lærerig form for aktivitetslegetøj som egner sig til børn helt ned til 6 måneder.

Autentisk solsystem uro

Denne autentiske solsystem uro indeholder alle vores solsystems planeter, og er designet og farvet, så de ligner de faktiske planeter i miniudgave. Den perfekte gave til den lille, og hvem ved, måske fremtidig astronaut? Efter barnet er vokset op, kan uroen efterfølgende hænge til pynt på værelset som en model af solsystemet.

Baby Dan 4-in-1 Activity Walker

Baby Dan 4-in-1 Activity Walker er en super smart gåvogn, som bl.a. også kan laves om til en lille motorcykel eller et løbehjul. Et fedt legetøj til den lille som skal til at lære at gå.

Baby Einstein Light 'n' Glow musiklegetøj

Lad den lille udfylde sig både musikalsk og kreativt med Baby Einstein Light 'n' Glow musiklegetøj. Musiklegetøj er altid et hit hos de små, og instrumentet her er bestemt ingen undtagelse.

Done By Deer legetæppe

Det populære legetæppe fra Done By Deer er ikke en af favoritterne uden grund. Det hyggelige tæppe er både dejligt for babyen at lægge på, og så er det udstyret med forskelligt hængende legetøj som stimulerer den lilles sanser og motorik.

Fisher Price interaktiv dovendyr

Det søde og sjove interaktive dovendyr kan lege og lære med babyen i timevis! Lær tal, abc, lyde og farver, samtidig med, at den er utroligt underholdende. Der er lagt op til mange timers sjov leg og læring.

Gonge Mini Top

Gonge mini top er både sjov og behagelig for den lille at lægge i. Toppen kan snurres og drejes, til stor glæder for babyen. Udover at være underholdende, er toppen også med til at stimulere barnets sanser.

Kids Concept babygym

Kids Concept babygym er en flot træramme hvor du kan hænge forskellige bamser og legetøj i. På den måde, kan du lave dit babys helt eget babygym, lige præcis som du og den lille kan lide det.

Konges Sløjd Abc blok ramme

Konges Sløjd Abc blok rammen er et både dekorativt, sjovt og lærerigt trælegetøj, som kan hjælpe barnet med at lære Abc. Bag hvert bogstav, er et billede med noget, som starter med det givne bogstav.

Lamaze Freddie the Firefly legetæppe

Lamaze Freddie the Firefly legetæppet er både flot og farverigt, og er udstyret med forskellige komponenter og legetøj, som barnet kan ligge og blive stimuleret med. Alt i alt et super lækkert legetæppe til babyer.

Rätt Start smølferne aktivitetstæppe

Aktivitetstæpper er et af de absolut bedste legetøj til børn. Her får du et super lækkert et med smølfe tema. Smølferne er tidsløse, hvilket måske også er hvorfor dette aktivitetstæppe, er er af de mest populære lige nu.

Sjov giraf med lys og lyd

Denne sjove giraf med lys og lyd kan lynhurtigt bliver den lilles yndlings legetøj! Fyld giraffen med kugler, og se dem blive skudt ud igen, samtidig med, at den giver lyd og lys fra sig.

Smart musikinstrument til babyer

Er din baby musikalsk? Find ud af det, med dette smarte musikinstrument til babyer. Her kan den lille både spille guitar, tromme, klaverlyde og meget mere, samtidig med, at det bliver stimuleret og uden tvivl har det utrolig sjovt.

Tobbles Neo stablingslegetøj

Stablingslegetøj er genialt til babyer og små børn. Tobbles Neo stablingslegetøj er anderledes, da det ikke blot er klodser der stables. Det perfekte legetøj for det mindste, til at lege og lære samtidig.

V-Tech barnets første gåvogn

Den lille smarte gåvogn fra V-Tech er udstyret med alt fra telefon til knapper og meget mere, som kan aktivere barnet. Dertil er der håndtag, så gåvognen nemt kan skubbes rundt hvoren den lille ønsker det.

Vtech leg og lær aktivitetsbord

Vtech leg og lær aktivitetsbordet er et af årets absolut mest populære aktivitetsborde. Det er fyldt med knapper, dimser og dimmedutter - der er med andre ord underholdining til rigtig mange timer for den lille.

Gurli Gris bamse med musik

Den søde Gurli Gris bamse både lyser og spiller musik for dig. Er egnet til børn helt ned til 6 måneder, og kan med garanti hurtigt blive den lilles nye bedste ven.

Personlig kanin nusseklud

Giv denne søde personlige nusseklud med navn på, til en lille dreng eller pige, som du gerne vil forkæle. Den er dejlig blød og behagelig for barnet at røre ved, og lavet i god kvalitet, så den kan holde i lang tid.icon

Squishmallows Grayson the Dinosaur 30cm

Squishmallows dinosauren Grayson er en super sød, blød og dejlig bamse, som enhver lille dreng eller pige, med garanti lynhurtigt vil blive forelsket i. Grayson er hele 30 cm.

Gigantisk bamse

Giv en gigantisk bamse til en du holder af, og vis du kærlighed til dem! Den gigantiske bamse fungerer både som en romantisk gave til kæresten, såvel som en hyggelig gave til børn.

Gigantisk Enhjørning - Hvid

Enhjørninger er fantastiske tøjdyr! Og denne gigantiske enhjørning er ingen undtagelse. Giv den i gave til din partner hvis hun elsker enhjørninger, eller giv den til et barn, som du ved vil elske den!

Squishmallows

En af de søde Squishmallows kan hurtigt blive barnets nye bedste ven! De søde og bløde plysdyr er lynhurtigt blevet utroligt populære, og en storfavorit hos børn. Vælg mellem enhjørningen, dragen, sommerfuglen, eller en af de mange andre søde bamser.

Vtech kravle og lærebold

Vtech kravle og lærebolden hjælper dit barn med at lære og kravle. Den har over 50 melodier og sange, og hjælper samtidig barnet med at styrke de finmotoriske evner. Det er med andre ord rigtig meget bolden her kan lære den lille med at lære.

Odderen Otto Ocean projektor

Den søde lille Odder, Otte, sover sødt på ryggen, og projekterer et flot hav med fisk op i loftet, samtidig med at den spiller beroligende musik. En fin lille nattelampe til de små, som uden tvivl hjælper dem med at falde til ro om aftenen.
Sammenlign priser

Bamse med LED-lys

Verdens bedste bamse til at sove med! Den søde bamse er med LED lys, og fungerer både som en krammebamse og natlampe på sammetid. Perfekt til at give tryghed når der skal puttes om aftenen.

Gamcha uroer

De flotte uroer fra Gamcha giver en behagelig og rolig atmosfære. Vælg mellem mange flotte modeller, bl.a. med bondegårdens dyr, luftballoner, skyer, H.C. Andersen karaktere og mange flere.

FableWood trædyr til pynt og/eller leg

De søde og dekorative figurer fra FableWood, kan både bruges til pynt og leg. Dyrene er sat sammen med magneter, og kan på den måde nemt bygges og skilles ad igen. Når de er bygget, kan de både leges med at børn, eller stå til pynt på børneværelset, i stuen eller andet sted i hjemmet. En fantastisk gaveide til børn såvel som voksne!

Bamse med navn

Bamser giver tryghed til børn, så hvorfor ikke give en med et navn? Bamserne her fås i forskellige varianter og størrelser. Der er derfor god mulighed for at finde en ny bedsteven i gave.

Baby yoda bamse

Efter den populære Star Wars serie The Mandalorian, vandt Baby Yoda mange børns såvel som voksnes hjerter. Her kan du få den søde Baby Yoda bamse fra serien. Baby Yoda må uden tvivl bliver en vinder, når vi snakker søde gaver til børn. Han vil med garanti blive elsket!

Cutie Rubens dukker

Cutie Rubens er søde og bløde dukker, der er rigtig gode at lege med. De smiler let og har de mest charmerende øjne. De er behagelige at lege med og kan tåle at blive håndvasket.

Flotte legemadrasser

Legemadrasser er gode til børn i de første leveår og her kan de fås i mange forskellige former og farver alt efter, hvor gammelt barnet er.

Musiklegetøj

Børn bliver stimuleret af lyde og musik allerede fra de er helt små. Derfor er musiklegetøj perfekt som gave. Der kan fås et væld af forskellige instrumenter og andet legetøj, der kan sige lyde eller give lyst til at spille musik.

Nusseklud med søde dyr

En nusseklud med en papegøje, panda eller pingvin er en oplagt gave til barnet og kan blive en trofast ven. Nussekludene er lavet i økologisk bomuld og kan både give varme og tryghed om dagen, og når der skal puttes.
Henter...

Find alt det bedste i baby legetøj

Er der en baby og nogle nybagte forældre, som du godt kunne tænke dig at forkæle med en masse lækkert baby legetøj? Det kan vi sådan set godt forstå. For der er ikke noget bedre end at få lov til at forkæle, når man har gået og ventet i 9 måneder på den lille.

Vil du gerne give en rigtig god gave til baby og forældrene? Men har du lige brug for at blive inspireret lidt? Så kan vi foreslå følgende:

 • Et legetæppe
 • En uro
 • Puttekasse
 • Legebøger
 • Spejle
 • Rangler
 • Bideringe
 • Bamser

Hvad du bør give lige nu og her til barnet, kommer helt an på, hvor gammelt det er. Der er nemlig stor forskel på, hvad barnet kan og vil lege med alt efter, hvor mange måneder det er. Jo tættere på 1-års alderen babyen er, jo mere kan det lege med og jo mere interesseret er det også i at lege med forskellige ting.

Dermed sagt er det som forældre altid rart at få noget legetøj til ens barn, uanset om det er alderssvarende eller ej. For det går så hurtigt i den alder, at legetøjet nok snart skal blive brugt!

 

Hvorfor har en baby brug for legetøj?

Selvom babyer måske ikke giver så meget udtryk for, hvad de har brug for, er det modsatte tilfældet. En baby har brug for legetøj for at blive stimuleret. Det behøver ikke være legetøj fra et bestemt mærke. Men ting og sager, der har mange farver, som giver barnet mulighed for at sanse og eventuelt smage, er essentielle for udviklingen.

Én ting er, at barnet har brug for nærvær og nærhed. Men det har også brug for at kunne ligge og pludre med nogle små og farverige ting. Alt er med til at stimulere og at få udviklingen til at gå i den rette retning i rette tid.

Det er derfor på ingen måder spildt at bruge tid på at kigge efter legetøj til babyer, da de om noget kan bruge det. Hvad der er brug for, eller hvad der er interessant, kommer helt og aldeles an på, hvor gammelt barnet er, og i hvilken fase det befinder sig.

Gå derfor gerne på opdagelse i alt lige fra baby legetøj til 1 årig til baby legetøj med lyd. For det skal nok blive brugt!

 

Hvornår skal en baby begynde at have legetøj?

De første uger af en babys liv sker der ikke så meget. I hvert fald ikke for omgivelserne, da det mest handler om at få sovet og spist. Nærvær og nærhed er det, der kan gives til babyen på dette tidspunkt.

Der går dog ikke lang tid, før babyen kan begynde at lege med legetøj. For allerede når det er 8-10 uger gammelt, begynder det at blive mere bevidst om omgivelserne. Det er her, man kan begynde at introducere et aktivitetsstativ, en uro eller andet legetøj, der er lavet til at stimulere sanserne. Til at starte med vil babyen blot fokusere på det legetøj, der hænger nærmest. Efterhånden som ugerne går, bliver det mere og mere opmærksomt på legetøjet og vil begynde at gribe ud efter det.

Det kan være meget svært at finde noget passende legetøj til babyer i starten. Men da udviklingen går så hurtigt, gør det ikke noget, at du ikke giver noget, der er alderssvarende lige nu og her. For der går ikke længe, før det kan bruges.

 

Hvor meget skal man lege med sin baby med baby legetøj?

Når barnet er cirka 12 uger, har det meget mere kontrol over sin krop. Når kontrollen med kroppen kommer snigende, kan barnet i langt højere grad underholde sig selv. Babyen begynder derfor at undersøge verden i højere grad. Leg bliver derfor også noget, der kommer meget mere i fokus, når barnet er vågent.

Hvor meget du skal lege med baby legetøj med din baby, er noget du kan mærke. Det skal være i et roligt og naturligt lejde, så barnet ikke bliver overstimuleret. For du kan også sagtens komme til at lege for meget med barnet. Nærhed og nærvær er i virkeligheden det vigtigste – og kan du kombinere det med leg i et tempo og i en mængde, hvor barnet kan følge med, sker udviklingen også i et helt naturligt tempo.

Aktivitetslegetøj og en rangle kan gøre meget i starten og være mere end rigeligt, når du ikke er der for at pludre sammen med babyen.

 

Få inspiration til baby legetøj i dåbsgave

Er du inviteret til dåbsfest? Og vil du gerne finde den perfekte dåbsgave? Der er mange klassiske gaver at vælge mellem såsom en sparegris, bestik, smykker og børnebøger. Men er du på udkig efter noget andet, som måske ikke ligger ligefor til en dåb, kan du i stedet overveje følgende:

 • Hæklet baby legetøj (som kan følge barnet i flere år)
 • Baby legetøj i træ
 • Baby legetøj med lys og lyd
 • Motorik legetøj
 • Plakater
 • Hagesmække
 • Smart uro til baby
 • Tøj til senere brug
 • Sko
 • Pusser

Der er mange muligheder, når det kommer til en god gave til dåben. For det behøver ikke at være gaver, der passer til barnets nuværende alder. Det kan sagtens være gaver, der først kan tages i brug om nogle måneder eller endda år. Det er en fejring af, at barnet er kommet til verden – så derfor må du også meget gerne tænke langsigtet. Det kommer forældrene helt sikkert også til at sætte pris på.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved legetøj til babyer?

Om du er på jagt efter en gave til nyfødt eller baby legetøj til 4 måneder gammel baby, er der nogle forskellige ting, du er nødt til at være opmærksom på.

Du bør være opmærksom på følgende ved legetøj til børn under tre år:

 • Undgå legetøj med ftalater
 • Vær opmærksom på at undgå legetøj med små dele
 • Undgå lange snore
 • Undgå legetøj med åbning ind til batterier uden brug af værktøj
 • Vær sikker på at legetøjet kan rengøres
 • Se efter om det er CE-mærket

Vigtigst af alt er dog, at du bruger din helt sunde fornuft og erfaring til at udvælge legetøj til den lille. For det er i bund og grund det, der er vigtigst for at undgå noget, der ikke er sundt for barnet, eller som udsætter det for en vis fare. Det kan være svært at navigere i. Men så længe du holder dig til at købe legetøj fra danske webshops (og gerne nogle populære og typisk anvendte webshops), kan du være tryg ved, at legetøjet er godkendt til den alder, det sælges til.

Det skal være trygt at give noget legetøj videre til et lille barn.

 

Hvad koster baby legetøj?

Baby legetøj kan være i den billige ende, såvel som det kan være noget dyrt noget at kaste sig ud i. Meget legetøj til babyer har tendens til at være dyrt. Særligt når det drejer sig om legetøj og ting, der trender eller på anden måde er meget oppe i tiden. Vil du derfor gerne have nyt baby legetøj til nyfødt eller baby legetøj til 6 mdr gammel baby kan du med fordel se dig om efter nogle gode tilbud. Det kan spare dig for rigtig mange penge.

Billigt baby legetøj er muligt at få, hvis du er meget opmærksom og har mulighed for at slå til, når det lige nu og her er på tilbud. Dette kan være i forbindelse med store udsalgsdage eller jul.

Du kan også med fordel kombinere både nyt og brugt. Der findes en masse lækre sager på diverse platforme, der venter på at få lov til at skifte ejer. Så vil du gerne spare lidt her og der eller bare vise, at det godt kan lade sig gøre at finde brugt, der er som nyt, er det bare med at gå på opdagelse efter det.

Legetøj starter typisk fra omkring 100 kroner og opefter alt efter, hvad du gerne vil have, og om det skal være i et bestemt materiale eller fra et bestemt brand.

Vi har sammensat legetøj i forskellige prisklasser, så du har mulighed for at finde inspiration i noget, der også passer godt til dit budget.

 

Overvejer du økologisk baby legetøj? Derfor er det en god ide  

Økologi vinder mere og mere frem. Ikke kun når det kommer til madlavning eller tøj. Det gør det også, når det kommer til legetøj til babyer. Det gør det, fordi vi alle i højere grad bliver mere og mere opmærksomme på at undgå for meget kemi i hverdagen. Netop dette er, hvad du kan komme til ved at vælge økologisk.

For når du f.eks. køber økologisk baby legetøj til 3 måneder gammel baby, køber du legetøj, der er produceret med henblik på at mindske både skadelige og unødvendige kemikalier i legetøjet. Når det bliver holdt til et minimum, er legetøjet langt sundere at lege med, fordi barnet ikke bliver udsat for eventuelle kemikalier, når det kommes i munden.

Er du nysgerrig på, hvad du alt kan få af økologisk legetøj? Så er det bare med at gå på jagt efter det hos de forhandlere og webshops, som vi har linket til i vores liste. Der gemmer sig helt sikkert noget økologisk legetøj og venter på, at du finder det og giver det som en gave til en lille, ny sjæl.

 

Hvilket legetøj er bedst til en baby?

Det ved kun du! Eller forældrene. For det kommer helt an på, om der er tale om gaveideer til en nyfødt eller gaveideer til en 1 år gammel baby. Her er der nemlig stor forskel på, hvad barnet godt kan lide at lege med og ikke mindst, hvad der bedst stimulerer den lille guldklump.

Det bedste legetøj er naturligvis noget uden for meget kemi. Dertil er det bedste også noget legetøj, der holder til at blive brugt og som stimulerer forskellige sanser. Jo mere sansning der er i legetøj, jo bedre er det for udviklingen.

Du kan eventuelt sætte dig i forældrenes sted. Hvad ville de synes kunne være rart at få lige nu og her til deres baby? Det gør det meget nemmere for dig at spore dig ind på, hvad der lige nu og her er det rette at give.

 

Gå på jagt efter det bedste baby legetøj sammen med os

Det bedste er selvfølgelig kun godt nok, når det kommer til en lille guldklump. Om det så er baby legetøj med musik, New Born baby legetøj eller dinosaur legetøj til baby er helt op til dig. Intet legetøj er forkert eller for kedeligt at give til en lille baby. Den har trods alt ikke nogen holdning til, hvad det godt kunne tænke sig. For alt skal bare undersøges til bunds!

Prisen er naturligvis også vigtig for, hvad du går hen og vælger. Vil du gerne have så meget for pengene som muligt, kan du med fordel kigge efter baby legetøj tilbud hos de webshops, vi har linket til. De har ofte en hel afdeling kun med tilbud eller udsalg. Måske du kan være heldig at finde noget det, du godt kunne tænke dig at give? Eller at du bliver inspireret til at gå i en helt anden retning, end hvad du lige havde regnet med?

Babyer er så spændende, fordi der sker så meget. Der er derfor ikke noget at sige til, at du gerne vil gå all in på den lille og overøse den med gaver og en masse kærlighed.

Det er netop, hvad vi giver dig mulighed for her!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om baby legetøj

En baby kan lege med forskelligt aktivitetslegetøj, som f.eks. en rangle, aktivitetsbræt og et aktivitetstæppe, med forskellige ting og sager hængende fra. Dertil kan de også lege med blødt legetøj som f.eks. bamser. Det kan evt. være en interaktiv bamse med lyd og lys.

Der findes rigtig meget godt legetøj til babyer. Særligt aktivitetslegetøj er særligt populært – det kan f.eks. være et aktivitetstæppe med forskelligt legetøj, en aktivitetsbold eller legetøj med lyd. Vi har samlet over 50 af årets absolut bedste stykker legetøj til babyer i guiden her, som du kan få inspiration fra.

Denne artikel er anmeldt af Sara Hansen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne