Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Oplevelser på Fyn - fantastiske & sjove oplevelser

Oplevelser på Fyn 2024 – 30 fantastiske & sjove oplevelser

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Er du på jagt efter nogle fede oplevelsesgaver? Hyggelige oplevelser for 2? Eller har du måske set dig lidt lun på glamping på Fyn? Fyn er rigtig fin og byder på mange og spændende oplevelser. Der er meget andet end motorvejen og Odense – der venter et rent slaraffenland, uanset om du er til natur, kultur eller gastronomi.

Vil du gerne inspireres til oplevelser på Fyn? Så dyk ned i det sammen med os, da vi har samlet en længere liste over bud på oplevelser, som du kan tage af sted på selv, sammen med en ven eller give som en fantastisk gave til en, du holder af.

Årets bedste oplevelser på Fyn 2024

Gavekort til adrenalin spækket oplevelse​

Vælg mellem gavekort til ATV safari, faldskærmsudspring, flyve i luftballon, klatring, pistolskydning og mange andre fede par oplevelser! Den perfekte gaveide til ham eller hende som elsker et godt adrenalin sus, og at prøve nye ting generelt. Sådan en oplevelse vil uden tvivl styrke et forhold, og være et minde i har for livet.
Over hele landet

Helikoptertur - Flyv i helikopter!​

At flyve i helikopter er en oplevelse for livet! Der en en oplevelse som er på de fleste menneskers bucket liste. På helikopterturen får i en rundflyvning over forskellige byer i Danmark. Længden af flyvningen afhænger af hvilken helikopter oplevelse i vælger. I kan flyve fra forskellige byer i hele landet. Inviter kæresten med på en helikoptertur og få en uforglemmelig oplevelse sammen.
Over hele landet

Ølsmagning

De fleste mænd elsker en god kold øl. Hvis du og dine venner er i den kategori, er ølsmagning en af de oplevelser i Danmark i skal prøve mindst én gang. I vil komme til at prøve en række forskellige øl, lyse som mørke og alt der i mellem. Vælg mellem forskellige lokationer i hele Danmark. Et gavekort til ølsmagning, er også en af de bedre oplevelsesgaver til ham som er vild med øl.
Over hele landet

Vinsmagning​

Hvis du er til vin, er vinsmagning en oplevelse du ikke må glippe. Smag på forskellige vin af druer fra hele verden. I vil blive introduceret for adskillige vin som i skal smage, dufte og lære om. Hvor lang tid det tager, og hvor mange vin i skal smage, er afhængig af stedet du vælger. Nogle steder kan i samtidig spise en middag. Hvis du er vild med vin, er vinsmagning er en af de oplevelser der skal prøves.
Over hele landet

Romantisk spaophold​

Eksklusive oplevelsesgaver til kvinder såvel som mænd, er en af de mest romantiske gaver du kan give. Inviter din partner på et luksuriøst spaophold, og få kvalitetstid sammen. Perfekt som bryllupsgave, års dags gave, valentinsgave eller bare fordi du vil vise du elsker hende/ham. Gode oplevelsesgaver, er afgjort nogle af de bedste luksus du kan give.
Danmark - Tyskland - Sverige

Ølsmagning & cruise hos Odense Aafart

Få det bedste fra 2 verdener, på et ølsmagning og cruise med Odense Aafart. I skal på en 1,5 sejltur i smuk natur, og samtidig smage på 5 forskellige vin. I får samtidg introduktion til de forskellige øl, samt sjove historier med på vejen.
Odense C, Syddanmark

Chokoladekursus

Her er en af de bedste oplevelsesgaver til chokolade elskeren. Et chokoladekursus hvor i lære at lave jeres helt egen, hjemmetlavet chokolade. I får flere timers chokoladekursus, og lære at lave flere forskellige chokolader. Selvfølgelig skal der også smages på chokoladerne, som i kan nyde med en god kop kaffe. Kurset er for alle som ønsker at lære mere om chokolade, og ikke mindst lære at lave det på bedste vis.
Frederiksberg - Odense - Vester Skerninge

Luksusbrunch

En luksusbrunch for 2 er indbegrebet af kvalitetstid sammen - både som par, veninder eller familie. Vælg mellem en lang række lækre caféer over hele Danmark.
Over hele landet

Flødebollekursus​

Har du nogensinde drømt om at kunne lave dine helt egne flødeboller? Det kan du efter du har været på flødebolle kursus! Kurset indebærer: 1-3 timers flødebollekursus, lav dine egne flødeboller, lær om processer og faldgruber, få flødebollerne med hjem m.m. Nu har du ikke blot en kasse med dine egne hjemmelavede flødeboller, du har også lært at lave dem selv. En sjov oplevelse som du kan nyde sammen med kæresten, venner og familie.
Over hele landet

Faldskærmsudspring - Spring i Faldskærm!​

Der er garanteret adrenalinsus og spænding når du skal hoppe i faldskærm! Vælg mellem tandemspring og solospring. Du springer fra 4000 meters højde og falder mod jorden med 200 km/t. Der er et frit fald på ca. 60 sekunder, hvor hele springet ca. tager 5-6 minutter. Efter det frie fald svæver i mod jorden, hvor du kan nyde den flotte udsigt over Danmark.
Over hele landet

Comwell hotels for 2

Tag på en afslappende ophold på et af de 14 fantastiske Comwell hotels i Danmark. Gavekortet her kan f.eks. bruges til en overnatning for dig og din partner, samt en lækker middag.

Romantisk middag for 2

Giv et gavekort til en romantisk middag for 2 - det kan være til din partner, eller som gave til et par. Gavekortet kan bruges på over 70 restauranter i hele landet. En god klassisk gave, du aldrig går galt i byen med.

Gavekort til selvforkælelse

Kender du en som trænger til - eller fortjener - en god omgang selvforkælelse? Giv et gavekort til selvforkælelse i gave, og lad personen selv vælge mellem mange skønne oplevelser, som fælles for dem alle, giver en god omgang selvforkælelse. Vælg mellem massager, spa, forskellige behandlinger og meget mere.
Over hele landet

Pilot for en dag

Hvis du nogensinde har drømt om at flyve et fly, så er denne oplevelse for dig. Du kan prøve at være pilot for en dag og styre et fly. Hvor meget du kommer til at flyve bag styrepinden afhænger af lokationen du vælger. Nogle af stederne kan du få en valgfri passager med om bord når du flyver flyet, og du kan få en videooptagelse af oplevelsen. Du kan endda for lov til at planlægge ruten.
Svendborg - Herning - Roskilde - Viborg

Flødebollekursus Deluxe hos Det Søde Liv

Det Søde Liv på Fyn invitere til Deluxe Flødebollekursus, hvor i vil lære at lave jeres egne luksus flødeboller. Kurset tager 3 timer, hvor i vil lave 8-10 lækre flødeboller, og hygge med kaffe og te undervejs.
Vester Skerninge, Syddanmark

Gin & Tonic Cruise hos Odense Aafart

Kom på en anderledes ginsmagning, i form af et Gin & Tonic cruise hos Odense Aafart. I skal sejle op ad Odense Å, mens i smager på 3 forskellige gin & tonics, og får små, sjove fortællinger på turen.
Odense C, Syddanmark

Helikoptertur med HeliCompany

HeliCompany tilbyder helikopterture over stort set hele landet. Du kan derfor med stor sandsynlig, få set din hjemby fra luften, og tage nogle gode billeder. Turen tager 10 minutter og foregår over udvalgte byer rundt om i landet.

Helikoptertur med Sima Helikopter

Få en helikoptertur med Sima Helikopter over Lønstrup, Blokhus og Skagen i Nordjylland. Turen tager ca. 10 minutter, og du får en flot panoramaudsigt over det smukke Nordjylland.
Hjørring - Skagen - Løkken - Frederikshavn - Pandrup - Vamdrup

Middag på Madklubben

Dette 500 kr. gavekort kan bruges på en af Madklubbens 30+ restauranter landet over - både i Århus, København, Odense, Esbjerg og andre steder i Danmark. Uanset hvilken restaurant i vælger, i er sikret lækker mad i høj kvalitet, til en fornuftig pris. Den perfekte gave til en sand madelsker!
Over hele landet

Ølsmagning hos Ø-Bryg

Ølsmagningen hos Ø-Bryg i Svenborg på Fyn, byder på 1 times ølsmagning og rundvisning. I skal smage på 4 øltyper, og får jeres eget ølglas med hjem. Dertil vil i lære om de forskellige øltyper samt brygprocesser.
Svendborg, Syddanmark

Privat helikoptertur med HeliCompany

Kom på en privat helikoptertur med HeliCompany - i kan flyve fra en lang række byer over hele Danmark. En privat helikoptertur er en helt særlig oplevelse, og en helt perfekt oplevelsesgave til din eneste ene.
Over hele landet

Rundflyvning over Danmark

Se Danmark fra en ny vinkel, med en skøn rundflyvning over Danmark. I kan være op til 3 passagerere og i bestemmer selv ruten, med start fra Svendborg. Vælg mellem 30, 45 eller 60 minutters rundfluvning over Danmark.
Svendborg, Syddanmark

Tandemspring hos Odense FaldskærmsCenter

At springe i faldskærm er en oplevelse for livet. Og hvilken bedre gave at give, end en oplevelse for livet? Her kan du springe tandemspring hos Odense FalddskærmsCenter på fyn. I skal springe fra 4000 meters højde!
Odense N, Syddanmark

Vin & Tapas hos S'vineriet Odense

S'vineriet Vinapotek byder på vin & tapas i Odense, form af en hyggelig og uformel smagning. Vinene bliver præsenteret af en sommelier. I vil smage på 5 vine fra hele verden og spise tapas. Har i lyst til et blive hængende i vinbaren efter, og der rig mulighed for det.
Odense C, Syddanmark

Vinsmagning & rundvisning på Stokkebye vingård

Kom til en inspirerende vinsmagning hos Stokkebye vingård ved Nyborg på Fyn. Turen byder på 2 timers rundvisning og vinsmagning med vinbonden, samt en tur i vinmarken. I smager på 4 forskellige vin og får fortæller og introduktion til vineriet samt produktionen.
Nyborg, Syddanmark

Vinsmagning hos S'vineriet Odense

Hos S'vineriet Vinapotek i Odense kan du kommer på en hyggelig og uformel vinsmagning med din partner, eller en god ven eller veninde. I vil smage på 5 forskellige vin som bliver introduceret af en uddannet sommelier.
Henter...

Bliv inspireret til at opleve Fyn sammen med os

Oplevelserne venter lige rundt om hjørnet! I hvert fald sammen med os og sammen med Fyn, som er en ren gavebod, når det kommer til storslåede naturoplevelser, spændende kulturelle oplevelser og gastronomi. Den lille perle mellem Jylland og Sjælland får alt for lidt opmærksomhed.

Men det laver vi om på her, hvor du kan dykke ned i og blive inspireret til alt lige fra bridgewalking til ølsmagning på Fyn.

Vi har så vidt muligt forsøgt at samle så mange forskelligartede oplevelser på Fyn som overhovedet muligt. For så er der til dig, der godt kan lide fart. Noget for dig, der godt kan lide historiens vingesus. Og noget for dig, der bare godt kan lide at nyde kyst og skov.

Det er den rene opdagelsesrejse, vi her tager dig på. Bered dig derfor på at blive inspireret til så meget, at det kan være svært at vælge mellem de mange valgmuligheder.

 

Hvorfor tage til Fyn for oplevelser?

Der er København, Århus, Vestkysten og så mange andre spændende steder at tage hen i Danmark. Så hvorfor lige Fyn? Jo, du skal tage af sted på oplevelser på Fyn, fordi der er så meget natur og kultur året rundt at opleve. Har du nogensinde smagt friske kirsebær fra torvemarked i Odense? Eller holdt ind ved en vejbod for at smage på øens vidunderlige ærter?

Fyn er ikke bare fin. Fyn er faktisk også en smule eksotisk og eventyrligt. Særligt om sommeren, hvor markerne står i flor, stokroserne blomstrer og bindingsværkshusene ser mest charmerende ud. Det er svært ikke at blive tryllebundet og helt forelsket i Fyn, når først man er afsted. For øen har så mange fantastiske ting at byde på!

Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor du straks kan købe en god oplevelsesgave til Fyn, eller hvorfor du skal pakke bilen med det samme og bare komme afsted! Vi garanterer nærmest, at det bliver en helt fantastisk tur, og at du kommer til at få én på opleveren.

 

Hvad kan jeg opleve på Fyn?

Hvad kan du ikke opleve på Fyn, skal du snarere spørge dig selv om. For der er simpelthen så mange fantastiske og vidunderlige oplevelser at vælge mellem!

Du kan blandt andet komme på følgende oplevelser:

 • Chokoladekursus
 • Egeskov Slot
 • Odense Zoo
 • Kerteminde Strand
 • Hindsgavl Dyrehave
 • H.C. Andersens Hus
 • Kitesurfing ved Flyvesandet
 • Øhop

Om du leder efter inspiration til dig selv eller en rigtig god oplevelsesgave til hende eller ham, har du gode muligheder for både at finde det på Fyn og ikke mindst at finde det her hos os med vores liste over oplevelser på Fyn.

 

Oplevelser på Fyn med børn – hvad kan I lave?

Det er ikke kun de voksne, der kan glæde sig til gode og sjove oplevelser på Fyn. Det kan de mindste også, da det vrimler med gode legepladser, slotte, historiske steder og andet, der er perfekt i børnehøjde.

Vi kan blandt andet anbefale:

 • Egeskov Slot
 • Odense Zoo
 • Den Fynske landsby
 • Danmarks Jernbanemuseum
 • Gorilla Park
 • Vikingemuseet Ladby
 • Naturama

Der er mange flere oplevelser på Fyn til børn, som du kan gå på opdagelse i her på siden. Vi har naturligvis taget højde for også at udvælge og finde oplevelser, som hele familien kan tage af sted på. Nogle er oplagte til at kombinere med en lækker picnickurv, mens andre står på spændende og medrivende oplevelser, der får børn og voksne til at glemme alt omkring sig.

Er du klar til at gå på opdagelse, så du også kan gøre det med dine børn? For det er vi!

 

Oplevelser og seværdigheder på Fyn – hvad skal man se?

Fyn har oplevelser, der giver dig mulighed for at udforske øen i mange uger! Er du meget madglad? Så kan du tage på et velsmagende flødebollekursus på Fyn eller booke et slotsophold på Fyn med gastronomiske oplevelser. Er du meget til natur? Hvorfor så ikke udforske hele det sydfynske øhav? Eller tage på camping på den nordlige del af øen? Du kan også tage på bridgewalking og få et helt fantastisk udsyn over hele Lillebælt.

Der er også langt mere eventyrlige oplevelser såsom rundvisning på Egeskov Slot, en tur i H. C. Andersens Hus eller bondegårdsferie i bindingsværkshus. Fyn har også mange andre slotte, som du kan booke et lækkert ophold på sammen med wellness eller lækker mad.

Mere specifikt kan du overveje:

 • Helnæs og fyret
 • Svanninge Bjerge
 • De Japanske Haver
 • Vissenbjerg Bakker
 • Fyns Hoved
 • Vandretur til Æbelø
 • Svendborg
 • Faaborg
 • Kong Knuds Grav
 • Gundestrup Mejeri
 • Helikoptertur

Om du derfor blot vil afsted på en lille weekendtur eller måske har en hel uge til rådighed, kommer du på ingen måder til at kede dig med oplevelser på Fyn!

 

Hvilke anderledes oplevelser på Fyn kan man komme på?

Er du på jagt efter noget, som alle ikke bare lige tager på? Nogle oplevelser som ikke ligger lige til højrebenet? Det kan vi sådan set godt forstå, at du er. For det er da fantastisk at kunne tage af sted på oplevelser, som giver noget helt andet, eller hvor der på ingen måder er nogle forventninger til, hvordan det er.

Inspiration til anderledes oplevelser er:

 • Jumping Fun
 • Odense Faldskærmscenter
 • Fyens Væddeløbsbane
 • Locked Escape Room
 • Thurø Minigolf
 • Stand Up Paddle

Kigger du vores liste over oplevelser på Fyn igennem, tør vi godt love, at du bliver inspireret til oplevelser, som du måske ikke lige ville have tænkt over i første omgang. Det kan være alt lige fra et kajakkursus til snorkling i Lillebælt eller en gastronomisk oplevelse på et slot.

Vi har forsøgt at være så åbne overfor nye og anderledes oplevelser på Fyn, så du kan blive præsenteret for noget, du måske ikke lige havde regnet med.

 

Oplevelser på Fyn – hvilke byer skal man besøge?

Fyn har meget fin natur at byde på. Men der er også mange charmerende byer, som du med fordel kan svinge forbi, hvis du gerne vil lidt på byvandring eller bare godt kunne tænke dig cafébesøg og lignende.

De populære byer er:

 • Odense
 • Faaborg
 • Svendborg
 • Kerteminde
 • Bogense

Der er mange flere, du med fordel kan lægge vejen forbi. Men disse er de mest populære, når danskerne skal vælge steder til deres sommerferier eller bare gerne vil på en lille smuttur til Fyn.

Om sommeren har mange af disse byer også torvedage. Det er særligt spændende, hvis du godt kan lide frisk frugt og grønt (dyrket på Fyn), rygeost, keramik og mange andre kreative og smagfulde ting. Det er nemt at komme til at bruge mange timer på bare at dufte og blive inspireret.

Tag dig derfor meget gerne tid til at besøge en by eller to, hvis du planlægger at give en oplevelsesgave til hende eller ham på Fyn eller at forkæle dig selv med en.

 

Oplevelser på Fyn fra vandet

Vil du gerne overraske med en mere våd oplevelse? Eller er du selv lidt af en vandhund? Så er det oplagt at give en oplevelse, der inkluderer vand. Der er så mange muligheder for det, ligesom det også er blevet særdeles populært at komme mere ud på vand.

Du kan overveje følgende:

 • Hvalsafari i Lillebælt
 • Snorkling i Lillebælt
 • SUP board i Lillebælt
 • Fisketur
 • Kajakkursus (eller guidet tur)
 • Overnatning tæt ved vandet
 • Glamping ved vandet

Der er ikke noget så lækkert som at komme ud og ned til vandet, når det er sommer. Det kan selvfølgelig også noget om vinteren. Men, særligt i Lillebælt er der mulighed for at opleve Marsvin og at se dem helt tæt på. Det er en ganske særlig og unik oplevelse, som du eller den heldige modtager af en gave sent vil glemme.

Fyn er omgivet fuldstændigt af vand. Så det skal du selvfølgelig udnytte, da der her er mange af de helt fantastiske naturoplevelser, som Fyn også er meget kendt for.

 

Hvad koster oplevelser på Fyn?

Er du på jagt efter nogle gode gaveideer, der matcher dit budget? Vil du gerne billigt afsted på en weekendtur på Fyn? Eller er du bare lidt nysgerrig på, hvad du kan få for pengene? Det er der ikke noget at sige til! Vi kan heldigvis fortælle dig, at du uanset budget kan komme afsted på eventyr og oplevelser på Fyn.

Er du til det helt billige? Og måske endda gratis oplevelser? Så tag afsted på:

 • Vandretur til Æbelø
 • Picnic ved Fyns Hoved
 • Fisketur ved Helnæs Fyr
 • Vandring i Svanninge Bjerge
 • Sightseeing i Odense
 • Byrundtur i Bogense
 • Solnedgang ved Lillebæltsbroen

Har du ikke noget imod at give lidt for en oplevelse eller to, kan du gå på opdagelse i de mange forslag, vi har til oplevelser for 2 på Fyn eller oplevelser for hele familien. Vi opdaterer løbende listen, så du altid kan finde noget nyt og fedt, når du er på jagt efter spændende oplevelser på Fyn eller bare gerne vil forkæle en med en rigtig god og anderledes gave.

Gå på opdagelse allerede nu og lad dig overraske!

  

Find en masse gode gaveideer til oplevelser på Fyn

Vil du gerne give noget andet til fødselsdagen? Vil du gerne overraske en god veninde? Eller kunne du godt tænke dig at forkæle ham eller hende, du holder af med noget ekstra særligt? Om det så er med en gourmetmiddag, en vandretur eller måske en flot helikoptertur?

Uanset hvad din grund er til, at du gerne vil gå på opdagelse i oplevelser på Fyn og ikke mindst gerne købe en god oplevelse til en på Fyn, er du velkommen til at klikke dig igennem de mange forskellige forslag.

Finder du en eller flere oplevelser, som du godt kunne tænke dig at give som en gave eller selv at komme afsted på, kan du blot klikke dig videre. Det er helt trygt, da du bliver ledt videre til den udbyder, der sælger oplevelsen.

Når du er klikket videre, vil du kunne købe oplevelsen som et gavekort og senere få mulighed for at booke oplevelsen, når det passer ind i din kalender. Du vil få gavekortet tilsendt på e-mail – og nogle udbydere tilbyder tilmed også, at du kan få gavekortet tilsendt fysisk og indpakket.

Vi håber blot, at vi har inspireret dig til at gå på opdagelse. Inspireret dig til at opdage mere af Danmark og mere af Fyn. Der er så mange gode oplevelser lige rundt om hjørnet. Dem er vi helt sikre på, at du bliver ellevild med at tage på!

FAQ - Ofte stilleder spørgsmål om oplevelser på Fyn

Det korte svar er: rigtig meget! Du kan opleve alle de klassiske must-do oplevelser på Fyn som f.eks. H.C. Andersens hus, Odense Zoo og Egeskov slot. Der er dog også mange andre spændende og atypiske oplevelser på den skønne ø. Alt lige fra kitesurfing, til ølsmagning & cruise, til vinsmagning & rundvisning på en vingård.

Nogle af de bedste oplevelsesgaver på Fyn er flødebollekursus, chokoladekursus og glamping ophold. Til de mere adrenalinglade er der dog mulighed for både helikopterture, faldskærmsudspring, og at prøve, at være pilot for en dag.

Denne artikel er anmeldt af Kirsten Green (5/5)
5/5

Bedøm denne side

Klik på en stjerne