Escape Room Guide - De bedste Escape Room oplevelser

Escape Room Guide – De bedste Escape Room oplevelser 2024

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Vil du gerne prøve et Escape Room sammen med nogle venner eller familie? Eller vil du gerne give en fed og anderledes oplevelsesgave til en, du holder af? Escape Room er bestemt ikke nogen dille! Det er kommet for at blive og bliver kun sjovere og federe af, at der kommer flere muligheder til.

Om du eller modtageren er til klassiske gåder, eller det gerne må krydres med lidt gys eller spas, er der bestemt noget at finde her hos os. Vi har samlet de bedste og sjoveste bud på Escape Rooms, som du frit kan vælge mellem.

De er naturligvis spredt ud over hele landet, hvorfor du finder alt lige fra et Escape Room i København til et Escape Room i Odense.

Årets bedste Escape Rooms 2024

The Ring Escape room hos Riddlehouse

Du kender garanteret gyseren The Ring. Hos Riddlehouse i København kan i prøve et Escape Room med den uhyggelige gyser film. I kan være 4 personer, og har 1 time til at klare udfordringen. Dette Escape Room er med live performance! Tør i?
København K

Da Vinci Escape Room hos Midgaard Event

Da Vinci Escape Room hos Midgaard Event i København, handler om at løse mysteriet og bevogte Den Hellige Gral. I skal have lagt hjernen i blød, og har 60 min. til at løse mysteriet.
København Ø

The Last Passenger Escape Room hos Riddlehouse

I The Last Passenger Escape Room hos Riddlehouse i København, er i i et tog i Europa på vej til Prag. En passager i toget bliver myrdet - i har 60 minutter til at finde ud af hvem morderen er.
København K

Det Store Diamantkup hos Escapist

I Det Store Diamantkup, ankommer i diamant i Århus havn et russisk skib. Jeres opgave er at få fat i diamanten, men det græver snilde og samarbejde. Et spændende Escape Room i Århus for 2-6 personer.
Aarhus C, Midtjylland

Seven Escape Room hos Riddlehouse

Hos Riddlehouse i København, kan i op til 4 personer prøver kræfter med Escape Room ''Seven''. I dette Escape Room bliver i konfronteret med de de 7 dødssynder. Er i etiske? Og kan i klare udfordringen?
København K

Drabet ved Amalienborg Slot med Solve a Mystery

Der er for alvor dømt krimitur når Drabet ved Amalienborg Solgt oplevelsen med Solve the Mystery blvier skudt i gang. I skal som efterforskerhold klare gåder som til sidste gerne skulle få jer på sporet af morderen.
København K

Drabet ved Rundetårn med Solve a Mystery

Drabet ved rundetårn, er en 2,5 timers oplevelse for 2-4 personer arrangeret af Solve a Mystery. I skal på en gådefuld forbryderjagt i Københans gader i 1899. Samtidig vil i opleve ikoniske monumenter i København.
København K

Forbryderjagt i Nyhavn med Solve a Mystery

Tag på forbryderjagt i Nyhavn med en gruppe venner, og få sat jeres hjerner og samarbejde på prøve. I skal nemlig opklare mysteriet om en tyv, og fange ham inden tiden render ud.
København K

Mordet ved Aarhus Å med Solve a Mystery

Ved Mordet ved Aarhus Å med Solve a Mystery oplevelsen skal i tilbage til 1934 og opklare et mord. Det er gør i ved at på igennem byens gader og stræder, og løse gåder.
Aarhus C, Midtjylland

Mordmysteriet ved Christiansborg med Solve a Mystery

Der er sket et mord ved Christiansborg - du og op til 3 andre venner skal nu på en spændende tur rundt i København for at løser gåderne. I har 2 timer til at læse mordmysteriet.
København K

Outbreak Escape Room hos Midgaard Event

Outbreak Escape Room hos Midgaard Event i København, sætter jer i en kaotisk tilstand midt i en epedimi. I skal redde menneskeheden og vaccinen, og har kun 75 min til det. I kan være mellem 3-6 personer i dette Escape Room.
København Ø

Pablo Escobar Escape Room hos Riddlehouse

Pablo Escobar Escape Room hos Riddlehouse i København er til jer der ønsker en rigtig hjernevrider omhandlende den store narkobaron, Pablo Escobar. Escobar er stukket af, og i skal ud og anholde ham. Kan i nå det på de 60 minutter?
København K

Sabotage i Aarhus med Solve a Mystery

Prøv en anderledes oplevelse med en gruppe venner på 2-4 i Århus. Sabotage med Solve a Mystery, er en 2 timers oplevelse hvor i skal løse en gåde, ved at rende rundt i Århus midtby og løse gåder.
Aarhus C, Midtjylland

Sherlock Holmes Escape Room hos Midgaard Event

I Sherlock Holmes Escape Room hos Midgaard Event i København, deles jeres hold i 2 og skal arbejde sammen som Sherlock Holmes og Watson for at klare opgaven. I skal være super skarpe på samarbejde og har 2 timer til det. For 3-6 personer.
København Ø

USS Triton hos Escapist

I dette spændende Escape Room i Aarhus hos Escapist, er i på en USS Triton atomubåd under den kolde krig. I har 1 time til at løse de udfordrende gåder - i kan være et hold på op til 5 personer.
Aarhus C, Midtjylland

Hvad er et Escape Room?

Et Escape Room er en fed og anderledes oplevelse. Det er så at sige et ”live adventure game”, hvor en gruppe af mennesker (f.eks. dig og dine venner) bliver låst inde i et rum. Når dørene er låste, sættes spillet i gang, hvor deltagerne skal udforske rummet og sammen løse opgaver, knække koder og løse mysterier for at finde vej ud igen. Alt dette sker inden for en tidsramme, hvilket netop tilføjer ekstra spænding og sjove oplevelser undervejs.

Dertil er alle Escape Rooms langt fra ens. For de er typisk lavet med et tema, hvilket kan være:

  • Houdini
  • Sherlock
  • Outbreak
  • Spion mission

Det er blot nogle enkelte ud af mange forskellige rum, der laves. Det er netop også årsagen til, at det aldrig bliver en kedelig oplevelse. For det er altid nogle anderledes opgaver, gåder og koder, der skal løses fra rum til rum.

Synes du derfor, det er den sjoveste oplevelse, når du har været afsted, kan du roligt købe endnu et gavekort til et Escape Room. Eller give det som en anderledes gave til en du vil have en sjov oplevelse med. Det kunne evt. være en gave til veninden.

Det er også en god måde at komme rundt og opleve byer på, da der findes Escape Room Århus, Escape Room Ålborg og Escape Room København blot for at nævne nogle af de mange byer, det findes i.

 

Hvordan blev Escape Rooms til?

Selvom spillet er relativt nyt, blev det faktisk allerede til i 2004. Her udgav Toshimitsu Tagaki et PC-spil, der hedder Crimson Room. Det tager udgangspunkt i, at man befinder sig i et almindeligt rum, hvori man skal samle genstande og løse opgaver for at komme ud igen. Det blev (pudsigt nok) til en stor succes – og i 2007 valgte et japansk firma så at lave det første live Escape Room.

I Europa blev det første rum først til i 2010 i Parapark i Budapest. Dernæst tog Singapore, Australien og USA det til sig og siden er det blevet et noget af et tilløbsstykke, hvilket også kan ses herhjemme. For der er Escape Rooms i stort set samtlige større danske byer i dag.

Det første rum i Danmark åbnede Midgaard Events i sommeren 2016 – og siden da har flere firmaer taget det til sig.

Du kan derfor også rejse efter det, hvis du og vennerne eller familien bliver fuldstændig bidt af det!

 

Hvor lang tid varer et spil i Escape Room?

Det er meget forskelligt, hvor længe et spil i et Escape Room varer. For det kommer både an på typen af spillet og også, hvad du og vennerne eller familien hælder mest til. Dog varer det ofte lige omkring 60 minutter. Men, det er også muligt at få spil der varer 75 minutter, 90 minutter og hele 120 minutter.

Det er som regel de 60 minutter, der bliver valgt. For det er et langt spil, uden det kommer til at føles som om, at I har været derinde en time. Omvendt kan 2 timers koncentration og spænding godt blive lidt for meget – i hvert fald hvis man kun er 2 eller 3 personer inde ad gangen.

Mulighederne er derfor mange og helt åbne!

 

Hvad koster en Escape Room oplevelse?

Escape Rooms er lavet til, at man skal være flere mennesker om det. Derfor koster det naturligvis også derefter. Det er klart en af de dyrere oplevelser at give. Til gengæld er det for fedt, mens det står på.

Et Escape Room gavekort koster typisk omkring 1.000-1.200 kroner med 2-3 personer inklusive i prisen. Dertil koster det kun et mindre gebyr, hvis man ønsker at have flere personer med.

Vil I gerne have forplejning undervejs eller efterfølgende, kan det også tilkøbes mange steder. Her kan der ofte købes øl, vand, sodavand, snacks og endda også champagne, hvis omstændighederne for den fine Escape Room oplevelsesgave er noget ekstra særligt.

Har du derfor en veninde eller ven, som du gerne vil overraske, kan du med fordel gå sammen med andre. Så er budgettet større og dermed kan I give den fedeste oplevelsesgave til hende eller oplevelsesgave til ham, hvor der ikke mangler noget som helst.

 

Er et Escape Room lige så sjovt, som det siges at være?

Ja, det kan du tro, at det er. Især hvis du sørger for at vælge et rum med et tema, som passer rigtig godt på den, der skal have gaven, eller som du skal dele oplevelsen med.

Tanken kan naturligvis godt virke lidt klaustrofobisk i og med, at I bliver lukket inde i et rum. Men når først uret starter og de første opgaver og gåder bliver præsenteret, glemmer du eller modtageren af gaven alt om, at man er lukket inde.

Konkurrencegenet og adrenalinen bliver om noget tændt, hvilket både kan gøre det sjovt, svært og fuldstændig udfordrende at løse opgaver og tænke logisk.

Det er også en rigtig god måde at komme hinanden ved på. For det er en oplevelse, hvor I skal arbejde sammen, hvis I gerne vil ud til tiden. Det kan naturligvis få nogle sider frem, som I ikke før har set – men som regel bringer det kun store smil på læben. Præcis som det skal, når man sammen er ude at opleve noget.

 

Hvor tidligt skal man være ude i forhold til booking?

Vil du gerne være sikker på at kunne afsted på en bestemt dato? Så anbefaler vi som udgangspunkt, at du booker i god tid. Det er en populær aktivitet særligt efter, at det under nedlukningen ikke har været muligt at komme afsted.

Book derfor gerne nogle måneder i forvejen (om muligt), så du er helt sikker på at komme afsted på den ønskede dato. Dog vil der altid være steder, som ikke er fuldt belagt, da det er afhængigt af sæson, og hvordan folk har det med at være sammen i større grupper igen.

Om sommeren burde der dog ikke være noget i vejen for at booke sent, da det især er populært at tage af sted i de køligere måneder.

Når du køber gavekortet, kan du også med fordel ringe til udbyderen og høre dem ad, om det er muligt at booke på det tidspunkt, du eller I godt kunne tænke jer at komme afsted. Så er der i hvert fald ikke nogen negativ overraskelse, hvis det viser sig, at der er travlt og mange bookinger.

Uanset hvor eller hvornår du ender med at booke, er vi helt sikre på, at det bliver fantastisk sjovt for alle dem, der skal med. Sommer som vinter er det en sjov og anderledes oplevelse, hvor man glemmer alt om tid og sted – præcis som det skal være, når man er sammen med dem, man holder allermest af.

Så kig gerne vores liste godt og grundigt igennem og se, om ikke der er en eller flere steder, du tænker, det kunne være sjovt at købe et gavekort. Vi garanterer, at der kommer smil på læben!

 

Brug oplevelsen som en anderledes date

Nu er sådan et rum ikke kun oplagt at give som gave. For hvorfor ikke også gå all in på en date med en sød pige eller fyr? Det er sådan et rum af alle ting oplagt til. Det behøver ikke være en hel time, men kan også være en halv time eller 15 minutter, hvor I lige får rystet hinanden sammen og kommer af med nervøsiteten.

Det sjove ved at arrangere sådan en date er, at I ikke tænker over, at I er på en date, ligesom I heller ikke behøver finde på en masse samtaleemner til at starte med. Når I er færdige, har I ligeledes et fælles udgangspunkt for nogle gode og sjove snakke, fordi I sammen har haft en oplevelse.

Det er desuden også noget helt andet end mange andre og klassiske oplevelser i København eller oplevelser i Jylland.

Hvem ved, om det måske kan bringe jer så tæt sammen, at det er det helt rette match?

 

Arranger en sjov og skør polterabend

 Står du og skal arrangere en polterabend? Eller er du ved at samle ideer sammen til den dag, du er så heldig at skulle det for en ven eller veninde? Så er det om noget oplagt at arrangere en time eller to, der er fyldt med gåder, koder og nervepirrende opgaver. Det er i øvrigt også meget sjovere end at stå og sælge kys eller tage ud og køre Gokart. Her kan alle mand være samlet om en sjov oplevelse (og ellers kan I deles op i flere rum) og få et godt grin allerede fra starten.

Efter alle opgaver er løst, og I forhåbentligt alle sammen er kommet ud igen til tiden, kan I hygge jer med champagne, nødder og andre lækre snacks, inden I tager videre til næste aktivitet.

Det er på mange måder også en meget harmløs aktivitet, som alle kan være med til – uanset om man er genert eller elsker at snakke sammen med nye mennesker.

Det er desuden sjovt for både mænd og kvinder i og med, der også er forskellige temaer at vælge mellem!

 

Er det muligt at medbringe børn?

Som udgangspunkt er det muligt at medbringe børn i et Escape Room. Udfordringen er blot, at børn op til 12 år ikke kan deltage i aktiviteterne, der foregår i rummet. Dermed bliver det en anelse kedeligt for dem. Dertil skal børn også altid være ledsaget af minimum én voksen i rummet.

For lidt ældre børn over 12 er det som regel muligt at deltage på juniorniveau. Altså kan de godt være med til at løse gåder, koder og opgaver – så længe der bare er en voksen til stede.

Planlægger du derfor en fødselsdag, en polterabend eller noget helt tredje, hvor det primære publikum er voksne, kan det anbefales at få børn passet. For det er bare lidt sjovere for både børn og voksne.

Når børn er 13-15, kan de flere steder godt få lov til at opholde sig selv i rummene. Det skal blot nævnes ved booking, at der er tale om et børnearrangement, så der også bliver taget højde for dette i valget af rum og tema.

Det er derfor ikke umuligt at medbringe børn – det kan bare godt kræve lidt ekstra, hvis de er under 12.

 

Køb dit Escape Room gavekort hos os

Der er mange måder at finde og købe et gavekort til Mystery Rooms, og hvad de ellers alt kaldes. En af måderne er ved at finde det gennem os, klikke dig videre til din favorit, lægge den i kurven (altså gavekortet) og ellers få det tilsendt og pakke det ind. Så nemt er det, hvis du finder et rum her hos os, der lige er dig (eller modtageren for den sags skyld).

Det er noget, du kan gøre med helt ro i maven. For vi har gjort vores research rigtig godt og fundet de bedste og sjoveste rum til dine venner eller familie. Finder du en eller flere af dem interessant, kan du klikke dig videre og læse mere om stedet og selve udfordringerne. Vi linker kun til officielle og troværdige udbydere.

Du kan derfor ikke købe et Escape Room oplevelsesgave som en gave til en veninde eller ven direkte gennem os. Vi er blot et mellemled, som har taget sig af det tunge researcharbejde, så du slipper for det.

Vi håber, det gør det nemt, enkelt og fantastisk at finde en gave til ham eller hende, du holder lidt ekstra meget af.

Rigtig god fornøjelse. Og pas nu på! Det kan godt gå hen og blive en konkurrence at være den bedste, fordi det er så sjovt!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Escape Room

Der er flere virksomheder i Danmark som har nogle helt fantastiske Escape Rooms, hvor du kan få nogle utroligt sjove, uhyggelige og spændende oplevelser. Vi har i guiden her samlet de absolut fedeste og bedste Escape Room oplevelser i Danmark.

Et gavekort til Escape Room er en anderledes og super god gaveide. Et gavekort er ofte til 2-6 personer, og er en super sjov oplevelse sammen med familie og venner. De egner sig både som gave til teenagere og voksne, i julegave, fødselsdagsgave, studentergave og til stort set alle andre anledninger.

Nogle rigtig sjove Escape Rooms er:

  • Pablo Escobar
  • Prison Break
  • Sherlock Holmes
  • The Ring
  • Da Vinci
  • Timequest

Dem finder du naturligvis alle i vores guide, sammen med en masse andre gode valg.
Denne artikel er anmeldt af Thomas Clausen (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne