Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Kobberbryllup Gave - skønne kobberbryllupsgaver

Kobberbryllup gave 2024 – Se 50 skønne kobberbryllupsgaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Ved kobberbryllup er der tradition for at give en kobberbryllup gave til parret. Enten en fælles gave til dem sammen, eller en gave til dem hver for sig. Så er du inviteret til at fejre deres 12,5 års bryllupsdag med dem, skal du selvfølgelig have fundet en skøn gave du kan give dem. 

Samtidig er der også tradition for, at i som mand og kone, giver en kobberbryllupsgave til hinanden indbyrdes. Denne kaldes også en bryllupsdagsgave. Så er det dig der skal fejres på den store dag, skal du ligeledes på gavejagt, efter en god gave til manden eller konen.

Er det din far og mors kobberbryllup? Så kan du med fordel tjekke guiden med de bedste gaver til forældre.

De bedste kobberbryllup gaveideer 2024

Metalfigurer med bryllups- og kærlighedstema

Giv håndlavet metalfigur med bryllups- og kærlighedstema. En anderledes, unik og super personlig gave, som du kan give i bryllupsgave, som gave til din kæreste, kone, mand, eller hvem du ellers mener fortjener end sådan fantastisk kærligheds dekoration til hjemmet.

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Unikke skulpturer i bronze lavet i begrænset antal

Her har du et udvalg af unikke skulpturer lavet i bronze. Det særlige ved disse skulpturer, er at de er lavet i et begrænset antal - de fleste af dem i 99. Det er en fantastisk gaveide til både jubilæum, jul, bryllper, og mange andre anledniger, hvor gaven gerne må være særlig speciel. Se det fantastiske udvalg via linket.

Giv en vin fra hans fødselsår - Unikke og historiske vine fra hele verden

Bottles with History er en vinhandler som tilbyder unikke og historiske vine fra hele verden. De har Danmarks største udvalg, og blandt det kan du finde en vin fra stort set ethvert fødselsår. Ideen her er at give en vin i gave, fra det fødselsår modtageren er født. Det kunne også være en bryllupsgave, eller en jubilæumsgave, med en vin fra det år modtageren startede i virksomheden eller blev udlært. Mulighederne her er mange! En både anderledes, personlig og super fed gaveide.

Personlig champagnesabel med indgravering

Vælg mellem flere super flotte og stilfulde champagnesabeler. Der er mulighed for at personliggøre sablen med indgraveret tekst. Det kunne være modtagerens navn, en lille hilsen eller noget helt tredje. Du har endda mulighed for at få et logo på. Nogle kommer i flotte gaveæsker. Oplagt som både julbilæumsgave, fødselsdagsgave, eller gave til manden der har alt.
8% rabatkode: gave

Panetti Pizzetta Primo elektrisk pizzaovn

Lav autentisk italiensk pizza derhjemme med Panetti Pizzetta Primo elektrisk pizzaovn. Denne kompakte ovn opnår høje temperaturer for at skabe sprøde, lækre pizzaer på få minutter. Perfekt til pizzaelskere, der ønsker restaurantkvalitet i eget køkken.

Ildborde til terrassen og hjemmet

Unikke ildborde, der kombinerer varme og stil til udendørsområder. Ildbordet tilbyder innovative designs, der skaber hygge og samvær året rundt. Gennemført kvalitet i dansk design - perfekt til manden eller kvinden der har alt.

Eksklusivt silkesengetøj, dyner og puder

Eksklusivt silkesengetøj, dyner og puder, der sikrer luksus og komfort. Oplev silkens naturlige fordele med produkter, der både er smukke og funktionelle, perfekte til en elegant gave.

Willow Tree Figurer med gravering

Willow Tree figurer udtrykker kærlighed, nærvær og håb. Disse smukke skulpturer er den perfekte gave til at vise dine følelser.
Inkl. gratis gravering

Flotte personlige ølglas med navn

En god øl skal serveres i et godt ølglas. Det får du her, hvor der kan vælges mellem forskellige størrelser og former. Glassene kan desuden designes med navn, hvis gaven skal være personlig.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Innovativt køkkenudstyr fra Sumisu

Innovative køkkenredskaber designet til at gøre madlavning lettere og mere effektiv. Fra holdbare non-stick gryder og pander til skarpe damaskusknive, Sumisu tilbyder produkter af høj kvalitet til overkommelige priser.

Bottles with History - Unikke & Vintage Flasker op til 100 år gamle

Hos Bottles with History finder du et bredt udvalg af vintage flasker med en unik historie, som ikke findes andre steder i Danmark. Flaskerne er op til 100 år gamle. Giv en usædvanlig og personlig gave, der holder minder levende. Giv evt. en vin fra modtagerens fødselsår.

Premium stendiffusere til æteriske olier

Elegante stendiffusere til æteriske olier, der skaber en afslappende atmosfære. Se de flotte udvalg af designs, der passer til enhver indretning. Fås i mange farver.

Hoptimist med gravering

Spred glæde og optimisme med en sød Hoptimist figur. Disse livlige og farverige figurer er sikre på at bringe et smil på alles læber. Vælg mellem forskellige temaer som studenter, bryllup m.m.
Inkl. gratis gravering

Spring Copenhagen Emotions med gravering

Spring Copenhagen tilbyder et unikt udvalg af dansk designvarer. Perfekt til dem, der værdsætter skønhed og funktionalitet i hjemmet. Her kan du samtidig få dem graveret, så det også bliver en personlig gave.
Inkl. gratis gravering

Hyggelige hylder & møbler til hjemmet

Moderne og stilfulde opbevaringsløsninger og møbler fra Storage and Shelves. Disse hånslavede designmøbler er perfekte til at organisere hjemmet med stil.

Royal Copenhagen Alfabet kopper

Oplev elegance og kvalitet udvalget af Royal Copenhagen Alfabet porcelænskopper. Perfekt til enhver te- eller kaffeelsker, disse smukt designede kopper tilføjer et strejf af kongelig raffinement til ethvert hjem

Gavekort til spa og wellness ophold​

Hvad er mere romantisk end et spa og wellness ophold sammen bare dig og din partner? Forkæl din partner med et gavekort til hotel ophold, massage eller vælg mellem mange andre spa og wellness oplevelser i hele Danmark. Oplagt som valentinsgave eller fødselsdagsgave til en du holder af.
Danmark - Tyskland - Sverige

MuscleFeet Fodmassageapparat

Forkæl dine fødder med MuscleFeet fodmassageapparatet. Det lindrer spændinger, forbedrer blodcirkulationen og giver en afslappende massageoplevelse. Perfekt til dem med trætte eller ømme fødder efter en lang dag. Justerbare indstillinger sikrer en skræddersyet massage.

Boligtilbehør fra Dottir

Dottir tilbyder smukt nordisk design til hjemmet. Perfekt til dem, der elsker skandinavisk æstetik og håndværk.

En personlig bog

Den personlige bog med kærlighedsbilletter, er uden tvivl en af de bedste personlige gaver til ham eller hende. Du kan personliggøre bogen ved at indsætte hilsner, overskrifter, billeder og en slutning. Denne gaveide er både unik, betænksom og personlig. En af de gode personlige gaver til kæresten, som han helt sikkert vil elske, og i kan have som et minde resten af livet.

Morsø kniv i rustfrit stål med gravering

Oplev skarphed kombineret med elegance med Morsø Foresta Santoku kniven. Dette mesterstykke af rustfrit stål er ikke blot et køkkenværktøj, men en fejring af kulinarisk kunst. En exceptionel gave til den passionerede kok.
Inkl. gratis gravering

Strømper med personligt tryk

Alle bruger sokker. De er ganske uundværlige, men kan gøres til en sjov og personlig gave ved at designe dem med billeder, mønstre eller citater. Du vil med garanti give nogle sokker, som modtageren ikke allerede har liggende i skabet i forvejen.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Personlige gaveæsker med øl

Er han en vaskeægte ølelsker? Så er det oplagt med en gaveæske med lækre øl. Der er øl fra hele verden at vælge mellem og kan købes både med dåser og med flasker.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Sif Jakobs smykker med indgravering​

Hvis du vil give hende en personlig gave, så er disse Sif Jakobs smykker med indgravering en super god gaveide. Du kan vælge mellem smukke halskæder, armbånd og ringe i guld eller sølv. Du vælger blot smykket, tekst og motiv og til sidste skriftypen du vil have indgraveret. En af de absolut bedste personlige gaver til hende.
15% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Indgraveret vinglas med navn

Vin er altid dejligt og hyggeligt, så hvorfor ikke overraske med et indgraveret vinglas? Det er en sød og personlig gave til ham eller hende, der elsker at drikke et godt glas vin.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Livets træ med personlig tekst

Dette smukt udførte Livets Træ kan personliggøres med en speciel besked, hvilket gør det til en meningsfuld og unik gave. Et symbol på forbindelse, vækst og familie, det passer perfekt ind i ethvert hjem.

Georg Jensen Øllefant med gravering

Oplev charmen med Øllefanten fra Georg Jensen, et ikonisk dansk design. Dette elegante stykke er en perfekt gave til konfirmanden, studenten, eller som en tidløs dekoration i hjemmet, der bringer et smil frem hos både børn og voksne.
Inkl. gratis gravering

Guld Rose - Ægte rose forgyldt med 24 karat guld​

Guldrosen er en rigtig rose, som er guldbelagt med 24k guld. Den smukke guld rose kommer samtidig en en eksklusiv gaveæske i satin og med certifikat. Hvis du leder efter gode gave ønsker til hende der har alt, er guld rosen som aldrig visner, uden tvivl en af de bedste gaver til hende.

Sammensæt selv gavekurv med alt hvad hjertet begærer

Her har du mulighed for at sammensætte din helt egen gavekurv, hvor du selv vælger fra Delikatessehusets sortiment. Der er stort set alt hvad hjertet begærer - alt fra god vin, til luksus chokolade, til lækre delikatesser, til danske specialøl, gin, kaffe og meget, meget mere. Samtidig kan du få lagt en personlig hilsen ved, og sende den direkte til den heldige modtager.

Le Feu Turtle Pizzaovn 2.0

Le Feu Turtle Pizzaovn 2.0 giver dig mulighed for at lave dine ene lækre gourmet pizzaer derhjemme - mindst ligeså gode som fra pizzariaet! Pizzaovnen er en gasovn, og kan lave pizzaer på kun 60-120 sekunder.

Kvalitets køkkensæt med 5 års garanti

Er nye gryder og pander lige det, der mangler? Onyx laver gryder og pander i rigtig god kvalitet til en rigtig god pris. Der er mange forskellige sæt at vælge mellem og dermed gode muligheder for at servere lækker mad.

Personligt skærebræt med indgravering

Giv et personligt skærebræt med indgravering i gave! Du vælger selv tekst og evt. andet design du ønske på brættet. Samtidig er der adskillige flotte typer at vælge i mellem.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Airfryere fra Cosori - Kåret som Danmarks bedste airfryer

Airfryerne fra Cosori har både vundet priser og kan samtidig kalde sig Danmarks bedste airfryer, da de har vundet en airfryer bedst i test. Er du på udkig efter en god airfryer af super god kvalitet, så er Cosori airfryeren lige det du leder efter. Se deres udvalg af smarte modeller via linket.

Få malet et personligt maleri

Få malet et personligt maleri - den ultimative personlige gave! Malerierne er både personlige og håndlavede, og malet ud fra det eller de fotos, du vælger. Der lægges stor vægt på detaljer og kvalitet. Læs mere om denne fantastiske gaveide via linket.

Personligt vintilbehør sæt med navn og billede

Få personliggjort et flot vintilbehør sæt med navn og/eller billede af den heldige modtager. Sættet indeholder proptrækker, prop og dråbefanger og kommer i en flot bambusæske. Den perfekte personlige gave til vin-elskeren!
10% rabatkode: WANAGENIAL10

Polspotten Lysestager m.m. - Moderne & Kreativ Boligindretning

Polspotten tilbyder et flot udvalg af lysestager, vaser m.m. Med et bredt udvalg af innovative og smukt designede produkter, kan du finde den perfekte gave blandt deres trendy og kreative udvalg.

Fotokalender - Lav din egen kalender med billeder

En fotokalender er en unik og personlig gave, der bringer glæde hele året. Perfekt til at huske særlige øjeblikke.

3D verdenskort til væg (mange varianter)

Pryd væggen med en af disse vanvittigt fede 3D verdenskort. De fås i forskellige størrelser, forskellige træsorter og forskellige farver - der er noget til enhver stilart. Fælles for dem alle er at du er fremstillet i kvalitetstræ og at de er super fede at se på! Egner sig ligeså godt til stuen som til, kontoret, soveværelset, børne- eller teenageværelset.

Vinsmagning​

Hvis du er til vin, er vinsmagning en oplevelse du ikke må glippe. Smag på forskellige vin af druer fra hele verden. I vil blive introduceret for adskillige vin som i skal smage, dufte og lære om. Hvor lang tid det tager, og hvor mange vin i skal smage, er afhængig af stedet du vælger. Nogle steder kan i samtidig spise en middag. Hvis du er vild med vin, er vinsmagning er en af de oplevelser der skal prøves.
Over hele landet

Chokoladefontæne

Lad dine gæster dykke ned i en verden af lækker chokolade med vores Chokoladefontæne. Den er perfekt til børnefødselsdage, romantiske aftener eller bare fordi! Skab uforglemmelige minder og nyd den lækre chokolade, der flyder som en drøm.

Ægte Håndmalet Oliemaleri fra Foto

Gør dine minder til kunst med FototilMaleri. Upload dit yndlingsbillede og få det forvandlet til et smukt maleri. Perfekt til at bevare særlige øjeblikke og en unik gaveide til enhver lejlighed.

Laguiole Momuy Steakknive i Træ Gavekasse

Forkæl en kødelsker med et sæt elegante Laguiole Momuy steakknive præsenteret i en smuk træ gavekasse. Disse kvalitetsknive garanterer en fremragende skæreoplevelse og tilføjer stil til ethvert spisebord.

Minicruise til Oslo for 2

Oplev skønheden i Oslo med et romantisk minicruise for to. Tag en pause fra hverdagen og nyd den friske havluft, god mad og de smukke udsigter. En uforglemmelig oplevelse, der vil bringe jer tættere sammen.
København

Design selv personlige plakater

Her har du mulighed for selv af designe personlige plakater til en heldig modtager. Design selv de populære dialægt- og citatplakter, stjernetegnsplakater og mange andre personlige plakater, med sjove og søde designs. Du kan endda lave din helt egen billedecollage plakat - kun din fantasi sætter grænser for hvor god gaven kan blive! Prøv designeren på siden, og se hvor nemt det er.

Sorbetmaskine - Lav nemt din egen sorbet!

Med denne smarte køkkenmaskine, kan du lave din helt egen sortbetis. Den skal blot fyldes med frosne frugter som f.eks. jordbær, mango og ananas. Den perfekte gave til de som elsker sorbet is!

Svævende Glødepære

Tilføj et varmt og indbydende lys til dit hjem med denne svævende glødepære. Disse pærer giver et unikt udseende, der vil gøre enhver lampe eller lysekrone endnu mere speciel.

Laguiole - Traditionelt Håndværk & Eksklusiv Kvalitet

Besøg Laguiole for en autentisk oplevelse af fransk håndværk og kvalitet. Deres sortiment indeholder en række produkter, der er perfekte som gaver til dig selv eller til en, du holder af. Du finder bestik, champagnesabler, og mange flere eksklusive gaver i topkvalitet.

Personlig træfigur med karikaturtegning-print

Få lavet en karikaturtegning og få den printet på en træfigur som kan stå til pynt. Vælg mellem et væld af fantastiske temaer som bryllup, gamer, sygeplejerske, familie, kærestepar og meget mere. Det eneste du skal gøre er at vælge tema og uploade billederne - så får du sendt din personlige træfigur med karikaturtegning-print. En super sjov, personlige og helt igennem fantastisk gave til de fleste lejligheder.
10% rabatkode: Rabat10

iRobot Roomba robotstøvsugere

iRobot Roomba robotstøvsugerne er nogle af de bedste robotstøvsugere på markedet, og her får du dem oven i købet til en super god pris. Robotstøvsugeren støvsuger selv huset, det kan evt. være når du er på arbejde. Når den er færdig, vender den selv tilbage i ladestationen. En af de bedste gaver til de som gerne vil spare tid og arbejde!
Henter...

Årets bedste kobberbryllupsgaver

Når du har været gift 12,5 år med din partner, kan du fejre kobberbryllup. Det er en stor dag for de som når den milepæl i livet. Okay – det er ikke atombryllup (75 år), men det er stadig flot! Det er over et årti siden i blev gift, og fik en masse gode bryllupsgaver. Samtidig er der kun endnu 12,5 år til, at i skal åbne sølvbryllupsgaver

Udover at være en stor dag for jer, et det ligeledes en stor dag for de nærmeste, og særdeles børnene. Her på siden får du en række skønne kobberbryllup gaveideer, som passer til enhver situation. Der er både kobberbryllup gaver til hende, kobberbryllup gaver til ham, og samt fælles gaver til par. Samtidig er der dem som egner sig godt, til at give som gave til kone og mand indbyrdes, men også gaveideer som egner sig perfekt at give som gæst. Så om du skal finde kobberbryllup gave til mor og far, en kollega eller et vennepar, kan du finde inspiration til den her hos Geniale Gaver.

 

Gode ideer til gaver til kobberbryllup

Er du inviteret til kobberbryllup? Så skal du have fundet den indre gaveekspert i dig frem. Det er nemlig en vanskelig anledning at finde gode gaveideer til. Skal gaven være mest til ham? Mest til hende? Til dem begge to? Eller skal de have en separat gave hver? Som udgangspunkt vil det pæneste være at finde en god fælles kobberbryllups gave til parret, som de kan nyde sammen. Det kan være noget til hjemmet, gavekort til oplevelser for 2, eller en pengegave, som tilskud til noget de sparer op til.

Kender du den ene meget bedre end du kender den anden, kan du godt give en gave, som passer mere til personen du kender. Det er dog god stil, at give noget de begge kan bruge. Så et glattejern er f.eks. ikke den bedste kobberbryllupsgave du kan give. Med mindre du selvfølgelig giver dem separat, så hun får glattejernet, og han får en god gave til mænd.

Med hvad er der af gode gaver til kobberbryllup, som det lykkelige par kan få glæde af? Det spørgsmål vil du snart få svar på. Vi går nemlig i dybden med netop kobberbryllupsgaver til ham og hende.

 

Hvad giver man i kobberbryllupsgave?

Ja, hvad giver man i kobberbryllupsgave? Som vi har været inde på, kommer det an på om gaven ska være fælles eller de skal have en hver. Dertil kommer det også an på, hvilken relation du har til parret. Er det dine forældres kobberbryllup? Dit barn og svigerbarns? Eller måske en god veninde? Uanset hvem du er på udkig efter kobberbryllup gave til, har vi en der passer. Samtidig har vi også til et hvert budget. Både om det er billige gaver til under 200 kr., eller det er eksklusive eller anderledes gaver til et højere budget.

Lad os se nærmere på, hvad der udgør en god kobberbryllup gave til hende, ham, konen, manden eller forældrene.

 

Kobberbryllup gave til manden (til ham)

Har du været så heldig at finde kærligheden, og blive gift med manden i dit liv for ca. 12,5 år siden? I og med i stadig er lykkeligt gift, så vil du sikkert gerne finde den perfekte kobberbryllup gave til ham. Men hvad er en god kobberbryllup gave til manden, som du som hans kone kan give ham? Det har vi et par gode ideer til, og dem får du 3 eksempler på her:

 • Giv en personlig gave til ham – Den perfekte kobberbryllup gave til manden der har alt, er mange gange en personlig gave. En personlig gave som har hans navn indgraveret – f.eks. et sæt whiskyglas, et ur eller noget helt tredje. Alternativt kan det noget symbolsk, som personligt for jer indbyrdes.
 • Overrask ham med noget han ikke forventer – Hvis du virkelig vil overraske ham, så giv ham en gave som ikke står på hans ønskeliste. Noget han ikke har ønsket sig, men som du ved han vil blive glad for. Som hans kone kender du ham godt, og kun du ved hvad der vil passe bedst til denne type gave.
 • Giv en kobberbryllup gave til manden som vækker gode minder – Giv ham noget som vækker gode minder og er nostalgisk. Det kan være noget som minder ham om en god ferie i har været på, jeres bryllupsrejse, eller en anden vigtig anledning i jeres liv.

Kobberbryllup gave til konen (til hende)

Vil du gerne give den perfekte kobberbryllup gave til konen, så skal du tænke ud over hendes gaveønsker. Det skal ikke være noget der er på hendes ønskeliste over bryllupsgaveønske. Det skal være noget som rammer dybere end det, og vækker følelser hos hende. Som hendes mand kender du din kone godt, og hvis du lægger hjernen lidt i blød, vil du uden tvivl kunne finde den bedste kobberbryllup gave til hende. Vi giver dig lidt inspiration til ideen her:

 • Giv en personlig gave til hende – Kvinder elsker personlige gaver, og det gør din kone helt sikkert også. Giv hende et eller flere flotte personlige smykker, evt. med en lille personlig hilsen indgraveret. Eller giv hende en romantisk gave, og skriv et personligt brev, hvor du udtrykker dine følelser for hende. Det vil uden tvivl gøre hende varm om hjertet, også selvom i har været sammen i mere end et årti.
 • Inviter hende med på et romantisk weekendophold – Når man har været gift i 12,5 år, kan man nogle gange glemme, at tage på romantiske ture som man gjorde i starten af forholdet. Inviter hende derfor med på et romantisk weekendophold, eller et spaophold, hvor i kan få endnu en fantastisk oplevelse for livet sammen.
 • Giv en kobberbryllup konen til hende som symboliserer jeres kærlighed – Er der noget som symboliserer jeres kærlighed? Det kan være et stort hjerte, en guldrose, eller det kan være en figur, plakat eller andet som symboliserer jeres kærlighed på den ene eller anden måde. Noget som der symboliserer jeres kærlighed, er en af de bedste kobberbryllupsgaver til hende du kan give.

Kobberbryllup gave til mor og far

Skal more og far fejre kobberbryllup? Uanset om du er barn, teenager eller voksen, så vil du garanteret gerne give en god kobberbryllup gave til mor og far. Så hvad er en god kobberbryllup gave til forældre? Det kan f.eks. være et gavekort oplevelser de kan have sammen. Georg Jensen lysestager, Kay Bojesen figurer og Royal Copenhagen porcelæn er ligeledes gode klassiske gaver til kobberbryllup.

Det kan også være du vil give en mere kreativ gave, der kommer udover det sædvanlige. Her kan en personlig stjernehimmelplakat være en fremragende gaveide. En plakat med stjernebilledet, som det så ud den dag de blev gift, og på det sted de blev gift. Det er en både anderledes og betydningsfuld kobberbryllupsgave, som dine forældre uden tvivl ikke havde regnet med at få. Denne gaveide finder du naturligvis på listen ovenfor.

 

Andre gode kobberbryllup gaveideer

Nu har vi været omkring gaver til konen, manden og forældrene, men hvad hvis du ikke falder ind under en af de kategorier? Måske et det en gave til veninden, kollegaen eller en gave til bror eller søster du er på udkig efter. I det tilfælde har vi dig selvfølgelig også dækket ind. Her får du yderligere gaveinspiration til gode kobberbryllup gaveideer:

 • En god vin – Hvis parret drikker vin, er en god rødvin eller hvidvin altid en god gaveide. Særligt hvis du ved hvilken type vin de kan lide. Du kan sagtens finde en rigtig god vin til 250-500 kr.
 • Køkkenudstyr og andre smarte køkken gadgets – Foodprocessor, bordgril, slow juicer eller en chokoladefontæne. Der findes et utal af skønne gaveideer i denne kategori – find ud af hvad de mangler, og giv den til dem i gave. Der er stor chance for, at de også har noget til køkkenet på ønskesedlen. Gå evt. sammen med en anden, hvis gaven skulle ske at komme over budget.
 • Ting til hjemmet – Alle kan bruge ting til hjemmet. Det er en både nem og god gave, som du ikke går galt i byen med. Ting til hjemmet kan være billeder, fotogaver, pynteting, duftpinde og meget mere. Der skal nok være mindst et par ting i denne kategori, at parret vil elske at modtage som en fælles gave.

Kobberbryllup tradition

Ligesom der er traditioner til det egentlige bryllup, er der også traditioner forbundet med kobberbryllup. Den måske vigtigste kobberbryllup tradition, er æresporten. Æresporten sættes op af parrets familie og venner – ofte de helt tætte som børn, forældre og tætte vennepar. Den sættes op tidligt om morgenen, hvorefter der synges for parret, og de kommer ud og står i æresporten. Samtidig medbringes der morgenmad, så i efter at have sunget parret op, kan nyde en god morgenmad med en kop kaffe til, og nyde morgenen sammen.

En særlig ting med kobberbryllup æresporten er, at den er halvt så stor som den klassiske æresport, som sættes op ved sølvbryllup og guldbryllup. Det skyldtes at 12,5 selvfølgelig ikke er ligeså ’’stort’’ som 25 og 50 år, og derfor er æresporten også kun halv så stor.

 

Hvornår har man kobberbryllup?

Man har kobberbryllup når man har været gift i 12,5 år. Til forskel for sølvbryllup og guldbryllup, er kobberbryllup er en dansk tradition, som kun fejres i Danmark og de resterende skandinaviske lande. Udover de 3 store – henholdsvis kobber-, sølv- og guldbryllup, findes der også mange andre navne til bryllupsdage. De er dog ikke ligeså udbredte, og fejres ikke på samme måde. Vi har samlet nogle af de sjoveste bryllupsdage navne her:

 • 3 år – læderbryllup
 • 7 år – uldbryllup
 • 16 år – månebryllup
 • 19 år – granatbryllup

Og så nogle af de helt store:

 • 60 år – diamantbryllup
 • 70 år – atombryllup eller kronjuvelbryllup
 • 80 år – platinbryllup
 • 90 år – granitbryllup

Kobberbryllup gave priser – hvor meget giver man for?

Hvor meget giver man for i kobberbryllupsgave? Som med mange andre gaver, kommer prisen an på din relation til parret. Er i meget tætte, kan du godt give en lidt større gave, end hvis det blot er din kollega eller grandfætter du har set får 3. gang på 10 år. Ellers er der ikke nogle faste regler for, hvor meget du skal give for. Hvis der skulle være en prisramme, vil det være fair at sætte den til 250-1000 kr., igen afhængig af din relation. Det er dog blot et estimat, og i sidste ende skal du naturligvis give hvad du selv har lyst til, og hvad du kan. Det bedste er, hvis du kan finde en god balance mellem hvad du selv syntes er fair, hvad du har lyst til, og hvad du har budget til.

God fest, og tillykke med det!

Denne artikel er anmeldt af Vicky F. (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne