Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Gavepapir - Genial gaveindpakning til geniale priser

Gavepapir – Genial gaveindpakning til geniale priser

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Her kan du læse alt det, du skal vide om gavepapir, så du er mere end klar til at pakke din næste gave ind. Vi har nemlig lavet en komplet oversigt over indpakningspapir med et stort udvalg inden for alverdens farver og mønstre. Gavepapir er meget mere end indpakning. Gavens ydre er nemlig med til at skabe det rette udtryk for det, der gemmer sig indeni. Find inspiration i denne guide og køb gavepapir, der skaber det perfekte ydre til det perfekte indre. Mangler du videre inspiration, kan du også gå på opdagelse i vores andre guides fyldt med gaveideer. 

Årets bedste gavepapir 2024

Personligt gavepapir

Lav gaven ekstra personlig, ved at pakke den ind i gavepapir med modtagerens billede på. Alternativt kan du også pakke gaven ind i gavepapir med dit billede på, så modtageren nemt kan se, hvem den er fra.

Festligt gavepapir

Hvis du er på udkig efter festligt gavepapir som de andre gaver ikke er pakket ind i, så tjek udvalget her. Du finder alt fra juleavocadoen, til rummet, søde hunde og katte og meget, meget mere.

Gavepapir fra Tiger

Tiger er kendt for deres store udvalg af prisvenlige produkter, og deres gavepapir er ingen undtagelse! Se deres flotte udvalg af kvalitets gaveindpakning som passer til enhver anledning.

3D pop-up hilsener

Vælg mellem et stort udvalg af søde, sjove og super seje 3D pop-up hilsener - perfekt som prikken over i'et til at give den helt perfekte gave. Vælg mellem alt fra blomster, til motorcykel, til dyremotiver, romantiske hilsener og meget mere.

Gaveposer

Vælg blandet et stort udvalg af smukke gaveposer til enhver anledning. Perfekt til alt fra fødselsdagsgaver til julegaver, til vin og meget mere.

Kvalitets gavebånd vi anbefaler

Her finder du et stort udvalg af kvalitets gavebånd, som vi hos Geniale Gaver anbefaler. Du finder i forskellige tykkelser og en væld af farver.
Henter...

Gavepapir til enhver anledning

Forhåbentligt har du fået en masse gode idéer fra vores oversigt over indpakningspapir. Valg af gavepapir har stor betydning for, hvad du gerne vil signalere med din gave. Skal du fx til et bryllup, vil du næppe vælge samme indpakning som til en børnefødselsdag. Gavens ydre har derfor betydning, da du med en specifik farve eller et særligt mønster kan være med til at sætte stemningen og give din gave et ekstra touch. Ved at gøre noget ud af din gave bliver helhedsoplevelsen ikke bare dét bedre, men det viser også omtanke for modtageren, at du har brugt tid på at få det ydre og det indre til at gå op i en højere enhed.

Mulighederne for indpakning er endeløse, og i vores guide finder du gavepapir til enhver anledning. Der er både festlige og farverige varianter til at markere højtider og mærkedage fx jul og fødselsdage samt stilrent og elegant indpakningspapir, der passer perfekt til bryllupper. Det store udvalg af gavepapir gælder ikke kun den ydre æstetik, men også pengepungen. Uanset hvad budgettet rækker til, kan du finde masser af indpakningsmuligheder i forskellige prisklasser. Med både en dyrere eller mere prisvenlig indpakning kan du gøre gavens ydre betydningsfuldt, da gestussen i sig selv har værdi. Gavepapir er ikke bare til for at skjule en gave, men er også en forlængelse af den, der er med til at skabe rammerne for den samlede oplevelse.    

 

Gavepapir til fødselsdag

En af de mange anledninger, hvor en flot gaveindpakning kan gøre hele forskellen, er til fødselsdage. En fødselsdag er lig med fest og farver, og hvilken bedre måde at fejre dagen på end med en farvestrålende gave, der er specielt udvalgt til fødselaren. En fødselsdag er en oplagt anledning til at vælge gavepapir, der passer til modtagerens personlighed og interesser. Er fødselaren en sportselsker, er det oplagt at vælge indpakningspapir med sportstema, mens en blomsterentusiast nok vil sætte pris på en indpakning med blomstermotiver. Gaveindpakningen giver altså rig mulighed for at skræddersy gavens udtryk, så den passer perfekt til fødselaren og skaber ekstra glæde på dagen.      

Valg af gavepapir til fødselsdag kan ikke bare tilpasses fødselaren, men også den specifikke fest. Farverigt og festligt papir med fuld knald på vil være særdeles velegnet til den store runde fødselsdag, mens et mere afdæmpet og elegant look vil passe til den lille, intime sammenkomst for de nærmeste venner og familiemedlemmer. Husk også at tilføje en flot sløjfe eller et krøllet gavebånd på toppen som prikken over i’et, der er med til at løfte oplevelsen og danne det komplette helhedsindtryk. 

Gavepapir til fødselsdag

 

Gavepapir til jul

Til julen hører samvær, hygge og selvfølgelig julegaver med flot gavepapir. Når du skal pakke alle julegaverne ind til venner og familie, er gavepapir helt afgørende for at skabe den rette julestemning. Du kan nærmest ikke sige jul uden at tænke på farverne rød og grøn. Du går derfor aldrig galt i byen med indpakningspapir i rød og grøn, der holder sig til julens faste farvepalet, og som udstråler julestemning mere end noget andet. Også sølv og guld hører hjemme på juletræet såvel som på pakkerne, hvor det er med til at få aftenen til at skinne.

Man er aldrig for gammel til at glæde sig over en flot indpakket gave under juletræet. Når du vælger julegavepapir, er der altså mange valgmuligheder for både store og små. Til de voksne er mønstret gavepapir med motiver som julekugler, stjerner eller juletræer med til at skabe den hyggelige atmosfære, selv før gaven åbnes. Til de små er en festlig indpakning med fx snemænd, rensdyr og nisser med til at vække juleglæde og skabe ekstra spænding. Med flotte sløjfer og gavebånd på toppen har du også mulighed for at lege med farver og mønstre på gaverne, så de lyser op under juletræet. Det rigtige gavepapir til jul sørger for at skabe julestemning, så man næsten ikke kan vente med at pakke sin gave op.

Julegaver pakket ind i julegavepapir

 

Gavepapir til bryllup

Som bryllupsgæst er der god grund til at gøre sig umage i valg af både bryllupsgave og gavepapir. Et bryllup er nemlig en fejring af kærligheden, og som gæst kan du være med til at markere dagen og gøre den ekstra speciel med en gave, der er smuk og betænksom både udenpå og indeni. Traditionelt set er bryllupsgaver ofte elegante og stilrene. Blandt de klassiske indpakninger kan fremhæves neutrale og lyse farver som hvid og sølv, der er sofistikerede og udstråler elegance. Et andet klassisk valg af gavepapir til bryllup er mønstre med fx blomster eller hjerter, der er med til at forstærke bryllupstemaet.

Når det gælder bryllupsgavens ydre, er en anden god idé at tænke på parrets personlige stil. Har brylluppet fx en specifik farvepalet eller et gennemgående tema, kan du vælge indpakningspapir, der matcher i farve eller motiv. Her kan du med fordel også tilføje et gavebånd, der passer til farvepaletten, eller pynte gaven med små detaljer fx en blomst, som parret holder særligt af. Der er rig mulighed for at tilpasse gaven til det enkelte bryllup og ved at bruge ekstra tid på at sørge for en smuk indpakning, viser du omtanke for det lykkelige par. 

Bryllupsgaver pakket ind i flot gavepapir

 

Gaveindpakning til børn og barnlige sjæle

Når det gælder valg af gavepapir til børn, er det kun fantasien, der sætter grænser. Børns verden er fuld af sjov, ballade og leg, og din gaveindpakning må derfor gerne være farverig og fantasifuld. Uanset i hvilken anledning, gaven skal gives, vil livlige farver som blå, pink, grøn og gul vække glæde og nysgerrighed. Børn elsker historier, og det er derfor oplagt at vælge indpakningspapir med flotte mønstre såsom dyr og eventyrlige motiver.

Vil du gøre gaven ekstra speciel, kan du vælge en indpakning med barnets yndlingsting på. Det kan være deres yndlingsfarve, deres favorit dyr eller måske en yndlingsfigur såsom prinsesser og superhelte, der kan tilføre et legesygt element. Som en ekstra sjov detalje kan du også pynte gaven med klistermærker af deres yndlingsfigurer eller små tegninger af dyr for at skabe et velkendt motiv, de holder af. Børn er nysgerrige af natur, og gaver til de små er derfor en god undskyldning for at kaste sig ud i nogle farverige og kreative indpakninger, som med garanti vil vække glæde. 

Gaver pakket ind i gavepapir til børn

 

Ensfarvet gavepapir

For nogle gaver er det simple og enkle look vejen frem. Ensfarvet gavepapir tilbyder et tidløst og klassisk udtryk, der samtidig rummer stor alsidighed med mange muligheder for at tilpasse indpakningen til de fleste anledninger. En indpakning, der aldrig går af mode, er sort gavepapir, der med sin enkle elegance passer til formelle anledninger og fungerer særlig godt i kombination med et gavebånd i sølv eller guld.

Et andet klassisk look er hvidt gavepapir, som kan tilføre et friskt og let udtryk til gaven. En hvid indpakning er velegnet til bryllupsgaver, dåbsgaver eller til et babyshower, da den hvide farve ofte forbindes med renhed og uskyld. Den hvide farve giver også god mulighed for at pynte gaven med et farverigt bånd eller andre dekorationer for at tilføre gaven mere liv.   

Med ensfarvet indpakningspapir som baggrundslærred kan du eksperimentere med farvekombinationer ved at pynte med bånd, kort og dekorationer i forskellige farver, samtidig med at du bevarer den elegante og enkle stil.

 

Personlig gavepapir

En gave kan i sig selv være meget personlig, men hvis du vil tilføre den en ekstra grad af betydning, kan du også vælge en indpakning, som afspejler din modtagers personlighed. Det kan være, at de har nogle særlige hobbyer eller interesser, som du kan vælge et personligt gavepapir på baggrund af. Måske han/hun er vild med heste, biler eller noget helt tredje? Gaveindpakningen behøver ikke være fyldt med bestemte motiver, men kan også bare passe til din modtagers personlige stil, uanset om det gælder et mere dristigt og sprælsk look eller et afdæmpet, stilfuldt udtryk.

Du kan også gøre gavens ydre mere personligt ved at tilføje udvalgte billeder eller små håndskrevne noter på gavepapiret. En lille hilsen eller et hjemmelavet kort kan også let vedlægges gaven til stor glæde for din modtager. Det handler altså om at kende sin modtager, hvis man vil glæde dem med en personlig gaveindpakning, der passer til netop dem.

 

Sjov indpakning til sjove gaver

Skal du give en gave til en person, der er lattermild og fyldt med humor? Så er et sjovt gavepapir en god måde at få gang i lattermusklerne på. Når du skal vælge en sjov gaveindpakning, er der ingen grund til at holde dig tilbage. Slå dig endelig løs og lad kreativiteten tage roret. Hidsige farver, fjollede mønstre og tossede temaer er alle gode idéer til at gøre gaveoplevelsen sjov. Især legen med kontrastfarver og brug af glitter kan skabe et eksplosivt udtryk, der kan fremkalde latter hos de fleste. Vælg derfor gerne nogle farver eller motiver til din indpakning, som passer til modtagerens humor. 

En anden måde at skabe sjov og ballade på er at overraske med en komisk indpakning fx ved at lave et kinesisk æskesystem af snydepakker eller ved at pynte gaven med små figurer og tegninger. Vil du overraske din modtager, handler det om at pynte gaven med noget, de aldrig vil forvente.

Sjov gaveindpakning

 

Gaveindpakning til enhver pris

Med et stort udvalg af gavepapir er der mange muligheder for indpakning, der passer til ethvert budget. Rækker budgettet til det, kan luksus gavepapir være med til at tilføre din gave ekstra kvalitet med en stærkere holdbarhed, så papiret ikke let går i stykker. En luksuriøs indpakning er perfekt til at markere særlige lejligheder, hvor man gerne vil yde det ekstra for, at gaven skal stå helt skarpt og udstråle kvalitet.

Der findes dog også mange prisvenlige alternativer, som passer til de fleste anledninger, uden man behøver at sprænge budgettet. Der findes mange varianter af billigt gavepapir i flotte farver og stilfulde mønstre, som samtidig kan fås til en overkommelig pris. Når du skal vælge mellem luksus eller billig gavepapir, er det derfor vigtigt at overveje anledning, pris og kvalitet, så du får valgt det papir, der passer til dit budget. En dyrere indpakning kan måske være forbeholdt de helt særlige lejligheder, mens et budgetvenligt alternativ kan bruges til de fleste andre anledninger.

 

Prisvenligt gavepapir

Det kan let blive til mange gaver, der skal pakkes ind i løbet af et år. Med jul, fødselsdage, bryllupsgaver m.m. løber indpakningspapiret hurtigt op. En god måde at spare nogle penge på gaveindpakningen er ved at investere i gavepapir i store ruller. En stor rulle kan give papir til mange gaver, der let kan tilpasses forskellige anledninger med brug af farverige bånd eller højtidsdekorationer. Det kan derfor godt betale sig at købe en stor rulle af gangen.

En anden god måde at passe på budgettet på uden at gå på kompromis med kvaliteten er ved at holde øje med gode gavepapir tilbud. Hos mange butikker kan der være gode tilbud at finde på indpakningspapir, især efter højtider. Et godt råd er derfor at slå til, når der er tilbud, og køb ind til de næste mange pakker.

Hvis du har købt indpakningspapir i store ruller eller på tilbud, kan det være en god idé at sørge for gavepapir opbevaring derhjemme. Med plasticbeholdere, opbevaringsposer eller en ryddet skuffe kan du let opbevare dit indpakningspapir, samtidig med at du beskytter det, så det hverken bliver krøllet eller rives i stykker. En anden fordel ved en sådan opbevaring er, at du altid er klar til at pakke en gave ind uden at skulle købe nyt indpakningspapir hver gang. Ved at holde øje med tilbud og skabe opbevaringsplads derhjemme, sparer du altså både tid, penge og besvær, næste gang du skal pakke en gave ind.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne