Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Mors Dag halskæder din mor vil elske at få til Mors Dag

Mors Dag halskæder din mor vil elske at få til Mors Dag 2024

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

En Mors Dag halskæde er en af de mere raffinerede Mors Dag gaver, som kan tilpasses præcist til netop din mor ved at vælge et vedhæng, hvor der kan indsættes sten eller indgraveres navne på alle mors børn. En halskæde til Mors Dag er også en god gave til mormor, fordi den giver hende mulighed for at samle alle hendes børnebørn. Se det store udvalg af Mors dags halskæder herunder, og læs vores guide til at vælge det rigtige Mors Dag smykke til netop din mor.

Årets bedste Mors Dags halskæder 2024

Personlige smykker med gravering

Få lavet et personligt smykke med gravering, med et minde i. Det kan være et fingeraftryk, en besked, dit barns tegning eller noget helt fjerde - du bestemmer! En fantastisk personlig gave som enhver vil ELSKE at modtage.

MOM Crystal Halskæde - 18K Forgyldt

Fejr kærligheden til mødre med denne elegante MOM Crystal Halskæde, forgyldt med 18 karat guld. Prydet med funklende hvide zirkoner, bærer halskæden bogstaverne 'MOM', der er en smuk påmindelse om den ubrydelige forbindelse mellem mor og barn. Dette smykke er ikke blot et stilfuldt tilbehør, men også en dybtfølt gave, der udtrykker taknemmelighed og kærlighed. Allergivenlig og med en justerbar kæde, den er perfekt til hverdagsbrug eller som en speciel gave.

Bogstav Halskæde 18K Guldbelagt

Giv en 18K guldbelagt bogstav halskæde i gave til en heldig pige eller kvinde. Halskæden er i et enkelt, stilfuldt og tidsløst design, så det er en gave, der kan bruges hele livet. Der kan naturligvis vælges mellem alle bogstaver.

Livets Træ smykker

Livets træ symbolisere familie. Et livets træ smykke er derfor en oplagt gaveide, til et familiemedlem. Det kan være en søster, en mor eller en niece. Det kan dog også være en partner eller et barn. Vælg mellem de mange flotte modeller, som fås både i guld, sølv og hvidguld.

Smykker med fødselssten

Giv en personlig og betydningsfuld gave med et smykke med fødselssten. Perfekt til at fejre en speciel person eller begivenhed. Vælg mellem alle 12 fødselssten, bogstav, samt om smykket skal være i guld eller sølv.

Sif Jakobs smykker med indgravering​

Hvis du vil give hende en personlig gave, så er disse Sif Jakobs smykker med indgravering en super god gaveide. Du kan vælge mellem smukke halskæder, armbånd og ringe i guld eller sølv. Du vælger blot smykket, tekst og motiv og til sidste skriftypen du vil have indgraveret. En af de absolut bedste personlige gaver til hende.
15% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Personlige smykker med indgravering fra Lindebæk smykker

Disse personlige smykker med indgravering fra Lindebæk smykker er den perfekte personlig gave til hende. Hvad enten det er til din mor, datter eller gode veninde. Se det flotte udvalg af halskæder og andre smykker, og design dem med din egen personlige gravering.

Mama halskæde 18K guldbelagt

Kender du en mama som skal forkæles lidt? Så giv hende denne 18K guldbelagte mama halskæde. Det kan være som Mors Dags gave, gave til den nybagte mor, eller blot en gave til din mor, for at vise hende, hvor meget du holder af hende.

"You Are My Sunshine" Halskæde

Bring solskin ind i dit liv med 'You Are My Sunshine' halskæden. Denne unikke halskæde åbner op og afslører en hjertevarmende besked indeni. Designet i skinnende guld, sølv eller rosa guld finish, kombinerer den elegance med et rørende budskab. Det er en perfekt gave, der symboliserer kærlighed og glæde. Med håndværk af høj kvalitet og et tidløst design er denne halskæde en ideel måde at vise nogen, at de er dit lys i mørket.
15% rabatkode: MYPERSONALGEMS

Smykke perlesmykker

Sorelle Jewellery har et skønt udvalg af fantastiske perlesmykker til kvinder og mænd. Se her deres bedst sælgende. Vælg mellem halskæder, øreringe, armbånd m.m. En fantastisk gave som kan gives til enhver anledning.

Personlig sølvhalskæde med navneplade

Der er kun en ting som kvinder elsker mere end smykker, og det er personlige smykker! Giv en smuk sølvhalskæde med modtagerens navn, en dato, eller lille hilsen - det er op til dig.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Livets Træ Og Mor Forgyldt Sølv Halskæde fra Frk Lisberg med Rosa Kalcedon

Fejr livets skønhed med denne betydningsfulde sølv halskæde. Med et detaljeret 'Livets Træ' vedhæng, symboliserer dette smykke vækst, styrke og forbindelsen til naturen. En smuk gave til enhver mor.

Smykker med fingeraftryk

Her har du mulighed for at give et personligt smykke med eget fingeraftryk graveret. Det ultimative personlige smykke til en du holder af! Vælg mellem forskellige vedhæng, halskæder ringe m.m. Kan fås i både sølv, guld, hvid guld, rosa guld og endda med diamanter.

Frk Lisberg Mor Halskæde i Forgyldt Sølv

Udtryk din kærlighed og taknemmelighed med denne enkle, men meningsfulde sølvhalskæde. Dette smykke repræsenterer moderens kærlighed med sit enkle og raffinerede design, ideelt til hverdagsbrug.

Mads Z Moder og Barn Sølvhalskæde

Forevig kærligheden mellem mor og barn med denne elegante sølvhalskæde. Udsmykket med en delikat perle, symboliserer denne smykke dybden af jeres ubrydelige bånd. Perfekt som gave til Mors Dag, fødselsdage, eller som en særlig påmindelse om kærlighed.

Stjernetegns Halskæder Fra Pilgrim​

Stjernetegnssmykker er en fantastisk personlig gave, at give til en du holder af. Disse guld og sølv stjernetegns halskæder fra Pilgrim kommer i flere forskellige designs. Samtidig kan de selvfølgelig fås med hvert enkelt stjernetegn. Om det er tyren, jomfruen, krebsen eller et af de andre. En af de gode personlige gaver til hende, som hun kan have hele livet, og uden tvivl vil elske.

Flotte ''Mor'' Smykker​

Giv din mor et ''Mor'' smykke i gave, så hun altid har dig med sig hvor end hun er. Vælg mellem halskæder, armbånd, øreringe og andre fantastiske smukke smykker. Fås både i guld, guldbelagt og sterling sølv, så der er til en hver mors smag. Perfekt gaveide som gave fra barn til mor, eller som mors dags gave. Smykkerne leveres i en fin gaveæske.

Vedhæng med bogstaver ​

Smykker er altid et hit som gave til kvinder. Med en halskæde med et eller flere vedhæng med bogstaver kan du gøre smykket og gaven til hende endnu mere personlig og til noget helt særligt. Du kan lave alt lige fra en personlig gave med navn til bare at nøjes med forbogstavet på hendes eller måske jeres begges navne.
Henter...

Den store guide til at vælge den rigtige Mors Dag halskæde

Er du træt af altid at komme slæbende med den traditionelle buket blomster og en æske chokolade, når der står Mors Dag i kalenderen?

Hvorfor så ikke give mor en gave, der skiller sig ud og har en dybere betydning? F.eks. en Mors Dag halskæde. Det vil med garanti bringe et smil frem hos mor og kan tjene som et varigt minde om din kærlighed og påskønnelse.

For i stedet for de sædvanlige gaver, der visner eller bliver spist, varer en smuk halskæde evigt, og er en unik og personlig måde at vise din mor, hvor meget hun betyder for dig. Forestil dig hendes overraskelse og glæde, når hun åbner en elegant æske for at finde et smykke, der symboliserer familiebånd og kærlighed.

Og hvad er mere meningsfyldt end et smykke, der repræsenterer hele familien? Så hvis du har søskende, er en halskæde til Mors Dag en oplagt mulighed for at slå jer sammen og vælge et smykke til hende, der virkelig taler til hjertet.

F.eks. en Mors Dag halskæde med et vedhæng der forestiller Livets træ eller et familietræ, hvor I kan indgravere jeres navne eller initialer. Det kan være en rørende gestus, der viser jeres samhørighed og kærlighed til jeres mor. Eventuelt kan I toppe op med en månedssten, der både repræsenterer hver af jer, og giver et farverigt touch til Mors Dag halskæden, så den bliver endnu mere speciel og unik.

Halskæder er en af de mest populære Mors Dag smykker, der findes. Netop fordi den er nem at gøre personlig. Og er mere synlig end både øreringe og ringe – som f.eks. en MOM ring. Og så er en Mors Dag halskæde også en genial gave til mormor på mors dag.

Har du allerede besluttet dig for, at du vil give en halskæde som Mors dags gave, fordi du synes, det er et af de flotteste smykker? Så er det bare at rulle tilbage til oversigten ovenfor og finde den rigtige.

Er du stadig i tvivl eller usikker på, hvilken halskæde du skal vælge til Mors Dag. Eller aner du ikke, hvordan du vælger smykker til kvinder? Så læs videre her.

Mors Dag halskæde med livets træ

 

Hvordan vælger du smykker til kvinder?

Er din Mors Dag halskæde den første gang, du skal finde smykker til en kvinde? Så har du først lige brug for en lille guide til, hvordan du vælger de rigtige smykker til kvinder.

Det handler særligt om at vælge den rigtige tykkelse på selv halskæden, den rigtige form på vedhænget, og det rigtige metal til kæde og vedhæng i forhold til hendes stil og hudtype.

 

Sådan finder du den rigtige tykkelse på halskæden

Når det kommer til halskæder, spiller tykkelsen på kæden en stor rolle i det samlede udtryk. En fin og tynd kæde kan være elegant og feminin, og ideel til at bære hver dag. Fordi kæden ikke er så synlig. En tykkere kæde kan derimod give et mere markant og iøjnefaldende look.

Overvej hendes kropsbygning og højde – en finere kæde passer ofte bedre til en petit kvinde, mens en kraftigere kæde kan stå flot til en højere eller mere kraftfuld kropsbygning.

 

Sådan finder du den rigtige form på vedhænget til kæden

Næste skridt er at bestemme dig for, om der skal være et vedhæng på Mors Dag halskæden og i så fald, hvilken form det skal have.

Her kan det være en god ide at kigge på de smykker, mor allerede bærer, for at få en fornemmelse af hendes stil. Er hun til det enkle og klassiske, eller foretrækker hun noget mere iøjnefaldende og moderne? Og hvilke former har hendes smykker.

Et hjerteformet vedhæng kan for eksempel være et sikkert valg for et romantisk udtryk, mens en simpel cirkel eller firkant kan appellere mere til en kvinde med en minimalistisk stil.

Heldigvis kan du få nogle af de mest populære vedhæng til halskæder til Mors Dag i flere forskellige former. F.eks. kan du få både runde og hjerteformede Familietræ og Livets træ vedhæng til Mors Dag halskæder.

 

Sådan finder du det rigtige metal til din Mors Dag halskæde 

Metallet, du vælger, skal ikke kun matche hendes stil, men også tilpasses hendes hudtype. Samt tage højde for eventuelle hudallergier.

Igen kan du skyde genvej ved at se på, hvilket metal mor har mest af i sit smykkeskrin. Og et henkastet spørgsmål om, hvorvidt hun har nogen metaller, hun udvikler hudallergi af, kan give dig svar på det med allergierne. Undskyldningen kan være, at du selv overvejer at købe et smykke, og er i tvivl om, hvorvidt du er i risikozonen for at være overfølsom for bestemte metaller.

 

Sådan vælger du metal efter din mors stil

Stilmæssigt er guld og sølv klassiske valg, der sjældent går af mode. Hvidguld eller platin kan være et godt valg til dem, der foretrækker et køligere metalskær, mens rosaguld har vundet popularitet for sit varme og romantiske udtryk.

 • Guld er tidløst og traditionelt, perfekt til kvinden med en klassisk stil.
 • Sølv er alsidigt og relativt overkommeligt, ideelt for en casual eller moderne look.
 • Rosaguld tilføjer et varmt og feminint touch, perfekt for dem, der kan lide at eksperimentere med farver.
 • Platin: Platin er et eksklusivt og holdbart metal, der har en naturlig hvidglans, og ikke falmer eller bliver misfarvet over tid.

 

Sådan tilpasser du valget af metal til din mors hudtype

Når du vælger metal til din halskæde til Mors Dag, er det også vigtigt at se på, hvordan metallet komplimenterer hendes hudtype og hudtone. Det kan gøre en stor forskel for, hvor godt smykket fremhæver hendes naturlige skønhed. Her er nogle overvejelser, du bør tage højde for:

 

Sådan finder du frem til mors hudtype

Du finder frem til hudtypen ved at se på, hvilke farvetone eller glød hendes hud har:

 • Varme toner: Personer med varme hudtoner har typisk en gylden, ferskenfarvet eller gul undertone i deres hud. Guld, kobber og messing fremhæver ofte disse hudtoner smukt.
 • Kølige toner: Personer med kølige hudtoner har undertoner, der læner sig mod pink, rød eller blå. Sølv, platin og hvidguld er typisk mere flatterende for disse hudtyper.
 • Neutrale toner: Nogle mennesker har en neutral hudtone, som ikke læner sig markant mod hverken varme eller kølige undertoner. De er heldige, da næsten alle metaller vil se godt ud på deres hud.

Guide til hudtyper

 

Sådan vælger du metal efter mors hudtype

Altså bør du vælge disse metaller til disse hudtyper:

 • Guld: Guldsmykker er klassiske og passer særligt godt til varme hudtoner, men kan også bæres smukt af folk med neutrale hudtoner.
 • Sølv og hvidguld: Disse metaller er ideelle for dem med kølige hudtoner, da de komplimenterer den blålige eller pink undertone i huden.
 • Rosaguld: Rosaguld kan være flatterende på mange forskellige hudtoner, og passer godt til både varme og neutrale hudtoner med en blødere glød.

 

Hvilke former for Mors Dag halskæder er populære?

Selv om det ellers helt sikkert ville blive en sællert, findes der ingen decideret Mors Dag halskæde herhjemme. I stedet kan du frit vælge fra et bredt udvalg af kæder og vedhæng, der passer til din mors smag og stil. Her er nogle af de mest populære halskæder, der ofte gives som Mors Dag gaver:

Populære Mors Dag halskæder

 

Familietræ halskæde

En familietræ Mors Daghalskæde er en smuk måde at symbolisere familiens sammenhold og kærlighed på. Det er en kæde med et vedhæng, der ofte er udformet som et træ med grene, hvor hver gren skal repræsentere et familiemedlem.

Vedhænget til kæden kan personliggøres med navne eller initialer og eventuelt månedssten, hvilket gør den til en meget speciel og meningsfuld gave.

 

Livets Træ halskæde

Livets træ symboliserer styrke, visdom og evigt liv. En Mors Dag halskæde med dette symbol kan være en dybfølt gave, der udtrykker din taknemmelighed og anerkendelse af alt, hvad din mor har gjort. Livets træ halskæder kommer i mange forskellige udformninger både med rund og hjerteformet Livets træ. Samt fås i flere forskellige metaller, så du nemt kan finde den helt perfekte model til din mor.

 

Mors Dag halskæde med indgravering

En Mors Dag halskæde med en personlig indgravering er en fantastisk måde at give en helt unik gave på. Du kan vælge at få indgraveret en særlig dato, et navn eller en kort besked, der har særlig betydning for dig og din mor. Det personlige touch tilføjer en ekstra dimension af kærlighed og omtanke til gaven.

Indgraveringen kan enten stå på selve kæden, eller placeres på et diskret vedhæng på kæden. Det gør denne type halskæde ideelt til Mors Dags gave til en mor, der ikke bryder sig om alt for store og prangende smykker.

 

Mors Dag halskæde med indgravering og månedssten

Vil du give Mors Dag halskæden og et eventuelt vedhæng endnu mere personlighed, kan du vælge en halskæde, der kombinerer indgravering med isætning af en månedssten for fødselsmånederne for alle børnene i familien. Af samme grund kaldes månedssten også til for fødselssten.

Det er en smuk måde at visualisere familiens enhed på – f.eks. på et familietræsformet vedhæng. Denne type Mors Dag halskæde er ikke kun smuk at se på, men bærer også en dyb symbolik.

 

Hvilke måneds- eller fødselssten passer til de enkelte måneder

Månedssten er ædelstene, der er knyttet til en bestemt måned i året, og mange tror på, at disse sten har særlige egenskaber. Her er en liste over månedsstenene for hver måned:

 • Januar: Granat
 • Februar: Ametyst
 • Marts: Akvamarin
 • April: Diamant
 • Maj: Smaragd
 • Juni: Perle, månesten eller alexandrit
 • Juli: Rubin
 • August: Peridot
 • September: Safir
 • Oktober: Opal eller turmalin
 • November: Topas eller citrin
 • December: Tanzanit, zirkon eller turkis
   

Hver enkelt sten er valgt ud fra gamle traditioner og mytologiske sagn, som har udviklet sig gennem tiden. For eksempel, ametysten, som er februars sten, siges at repræsentere intelligens og forretningssans, mens akvamarin for marts symboliserer ro og klarhed. Diamanten, som er aprils sten, er kendt for sin hårdhed og reflektion af lys, hvilket symboliserer styrke og klarhed.

 

Hvilke andre Mors Dag smykker kan du vælge?

Hvis din mor ikke er vild med halskæder, eller du bare gerne vil give hende et andet smukt Mors Dag smykke i gave, er der flere andre smykkevalg, du kan overveje:

 

Øreringe

Øreringe er et klassisk smykkevalg, som kan tilpasses enhver smag og stil. Du kan vælge mellem helt enkle, minimalistiske øreringe, elegante dråbeformede øreringe eller mere iøjnefaldende og markante øreringe i kreolerstil. Samt vælge mellem forgyldte, sølvbelagte eller øreringe med smukke sten som f.eks. zirkonia eller månedssten for at gøre øreringene mere personlige.

 

Fingerringe

Fingerringe er også en oplagt gaveidé til Mors Dag. F.eks. den populære MOM ring, som især mange yngre mødre er vilde med på grund af det meget markante design.

Du kan også vælge at få lavet indgraveringer eller sætte særlige sten i ringen, der symboliserer noget personligt for din mor, dig eller hele familien. Fingerringe findes i forskellige metaller og design. Så du kan altid være sikker på at finde noget, der passer perfekt til din mors smag.

 

Brocher

Brocher er en lidt mere utraditionel gave i dag, som af mange anses som et retro eller klassisk valg. Men holder din mor af vintage eller klassiske smykker, er en broche en unik og personlig gave, som fås i mange former og metaller. Og kan tilpasses med både motiver eller sten, der gør den til noget helt særligt for din mor.

 

Giv din far- eller mormor en halskæde eller et andet smykke på Mors Dag

At give din mormor eller farmor en Mors Dag halskæde, er en smuk og tankefuld gestus, der gør det muligt for hende at blive mindet om hendes børnebørn hver eneste dag. Også selv om de ikke kommer på besøg.

For sådan en halskæde kan være et dyrebart symbol på kærlighed og de specielle bånd, der forener generationerne. Ligesom til mor kan du overveje en halskæde med vedhæng, hvor en indgravering eller en sten repræsenterer hvert enkelt barnebarn.

Det er en personlig gave, der uden tvivl vil blive modtaget med glæde og blive båret med stolthed, som en konstant påmindelse om familiebåndene og de kære minder, hun deler med sine børnebørn. Samtidig bliver hvert eneste nye barnebarn, der kommer til, en oplagt gaveide i form af en opgradering af vedhænget med det nyeste skud på stammen.

 

Find den rigtige Mors Dags halskæde i dag

Vi håber, at denne guide har inspireret dig til at finde den perfekte Mors Dags halskæde, der vil bringe glæde og værdsættelse hos din mor, din mormor eller din farmor.

Husk, det er tanken, der tæller, og et smykke valgt med omtanke er en fantastisk måde at udtrykke din kærlighed og taknemmelighed på overfor både mødre og bedstemødre.

Rul tilbage til produktoversigten for at udforske det store udvalg af Mors Dags halskæder og andre smykker, der bedst fortæller og hylder din mors unikke historie. Og jeres evige relation.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne