Årets bedste Airfryere

Årets 11 bedste Airfryere 2024 (inkl. #1 bedst i test)

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email
Vores favoritter
Cosori Premium Smart Airfryer - bedst i test

Bedst i test

Gå direkte til den her »

Cosori Dual Blaze Airfryer - bedste premium valg

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Bedste budgetvenlige

Gå direkte til den her »

Cosori Dehydrator Airfryer - bedte med dehydrering

Bedste m. dehydrering

Gå direkte til den her »

Indholdsfortegnelse

De bedste airfryers i test: Sund og sprød madlavning  

En airfryer er med tiden blevet en populær køkkenmaskine, som giver dig muligheden for at anvende tilberedningsmetoder med minimal brug af olie og fedtstoffer. De anvender varmluftsteknologi til at skabe sprøde overflader, samtidig med at holde på den indvendige saft. De tilbereder alt fra pommes frites til kylling, grøntsager og desserter. Tilbered mad på en sundere måde med et alsidigt køkkenredskab. Vi har fundet de bedste airfryere til dig.

Apparatet kombinerer de bedste funktioner og kvaliteter fra frituregryden, varmluftsovnen og mikrobølgeovnen. Det er en hybridløsning, der giver kokken en overskuelig tilgang til at lave hjemmelavet, sund og kvalitetssikre madretter.

Airfryere bliver desuden mere og mere populære at give som gave til alt fra fødselsdag, til jul, til andre særlige anledninger. Det er f.eks. en fantastisk bryllupsgave ide, da den er både praktisk, og kan bruges af begge parter.

 

Tilføj en airfryer til køkkenmaskine-samlingen

Drømmer du om at kunne få pommes frites fra frost helt sprøde udvendigt, men bløde indvendigt? Måske har du savnet at få den panerede schnitzel helt crisp, uden at skulle smide den i den usunde ønskebrønd? Eller har du tænkt over, at du som ene beboer i lejligheden skal bruge strøm på at tænde den store ovn eller hælde store mængder fedtstof på panderne og i gryderne?

Der foregår et stort madspild og energiforbrug, når du anvender traditionelle tilberedningsmetoder. Airfryeren er med til at revolutionere de muligheder, som du har, når du skal udfolde dine kulinariske evner i køkkenet.

Uanset om du er bidt af at lave mad eller ej, så er en enheden et hjælpemiddel, når du skal kokkerere for dig selv, gæster eller besøgende. Med en praktisk, effektiv og funktionel maskine kan du servere madretter, der er sprøde og sunde alternativer. Det er en fin gaveide til familiens største madelsker.

Du kan også anvende maskinen til at grille kød, lave ovnbagte grøntsager eller bage småkager. Den er ideel til mindre portioner mad. Og ønsker du stadig at kunne tilberede større mængder? Så kan der rådes bod på det med udvalgte maskiner, som vi har inddraget i overblikket. Vi introducerer både til airfryere, der er bedst i test – og mange andre, der lever op til topkvalitet.

Vi har lavet denne airfryer test guide, så du nemt og bekvemt kan danne dig et indtryk af, hvilken maskine du bør forkæle dit køkken med. Blandt vores udvalgte finder du konkurrencedygtige airfryer tilbud med de højeste standarder.

 

Find den bedste airfryer til kokkerering af sprøde resultater

I denne airfryer test guide har vi samlet en række af de bedste modeller på markedet. Vi giver dig:

 • Et overskueligt og hurtigt overblik over airfryers på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
 • En guide til hvordan du finder den bedste airfryer, samt gode råd til hvad du bør være opmærksom på i forbindelse med anvendelse af maskinen
 • Inspiration til at finde den bedste airfryer at give i gave til en du holder af

Airfryer bedst i test

Cosori Premium Smart

Cosori Premium Smart Airfryer - bedst i test

Cosori Premium Smart rabatkode

Få 10% rabat på Cosori Premium Smart med vores eksklusive rabatkode: GG10

Cosori Premium Smart - Airfryer
2.190,00 kr.

Udnævnt som bedste airfryer af bedste-airfryer.dk.

Cosori Premium Smart er en mindre størrelse, men spiller stadig med de største muskler. Det er en robust enhed med flere forskellige forprogrammerede indstillinger, der gør madlavningen let som en leg. Byt den konventionelle ovn ud med en Cosori Premium Smart, så du kan spare cirka 60 % på elregningen. Giv airfryeren i gave til ham, der elsker innovative og spændende gadgets.

 

Sund og nem madlavning

Du kan lave sund og lækker mad på en hurtig måde med Cosori Premium Smart. Den er kåret som airfryer bedst i test, og det er ikke svært at forstå, hvorfor den har vundet indpas på markedet. Du har mulighed for at lave mad med op til 90 % mindre olie, hvorfor det er et sundere alternativ til traditionel friturestegning. Uanset er du garanteret en knasende og sprød overflade på din mad. 

 

11 forhåndsindstillinger og VeSync-app

Enheden har en touchskærm, hvor du vælger mellem 11 forskellige programmerede forhåndsindstillinger. Derudover kan den kobles til VeSync-appen, så du kan styre og overvåge madlavningen fra din telefon.

 

Perfekt til forskellige retter og opskrifter

Cosori Premium Smart tilbereder alt fra bøf, kylling, fisk, rejer, bacon, grøntsager, pommes frites, dessert og brød. I applikationens univers kan du støde på et væld af opskrifter målrettet denne airfryers kvaliteter og egenskaber. På den måde kan du nemt lade dig inspirere til din egen madlavningsproces. Opskriftshæftet gør, at du hurtigt bliver gode venner med maskinen.

 

Høj brugervenlighed

Airfryeren er nem at anvende, samt rengøre. Der medfølger en dansk brugermanual, så du altid ved, hvordan du skal håndtere apparatet. Pakken indeholder udover madkurv, spydstativ med 5 spyd og et unikt opskriftshæfte. Du får leveret madretter 1,5 gange hurtigere end den traditionelle ovn. Den kan tilberede mad til en familie på alt fra 2 til 5 personer.

Bedste Premium-valg

Cosori Dual Blaze Airfryer

Cosori Dual Blaze Airfryer - bedste premium valg

Cosori Dual Blaze rabatkode

Få 10% rabat på Cosori Dual Blaze med vores eksklusive rabatkode: GG10

Cosori Dual Blaze Airfryer - Mørkegrå
1.999,00 kr.

Cosori Dual Blaze er det bedste Premium-valg på markedet. Den har en markedsledende kapacitet på 2.5 kg, Termo IQ-teknologi og dobbelt varmeelement. Maskinen er revolutionerende med hele 12 forskellige madfunktioner, der gør madlavningen overskuelig.

 

360 TermoIQ-teknologi og dobbelt varmelement

Apparatet er udstyret med 360 TermoIQ-teknologi, som omfordeler varmen under hele tilberedningen. Det betyder, at rummet opretholder en stabil temperatur. Det er en patenteret teknologi, der sørger for en jævn tilberedning af maden.

Det dobbelte varmeelement bidrager til at maden tilbereder dobbelt så effektivt som en traditionel ovn. Ligeledes betyder det, at du opnår et sprødere resultat, hvor du ikke behøver at vende, ryste eller overvåge maden i kurven undervejs.

 

12 forudindstillede madprogrammer

Hele 12 alsidige tilberedningsfunktioner gør, at du kan tilberede mad, der tilfredsstiller alle. Det betyder, at du kan lave retter med kylling, grøntsager, pommes frites, bøf, fisk eller frugt. Der er også mulighed for at tilberede varer direkte fra frost. Maden får en sprødhed, men beholder sin karakteristiske lækre saftighed.

 

VeSync-appen, kapacitet og rengøring

Du vil opleve en generøs kapacitet på 2.5 kg. Enheden passer perfekt til familier på 3 til 6 personer. Den aftagelige madkurv er lavet af non-stick PFOA- og BPA-fri aluminium, som kan skylles af i vasken eller rengøring i opvaskemaskinen. Grillpladen kan tages ud, hvis den trænger til rengøring.

Bedste budgetvenlige valg

ONYX Cookware airfryer

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Onyx Cookware airfryer er et hybridt redskab, hvor de bedste egenskaber fra en frituregryde, varmluftsovn og mikrobølgeovn kombineres. Når du bruger 35 minutter på at tilberede pommes frites i ovnen, så kan du nå at lave to omgange med denne Onyx Cookware køkkenmaskine.

 

80-90 % mindre fedtstof

Enheden har især fokus på at tilberede med en stor reducering af brug af fedtstof. Den innovative teknologi bruger i stedet højhastigheds luftcirkulation, der tilbereder din mad. Sammenlignet med en varmluftsovn, så bruger Onyx Cookware 80 % mindre olie og 99 % mindre end en frituregryde.

 

Effektiv madlavning på ingen tid

Er du træt af at spilde tid i køkkenet, eller lever du livet i overhalingsbanen? Så er enheden løsningen for dig. Airfryeren forkorter tilberedningstiden med op til 50 % sammenlignet med en varmluftsovn. Med denne kommer du over 50 %, og det gør den gennem målrettet opvarmning. Den sikrer en perfekt balanceret varmefordeling grundet luftcirkulationen.

 

Større tilberedningsmuligheder – med kompakt udseende

Der er rig mulighed for at tilberede til mange med Onyx Cookware airfryer. Med hele 5 liters rummelighed er der stor fleksibilitet i madlavningsprocessen. Selve enheden er dog produceret med fokus på at maksimere kapaciteten i en mindst mulig beholder. De kan uden besvær lave større omgange pommes frites eller fileter fra 2 til 6 personer.

 

Anvendelse og rengøring

Det smarte køkkenapparat fra Onyx Cookware er nem at anvende og rengøre. Det skyldes den holdbare non-stick belægning i kurven. Du skal altså ikke bekymre dig om, at maden vil sidde fast, afgive skjolder eller gøre rengøringen besværlig. Med en simpel klud eller svamp kan du tørre kurven ren. Ønsker du en grundigere rengøring? Så kan de aftagelige dele tåle opvaskemaskine.

bedste med dehydrering

Cosori Dehydrator Airfryer – Rustfrit Stål

Cosori Dehydrator Airfryer - bedte med dehydrering

Cosori Dehydrator Airfryer rabatkode

Få 10% rabat på Cosori Dehydrator med vores eksklusive rabatkode: GG10

Cosori Dehydrator Airfryer - Rustfrit Stål
2.190,00 kr.

Cosori Dehydrator leverer nem, sund og lækker mad på ingen tid. Maskinen har et karakteristisk og kompakt design, som gør den let at opbevare. Den passer optimalt til mindre køkkener. Du får også en imponerende kapacitet på 2.2 kg med dens størrelse.

 

Enkelt design

Cosori Dehydrator er fremstillet af materialer i højeste kvalitet. Den er produceret med fokus på at være pladsbesparende, holdbar og stilfuld på køkkenbordet. Et ønske fra producenten var, at maskinen ikke skulle optage for meget plads. 

 

Innovativ dehydreringsfunktion

Den unikke funktion, dehydrate, giver dig rig mulighed for at justere tiden fra 30 minutter til 12 timer, ligesom temperaturen kan indstilles fra 40 til 90 grader. Du kan anvende dehydreringsfunktionen til at lave tørret frugt, bær, grøntsager, kød, svampe og meget mere.

 

Air Crisp-teknologi

En indbygget teknologi sørger for, at du kan tilberede mad op til to gange hurtigere end i en traditionel ovn, og det er med op til 90 % mindre fedt. Maden er stadig super smagfuld, sprød og saftig. Råvarerne beholder sin velkendte konsistens og smagskarakter – bare uden de sundhedsmæssige ulemper.

 

11 madfunktioner og opskriftshæfte

Få indblik i 9 automatiske programmer, der tillader dig at lave pommes frites, kylling, bøf, bacon, fisk og skaldyr, rejer, grøntsager, frossen mad og dessert. Du kan tilberede enhver ret med bare ét tryk på displayet. Derudover er enheden udstyret med en forvarme- og dehydreringsfunktion.

Philips Airfryer XXL HD9867

Philips Airfryer XXL

Philips Airfryer XXL laver revolutionerende madretter på til besøgende og familien. Med et tryk på knapperne kan du have maden serverklar. Hvem kan ikke lide mad, der ikke kræver den store opmærksomhed? Apparatet går hverken på kompromis med smag, tekstur eller konsistens. Det er den bedste airfryer at give i gave til hende, der holder af at finde på spændende madretter.

 

Smart og innovativ sensorteknologi

Maskinen er udstyret med intelligent sensorteknologi, der automatisk justerer tid og temperatur under madlavningen. Det betyder, at du får perfekt tilberedning af madretter – uden at bekymre dig om at justere eller tilpasse temperaturen manuelt.

 

Funktionelt vidunder: Fedtfjernende, Rapid-Airflow og hold-varm funktioner

Philips airfryer XXL sørger for, at du kan nyde din yndlingsmad med mindre eller ingen olie. Det skyldes en fedtfjernende teknologi. Den fjerner overskydende fedt fra maden, hvor det bliver opsamlet i en separat skål. Du kan direkte se, at du får serveret sunde måltider. Enheden er udstyret med en praktisk hold-varm-funktion i 30 minutter. Maden er derfor altid frisk og varm.

Samtidig er den udstyret med en Rapid Airflow-teknologi, der lader dig tilberede maden op til 1.5 gange hurtigere end en traditionel ovn. Et redskab der både kan tilfredsstille, når maverne er sultne, men også når der skal tages hensyn til pengepungen.

 

NutriU-app adgang

Du får indblik og adgang til en unik applikation, hvor du råder over hundredvis af opskrifter. Opskrifterne er specielt designet til denne airfryer. Det gør, at du hurtigt kan lære maskinen at kende, samt udnytte dens fulde potentiale.

  

Kapacitet og design

Køkkenmaskinen har en stor kapacitet på op til 1.4 kg. Det gør, at den er oplagt til anvendelse i større familier. Alle aftagelige dele kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen overkommelig. Du får en køkkenmaskine i et stilfuldt sort og kobber design, der passer til enhver køkkenindretning.

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90

Philips Avance Collection XXL HD965090

Philips Avance Collection Airfryer XXL er den ultimative løsning til en sundere made at stege din yndlingsmad på. Du kan stege, bage, grille og riste dine yndlingsretter med lidt eller ingen tilsat olie. Du får et identisk friturestegt resultat – men indtager blot færre kalorier.

 

Funktioner i topkvalitet

Apparatet er udstyret med en Rapid Air-teknologi, hvor du kan tilberede maden uden olie. Den spiller sammen med Twin TurboStar-teknologien, som trækker fedt væk fra maden, så den bliver sprød. Du får lækre resultater med op til 90 % mindre fedt end frituregryder.

Teknologien udtrækker som sagt fedt fra maden, og opfanger det hele i fedtfjerneren. På den måde er det nemt at bortskaffe. Det betyder også, at du slipper for den irriterende lugt af stegt olie i hjemmet.  

 

Familiestørrelse med mulighed for mange forskellige måltider

Philips Avance Collection Airfryer XXL har en kapacitet på op til 1.4 kg pommes frites eller en hel kylling, hvilket gør det nemt at tilberede lækre måltider. Den digitale grænseflade er nem at anvende med forudindstillede programmer til madlavning. Derudover kan du nyde den fleksible serveringstid, da hold-varm-funktionen holder maden varm i op til 30 minutter.

Det elektriske apparat leveres med en gratis opskriftsbog med mere end 30 lækre retter, som også giver dig et godt væld af gode råd og vejledning til at udforske enheden. Med denne køkkenmaskine fra Philips kan du nyde sprøde og lækre måltider, der smager som friturestegt mad – uden at have været nede i den kalorierige ønskebrønd.

 

Nem og hurtig rengøring

Airfryeren er let at rengøre takket være den aftagelige QuickClean-kurv med et slip-let-trådnet. Kurven og den aftagelige skuffe kan nemt vaskes i opvaskemaskinen sammen med andre aftagelige dele.

Princess 182065

Princess tilbereder sprøde og lækre retter på en sund måde. Det gør den ved hjælp af den nyeste teknologi indenfor varmluft. Denne luksuriøse kombination mellem en airfryer og mini-ovn giver dig mulighed for at grille, bage, stege og dehydrere, så du får et sundt resultat. Det er en billig køkkenmaskine i høj kvalitet.

 

Sund stegning uden olie

Køkkenmaskinen fra Princess bruger cirkulerende varmluft til tilberedning af mad. Du kan få pommes frites, kød, fisk og grøntsager uden store mængder olie. Når du kombinerer det med en dehydrerende funktion, så kan du også tørre frugt og grøntsager, hvilket gør, at de bevarer deres smag og næringsstoffer i en længere periode.

 

Nyeste teknologi inden for airfrying

Enheden anvender den cirkulerende varmluft i samarbejde med en perfekt kogetemperatur for at give dig det sprødeste resultat hver gang. Alt fra rundstykker, kødboller til tærter kan tilberedes. Du får hele 10 forprogrammerede indstillinger, så maden kan være undervejs på ingen tid.

 

Brugervenlighed i topkvalitet 

Den digitale berøringsskærm bidrager til, at du kan vælge den korrekte temperatur eller program. Med 90 minutters timerfunktion samt en overophedningsbeskyttelse får du en køkkenmaskine med de bedste sikkerhedsforanstaltninger. Den roterende trådkurv sørger for, at du får sprøde pommes frites hver gang. Også uden at skulle ryste hvert femte minut. Den har et specialudviklet håndtag, så du kan tømme den uden at røre varme overflader.

 

Unikt design

Princess er en airfryer, der virkelig skiller sig ud i design og indretning af varmluftsrummet. Udadtil har designet været tro mod, hvor airfryerens mange funktioner kommer fra. Det ydre er en kombination af en klassisk frituregryde og en konventionel ovn.

Philips Essential HD9252

Philips Essential HD9252

Philips er førende indenfor frituregryder med lavt fedtforbrug, og de har finpudset deres teknologi og funktioner i en airfryer i mange år. Du får en enhed, der er helt sort, så den passer ind i enhver køkkenindretning.

 

Opskrifter til en sund livsstil

Der medfølger lækre airfryer opskrifter til hverdagens madlavning. Din unikke højre hånd i hverdagens travlheder. Du kan nemt tilpasse dem til dine personlige præferencer og få daglige anbefalinger, som passer til familiens ønsker.

 

Berøringsfølsom skærm med 7 automatiske programmer

Du kan vælge mellem 7 automatiske programmer, der kan tilberede alt fra frosne snacks, pommes frites, kød, fisk, kyllingelår, kager og grøntsager. Du kan komme i mål med den rette tilberedning ved at trykke på en knap – og tilberede måltidet på ingen tid.

 

Funktionelle muligheder med Philips

Du kan holde din mad varm, så den bibeholder madens ideelle temperatur i op til 30 minutter. Den åbner op for en verden af muligheder, da den udover at fungere til bagning, grilning og stegning, også virker til at genopvarme madrester.

Philips Essential Airfryer sørger for, at du kan nyde sprød mad med op til 90 % mindre fedt grundet en unik Rapid Air-teknologi. Det unikke søstjerne-design hvirvler varmluften rundt for at tilberede mad, der er sprød på ydersiden – og mørt på indersiden. 

Apparatet er udstyret med en QuickClean-kurv, som har en slip-let-belægning. Stegning med luft betyder også, at dit hjem ikke lugter af traditionel friturestegning.

Ninja AF160UK

Ninja AF160UK

Ninja airfryer sørger for en smagfuld madoplevelse, der er sundere, end hvis du anvender klassisk frituregryde eller en traditionel ovn. Den kan lave langt mere end bare chips. Enheden tilbereder maden med brugt af minimal olie grundet innovative funktioner.

 

Rummelig kapacitet og høj brugervenlighed

Ninja har en rummelig airfryerkurv med en kapacitet på 5.2 liter. Du kan have større portioner færdige ad gangen. Det tydelige kontrolpanel og knapperne gør, at temperaturerne nemt kan indstilles. Den har en indbygget timer-funktion, så du kan sætte den i gang uden at skulle stå for det hårde arbejde.

 

Effektiv, når bare du rengør og vedligeholder maskinen korrekt

Med en effekt på 1750 W kan Ninja opnå en maksimal temperatur på 240 grader. Det vil sige, at du effektiv kan tilberede mad til mange mennesker på en gang. Når du er færdig med at tilberede, kan du rengøre kurven, grillpladen og tilbehøret i opvaskemaskinen. De aftagelige dele er maskinvaskbare. Du sparer både tid og kræfter på at skulle udføre en krævende manuel rengøring.

OBH Nordica Easy Fry & Grill Classic 2in1

OBH Nordica Easy Fry & Grill Classic 2in1

Nyd sund og velsmagende aftensmad med OBH Nordica Easy Fry & Grill. Denne airfryer er det ultimative redskab til at tilberede sprødt og mørt kød, grøntsager, skaldyr og meget mere på ingen tid. Du får et køkkenredskab, hvor funktionerne er centreret omkring airfry og grill.

 

99 % mindre fedt – en hjælp til kalorietælleren

Med denne OBH Nordica Easy Fry & Grill kan du tilberede din mad med 99 % mindre fedt end traditionelle frituregryder. Det er en sund og lækker måde at tilberede mad på, som alle vil falde for. Det giver både godt for helbredet, sundheden, miljøet og økonomien.

 

Udvidet kapacitet giver en XL-model

Easy Fry og Grill Classic har en stor XL-kapacitet, da den kan levere op til 6 portioner ad gangen. Det betyder, at du kan lave en stor portion mad på en gang, så du undgår at skulle tilberede af flere hold.

 

Grill og airfryer som en unik kombination

OBH Nordica Easy Fry & Grill består ikke kun af en airfryer-funktion, men også en grillfunktion. Du kan nemt tilberede din mad på den måde, som du ønsker. Det medfølgende grilltilbehør gør det endnu lettere at tilberede forskellige retter.

 

Smart-timer og temperaturstyring.

Med en timer på 60 minutter og temperaturstyring op til 200 grader er det let at tilberede alle dine yndlingsretter. De store ikoner hjælper dig med at være nøjagtig i din tilberedningsmetoder. Du kan finde den rette temperatur uden store udfordringer, og den nemme betjeningsknap gør det let at indstille timeren. Når maden er færdig, vil du også blive informeret gennem et højt signal.

Fritel My SnackTastic 4202

Fritel My SnackTastic 4202

Fritel My SnackTastic 4202 er en fantastisk køkkenmaskine, der er ideel til personer, som bor alene. Den fungerer til alt fra den studerende, til den ældre der bor alene. Det kan også være, at du ønsker at nyde mindre portioner af dine yndlingsfritter eller sprøde snacks. Varmlufts frituregryden er perfekt til opvarmning af små måltider. Er du forretningsdrivende, og vil give medarbejderne muligheden for en sund, nærende og lækker frokost? Så anskaf en til frokoststuen.

 

Sund og praktisk airfryer

Fritel My SnackTastic 4202 er unik, da den giver muligheden for at stege, bage og grille maden på en sundere måde. Den begrænser brugen af fedt, og kan reducere mængden af fedt med op til 80 %. Dermed gør det muligt for dig at nyde dine yndlingssnacks uden at skulle bekymre sig om et overestimeret kalorieindtag. Når du bruger mindre fedt eller olie, så bliver det også mindre besværligt og belastende for økonomien.

 

Praktisk design og nem rengøring

Airfryeren har en skuffe og kurv i 1, som giver optimal pladsudnyttelse. Der er også kompakt og nem at opbevare. Fritel My SnackTastic 4202 er tidsjusterbar fra 0-60 minutter, og har en justerbar temperatur mellem 80 til 200 grader, så du kan indstille efter hvilken temperatur, du ønsker.

Når du er færdig med at bruge airfryeren, kan du nemt anvende den, da kurven tåler at komme i opvaskemaskinen. Med Fritel My SnackTastic kan du nyde snacks, måltider og opskrifter på en sund og praktisk måde. Den er udstyret med en funktion, der tager højde for de lugtgener, som en normal frituregryde producerer.

Din ultimative købsguide til den rigtige airfryer: Alt du skal vide om airfryers

Er du stadig i tvivl om, hvilken airfryer der kan passe bedst til dine behov efter at have læst vores airfryer test guide? Så læs med videre, så vi kan guide dig i mål med missionen om at udvælge den bedste airfryer, der passer til dine behov og ønsker. Hos os fortæller vi alt om, hvad du bør vide, når det gælder anvendelse, opbevaring, vedligeholdelse og fordele med den innovative køkkenmaskine. Find køkkenredskabet, der kan gøre madlavningsprocessen smertefri, bekvemmelig og effektiv.

Vi har undersøgt markedet for airfryer bedst i test, og ovenståendes kvalitet kan vi associere os med. Der er både gode tilbud til konkurrencedygtige priser, men du finder også flere premium-produkter, hvor prisen ligger i den anden ende af skalaen. Udover vores udvalgte airfryere i topkvalitet så findes der også andre leverings- og funktionsdygtige airfryere. Holm airfryer eller Tefal actifryer kan også være uundværlige køkkenredskaber i et køkken.

 

Hvorfor købe en airfryer?

Er du løbet tør for gaveideer til din kæreste, søskende, ægtefælle eller forælder? Så kan du med fordel giv en airfryer i gave til ham eller hende der har alt – hvis personen vel at mærke er glad for at stå i et køkken. Mange gaver under juletræet og ved fødselsdagsbordet disse år indeholder airfryers – og det er der flere grunde til. Dem vil vi gennemgå i det følgende.

Airfryeren er en populær køkkenmaskine, der anvender varm luft til at tilberede maden. De er kendt for deres evne til at gøre maden sprød og saftig uden at bruge større mængder af olie. Deres popularitet skyldes deres alsidighed og bekvemmelighed. Derfor findes der også mange airfryer tilbud på markedet i denne tid.

Den smarte køkkenmaskine kan bruges til at tilberede en lang række retter, hvor alt fra pommes frites og stegte kyllingestykker til bagte grøntsager samt kager. Deres evne til at producere mad med en sprød skorpe og saftigt indre, gør dem til en stor favorit blandt madelskere over hele verden.

En af fordelene ved at anvende den populære køkkenmaskine er, at de kan tilberede mad meget hurtigt og effektivt. De opvarmer hurtigt, ligesom de ikke kræver forvarmningstid, som de traditionelle ovne gør. De kan anvendes til at opvarme rester, hvilket gør, at den er eftertragtet for travle mennesker i en stresset hverdag, som stadig ønsker lækker, sund og veltilberedt mad.

En anden fordel ved airfryers er, at de er nemme at rengøre. De fleste modeller har aftagelige dele, som kan vaskes i opvaskemaskinen. Mange er udstyret med en non-stick belægning, så du kan tørre dem af efter brug.

 

Hvilken airfryer bør du vælge?

Der er mange forskellige typer af airfryere tilgængelige på markedet og mange airfryer tilbud for tiden – dog kan udvalget variere afhængigt af geografi og producenter. Airfryere kan opdeles i forskellige kategorier baseret på deres størrelse, form, funktioner og pris. Nogle airfryere er designet til at have flere funktioner end blot at airfrye, såsom at bage, stege eller grille, mens andre er mere enkle og fokuserer udelukkende på at airfrye.

Derudover kan nogle airfryere have forskellige funktioner såsom en indbygget rotisserie, indstillelig temperatur og tid, varierende tilbehør som grillriste og kurve, samt forskellige kapaciteter afhængigt af størrelsen. Generelt set kan airfryere opdeles i tre forskellige kategorier:

 1. Mindre airfryere med en kapacitet på 1-2 liter
 2. Mellemstore airfryere med en kapacitet på 2-5 liter
 3. Større airfryere med en kapacitet på mere end 5 liter

 

Hvilken airfryer passer til dig?

Det optimale valg afhænger af en række forskellige faktorer. Du bør udvælge din køkkenmaskine på baggrund af parametre, som taler ind i dine specifikke behov, ønsker og personlige præferencer. Der er flere parametre, du kan overveje, når du udvælger den rigtige airfryer.

Det er væsentligt at vælge en airfryer med stor eftertanke, samt fokus på de både tekniske, faglige og personlige behov, da det har en direkte sammenkobling med tilberedning og behandling af madvarer. Faktisk kan et forkert valg resultere i, at maden bliver tørt og blødt. Det betyder, at airfryeren ikke leverer den sprøde og saftige mad.

 

Essentielle parametre for brugeroplevelsen

Når du skal udvælge den rette airfryer, så er der en række forskellige parametre, som du bør være ekstra opmærksom på. Disse inkluderer blandt andet kapacitet, ydeevne, brugervenlighed, tilbehør og sikkerhed. Det er også nødvendigt, hvis du vil give en airfryer i gave.

 

Størrelse og kapacitet

Du kan først og fremmest indtænke, hvor stor din respektive airfryer skal være. Når du skal finde svaret, så bør du overveje, hvor mange mennesker du i hverdagen tilbereder mad til. Hvis du laver mad til dig selv, så kan en mindre en af slagsen med en kapacitet på 1-2 liter være tilstrækkelig. Hvis du laver mad til en større familie eller underholder gæster, så bør du overveje en større airfryer med en kapacitet på mere end 5 liter.

 

Rengøring og vedligeholdelse

Det har stor betydning for airfryerens levetid, funktionsdygtighed og ydeevne, hvorvidt du søger for at vedligeholde apparatet. Lad os give dig de bedste tips og tricks til, hvordan maskinen opretholder sin ydeevne og holdbarhed.

Før du starter, skal du altid sørge for, at airfryeren er slukket og afkølet. Fjern derefter alle aftagelige dele, såsom kurv og bakke. Som udgangspunkt er ovenstående dele aftagelige, og de kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Du kan også rengøre dem separat i varmt vand med opvaskemiddel. Tør dem af med en ren klud, eller lad dem lufttørre.

Når du skal rengøre den indvendigt, så får du brug for en fugtig klud eller en blød børste til at fjerne madrester, fedt og andre partikler fra indvendige overflader og varmeelementer. Undgå at bruge skarpe genstande, som kan beskadige overfladerne.

Ligesom elkedlen kan blive kalket til, så har airfryeren også mulighed for at danne kalkaflejringer. Du kan fjerne dem ved at tilsætte en anelse eddike til vandet, når du rengør airfryeren. Det er vigtigt, at du undgår at anvende skrappe rengøringsmidler.

Nogle airfryers er udstyret med et filter. Det skal rengøres regelmæssigt for at forhindre ophobning af fedt og madrester. Du kan fjerne og vaske filteret i varmt sæbevand, eller aftørre det af med en fugtig klud. Hvis du oplever, at din airfryer bliver meget beskidt over tid, så kan du med fordel anskaffe et rengøringsmiddel, der er speciel formuleret til at fjerne fedt og madrester.

 

Funktioner

Airfryers bruger varmluftteknologi til at tilberede mad med minimal eller ingen olie. Når du udvælger en airfryer, så er der flere forskellige funktioner, som du kan være opmærksom på, at køkkenmaskinen tilbyder. Det har indflydelse på den kvalitet, som din mad får, når du anvender tilberedningsmetoden.

Temperaturkontrollen kan være fordelagtigt at overveje inden købet. Det har afgørende betydning for tilberedningsresultatet, hvorvidt du kan justere på temperaturerne. Når du skal opnå en optimal tilberedning på forskellige typer af madvarer, så kræver det at kunne tilpasse de enkelte temperaturer. De fleste airfryers har en temperaturindstilling på alt mellem 80 og 200 grader.

Udover kan der være muligheden for at anvende en timer-funktion. En timer er afgørende for at undgå overtilberedning. Det er ikke optimalt, hvis du blot ender med at anvende en airfryer – og så maden brænder på. De fleste airfryers kan indstilles i alt fra 5 til 60 minutter.

Airfryere har automatiske programmer, der gør, at det er lettere at tilberede forskellige typer af mad. Måske tror du, at airfryeren kun kan levere panerede herligheder eller sprøde pommes frites, men de automatiske programmer viser, at airfryeren også fungerer til tilberedning af kylling, fisk, bøf og grøntsager. Nogle airfryers er også udstyret og gearet med funktioner som grill, bagning og dampning. Det kan øge dens alsidighed, ligesom give flere tilberedningsmuligheder.

 

Brugervenlighed

Der er mange elementer ved den populære køkkenmaskine, der kan hjælpe med at gøre den elektriske enhed mere brugervenlig. Når du anvender et køkkenredskab, der kommer i direkte kontakt med madvarer, så er det væsentligt at brugeren ved, hvordan enheden skal håndteres.

Køkkenmaskinen skal have en enkel og intuitiv betjening, så det er nemt at vælge de ønskede indstillinger. Den bør have et tydeligt display, der viser de valgte indstillinger og tilbageværende tilberedningstid. Tilpasningsdygtigheden skal være mulig.

Det betyder, at maskinen bør være alsidig, og kunne tilpasses til forskellige airfryer opskrifter. Airfryers bør have en effektiv opvarmningstid, så du ikke skal vente længe, før du kan begynde at tilberede din mand. Den skal være i stand til at levere en jævn tilberedning af maden.

 

Tilbehør

Der er flere tilbehørsprodukter, der kan anvendes sammen med en airfryer for at udvide dens tilberedningsmuligheder. Det hjælper til, at du kan tilberede maden med det rette udstyr. For eksempel vil du opleve bedre resultater, hvis ikke pommes frites ligger i en stor klump nede i selve airfryeren.

Derfor kan du med fordel udstyre køkkenmaskinen med en grillrist, som kan benyttes i stedet for airfryerkurven til at give maden den karakteristiske grill lignende overflade. Du kan også bruge den sammen med et stegefad til at tilberede saftige og møre kødretter, som kræver længere tid i ovnen.

En skewer-rack er også et stykke tilbehør, der kan hjælpe dig med at grille kød. Desuden er det et effektivt hjælpemiddel, når du vil tilberede grøntsager på spyd. Vi kan også anbefale, at du anvender en grillbakke, hvis du skal tilberede grøntsager eller fisk.

Hvis du er stor pizzafan, så ved du, at tilberedningen af pizzaen har stor betydning for madoplevelsen. Med en pizzapande til airfryeren kan du give din pizza en sprød skorpe. I maskinen har du også rig mulighed for at udforske dine kvaliteter indenfor bageuniverset.

Der findes dertilhørende bageforme, så du kan tilberede småkager og brød. Hvis du skal tilberede desserter, muffins eller cupcakes, så kan du med fordel anskaffe silikonekopper, der rationerer mængderne. På den måde kan du tilpasse det til størrelsen og rummeligheden på din køkkenmaskine.

 

Sikkerhed

Sikkerhedsforanstaltninger har en stor indflydelse på, hvordan du bør håndtere apparatet. Hos os har vi samlet de forskellige punkter, hvor du bør være opmærksom, når maskinen aktivt anvendes i køkkenet.

Først og fremmest er det vigtigt, at airfryeren placeres på et plant bord. Det skal være en robust og stabil overflade. Den skal have tilstrækkelig nok luft omkring sig, hvorfor den skal have en vis afstand til omkringværende elementer, vægge eller enheder. Især skal den have afstand til andre varmefølsomme genstande. Undgå at sætte airfryeren nær kogeplader eller andre varmekilder.

Du bør være opmærksom på, at airfryeren er udstyret med en varmluftsfunktion, som vi kender det fra den konventionelle ovn. Derfor skal du være forbeholden og forsigtig, når du åbner for apparatet efter tilberedning. Der kan hurtigt slippe større mængder damp ud med forskellige temperaturer.

Overfyldning af en airfryer kan føre til at luftcirkulationen blokeres, og dermed kan fødevarerne ikke blive tilberedt på korrekt vis. Der er problematisk, hvis du tilbereder mad, der skal have en vis kernetemperatur. Du kan opleve, at der er en øget risiko for overophedning. I værste tilfælde kan det resultere i brand. Følg altid producenternes individuelle behandlinger for, hvor meget mad der kan tilberedes i airfryeren på en gang.

Mange virksomheder producerer airfryere med indbyggede sikkerhedsfunktioner. De kan indebære automatisk slukning og overophedningsbeskyttelse. Læs mere om hvilke funktioner, som din airfryer er udstyret med i brugervejledningen. Hvis uheldet er ude, så er det trygt for dig at kende til dem.

Samlet set er valget af en airfryer afhængig af dine personlige præferencer og behov. Du kan med fordel overveje at undersøge forskellige modeller, funktioner og anmeldelser fra brugere for at træffe den optimale beslutning.

 

Hvordan bruger man en airfryer?

Det kræver ikke en stor indsats at få sat gang i køkkenmaskinen. Da der er tale om et elektrisk apparat, så kan du med fordel være opmærksom på hvilke airfryere, der har en dansk manual som medfølgende. Følg vores trin, så du får den optimale oplevelse af køkkenmaskinen:

 1. Placér airfryeren på en stabil overflade.
 2. Sørg for, at den er tør og ren.
 3. Tilslut airfryeren til en stikkontakt, og tænd den derefter.
 4. Vælg den ønskede temperatur og tilberedningstid. De fleste airfryere har forudindstillede tilberedningstider og temperaturer, som kan være nyttigt at bruge, når du starter madlavningsprocessen. Hvis ikke, så kan du indstille temperaturen og tilberedningstiden manuelt.
 5. Placér maden i airfryerens madkurv. Sørg for, at maden er anbragt jævnt, og ikke overfylder kurven.
 6. Luk lågen på airfryeren, og begynd tilberedningen.
 7. Ryst maden i kurven et par gange under tilberedningen, så den bliver tilberedt jævnt.
 8. Når tilberedningstiden er nået, slukkes airfryeren automatisk, og du kan herefter fjerne madkurven ved at trykke på knappen, samt trække ud ved hjælp af håndtaget.
 9. Server, og nyd din sprøde og saftige mad.
   

Det er vigtigt at være opmærksom på, at forskellige madvarer har forskellige krav til tilberedningstider og temperaturkrav. Du kan finde vejledninger og opskrifter i airfryerens brugsanvisning.

 

Airfryer som gaveide

Som vi har været inde på, så er en airfryer en fremragende gaveide. Populariteten er de seneste år steget drastisk på den smarte køkkenmaskine. Folk køber den ikke kun til deres eget køkken, men giver dem også som gave til deres kære. Foruden at lave sund mad som smager fantastisk godt, så sparer du nemlig også strøm ved at bruge dem, kontra at bruge en traditionel ovn. Dertil tilbereder den også maden hurtigere.

En airfryer er dermed en gave som sparer modtageren både tid, penge, og giver både dem og deres familie fantastisk mad. Hvem vil ikke gerne have sådan en gave?

 

Hvem kan du give en airfryer i gave til?

Det korte svar er stort set alle der laver mad i hjemmet. Du kan give den som alt fra flytte hjemmefra gave til dit barn som skal flytte hjemmefra, til fødselsdagsgave til din bedstemor. Som vi også allerede har været inde på, kan du også give den som en fælles gave til par til særlige anledninger. Bryllup, jul og stort set alle andre fejringer. Yderligere er en airfryer er også en super god gave til studenter og andre som bor selv, eller i små lejligheder. Den smarte køkkenmaskine fylder nemlig ikke meget, og så sparer den dig som sagt både penge og tid – noget enhver studerende kan bruge mere af.

Uanset om du leder efter en airfryer til dig selv, eller som gave til en du holder af, så håber vi, at denne test guide har hjulpet dig til at træffe det rette valg.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om airfryere

Cosori Premium Smart airfryer er verdens smarteste airfryer og har vundet adskillige priser – bl.a. #1 bedst i test. Samtidig har den fået tusindvis af topanmeldelser fra kunder. Du kan derfor argumentere for, at det er den absolut bedste her i  2024 .

Læs mere om Cosori Premium Smart her.

Ja – en airfryer er en super god gaveide. Særligt til særlige anledninger som bryllup, jubilæum og svendegilde, men egner sig også helt perfekt til fødselsdage og som julegave. Airfryere er både praktiske, laver super god mad, og er noget hele familien kan nyde godt af. Dertil kan de fås til et rimeligt gavebudget, og kan samtidig spare dig strøm. Derfor er det en helt fantastisk gaveide.

Se hvilken airfryer vi anbefaler til gave her.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne