Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Gaver til 1 årige børn - Det bedste legetøj til 1 årig

Gaver til 1 årige børn – 50+ gode gaveideer til 1 årig 2024

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Står du og mangler en gave til dit barn, din nevø, dit barnebarn eller måske din fætter? Den første fødselsdag er en stor dag, og da det samtidig også er her, at barnet er begyndt at udvikle sin personlighed og også kan begynde at sige de første ord, bliver det bare sjovere at give en gave. Men hvad skal du give i gaver til 1 årige børn? 

Selvom barnet stadig er lille, er gode 1 års fødeslesdags gaver, ikke nødvendigvis de samme gaveideer som gør sig som gode barselsgaver. Derfor har vi lavet en guide dedikeret til de bedste gaver til 1 årige. Se de mange skønne gaveideer nedenfor.

Se også vores guide til: Gaver til nyfødt og gaver til 2 årige

De bedste gaver til 1 årige børn 2024

Til

Römer Design Sut træfigur med messing hank

Giv en unik og personlig gave med en træ sut, perfekt til dåbsgave. Lavet af naturlige materialer, sikker for babyer og kan personliggøres med navn eller dato. En smuk og mindeværdig gave, der vil blive værdsat af både forældre og barn.

Personlige navneskilte til børn

Skræddersyede navneskilte til børn, som giver et personligt præg døren eller værelset. Du finder her et stort udvalg af materialer, temaer og designs til enhver smag.

Kiids by Friis til børn

Her finde du et flot udvalg af Kids by Friis produkter til børn, som alle kommer med gratis gravering! Vælg mellem de populære stjernetegn sparebøsser, eller tandæsker, fødselsdagstog og smykkeskrin.
Inkl. gratis gravering

Personlige lamper til børn

Charmerende natlamper, der skaber en tryg og hyggelig atmosfære i børneværelset. Se de mange kreative og sikre lamper til børn, som samtidig kan personaliseres med navn og tema.

Lærerige tavler til børn

Stimuler barnets udvikling med læringslegetøj i træ. Perfekt til nysgerrige og kreative børn. Vælg mellem regnetavle, lær at stave tavle og mit ABC.

Personlige sutter med navn

Unikke sutter med barnets navn for personlig præg og mindre forvirring i vuggestuen. ByHappyMe tilbyder sikre og holdbare sutter i forskellige designs og farver.

Børnebestik med navn

Personligt børnebestik med navn, som gør måltiderne sjovere for de små. ByHappyMe tilbyder et bredt udvalg af farverige og funktionelle bestiksæt med temaer, der kan tilpasses med barnets navn.

Sparebøsser med gravering

En sparebøsse er en både sjov og lærerig gave til børn. Vælg mellem forskellige designs og tilføj personlig gravering.
Inkl. gratis gravering

Personlige børneplakater med navn

Farverige og lærerige børneplakater, der vil pynte i ethvert børneværelse. En sjov og dekorativ gaveidé som samtidig er personlig. Se de mange søde designs.

BIBS Gift Sets - Kærlig Pleje til De Mindste

Disse gaveæsker fra BIBS indeholder alt, hvad du har brug for til at pleje de mindste med kærlighed. Høj kvalitet, sikkerhed og komfort er vores prioritet. Den ideelle gave til nybagte forældre og de mindste i familien. Vælg mellem de populære BIBS sutter, legetøj og meget mere.

BIBS komplette gave bundles

Med disse BIBS gave bundles får du en fuldstændig gavepakke, der er klar til at blive givet væk. Gør gavegivningen nem og bekvem med disse nøje udvalgte produkter. I pakkerne er der alt fra babyhåndklæder til BIBS sutteflasker. Se de mange muligheder via linket.

Personligt smykkeskrin med gravering

Et smykkeskrin er ikke bare opbevaring, men også en smuk dekoration. Perfekt til at holde smykkerne sikkert og organiseret.
Inkl. gratis gravering

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Denne søde odder bamser fungerer ikke kun som en god puttebamse for barnet, men kan også spille sød musik og give et beroligende afslappet lys. Den perfekte putteven for babyer og småbørn.

Filibabba Aktivitetslegetøj

Giv barnet timer af underholdning med aktivitetslegetøj fra Filibabba. Legetøjet er både sjovt og udviklende.

Investeringskonto til børn

Hvilken bedre gave at give barnet, end en som vokser med årene? Nemlig en investeringskonto til dem. Du kan nemlig oprette en investeringskonto til f.eks. dit barn eller barnebarn, og dermed investere på den, eller lade dem gøre det. På den måde får de også en fantastisk start på voksenlivet, når de kommer der til. Læs mere om investeringskonto for børn via linket.

Naturgummi legetøj

Miljøvenligt og sikkert naturgummi legetøj fra Filibabba. Ideel gave til de mindste børn.

Gigantisk Alpaka Tøjdyr

Bring glæde med dette gigantiske Alpaka tøjdyr. Perfekt til kram og pynt i hjemmet, dette store, bløde tøjdyr vil være en favorit for både børn og voksne. En sød og unik gaveidé, der spreder varme og hygge.

Personlige børnebøger til 0-4 årige

Nu kan dit barn få hovedrollen i sin helt egen personlige bog. Familie, venner, dyr og andre personlige oplysninger skræddersyer bogen til dit barn. Vælg en af de mange spændende historier. Det kan f.eks. være en tur i skoven, på rumrejse, tidsrejse eller om at skulle være storesøster/storebror. Det er masser af spændende eventyr at vælge i mellem.

Stjernehimmel Projektor - Dinosaur Æg

Forvandl børneværelset til en stjernehimmel med denne unikke projektor formet som et dinosauræg. Ikke kun vil den skabe en beroligende atmosfære, men den fungerer også som en Bluetooth-højtaler. Med 14 forskellige farver og en indbygget lampe, der projicerer en smuk stjernehimmel, er denne projektor det perfekte natlys for ethvert barn, der elsker dinosaurer. En fantastisk gaveidé, der kombinerer funktionalitet med eventyr.

Aktivitetslegetøj til den lille

Enhver baby bør have aktivitetslegetøj de kan styrke deres sanser og motorik med. Her har du et skønt udvalg af aktivitetslegetøj fra brands som Konges Sløjd, Jellycat og mange flere. Helt perfekt gave til den lille ny.

Personligt Babytæppe med Navn

Gør babyens sovetid ekstra speciel med et personligt babytæppe. Vælg mellem farver som blå, pink, grøn og koral, og tilføj babyens navn for at gøre det unikt. Lavet af 100% polyester, dette tæppe er både blødt og holdbart. Det er den perfekte gave til dåb, baby shower eller bare for at forkæle en lille ny i familien.

Børnelamper til børneværelset

Se her de sødeste lamper til børneværelset! Vælg mellem hyggelige temaer som flyvemaskiner, himlen, hjerter og meget mere.

Filibabba Bidelegetøj

Bidelegetøj er essentielt for de smås tandfrembrud. Filibabbas bidelegetøj er både sikkert og underholdende.

Stor dovendyr bamse - 90 cm

Denne store dovendyr bamse er den perfekte putteven for børn. Dovendyrets form gør den særlig hyggelig for børn at putte med - den perfekte ven når der skal ses film på sofaen, soves til middag eller lege.

bObles skum møbler

bObles skum møbler er udviklet til at inspirere barnets motoriske leg og bevægelse. De søde og sjove møbler fås i et væld af forskellige varianter, og egner sig også til de mindste børn. Se f.eks. den populære krokodille, elefanten, eller den sjove rutsjebane.

Sansestimulerende tyngdebamser m. 5 beroligende egenskaber

Floofers er sansestimulerende tyngdebamser med ikke mindre end 5 forskellige beroligende egenskaber. Egenskaberne er deep Touch Pressure, varme-/kuldeterapi, aromaterapi, og taktil sansestimulation. Floofers indeholder vægtposer som bestemmer vægten på bamsen - disse kan skiftes ud til en tungere i takt med barnet vokser. Læs mere om de fantastiske tyngdebamser via linket.

Supergigantisk Bamse

Overrask en du holder af med denne enorme bamse fra Partyking. Perfekt til kram og dekoration i ethvert hjem. Denne bløde, charmerende gigant tilføjer en hyggelig atmosfære til ethvert rum. Ideel til børn og bamseelskere

Pakketilbud på tøj til børn: Vælg 6 for 380 kr.

Vi har fundet et fantastisk tilbud på børnetøj, hvor du frit kan vælge mellem hundredvis af tøjdele til børn i alderen 0-12 år. Prisen er kun 380 kr. for 6 stykker tøj. Se det fantastiske udvalg, og brug gerne filtrene til nemt at søge efter køb, størrelse, tøjtype osv.

Baby fodboldtøj

Kender du en lille fodboldfan? Eller en lille kommende fodboldfan? Giv den lille et sæt fodboldtøj med fars yndlingshold, og så glæden komme frem i hans øjne! Så er der dømt god stemning til næste kamp. Vælg mellem alle de kendte hold.

Jellycat bamser

Det er ikke uden grund at Jellycat bamserne er nogle af de meste elskede bamser blandt børn. De søde smilende bamser fås i et væld af skønne varianter. Alt fra dyr, til skyer, hjerter, planter og meget mere. Se det skønne udvalg via linket, og udvælg din favorit.

Personlige babytæpper med navn

Giv et af disse fantastiske personlige babytæpper med navn i gave til den lille. Tæpperne er af god kvalitet, og der er flere forskellige designs af vælge i mellem. Se dem alle via linket.

Blød og kraftig elefant pude

Denne elefantpude er meget blød og kraftig, hvilket gør den til den perfekte putteven til de mindste. Den lille vil ligge trygt på elefantens mave, og kan ligge en af de kraftige ben henover sig. Elefanten kan nemt vaskes i hånden.

Badeslag med navn

Et badeslag er den perfekte måde at slutte et varmt bad af for den lille baby. Det bruges i stedet for et håndklæde og svøber barnet ind og varmer kroppen med det samme. Det er lavet i 100% bomuld.

Søde personlige puder med navn

En personlig pude med navn er en fantastisk personlig gave, som du kan give til stort set hvem som helst. Alt fra dåbsgave til den lille, til Mors Dags gave til mor, til gave til teenageren. Så de flotte designs der er at vælge mellem via linket.

Personlige bamser og nusseklude med navn

Få lavet en personlig bamse eller nusseklud med navn til babyen. En oplagt dåbsgave eller barselsgave til den lille. Af bamser kan der vælges både ugler og kaniner i forskellige farver.

Luksus baby udstyr

Kender du en ny mor, eller en baby, som trænger til noget lækkert luksus udstyr? Her kan du finde alt i luksus udstyr til babyer. Alt fra babynest, til pusletakser, til legetøj til babyen. Se det fantastisk udevalg via linket.

Personlig portræt plakat af barn

En personlig portræt plakat af et barn, er den perfekte gave både til barnet selv til at hænge på værelset, og til at have som et godt minde når det bliver ældre. Men kan i den grad også gives til en mor, moster eller bedsteforældre. En fantastisk personlig gaveide som uden tvivl vil bringe et smil på læben af modtageren!
10% rabatkode: genialegaver2024

Luksus baby tøj

Her finder du et stort udvalg af fantastisk luksus tøj til babyer. Der er alt fra vintertøj til sommertøj og alt her i mellem, fælles for dem alle er at det er af super kvalitet. Se det fantastiske udvalg via linket, og finde den helt perfekte gave til den lille, eller til mor.

Scoot and ride 2 i 1 løbehjul/scooter

Scoot and ride er et 2 i 1 løberhjul og scooter. Sædet kan nemlig slåes op, og styret justeres så det bliver til et løbehjul. Helt genialt legetøj som barnet kan være aktiv med på flere måder, og bruge i flere år frem uden det bliver kedeligt.

Stjernetegn dekoration og sparebøsse til børn

Disse fantastiske stjernetegns dekorationer til børn, symboliserer hver i sær et stjernetegn. Samtidig beskriver det stjernetegnets personlighed, og fungerer samtidig som en sparebøsse. En fantastisk personlig gave til den lille, som egner sig både som dåbsgave såvel som til andre anledninger.

Personlige bamser

Giv en personlig bamse til barnet i gave! En bamse med deres navn, som er helt deres egen unikke bamse. En personlig bamse er en skøn gave, som barnet kan have hele livet. Vælg mellem mange søde bamser, som f.eks. kaninen, ræven eller den søde elefant. Bamserne er større end de ser ud.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Trehjulet cykel til 1-3 årige

Er det tid til at barnet skal have sin første cykel? Det er super sjovt for den lille at drøne rundt på en trehjulet cykel, og så hjælper det også med at forberede sig til, at lære at køre på en 2 hjulet cykel senere her.

Plakater med børnesange

Her finder du flotte plakater med illustrationer og tekster fra børnesange. Vælg mellem en lang række klassiske børnesange som Puff den magiske drage, Se min kjole, Jeg ved en lærkerede og mange flere.

Sjov giraf med lyd og lys

Denne sjove giraf elsker at blive fodret med bolde som den skyder ud igennem. Samtidig giver den en masse lyd og lys fra sig. Et fantastisk stykke aktivitetslegetøj til de mindste.

Hval aktivitetslegetøj med bolde, lyd og lys

Denne sjove hval elsker at skyde bolde afsted mens den siger lyde og lyser. En både sjov og lærerig form for aktivitetslegetøj som egner sig til børn helt ned til 6 måneder.

Cozy Kæmpe Bamse

Denne Cozy Kæmpe Bamse er hele 130 cm høj og den perfekte krammeven! Den herlige bamse kan uden tvivl bringe lykke til enhver modtager, børn såvel som voksne.

Baby Dan 4-in-1 Activity Walker

Baby Dan 4-in-1 Activity Walker er en super smart gåvogn, som bl.a. også kan laves om til en lille motorcykel eller et løbehjul. Et fedt legetøj til den lille som skal til at lære at gå.

Baby Einstein Light 'n' Glow musiklegetøj

Lad den lille udfylde sig både musikalsk og kreativt med Baby Einstein Light 'n' Glow musiklegetøj. Musiklegetøj er altid et hit hos de små, og instrumentet her er bestemt ingen undtagelse.

Fisher Price interaktiv dovendyr

Det søde og sjove interaktive dovendyr kan lege og lære med babyen i timevis! Lær tal, abc, lyde og farver, samtidig med, at den er utroligt underholdende. Der er lagt op til mange timers sjov leg og læring.

Konges Sløjd Abc blok ramme

Konges Sløjd Abc blok rammen er et både dekorativt, sjovt og lærerigt trælegetøj, som kan hjælpe barnet med at lære Abc. Bag hvert bogstav, er et billede med noget, som starter med det givne bogstav.
Henter...

Den perfekte gave til 1 årig – Find den her

Selvom det måske er en stor dag med den første fødselsdag, og der sker rigtig meget udviklingsmæssigt, kan det stadig være lidt af en udfordring at finde den gode gave til barnet. Nemmere bliver det nok heller ikke, hvis dit barn eller din nevø i forvejen har rigtig mange ting.

Du skal selvfølgelig ikke komme tomhændet til fødselsdagen. Derfor har vi samlet et væld af gode gaveideer til 1 årige til både drenge og piger. Fordi der er så mange forskellige bud på, hvad du kan give af gaver til 1 årige, er vi helt sikre på, at der er en eller flere gaver imellem, som barnet ikke allerede har i forvejen.

Gaveideerne er i forskellige prisklasser og henvender sig derfor til alt lige fra bedsteforældre, der gerne vil forkæle deres barnebarn og til onklen, der gerne vil give en sjov gave. Vi har forsøgt at tænke på det hele og lidt mere til og tilpasse udvalget af gaveinspiration til forskellige budgetter, så der er noget at give for alle.

Vigtigst er dog at huske på, at beløbet ikke er altafgørende, og at det er tanken og hensigten der tæller – det er trods alt heller ikke noget, som lille et barn går op i.

  

Hvorfor give gaver til 1 års fødselsdag?

Når barnet kun er 1 år og derfor egentligt ikke ved, hvad det vil sige at have fødselsdag, kan det måske godt synes lidt skørt at give en gave. Det er helt forståeligt, hvis du i bund og grund har det sådan. Men, på den anden side er den første fødselsdag en rigtig stor ting og noget, som selvfølgelig skal fejres, da det er her, barnet for alvor begynder at udvikle sig og blive et menneske, man kan relatere til og have det sjovt med.

Netop fordi barnet ikke ved så meget om verden eller om sig selv endnu, er gaver til 1 års fødselsdag i høj grad også noget, som udover at fejre barnet, kan hjælpe forældrene. Det kan være, der i højere grad er brug for at skifte noget af legetøjet ud, eller at den nuværende skummadras er blevet ædt af hunden. Gaver til 1 års fødselsdag er derfor i lige så høj en grad en støtte til forældrene, og at du viser, at du er engageret og interesseret i deres barn. Det har meget større betydning, end hvad du regner med.

Du behøver ikke at give noget særligt eller at finde en gave, som sprænger budgettet. Giv det du tænker, du har lyst til, eller som du ved, at både barn og forældre kan få gavn af nu og på længere sigt. En ting er i hvert fald helt sikker: dukker du op, og har du en lille ting med, vil der være smil op over begge ører hos forældrene.

 

Hvilke ønsker til 1 årig skal du finde på?

Er du så heldig, at din lille guldklump er fyldt 1 år? Men er du ikke helt sikker på, hvad du egentligt skal ønske dig til barnet, når du inviterer på fødselsdag? Det er heller ikke nemt med ønsker til et barn, som endnu ikke ved, hvad det godt kunne tænke sig. Derfor kan du med fordel tage udgangspunkt i, hvad du som forælder står og mangler til dit barn lige nu.

En god gave til 1 årig er f.eks:

 • Bøger til godnatlæsning
 • Musikinstrumenter
 • Bamser
 • Klodser
 • Børneplakater
 • Køkkenlegetøj
 • Dukker
 • Skumlegetøj
   

Der er faktisk nærmest ikke det, du ikke kan ønske i gave til 1 årig. Gaverne behøver ikke nødvendigvis at kunne bruges allerede nu, men kan også være til brug på længere sigt såsom en sansegynge eller tumlelegetøj. Der sker rigtig mange ting i den alder rigtig hurtigt, så tingene skal nok ende med at blive brugt inden for ganske kort tid.

Er du i tvivl om, hvad du skal finde på af ønsker til 1 årig, kan du altid se dig gennem hele vores liste af gaveideer til 1 årige. Vi er ret sikre på, at der er gaver, som du enten ikke selv har tænkt på, eller som du måske havde glemt alt om, at du og barnet godt kunne bruge.

 

Hvilket legetøj er godt legetøj til 1 årige?

Selvom barnet måske stadig virker lille og ikke kan det helt store endnu, er legetøj et hit at give til sådan en lille en. Særligt legetøj der kan bruges til at udvikle motorikken, er en rigtig god ide. Det kan være alt lige fra klodser og gå-vogne til trækvogne, som barnet kan bruge til at lære at koordinere bevægelser med og til at lære at gå.

Det er måske nok i denne alder, at det er sjovest at give gaver, da der sker så meget. Barnet ligger ikke kun på maven og kigger, men kan kravle rundt, smile og er generelt bare meget nysgerrig på, hvad der sker rundt omkring det.

Nogle af de bedste gaver til små børn er derfor legetøj, som de kan røre, smide med og undersøge. Legetøjet behøver ikke være særlig dyrt og kan blot være nogle simple klodser eller et stofdyr med blød pels, fangarme eller noget tredje, som vækker nysgerrigheden hos barnet.

Undgå selvfølgelig at give legetøj til 1 årige, hvor der følger mindre ting med, som kan tages af og puttes i munden. Selvom barnet er i rivende udvikling og der sker rigtig meget, bliver mange ting fortsat undersøgt ved at komme det i munden. Giver du derfor klodser, skal de gerne være så store, at de ikke kan sluges, ligesom små hoppebolde og lignende helst bør undgås, så der ikke sker ulykker i uopmærksomme øjeblikke.

Det er selvfølgelig noget, vi har taget hensyn til i vores lange liste over gaver til 1 årige. Du kan derfor roligt tage et kig på gaveideerne og se, om ikke der er en eller flere ting, der frister.

 

Hvad skal man være opmærksom på ved gaver til 1 årige?

Udover at undgå legetøj og andre typer af gaver, der kan sluges eller på andre måder skade barnet, er det også vigtigt at være opmærksom på ikke at give noget med farlige kemikalier. Det var tidligere et ret stort problem i legetøj til børn. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret over ved vores gaveideer til 1 årige, da de alle lever op til lovgivningen på området og derfor ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer eller andre farlige kemikalier, der kan skade barnet.

Du kan se, om legetøjet overholder lovgivningen ved at se efter CE-mærket, og om det er testet som legetøj (EN71). Det er standard, at det er det i Danmark, da forhandlere er meget strikse omkring det.

Noget helt andet ved gaver til 1 årige er, at give gaver der er i en god kvalitet. Hos Genialegaver går vi meget højt op i at finde gaveideer, der holder længe og som ikke bidrager til brug-og-smid-væk-kulturen. Legetøjet og de andre typer af gaver til 1 årige, du finder her på siden, kan derfor også godt holde til en lillebror eller lillesøster, hvis det på et tidspunkt kommer på tale.

Du kan derfor ganske trygt handle en gave til 1-årig hos os, da vi er meget opmærksomme på alle ledder og kanter.

 

Hvor dyr skal en gave til en 1 årig være?

Som du måske allerede har opdaget ved at kigge i butikker eller andre steder online, er legetøj til børn normalt ikke specielt billigt. Derfor kan det godt være en udfordring at give en god gave til en 1 årig, hvis budgettet er stramt, eller der er et gavebudget at holde sig inden for i familien.

Når du giver gaver til 1 årige, skal du huske på, at barnet ikke har nogen ide om værdi, eller hvad der i voksnes øjne anses for at være godt legetøj. Når du derfor skal finde en gave til en 1 årig, bør du i stedet kigge på, hvad der giver værdi for barnet, og om det er en gave, der kan bruges både nu og på lidt længere sigt. Så er det i grunden helt ligegyldigt, om bedstemor Inge kommer med en gave, der er meget dyrere end din – for det er tanken, der tæller.

Det er heller ikke altid, at det er de dyreste gaver, der er de bedste. Selv de mest simple legeklodser kan være det, der er et hit de næste mange måneder frem for det dyre tøj eller de dyre kæmpe bamser, som andre måske giver. Simpelt er godt og i virkeligheden er det ikke nødvendigt for et barn med en overflod af ting – udviklingen kan også sagtens stimuleres med mindre.

Så køb det der falder dig ind, og som du har lyst til. Så kan du være helt sikker på, at gaven nok skal blive et hit enten nu eller senere hos barnet.

 

Få masser af inspiration til en god gave til 1 årig

Med vores liste af gaveideer til 1 årige behøver det slet ikke være kedeligt at finde gaver. Gaver til små børn kan sagtens være kreative, anderledes, sjove og være noget, som du som giver kan få glæde af, når du bruger tid sammen med barnet.

Når du kigger dig gennem vores liste, får du inspiration til:

 • Legetøj til små børn som kan være klodser, bamser og legekøkken.
 • Dekoration til børneværelset i form af plakater.
 • Motorikstimulerende legetøj i form af løbecykler, stabelringe og gåbiler.

… Og meget andet. Legetøj til små børn er faktisk en hel verden for sig, og når den først åbner sig op, kan det være svært at beslutte sig for, hvad du egentligt gerne vil give. Så giv dig god tid til at udforske vores liste med gaveideer, så du kommer herfra med den bedste gave til 1 årig.

Alle gaver på siden her er i rigtig god kvalitet og kan holde til hyppig leg eller hyppigt brug. Du kan derfor være ganske tryg ved at give den lille en gave, da det med al sandsynlighed er i så god kvalitet, at det endda kan gives i arv til en kommende lillebror eller lillesøster. Det er i hvert fald udgangspunktet for vores liste, så gaven du finder, kan bringe glæde i rigtig lang tid.

Denne artikel er anmeldt af Katja Riis (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne