Ideer til hjemmelavede julegaver fra børn DIY julegaver

Hjemmelavede julegaver børn kan lave – 30 geniale DIY idéer

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

På udkig efter gode ideer til hjemmelavede julegaver fra børn? Så kan jeg glæde dig med, at du her har en liste fyldt med ideer til hjemmelavede julegaver børn kan lave. Hjemmelavede, DIY og kreative julegaver fra børn, er super gode julegaveideer til mor og far, såvel som til bedsteforældre. 

Ikke nok med at det er personlige julegaver, hvor børnene har lagt sjæl og arbejde i dem, så er det også super sjovt for børnene at lave. At lave DIY julegaver er en fantastisk kreativ aktivitet, som kan få den lange ventetid til juleaften, til at gå lidt hurtigere.

Årets bedste hjemmelavede julegaver 2024

Tegn selv-magneter

En kreativ gave, hvor man kan tegne og personliggøre egne køleskabsmagneter. Perfekt til kunstnere i alle aldre.

Ramme til tegninger

Bevar og fremvis dine børns kunstværker med denne innovative tegneramme fra Wooden Factory. Rammen giver dig mulighed for nemt at udskifte tegningerne, så du altid kan udstille de nyeste mesterværker.

Skræddersy Din Egen Personlige Julekalender

Byg din helt egen personlige julekalender eller adventskalender med få nemme trin! Du skal blot vælge selve kalenderen, er derefter indholdet du vil have i den. Der er masser af fantastiske produkter at vælge i mellem til både børn og voksne. Både slik, legetøj, beauty produkter og alkohol. Der er med andre ord noget for enhver, stor som lille. Byg den i dag, og giv modtagerens deres helt egen unikke julekalender.

Malesæt til børn (med lærred, maling og pensel)

Disse smarte malesæt til børn indeholder både lærred, maling og pensel. På lærredet er omridset af et billede, og felter som angiver, hvilke farver skal males hvor. En fantastisk gave til barnet som elsker at udfolde sig kreativt. Billedet kan efterfølgende hænges op på værelset, eller gives væk i gave til mor, far eller bedsteforældre. Vælg mellem mange flotter udgaver med alt fra enhjørninger til søde dyr.

Dekorér og farvelæg porcelæn, terrakotta, glas

Farvelagt procelæn og glas, er super gode hjemmelavede gaver som børn kan lave. Med glas og porcelænstuscher, kan de forskellige dekorationer flot dekoreres. Efter skal de en tur i ovnen, og så er de klar til at gives som gave. Vælg mellem sparebøsser, vaser og mange andre ting. Super sjove og kreative gaveideer børn selv kan lave.

Dekorér og farvelæg tekstiler

Farvelæg tekstiler som bæreposer, forklæder og grydelapper. Med tekstil maling og tekstiltuscher, kan de forskellige tekstiler flot dekoreres, og gives som hjemmelavede julegaver fra børn til voksne. En super sjov og kreativ julegaveide børn nemt kan lave.

Dekorer og pynt billedrammer

Dekorer, pynt og mal egne billedrammer, og giv dem som hjemmelavede gaver til forældre eller bedsteforældre. Rammerne er af træ, med figurer som måne, mus og bjørn. En af de kreative gaver børn kan lave selv, eller med forældre.

DIY blomsterbilleder

Pres først blomsterne i blomsterpresseren, og sæt dem derefter i en flot ramme. Så har du flotte DIY blomsterbilleder, klar til at give som DIY gave til far og mor. En af de hjemmelavede gaver voksne kan hjælpe børn med, som en hyggelig og sjov aktivitet.

DIY boliginteriør af støbt beton

Støb dine egne beton bogstaver som flotte dekorationer til boligen. En af de kreative gaver børn kan lave sammen med deres forældre. Resultatet bliver gode hjemmelavede gaver fra børn til forældre eller bedsteforældre. Se de fulde instrukser til at støbe beton bogstaver via linket.

Hobbymaling og farver til DIY

Har du selv gode ideer til hjemmelavede gaver, hvor der skal males? Så kan du købe hobbymaling og tekstiltuscher, og selv gå i gang med at være kreativ. Der er maling og tuscher til både tekstil, porcelæn, glas, gips, træ m.m. Stort set alle slags farver, til at lave de bedste hjemmelavet gaver.

Lav selv magneter

Sættet hedder ''Jeg lærer at male'', og er perfekt til små børn som vil lære at male og farvelægge. Samtidig resulterer det i nogle flotte billedere fra børnene. Super billige hjemmelavede gaver fra børn, hvor børnene samtidig lærer at male og være kreative.

Mal selv paphuse

Mal og dekorer paphuse, og giv dem som hjemmelavede gaver til mor og far, eller bedsteforældre. Mal evt. gavemodtagerens eget hus. Det kunne f.eks. være mormor og morfars hus, hvis det er dem som skal have den hjemmelavede gave. Se mere om materialerne samt instrukser via knappen.

Pynt og mal bogstaver

Bogstaver og tal er flotte som dekorationer til hjemmet, og er lige nu populær til boligindretningen. Pynt og mal bogstaverne med maling, tuscher og pailletter. Det kan være gave modtagerens navn eller yndlings tal. Kan både hænges op og stilles på en hylde.

Saml selv og mal træfigurer

Saml selv træfiguren og mal den efterfølgende med hobbymaling eller tuscher. Det kan være alt fra smykkeskrin, til hængede drage til fuglekasser. Kreative hjemmelavede gaver børn selv kan lave, og give i gave til far og mor.

Hjemmelavede julegaver børn kan lave

I guiden her får du masser af inspiration til hjemmelavede julegaver fra børn til voksne (eller til andre børn). Der er både billige hjemmelavede julegaver og nemme DIY julegaver. Ved nogle af gaveideerne, skal hobbyartiklerne som maling, redskaberne og materialerne købes hver for sig. Ved andre, fås de i samlede sæt, til at lave de hjemmelavede julegaver. De forskellige sæt til DIY julegaver er desuden super gode adventsgaver til børn. De får adventssøndag til at gå med en kreativ og sjov aktivitet, samtidig med at de får lavet hjemmelavede julegaver til bedsteforældre samt far og mor. Tjek listen, og få gaveinspiration fra alle de mange kreative julegaveideer.

 

Inspiration til hjemmelavede julegaver fra børn

Har du fået inspiration til hjemmelavede julegaver fra børn til voksne? Det håber jeg – for efter vores mening, er gaveideerne på listen, nogle af de bedste kreative julegaver til voksne fra børn. En af grundende til hvorfor de hjemmelavede julegaver er så gode, er at de er unikke. Hvilket også er hvorfor de er særligt gode, som gaver til manden der har alt.

Men de mange DIY julegaveideer, kan ikke kun bruges som personlige gaver til mænd og kvinder. De kan i høj grad også bruges som julegaver til børn. Det kan f.eks. være til yngre eller ældre søskende, eller til familiemedlemmer, venner og veninder. Med andre ord; gode hjemmelavede julegaver kan gives til alle.

 

Hjemmelavede julegaver til far og mor

Mange børn elsker næsten at give julegaver til familien, ligeså meget som de elsker at modtage dem. Når de har lavet en hjemmelavet julegave til mor og far, og de ser dem åbne den juleaften, er glæden ligeså stor for dem, som når de selv får en julegave fra julemandens sæk. Derfor er hjemmelavede julegaver til far og mor, ikke kun til glæde for forældrene, men i stor grad også fra barnet selv. Her har du 3 julegaveideer til hjemmelavet julegaver til forældre:

 • Farvelagt tekstiler – Om det er et forklæde, grydelapper eller et tekstil net til indkøb, så er farvelagte tekstiler en fantastisk hjemmelavet julegave til far og mor. Det er en personlig julegave, som de samtidig kan bruge i dagligdagen. Julegaver fra børn som er både personlige og praktiske, er nogle af de bedste julegaver der findes.
 • Bogstaver til boligindretningen – De fleste hjem, har et eller andet sted, en hjemmelavet dekoration fra børnene stående. Bogstaver og tal er lige nu utroligt populære i boligindretningen, hvilket er hvorfor de også er super gode hjemmelavet julegaver til far og mor. Det gælder både de farvelagte af pap, og dem som er støbt i beton.
 • Hjemmelavet julepynt – Hjemmelavet julepynt har alle dagen været gode gaveideer til jul. I stedet for de flettede julehjerter, musetrapperne og kræmmerhusene, kan du i år tage det til det næste niveau. Der er nemlig rigtig mange kreative måder at lave hjemmelavet julepynt på. Bl.a. med træ og foam clay.

 

Hjemmelavede julegaver til bedsteforældre

Når det kommer til julegaver til bedsteforældre, er det i den grad tanken der tæller. De vil 100 gange hellere have personlige hjemmelavede julegaver fra børn, end de vil have materielle produkter. Få her lidt ekstra god gaveinspiration, til gode hjemmelavede julegaver til bedsteforældre:

 • Hjemmelavede puder – Hyggelige puder er altid et sikkert julegavehit hos bedsteforældrene. En hjemmelavet pude, hvor barnet har sat sit personlige præg, er kun en endnu bedre julegave!
 • Hjemmelavede lys – Ofte når børnebørn giver deres bedsteforældre hjemmelavede lys, bliver de mere brugt som dekorationer end egentlige lys. De syntes det er ærgerligt at brænde de flotte lys, der børnebørn har lavet. Og det er helt okay! Hjemmelavede lys er stadig nogle af de bedste hjemmelavede julegaver til bedsteforældre fra deres børnebørn.
 • Hjemmelavede magneter – Køleskabsmagneter er noget de fleste bruger – også bedsteforældre. Hjemmelavede magneter, som bedsteforældre kan se hver dag, og mindes deres børnebørn, er uden tvivl i kategorien for de bedste hjemmelavede julegaver til bedsteforældre.

 

Nemme DIY julegaver børn kan lave

Nogle DIY julegaver er lettere end andre. Som udgangspunkt kan man sige, at jo yngre børnene er, jo nemmere skal de hjemmelavede julegaver være at lave. Her får du gaveinspiration til nemme DIY julegaver børn kan lave, selv de helt små.

 • Hjemmelavede billeder – Hjemmelavede billeder er noget alle børn kan lave. Det kræver farve i form af maling eller tegnefarver, og noget at male på. En af de nemme DIY børn kan lave, som er et julegavehit hos både bedsteforældre og forældre.
 • Dekorerede dekorationer – Lige meget om det er et paphus, et papbogstav eller en træfigur, så er det en nem opgave for selv de mindste børn at male og farvelægge. Børn elsker nemlig at tegne og male, og de er super gode til det. Gode i den forstand, at de udtrykker deres kreativitet og egen personlige stil. Og det er lige netop det som gør DIY julegaver gode.
 • Urtepotter i bambus – På listen over ideer til hjemmelavede julegaver fra børn, finder du et sæt med urtepotter i bambus. Potterne skal blot males og dekoreres, og efterfølgende skal frøene plantes. En af de nemme DIY julegaver børn selv kan lave.

 

Kreative gaver til veninden

Mange børn bytter julegaver med deres venner og veninder. Det er i sær noget veninderne syntes er sjovt. Derfor har vi samlet 3 gode gaveideer, til kreative gaver til veninden.

 • DIY squishys – Med DIY squishys sættet du finder på listen ovenfor, kan barnet helt selv lave hendes egen squishy. Her kan kun evt. lave 2 identiske, og give den anden i julegave til veninden. En af de kreative gaver til veninden, som hun helt sikker vil elske.
 • DIY enhjørninge figurer – De fleste piger er vilde med enhjørninger. Derfor vil de naturligvis elske en lille hjemmelavet enhjørningefigur, støbt i beton og farvelagt.
 • DIY bath bombs – Bath bombs er et kæmpe hit hos især piger, små som store. DIY bath bombs er en af de absolut bedste kreative gaver til veninden.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om hjemmelavede julegaver

I guiden har du 30 gode ideer til hjemmelavede julegaver, hvoraf mange af dem selv kan laves af børn. Ved ideerne kan du samtidig finde instrukser samt de materialer der skal bruges.

Der er mange hjemmelavede julegaver børn kan lave selv. Bl.a. hjemmelavede lys, squishys, tekstiler og meget mere. Du kan finde inspiration til mange flere ideer her i vores guide.

Når du har fundet en ide til en DIY julegave i guiden her, kan du nemt klikke dig videre, og finde alle de materialer du skal bruge.

Denne artikel er anmeldt af Alma F. (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne