Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Gave til forældre - gode gaver til mor og far

Gave til forældre 2021 – 75+ gode gaver til mor og far

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på email
Email

Har du tal på, hvor mange gode gaver du har fået af dine forældre igennem tiden? Om du har eller ej, er tallet helt sikkert tårn højt! Foruden de klassiske julegaver og fødselsdagsgaver, har du garanteret også fået alt fra både gode dåbsgaver til store konfirmationsgaver. Det bliver svært at gøre op for alle de skønne gaver du har fået af mor og far igennem tiden. Men du kan gøre et forsøg!

Det kan du gøre ved at finde de bedst mulige gaver til dem. Nogle af de bedste gaveideer til forældre, er personlige gaver. Forældre elsker ting som er personlige, da det viser at du har haft hjertet med og tænkt på dem. Det er ikke bare en tilfældig ting du har fundet på vejen. Samtidig er en gave til forældre, også anderledes fra en individuel gave til mor eller far. Gaver til forældre er nemlig en fælles gave, som de begge kan få glæde af og bruge.

Så hvad er der af gode gaveideer til mor og far, som du begge kan få glæde af? Det kan være svært at finde gaveinspiration til denne type gave. Vi har dog gjort et forsøg, og gjort vores absolut bedste, for at finde en god stak gaver, som begge dine forældre kan bruge. Den perfekte gaveide til forældre, er måske slet ikke så fjern som du tror! Jeg håber i hvert fald, at du efter at have set de mange gaveideer igennem, har fundet en god fælles gave til dem. Om ikke andet, i hvert fald fået inspiration til at finde den.

Indholdsfortegnelse

De bedste gaver til forældre 2021

Vinkøler – CASO WineCase One Black

Denne højkvalitets vinkøler, sikrer dig at du altid får serveret vinen ved den korrekte temperatur. På den måde får du den bedst mulige vinoplevelse. Den perfekte gave til en vinentusiast såvel som typen der har alt.

Fra: 1.195,00 DKK

Rustik vin-plakat ”Vinguiden”

Den rustikke og flotte vin plakat, er samtidig en dekorativ vinguide. På plakaten vises forskellige vin, vinglas, og temperature de forskellige vin skal serveres ved. Den perfekte gave til vinentusiasten. Fås i flere farver.

Fra: 189,00 DKK

Smart lampe med svævende pære

Ved hjælp af magneter og en trådløs modtager, kan pæren fra denne lampe svæve under den. En super fed og anderledes lamp i et stilfuldt design. Kan bruges på kontoret såvel som i stuen. Se video af lampen via linket.

Fra: 1.199,00 DKK

Personlig Danmarkskort plakat

Personliggør Danmarkskortet her med sted hvor hjertet skal placeres, samt navne i bunden. Når du bestiller kan du nemt bestemme hvor hjeret skal være, og hvilke navne der skal stå. En skøn personlig gave til en du holder af.

Fra: 199,00 DKK

Personligt salt- og pebersæt

Salt og peber sættet her er lavet af bøgetræ, og har en karamikmekanisme i høj kvalitet. Men det bedste ved dette sæt, er at du kan personliggøre det med navn. En super god personlig gave som kan bruges resten af livet.

Fra: 489,00 DKK

Norske & Islandske striktrøjer

Her har du et skønt udvalg af norske og islandske striktrøjer af fantastisk god kvalitet. Den perfekte gave til den kolde vintetid – det kunne evt. være en julegave. Se hele udvalget via linket – der er både til mænd og kvinder.

Fra: 799,00 DKK

Baileys cupcakes chokoladeæske

Cupcake Baileys chokoladeæsken er en af de lækreste gaver til hende der elsker cupcakes og Baileys! Du får i alt 138g lækre cupcakes med 1% alkohol – så de er ikke egnet til børn.

Fra: 89,00 DKK

Foto i akrylblok

En akrylblok med eget foto er en fremragende personlig gave til julen, og en flot juledekoration. Oplagt som gave til forældre eller bedsteforældre fra børn og børnebørn, eller som juledekoration til børneværelset.

Fra: 109,00 DKK

Mr. Lamp loftlampe – den klatrende mand

Mr. Lamp loftlampe – den klatrende mand, er en anderledes og unikt loftlampe, som uden tvivl sætter et personligt præg på hjemmet. Lampen er både sjov, men også både moderne og stilfuld. Passer både til køkkenet, stuen eller børneværelset.

Fra: 229,00 DKK

3 dages storbyferie i Europa

Et gavekort til 2 personer, som indkluderer en 3 dages storbyferie i Europa. Vælg mellem mange forskellige hoteller rundt om i Europa, som har op til 5 stjerner. Oplagt som en forlænget romantisk weekend med din partner.

Fra: 999,00 DKK

Personlig knivblok i træ inkl. knivsæt

Denne personlige knivblok er den perfekte gave, til ham eller hende der elsker at stå i køkkenet. Få graveret navn og/eller en lille hilsen med lasergravering. Den er både stilfuld, elegant og af rigtig god kvalitet. Samtidig medfølger et fuldt knivsæt til blokken.

Fra: 379,00 DKK

Karikaturtegning af børn og baby

Få lavet en flot karikaturtegning af børn og/eller babyer. Tegningerne er af super god kvalitet, og så er de 100% håndtegnede. En skøn gave til mor, far, bedsteforældre eller børnene selv.

Fra: 399,00 DKK

Personliggjort familieplakat

Få lavet en personlige plakat med familiens bogstaver. Bogstaverne er håndillustreret og i et fantastisk flot design, som passer ind i det moderne hjem. Vælg mellem flere størrelser og farver.

Fra: 249,00 DKK

Svanen Figuren – Kåret til Årets Figur 2021

Svanen figuren er fremstillet i mahogni træ med messing fod og er 12,5 cm høj. Det et en stilfuld dekoration som passer ind i det moderne såvel som hyggelige hjem. Figuren er kåret som ”Årets figur” 2021 af Bolig Magasinet

Fra: 849,00 DKK

Ægget Figuren i mørkt mahogni træ med messing fod

Ægget Figuren i mørkt mahogni træ med messing fod er 10 cm høj, og en super flot dekoration til det moderne hjem. Træets struktur gør at alle figure er unikke, og giver samtidig et flot spil.

Fra: 649,00 DKK

Personlig portrætmaleri efter dine fotos

Et personligt portrætmaleri kan meget vel være den ultimative gave at få! Det kan være et maleri af modtageren, modtagerens børn eller anden person. Du vælger selv billedet. Oplagt at give til store anledninger som runde fødselsdage, jubilæum, bryllup og lign.

Fra: 1.999,00 DKK

Kærlighedsskulpture i bronze

Giv en flot skultur i bronze som symboliserer kærlighed og romantik. Vælg mellem de mange skønne modeller som bl.a. ”Hjerter mødes”, ”Fly me to the moon”, og ”Side by side”. En anderledes og personlig gaveide, som bl.a. egner sig perfekt til bryllup. BEMÆRK at mange af figurerne kun bliver lavet i 99 eksemplare. De er i et begrænset antal, så du får en figur, som ikke mange andre har.

Fra: 1.000,00 DKK

Vandmaling maleri efter dine fotos

Få special lavet et personligt vandmaling maleri, malet efter dine egne valgfri fotos. Maleriet er ikke kun en personlig og betydningsfuld gave, det er også et super flot maleri at have hængende i hjemmet. FÅ 10% RABAT MED RABATKODEN: Rabat10

Fra: 399,00 DKK

Få lavet en portrættegning efter dine fotos

Få lavet en flot potrtættegning af et eller flere valgfri fotos. Få tegnet dine børn, dig selv, dine forældre, eller hvilket som helst andet foto du ønsker at give i gave. En unik og personlig gave, som modtageren uden tvivl vil elske. FÅ 10% RABAT MED RABATKODEN: Rabat10

Fra: 399,00 DKK

Lil Davinci Tegningeramme

Lil Davinci tegningerammen, er en ramme hvor du kan sætte tegninger i. Du kan nemt sætte en tegning i rammen, og skifte den ud når den næste fine tegning fra barnet kommer. Giv evt. rammen med en tegning i. Den vil uden tvivl passe perfekt ind i mormors køkken eller på fars kontor. Der kan være flere tegninger bag hinanden, op til 50 i alt.

Fra: 299,00 DKK

Skærebræt med graveret håndskreven opskrift

Få et skærebræt med graveret brændt håndskreven opskrift – det kan være dine mors hjemmelavede boller, din mormors gryderet eller måske en yndlingsdrink? En både sjov, personlige og anderledes gaveide.

Fra: 299,00 DKK

Collage ramme til familiebilleder

En sød og anderledes fotoramme med plads til 6 billeder af familien. Giv den til din mor, søster eller veninde, så de kan fylde den med deres yndlingsbilleder, og pryde hjemmet.

Fra: 149,00 DKK

Nøglering med barnets håndskrift

En personlig nøglering i træ, med barnets håndskrift på. Samtidig kan du få graveret en sød lille besked af eget valg. Nøgleringen er formet som et hjerte og har en lille læderrem.

Fra: 239,00 DKK

Robotstøvsuger – Rovac 1000

En lille smart robotstøvsuger, som på trods af størrelsen både er hurtig og effektiv. Sæt robotstøvsugeren i gang om morgenen, og når du kommer hjem fra arbejde er hjemmet pænt og rent. Robotstøvsugeren navigerer selv rundt om evt. forhindringer, via dens smarte sensor. En vanvittig god pris for en robotstøvsuger!

Fra: 199,00 DKK

Dejligt blødt vægttæppe

Her får du verdens hyggeligst tæppe. Tæpper er både tung, blødt og dejlitg varmt. Det perfekte typpe til ham eller hende der elsker en god omgang hygge på sofaen. Vægten på tæppet gør samtidig, det det er dejligt trygt at have på, og giver en rolig og afslappende fornemmelse i kroppen.

Fra: 1.199,00 DKK

Håndholdt Trådløs Støvsuger til bilen

En super smart håndholdt støvsuger til bilen, campingvognen eller måske kontoret? Støvsugeren er kraftig, og kan støvsuge både tørt og vådt. Samtidig får du flere mundstykker med, som du kan komme ordentligt rundt og få rengjort i hele bilen.

Fra: 299,00 DKK

Vandfontæner til haven

Vandfontæner og små springvand til haven skaber en hel særlig stemning. De er både beroligende og hyggelige, og så er de utroligt flotte. Vælg mellem mange flotte modeller, både store, små samt med og uden LED lys.

Fra: 799,00 DKK

Flotte indendørs springvand

De flotte indendørs springvand skaber en dejligt rolig atmosfære, med lyden af de rindende vand i baggrunden. Samtidig er de utroligt dekorative. Vælg mellem mange skønne modeller, nogle med LED lys.

Fra: 299,00 DKK

Bedst i test støvsugere

En støvsuger er altid praktisk at have stående. Skal det være endnu mere praktisk og tidsbesparende kan den også opgraderes til en robotstøvsuger. Begge dele kan fås!

Fra: 739,00 DKK

Ideer til gode gaver til forældre

Der findes mange forskellige typer gaver til forældre. Der er selvfølgelig de individuelle som mors dags gaver og fars dags gaver. Det er dog ikke dem, vi vil have fokus på her. Her vil fokus nemlig være på fælles gave til mor og far. Det kan både være bryllupsgaver, julegaver eller noget helt tredje. Særligt ved bryllupsdagsgaver, er der tradition for at give en fælles gave, men du kan også vælge at gøre det til jul og andre anledninger.

Når du begynder at gå lidt i dybden, vil du hurtigt finde ud af, at der findes mange gode gaveideer, som egner sig som gave til forældre. Nogle af de mest populære er pynteting til hjemmet, køkkenudstyr og oplevelsesgaver. Hvis du vil give en endnu bedre gave, kan du give noget, som dine forældre har som fælles interesse. Er de f.eks. glade for at drikke at vin? Så kan en god vin, eller et vingavesæt være en super god gaveide. Samler de på noget bestemt porcelæn? Så kan porcelæn fra det specifikke mærke være den bedste gave til dem. Det som er vigtigt, er at det er en fælles gave, og noget de begge syntes om.

Er du i tvivl om de begge vil kunne lide gave, kan du lave en lille test. Forestil dig, at du giver gaven til dem hver i sær. Vil de blive glade for at modtage den, hvis de fik gaven individuelt? Er svaret ja, har du en god gaveide. Er svart nej til en af dem, bør du søge videre, indtil du finder en gave, hvor svaret er ja ved både mor og far.

 

En fælles gave til mor og far

Når vi giver gaver til par, mor og far, og andre fællesgaver generelt, er det vigtigt at finde ud af, hvilken type gave som egner sig bedste til lige netop dem. Er det en værtindegave til et par, er en god gavekurv eller en lille ting til boligen en super fin ide. Er det en fælles gave til mor og far, må den gerne være lidt mere betydningsfuld, og gerne personlig. Det er trods alt dine forældre, og du kender dem rigtig godt. Det kan du drage fordel af, ved at bruge den kendskab til at finde den perfekte gave til dem.

Er det en gave til forældre der har alt, eller en guldbryllupsgave du skal finde, kan det selvfølgelig blive en større udfordring. Her er du nød til at stikke endnu dybere, da de med stor sandsynlighed har mange af de gode gaveideer i forvejen.

Lad os se lidt nærmere på de forskellige typer af gave til forældre, og hvad der egner sig godt til hvilke anledninger.

 

Gave til forældre der har alt

Gaven til forældre der har alt – det er en af de sværeste at finde. Hvis dine forældre er typen der har alt, så bliver det en udfordring, for du står i samme situation hver gang du skal finde en gave til dem. Heldigvis er det ikke så vanskeligt som det lyder. Der findes nemlig masser af gaveideer til mor og far som har alt, som de helt sikker ikke har i forvejen, og som de vil blive lykkelige over at modtage.

Men hvilke gaver er det så jeg snakker om her? Jo – der er generelt 2 gavetyper, som er en sikker vinder hver gang du skal give en gave til forældre der har alt. Det er henholdsvis personlige gaver og oplevelser.

 

Personlig gave til forældre

Ingen elsker personlige gaver mere end forældre gør. Det skulle da lige være bedsteforældre. Men en personlig gave til forældre vil altid være et hit – om det er den ene eller den anden type. Du husker måske som barn, hvor du har givet dine forældre en tegning, eller noget du har lavet i skolen. Hvor glade de blev for den hjemmelavet gave, og hvor imponerede de var, over at du selv har lavet den givne ting. Det er uanset om det var en lerkrukke, er træfigur lavet i sløjd eller måske noget du havde syet i håndarbejde.

Om ikke andet er det bevis på at personlige gaver er en fantastisk ide til dine forældre, også selvom du nu er blevet voksen. De bliver måske ikke ligeså imponeret over den hjemmelavet tegning eller skæve lerkrukke hvis du giver dem det i dag. Men her kan du heldigvis give dem en anden gave, som stadig er personlig, og som de vil blive ligeså lykkelige over at modtage.

Så hvad er helt konkret en god personlig gave til forældre? Vi giver dig svaret her med 3 eksempler:

 • En personlige stjernehimmel plakat – Med denne plakat kan du give et billede at stjernehimlen på en bestemt dato. Det kan være dine forældres bryllupsdag, eller måske din fødselsdag.
 • Personlige ting til køkkenet – Det kan være alt fra en indgraveret knivblok, til indgraveret vinglas med navn, til grydelapper med billede. Mulighederne er mange her!
 • Billeder af dig og familien – Giv en flot fotoramme med billeder af familien, eller alternativ få lavet et billede de kan hænge op. Du kan også få lavet en fotocollage plakat med flere billeder på.

 

Oplevelser til forældre

Oplevelser til forældre, er ikke kun gode som gaver hvis de er typen der har alt. Det er faktisk en fantastisk gaveide til forældre generelt. Måske trænger de til at bruge til kvalitetstid med hinanden og få at afbræk fra hverdagen. I det tilfælde er det oplagt at give dem et gavekort til en romantisk ophold på et hotel. Det behøver dog ikke være så fint. Det kan også sagtens være en god middag eller en brunch for 2 personer.

Hvis du selv har børn, og dine forældre dermed at bedsteforældre, kan du også invitere dem med på en familietur på jeres regning. Det kan være en tur i en forlystelsespark, i sommerhus eller måske endda en lille udlandstur. Gode oplevelser skaber gode minder, og det er en bedre gave til forældre, end nogen materiel gave er.

 

Bryllupsdagsgave til forældre

Hvis dine forældre er gift, er det god stil at give dem en bryllupsdagsgave på deres årlige bryllupsdag. Særligt hvis det er en af de store som kobberbryllup, sølvbryllup eller guldbryllup. Bryllupsdagsgaver er en af de typer, hvor det er særligt vigtigt at gaven er fælles. Her fejres nemlig 2 menneskers kærlighed og bånd med hinanden, og det er vigtigt at symbolisere igennem gaven. Ikke at gaven skal være romantisk. Du kan sagtens give en robotstøvsuger eller kaffemaskine i bryllupsdagsgave til forældre – det er bare essentielt at de begge kan bruge den. Drikker den ene f.eks. ikke kaffe, er en kaffemaskine f.eks. ikke længere en god gaveide.

 

Sølvbryllupsgave til forældre

Er dine forældre så heldige at kunne fejre 25 års bryllupsdag, så skal der en god gave til fra deres børn. 25 år er mange år, og sølvbryllupsdagen er en stor milepæl i deres liv. De holder garanteret også en sølvbryllupsfest for at fejre den store dag, og til fest tilhører gaver. I dette tilfælde sølvbryllupsgaver. Men hvad er en god sølvbryllupsgave til forældre? Få inspiration på listen ovenfor, eller blandt 3 følgende gaveideer:

 • Georg Jensen lysestage eller lampe – Georg Jensen ting til boligen, passer ind i de fleste hjem. Det er ligeledes en eksklusiv gave, som egner sig helt perfekt som sølvbryllupsgave til forældre.
 • Robotstøvsuger – Robotstøvsugere er forholdsvis nye. Med det mener jeg, at de ikke fandtes dengang dine forældre blev gift. Der er stor chance for at de ikke har en, men nu er det måske ved at være tid? De vil uden tvivl elske den, efter de har lært den at kende.
 • En personlig fotobog – En personlig fotobog med billeder af deres liv fra de blev gift, og helt til deres sølvbryllupsdag. Det er måske den bedste og mest personlige sølvbryllupsgave til forældre du kan give! En bog fyldt med gode minder, som de kan huske tilbage på og glædes over.

Guldbryllupsgave til forældre

Ovenfor nævnte vi er 25 år er lang tid at være gift, men 50 år er endnu længere! Faktisk dobbelt så langt. Hvis dine forældre har nået de gyldne 50 år, og skal fejre guldbryllup, så skal det fejres! Fejres med en fest, og med gode guldbryllupsgaver. Her får du lidt ekstra gaveinspiration, til en god guldbryllupsgave til forældre:

 • Personlig collage eller billede til væggen – Få lavet en collage eller et stort billede som du kan hænge op på væggen. Enten af dem selv, eller af hele familien. En super god guldbryllupsgave til forældre, som samtidig er personlig.
 • Georg Jensen Damask sengetøj – Georg Jensen Damask sengetøj er af fremragende kvalitet, og noget de kan have resten af livet. I guldbryllups alderen er kvalitet og kvantitet, derfor er gaver af god kvalitet en super god ide.
 • Vin i personlig gaveæske – Giv en god flaske vin i en personlig gaveæske. Det er ikke kun en gave de kan nyde godt af, det er samtidig en personlig gave, som uden tvivl vil give dem et smil på læben.

Adventsgaver, pakkekalender og julegaver til forældre

Som barn har dine forældre garanteret forkælet dig både med adventsgaver, pakkekalender og ikke mindst julegaver. Nu er det tid til at gengælde glæden, og samtidig opleve glæden ved at give! Udover at giver din mor og far julegaver, kan du også give både pakkekalender og adventsgaver til dem. Adventsgaver til forældre kan både gives som en fælles gave til dem, eller du kan give dem en lille gave hver for sig. Det gør sig ligeledes gældende for pakkekalender til forældre. Giv dem en fælles pakkekalender fyldt med ting de begge kan bruge, eller give dem en hver i sær. Det er helt op til dig selv.

Med hensyn til julegaver til forældre, er det ligeledes dig som bestemmer, og der skal gives en fælles gave, eller en til mor og far hver i sær. Her har vi som sagt fokus på fælles gaver, hvorfor det ligeledes vil være fælles julegaver til forældre du får inspiration til. Tjek vores liste igennem, hvor der er masser af ideer som egner sig til jul. Ellers kan du yderligere få lidt gaveinspiration til julegaveideer til forældre her:

 • Ægte lammeskind – Et ægte lammeskind er både dejligt blødt, og så er det en flot dekoration til hjemmet, som passer ind i de fleste stilindretninger.
 • Elektrisk varmetæppe – Et elektrisk varmetæppe er en fantastisk julegave til forældre, som de kan bruge i den kolde tid til at holde sig ekstra varme. En oplagt julegave som passer perfekt til anledningen og tiden på året.
 • Royal Copenhagen porcelæn – Om dine forældre samler på Royal Copenhagen porcelæn eller ej, så er det en god gaveide. Selv enkelte dele af det klassiske porcelæn er nemlig flot, og vil uden tvivl falde i god jord hos de fleste.

Barselsgave til forældre

Måske er du slet ikke på udkig efter gaver til dine egne forældre, men derimod til et par kommende forældre. I tilfælde af, at du skal finde en barselsgave til forældre, er der nogle helt andre gaveideer, som er meget bedre til den anledning, end dem du finder i denne gaveguide. Her kan jeg anbefale dig at tjekke vores gaveguide dedikeret til gode barselsgaver. Her finder du ikke kun barselsgaver til forældre, men også til mor og far hver i sær, samt til den lille ny.

Denne artikel er anmeldt af Hanne Lind (5/5)
5/5