Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Gaver til 1 årige børn - Det bedste legetøj til 1 årig

50+ Gaver til 1 årige børn – Det bedste legetøj til 1 årig 2021

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på email
Email

Står du og mangler en gave til dit barn, din nevø, dit barnebarn eller måske din fætter? Den første fødselsdag er en stor dag, og da det samtidig også er her, at barnet er begyndt at udvikle sin personlighed og også kan begynde at sige de første ord, bliver det bare sjovere at give en gave. Men hvad skal du give i gaver til 1 årige børn? Selvom barnet stadig er lille, er gode til 1 års fødeslesdags gaver, ikke nødvendigvis de samme gaveideer som gør sig som gode barselsgaver.

Selvom det måske er en stor dag med den første fødselsdag, og der sker rigtig meget udviklingsmæssigt, kan det stadig være lidt af en udfordring at finde den gode gave til barnet. Nemmere bliver det nok heller ikke, hvis dit barn eller din nevø i forvejen har rigtig mange ting.

Du skal selvfølgelig ikke komme tomhændet til fødselsdagen. Derfor har vi samlet et væld af gode gaveideer til 1 årige til både drenge og piger. Fordi der er så mange forskellige bud på, hvad du kan give af gaver til 1 årige, er vi helt sikre på, at der er en eller flere gaver imellem, som barnet ikke allerede har i forvejen.

Gaveideerne er i forskellige prisklasser og henvender sig derfor til alt lige fra bedsteforældre, der gerne vil forkæle deres barnebarn og til onklen, der gerne vil give en sjov gave. Vi har forsøgt at tænke på det hele og lidt mere til og tilpasse udvalget af gaveinspiration til forskellige budgetter, så der er noget at give for alle.

Vigtigst er dog at huske på, at beløbet ikke er altafgørende, og at det er tanken og hensigten der tæller – det er trods alt heller ikke noget, som lille et barn går op i.

Indholdsfortegnelse over gaver til 1 årige

De bedste gaver til 1 årige børn 2021

Baby yoda bamse

Efter den populære Star Wars serie The Mandalorian, vandt Baby Yoda mange børns såvel som voksnes hjerter. Her kan du få den søde Baby Yoda bamse fra serien. Baby Yoda må uden tvivl bliver en vinder, når vi snakker søde gaver til børn. Han vil med garanti blive elsket!
Fra: 249,00 DKK

Sjov kuglebane

En kuglebane er altid sjov for de mindste. Det er denne også, som har flotte og farverige kugler med og uden prikker. Den er perfekt til at styrke finmotorikken og hånd-og-øje koordinationen.
Fra: 119,00 DKK

Blød aktivitets stol

En dejlig blød aktivitetsstol som er super komfortabel for barnet. Her kan barnet aktiveres med de sjove elementer. Hylden kan tages af, så det kun er den blå pude. På den måde kan puden også bruges når barnet bliver ældre.
Fra: 429,95 DKK

Stort boldbassin med 300 bolde

Et stort rundt boldbassin med 300 bolde. Boldbassinet er blødt, og perfekt til at lege i, både i stuen og på værelset. Et boldbassin er en hver lille barns drøm, og der er uden tvil lagt op til mange timers sjov leg med det.
Fra: 1.299,00 DKK

Musiklegetøj

Børn bliver stimuleret af lyde og musik allerede fra de er helt små. Derfor er musiklegetøj perfekt som gave. Der kan fås et væld af forskellige instrumenter og andet legetøj, der kan sige lyde eller give lyst til at spille musik.
Fra: 49,95 DKK

Flotte legemadrasser

Legemadrasser er gode til børn i de første leveår og her kan de fås i mange forskellige former og farver alt efter, hvor gammelt barnet er.
Fra: 179,95 DKK

Skrin til mælketænder og hår

Skal barnets første tabte tand gemmes? Eller skal den første hårlok? Så kan de gemmes i disse søde forsølvede skrin, der er formet som bamser, cirkusvogne, sko og meget andet. Det er en god måde at gemme minder på.
Fra: 245,00 DKK

Nuttede børneplakater

Er barnet vild med egern? Eller hvad med løver? Med plakaterne fra Plakatdyr er der noget til ethvert barn. De kan også sagtens sammensættes på kryds og tværs for at lave en sød billedvæg.
Fra: 149,00 DKK

Synstavle plakater til børneværelset

Plakater er skønne på et børneværelse og en synstavle plakat med dyr, maskiner eller bogstaver ser både godt ud og er god til stimulering af læring for børn. Plakaterne er designmæssigt meget flotte.
Fra: 89,00 DKK

Søde gyngeheste

Gyngehesten er en sand klassiker. Med udvalget her er der alt lige fra en sød enhjørning til pigen og en sej elefant til drengen. De er bløde at sidde på og er lavet i rigtig god kvalitet.
Fra: 698,00 DKK

Legekøkken og tilbehør

Skal der koges noget vand? Eller ristes noget toast? Det er der alt sammen mulighed for med det store udvalg af legekøkken og tilbehør til det. En verden fuld af mad kan åbne sig!
Fra: 29,00 DKK

Lækkert legemad

Så er der pizza! Eller var det noget med en is? Legemad er altid et stensikkert hit som gave hos børn, da det er meget naturtro og giver en stor forståelse for former og farver på forskellig mad.
Fra: 10,00 DKK

Sjov løbecykel

Skal der cykles, men er det ikke helt sikkert uden støtte endnu, er en løbecykel den perfekte gaveide. De fås i masser af farver og er i rigtig høj kvalitet, så der kan tonses derudaf.
Fra: 369,00 DKK

Cutie Rubens dukker

Cutie Rubens er søde og bløde dukker, der er rigtig gode at lege med. De smiler let og har de mest charmerende øjne. De er behagelige at lege med og kan tåle at blive håndvasket.
Fra: 179,10 DKK

Sansegynge

En sansegynge er god til at styrke børns motorik og kan samtidig også bruges til at slappe af, når solen skinner, eller når det er tid til en god lur. Den kan bruges både ude og inde.
Fra: 599,00 DKK 539,10 DKK

Isbod med 6 is

Så er der is! Med denne isbod er der mulighed for at lave de lækreste is. Der er seks forskellige is i boden, som kan bruges til mange timers leg både ude og inde.
Fra: 339,00 DKK

Farverige stabelringe

De farverige stabelringe med øjne er perfekt til at øve finmotorik og til at lege. Der er seks stabelringe lavet i træ samt en stor bold, som kan sættes øverst på stabelringene.
Fra: 179,00 DKK

Måleorm med musik

Måleormen kan spille musik og vække barnets nysgerrighed, da den kan sige knitrende lyde og er lavet med forskellige farver af stof. Når der trykkes på ormens næse, går den i gang med at spille en melodi.
Fra: 189,00 DKK

Sød godnatlæsning – Elefanten der så gerne ville sove

”Elefanten der så gerne ville sove” er en sød godnathistorie om elefanten Ellen, der vandrer gennem en magisk skov og møder mange forskellige dyr. En sød bog og historie, der er perfekt til det lille barn.
Fra: 99,00 DKK

Farverigt aktivitetstæppe

Dette er en perfekt gave til et barn, da aktivitetstæppet er farverigt og har en medfølgende pude, spejl og bidelegetøj. Men tæppet kan også knitre og sige pibelyde.
Fra: 398,00 DKK

Regnbue i silikone

Regnbuen er et sjovt og farverigt legetøj, da buerne kan stables og sættes i forbindelse af hinanden på mange sjove måder. Den er lavet i silikone og helt sikker at lege med.
Fra: 350,00 DKK

bObles tumlegulv

Produkter fra bObles er populære og det samme er dette lækre tumlegulv, der består af fire skumfliser med små cirkler. Det kan bruges til motorikbane, til tumlingeøvelser, scenegulv og mange andre sjove aktiviteter.
Fra: 499,95 DKK

Beroligende sansegynge

Krea sansegynge er en rigtig god gave, da den kan give mange timers sjov både ude og inde. Gyngen virker både beroligende og styrker barnets motorik. Den er ikke med net og er derfor også behagelig at ligge i.
Fra: 599,00 DKK 366,00 DKK

Le Toy Van puttekasse

Puttekassen er rigtig god til sjov og leg og er udformet som et skib. Med til skibet er der klodser med dyr på, som kan komme med ombord. Vinduerne er formet til de forskellige dyr og klodser, så barnet skal finde ud af, hvilken klods og vindue, der hører sammen.
Fra: 279,00 DKK

Rutsjebane i træ

Var det noget med en rutsjebane indenfor? Så er denne rutsjebane i træ perfekt, da den både er flot i designet og er udformet til at skåne barnets ryg mest muligt, mens det rutsjer gang på gang.
Fra: 1.350,00 DKK

BRIO Byggeklodser

Med hele 50 stk. byggeklodser er der masser af muligheder for at lege og lave en masse forskellige figurer. Klodserne er i naturfarve og er perfekt til både drenge og piger.
Fra: 208,00 DKK

Puttekasse

Denne puttekasse fra Micki er firkantet og har malet et ansigt af en sød bjørn med bløde ører i den ene side. Med til puttekassen følger der 6 træklodser i forskellige former, som sættes i hullerne i toppen.
Fra: 249,00 DKK

Livagtig blæksprutte

Blæksprutter er normalt skrækindjagende, men denne er sød og charmerende. Den er i en flot rustfarve og har flotte broderede detaljer på hovedet, der får den til at se meget livagtig ud. Den har selvfølgelig også de ikoniske fangarme.
Fra: 229,00 DKK

Sød kravlebamse

Skal barnet lære at kravle? Så er denne søde kravlebamse en perfekt gave, da den opmuntrer barnet til at lære at kravle ved selv at gøre det, mens den kommer med både søde og opmuntrende lyde.
Fra: 349,00 DKK

Gulvpuslespil i skum

Dette bløde gulvpuslespil i skum er perfekt at tumle på for den mindste og at lege med for den lidt større, da skumdelene kan skilles fra hinanden og samles igen. Den kan fås i to farver.
Fra: 109,00 DKK

Sjov æggeformet bamse

Det er dejligt at vågne op til et smil. Det kan et barn med dette søde lille æg, der har et fantastisk smil på læberne. Den er en rigtig god ven og kan med sit altid gode humør skabe masser af tryghed.
Fra: 119,95 DKK

Varme-føle sansebold

En varme-føle sansebold er en rigtig sjov og stimulerende gave at give, da bolden skifter farve, når man rører ved den. Den er rigtig god til træning af finmotorikken og koordineringen.
Fra: 119,00 DKK

Guitar bamse

Skal der spilles musik uden lyd, er denne guitar bamse, hvad der skal til. Den har masser af detaljer og er syet i det blødeste puds. Der kan derfor gives gas, uden det er alt for forstyrrende for resten af husstanden.
Fra: 259,00 DKK

Træxylofon

Skal der være musik? Så giv denne træxylofon som gave. Den har en længde på 36 centimeter og kommer i forskellige flotte farver. Der hører også nogle stikker med, så der kan spilles derudaf.
Fra: 159,00 DKK

Dukken Oscar

Dukken er perfekt til selv de mindste børn og ligner til forveksling en baby. Den er god til rollelege og kan klædes af og på. Kroppen er blød og den er iført en sød heldragt med en elefant.
Fra: 169,00 DKK 149,00 DKK

Skumlegesæt med boldbassin

Så skal der leges! Skumlegesættet kan sættes sammen på forskellige måder og blive en sjov forhindringsbane. Men, det bliver lidt sjovere end andre legesæt, da der også hører et boldbassin med!
Fra: 1.495,00 DKK

Traktor med anhænger

Er barnet vild med dyr og maskiner? Så er denne traktor med anhænger den perfekte gave. Den kan der leges sjove bondegårdslege med. Traktoren er med gummihjul og har en mand siddende i førerhuset.
Fra: 189,00 DKK

Vilac gåbil

Er det sjovt for barnet at gå rundt? Så giv denne flotte gåbil i råhvid med lædersæde og sorte gummidæk i gave, som både kan ”køre” hurtigt og styre udenom de største forhindringer.
Fra: 999,00 DKK

Blomsterpudesæt

Blomsterpuderne er lavet særligt til babyer og små børn, der gerne vil tumle rundt. De er lavet af plantebaseret fiberskum og sikrer en blid landing ved leg.
Fra: 799,00 DKK

Plys ugle med lyd

Den søde plysugle er ikke bare sød at se på, men kan også hjælpe med at få en god søvn. Den kan hænges op ved sengen og afspille 4 forskellige lyde, som virker beroligende.
Fra: 329,00 DKK

Månedlig pakke med overraskelser til den mindste

Den perfekte gave til et barn er uden tvivl en månedlig boks fyldt med overraskelser. I boksen er der legetøj og udstyr, der er tilpasset barnets alder og udvikling. Det er alt lige fra bamser til lækre smoothies.
Fra: 198,00 DKK

Babyhåndklæder med dyr

Babyhåndklæder med dyr er en perfekt gave til børn og babyer, der elsker at svøbe sig ind i stort håndklæde efter badet. Håndklæderne kan fås med forskellige dyr og farver og har et sødt dyreansigt på hætten.
Fra: 199,00 DKK

Træklodser med lyd

Her får du et flot sæt med træklodser, der er malet med alle bondegårdens dyr på. Der er 11 klodser i det hele, som alle kan sige forskellige raslelyde, når de bliver rystet.
Fra: 249,00 DKK

Stableklodser med tal

Stableklodserne er perfekte til at lege med, da de både kan bruges til at bygge et højt og sejt tårn med, men også kan bruges til at lære tallene fra 1 til 10. Der er også illustreret søde og nuttede dyr på hver klods.
Fra: 170,00 DKK

H.C. Andersens eventyr

Eventyr er for alle aldre og her er de pakket ind i en flot blå bog. Det er muligt at få fødselsdato, dåbsdato og navn graveret på bogen, hvis gaven skal gøres personlig. Bogen indeholder alle H.C. Andersens eventyr.
Fra: 498,00 DKK

Elefantsparebøsse

Sparebøssen her fra Nordahl Andersen er slet ikke til at stå for. Med sine store runde ører og glade smil, er den perfekt at give i gave. Navn og dato kan graveres på sparebøssen, så gaven kan gøres personlig.
Fra: 295,00 DKK

Fødselsdagstog med savannens dyr

Det er vigtigt at markere fødselsdagen, og hvilken bedre måde er der at gøre det på end med dette søde fødselsdagstog med savannens dyr? Den har 11 tal og er med flag og flagstang.
Fra: 429,00 DKK

Lampe formet som en sky

Lampen her er en perfekt gave til børneværelset. Lampens skærm er hvid og fremstillet i ren bomuld. Den er formet som en sky og giver et dejligt lys på børneværelset.
Fra: 749,00 DKK

Nuttet ugelampe og krammebamse

Uglelampen er designet til både at være en natlampe og en krammebamse, der kan skabe tryghed. Den kan lyse i 9 forskellige farver og kan times, så den lyser ved puttetid.
Fra: 299,00 DKK

Gurli Gris bamse

Gurli Gris er så sød, og er det bestemt også som bamse. Denne er 17 centimeter høj og har en sød rød kjole på. Den er rigtig god som legekammerat, og når der skal puttes om aftenen.
Fra: 95,00 DKK

Hvorfor give gaver til 1 års fødselsdag?

Når barnet kun er 1 år og derfor egentligt ikke ved, hvad det vil sige at have fødselsdag, kan det måske godt synes lidt skørt at give en gave. Det er helt forståeligt, hvis du i bund og grund har det sådan. Men, på den anden side er den første fødselsdag en rigtig stor ting og noget, som selvfølgelig skal fejres, da det er her, barnet for alvor begynder at udvikle sig og blive et menneske, man kan relatere til og have det sjovt med.

Netop fordi barnet ikke ved så meget om verden eller om sig selv endnu, er gaver til 1 års fødselsdag i høj grad også noget, som udover at fejre barnet, kan hjælpe forældrene. Det kan være, der i højere grad er brug for at skifte noget af legetøjet ud, eller at den nuværende skummadras er blevet ædt af hunden. Gaver til 1 års fødselsdag er derfor i lige så høj en grad en støtte til forældrene, og at du viser, at du er engageret og interesseret i deres barn. Det har meget større betydning, end hvad du regner med.

Du behøver ikke at give noget særligt eller at finde en gave, som sprænger budgettet. Giv det du tænker, du har lyst til, eller som du ved, at både barn og forældre kan få gavn af nu og på længere sigt. En ting er i hvert fald helt sikker: dukker du op, og har du en lille ting med, vil der være smil op over begge ører hos forældrene.

 

Hvilke ønsker til 1 årig skal du finde på?

Er du så heldig, at din lille guldklump er fyldt 1 år? Men er du ikke helt sikker på, hvad du egentligt skal ønske dig til barnet, når du inviterer på fødselsdag? Det er heller ikke nemt med ønsker til et barn, som endnu ikke ved, hvad det godt kunne tænke sig. Derfor kan du med fordel tage udgangspunkt i, hvad du som forælder står og mangler til dit barn lige nu.

En god gave til 1 årig er f.eks:

 • Bøger til godnatlæsning
 • Musikinstrumenter
 • Bamser
 • Klodser
 • Børneplakater
 • Køkkenlegetøj
 • Dukker
 • Skumlegetøj

Der er faktisk nærmest ikke det, du ikke kan ønske i gave til 1 årig. Gaverne behøver ikke nødvendigvis at kunne bruges allerede nu, men kan også være til brug på længere sigt såsom en sansegynge eller tumlelegetøj. Der sker rigtig mange ting i den alder rigtig hurtigt, så tingene skal nok ende med at blive brugt inden for ganske kort tid.

Er du i tvivl om, hvad du skal finde på af ønsker til 1 årig, kan du altid se dig gennem hele vores liste af gaveideer til 1 årige. Vi er ret sikre på, at der er gaver, som du enten ikke selv har tænkt på, eller som du måske havde glemt alt om, at du og barnet godt kunne bruge.

 

Hvilket legetøj er godt legetøj til 1 årige?

Selvom barnet måske stadig virker lille og ikke kan det helt store endnu, er legetøj et hit at give til sådan en lille en. Særligt legetøj der kan bruges til at udvikle motorikken, er en rigtig god ide. Det kan være alt lige fra klodser og gå-vogne til trækvogne, som barnet kan bruge til at lære at koordinere bevægelser med og til at lære at gå.

Det er måske nok i denne alder, at det er sjovest at give gaver, da der sker så meget. Barnet ligger ikke kun på maven og kigger, men kan kravle rundt, smile og er generelt bare meget nysgerrig på, hvad der sker rundt omkring det.

Nogle af de bedste gaver til små børn er derfor legetøj, som de kan røre, smide med og undersøge. Legetøjet behøver ikke være særlig dyrt og kan blot være nogle simple klodser eller et stofdyr med blød pels, fangarme eller noget tredje, som vækker nysgerrigheden hos barnet.

Undgå selvfølgelig at give legetøj til 1 årige, hvor der følger mindre ting med, som kan tages af og puttes i munden. Selvom barnet er i rivende udvikling og der sker rigtig meget, bliver mange ting fortsat undersøgt ved at komme det i munden. Giver du derfor klodser, skal de gerne være så store, at de ikke kan sluges, ligesom små hoppebolde og lignende helst bør undgås, så der ikke sker ulykker i uopmærksomme øjeblikke.

Det er selvfølgelig noget, vi har taget hensyn til i vores lange liste over gaver til 1 årige. Du kan derfor roligt tage et kig på gaveideerne og se, om ikke der er en eller flere ting, der frister.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved gaver til 1 årige?

Udover at undgå legetøj og andre typer af gaver, der kan sluges eller på andre måder skade barnet, er det også vigtigt at være opmærksom på ikke at give noget med farlige kemikalier. Det var tidligere et ret stort problem i legetøj til børn. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret over ved vores gaveideer til 1 årige, da de alle lever op til lovgivningen på området og derfor ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer eller andre farlige kemikalier, der kan skade barnet.

Du kan se, om legetøjet overholder lovgivningen ved at se efter CE-mærket, og om det er testet som legetøj (EN71). Det er standard, at det er det i Danmark, da forhandlere er meget strikse omkring det.

Noget helt andet ved gaver til 1 årige er, at give gaver der er i en god kvalitet. Hos Genialegaver går vi meget højt op i at finde gaveideer, der holder længe og som ikke bidrager til brug-og-smid-væk-kulturen. Legetøjet og de andre typer af gaver til 1 årige, du finder her på siden, kan derfor også godt holde til en lillebror eller lillesøster, hvis det på et tidspunkt kommer på tale.

Du kan derfor ganske trygt handle en gave til 1-årig hos os, da vi er meget opmærksomme på alle ledder og kanter.

 

Hvor dyr skal en gave til en 1 årig være?

Som du måske allerede har opdaget ved at kigge i butikker eller andre steder online, er legetøj til børn normalt ikke specielt billigt. Derfor kan det godt være en udfordring at give en god gave til en 1 årig, hvis budgettet er stramt, eller der er et gavebudget at holde sig inden for i familien.

Når du giver gaver til 1 årige, skal du huske på, at barnet ikke har nogen ide om værdi, eller hvad der i voksnes øjne anses for at være godt legetøj. Når du derfor skal finde en gave til en 1 årig, bør du i stedet kigge på, hvad der giver værdi for barnet, og om det er en gave, der kan bruges både nu og på lidt længere sigt. Så er det i grunden helt ligegyldigt, om bedstemor Inge kommer med en gave, der er meget dyrere end din – for det er tanken, der tæller.

Det er heller ikke altid, at det er de dyreste gaver, der er de bedste. Selv de mest simple legeklodser kan være det, der er et hit de næste mange måneder frem for det dyre tøj eller de dyre bamser, som andre måske giver. Simpelt er godt og i virkeligheden er det ikke nødvendigt for et barn med en overflod af ting – udviklingen kan også sagtens stimuleres med mindre.

Så køb det der falder dig ind, og som du har lyst til. Så kan du være helt sikker på, at gaven nok skal blive et hit enten nu eller senere hos barnet.

 

Få masser af inspiration til en god gave til 1 årig

Med vores liste af gaveideer til 1 årige behøver det slet ikke være kedeligt at finde gaver. Gaver til små børn kan sagtens være kreative, anderledes, sjove og være noget, som du som giver kan få glæde af, når du bruger tid sammen med barnet.

Når du kigger dig gennem vores liste, får du inspiration til:

 • Legetøj til små børn som kan være klodser, bamser og legekøkken.
 • Dekoration til børneværelset i form af plakater.
 • Motorikstimulerende legetøj i form af løbecykler, stabelringe og gåbiler.

… Og meget andet. Legetøj til små børn er faktisk en hel verden for sig, og når den først åbner sig op, kan det være svært at beslutte sig for, hvad du egentligt gerne vil give. Så giv dig god tid til at udforske vores liste med gaveideer, så du kommer herfra med den bedste gave til 1 årig.

Alle gaver på siden her er i rigtig god kvalitet og kan holde til hyppig leg eller hyppigt brug. Du kan derfor være ganske tryg ved at give den lille en gave, da det med al sandsynlighed er i så god kvalitet, at det endda kan gives i arv til en kommende lillebror eller lillesøster. Det er i hvert fald udgangspunktet for vores liste, så gaven du finder, kan bringe glæde i rigtig lang tid.

Denne artikel er anmeldt af Katja Riis (5/5)
5/5