Nem gaveoversigt med over 4000+ geniale gaveideer

Kun troværdige danske webshops som forhandlere

Hurtig og billig/gratis levering direkte til din adresse

Gave til forældre - gode gaver til mor og far

Gave til forældre 2021 – 75+ gode gaver til mor og far

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
Del på email
Email

Har du tal på, hvor mange gode gaver du har fået af dine forældre igennem tiden? Om du har eller ej, er tallet helt sikkert tårn højt! Foruden de klassiske julegaver og fødselsdagsgaver, har du garanteret også fået alt fra både gode dåbsgaver til store konfirmationsgaver. Det bliver svært at gøre op for alle de skønne gaver du har fået af mor og far igennem tiden. Men du kan gøre et forsøg!

Det kan du gøre ved at finde de bedst mulige gaver til dem. Nogle af de bedste gaveideer til forældre, er personlige gaver. Forældre elsker ting som er personlige, da det viser at du har haft hjertet med og tænkt på dem. Det er ikke bare en tilfældig ting du har fundet på vejen. Samtidig er en gave til forældre, også anderledes fra en individuel gave til mor eller far. Gaver til forældre er nemlig en fælles gave, som de begge kan få glæde af og bruge.

Så hvad er der af gode gaveideer til mor og far, som du begge kan få glæde af? Det kan være svært at finde gaveinspiration til denne type gave. Vi har dog gjort et forsøg, og gjort vores absolut bedste, for at finde en god stak gaver, som begge dine forældre kan bruge. Den perfekte gaveide til forældre, er måske slet ikke så fjern som du tror! Jeg håber i hvert fald, at du efter at have set de mange gaveideer igennem, har fundet en god fælles gave til dem. Om ikke andet, i hvert fald fået inspiration til at finde den.

Indholdsfortegnelse

De bedste gaver til forældre 2021

Vandfontæner til haven

Vandfontæner og små springvand til haven skaber en hel særlig stemning. De er både beroligende og hyggelige, og så er de utroligt flotte. Vælg mellem mange flotte modeller, både store, små samt med og uden LED lys.
Fra: 799,00 DKK

Flotte indendørs springvand

De flotte indendørs springvand skaber en dejligt rolig atmosfære, med lyden af de rindende vand i baggrunden. Samtidig er de utroligt dekorative. Vælg mellem mange skønne modeller, nogle med LED lys.
Fra: 299,00 DKK

Bedst i test støvsugere

En støvsuger er altid praktisk at have stående. Skal det være endnu mere praktisk og tidsbesparende kan den også opgraderes til en robotstøvsuger. Begge dele kan fås!
Fra: 739,00 DKK

Bordgrill

Der er ikke noget så lækkert som en frisklavet panini eller varm sandwich. Det kan der laves i stride strømme med en bordgrill! Den er hurtig varm og nem at gøre ren.
Fra: 296,00 DKK

Raclette og Fondue

Er mange timers hygge ved aftensmaden bare sagen? Så er det perfekt at give en raclette eller fondue i gave. Med sådan en kan der laves lækker mad i godt selskab gang på gang.
Fra: 230,00 DKK

Den berømte foodprocessor

Det er ikke kun Gertrud Sand, der kan få glæde af en foodprocessor. Det kan enhver, der elsker at stå i køkkenet, da den kan hjælpe med alt lige fra at ælte til at blende.
Fra: 450,00 DKK

Espressomaskine

Bliver der hældt meget kaffe indenbords i løbet af en dag? Så er en espressomaskine den perfekte gave. Der kan både vælges mellem fuldautomatiske og semi-automatiske maskiner med mælkeskummer.
Fra: 567,00 DKK

Forkælelsespakke

Er forkælelse ikke det, der normalt står højt på listen? Så er det en alletiders gave at give. Der er både aurora øjenmassage, en massagehånd og en rygstøtte med i pakken. Det er forkælelse på højt plan.
Fra: 1.299,95 DKK

Fine karklude i bomuld eller hør

Denne gave er til de som sætter mere pris på kvalitet frem for kvantitet. Vælg mellem karklude vævet i hør eller bomuld, i mange forskellige farver. Bl.a. blå, rød, grå, sort og mange andre.
Fra: 120,00 DKK

Google Nest Mini

Google Nest Mini giver informationer om vejret, nyheder og meget andet, når man spørger den om det. Den er den perfekte, personlige assistent, som kan hjælpe med at planlægge dagen.
Fra: 319,00 DKK

Summerbird chokolade

Summerbird er noget af Danmarks bedste chokolade! Det er luksus chokolade i verdensklasse, og så er det økologisk. Vælg mellem de mange lækre varianter. Der er luksuspakker, gaveæsker, påskeæg og alt andet hvad hjertet ellers begærer indefor chokolade.
Fra: 42,00 DKK

Royal Copenhagen porcelæn

Royal Copenhagen porcelæn, er noget af det fineste porcelæn du kan få i Danmark. Hvis personen du leder efter gave til samler på Royal Copenhagen, så er noget herfra en oplagt gaveide. Vælg mellem de klassiske tallerkener, krus, skåle og meget mere.
Fra: 129,00 DKK

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil – det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide. FÅ 10% RABAT ved brug af rabatkoden: JEGVILSESTJERNER
Fra: 224,95 DKK

Lyngby krystal whiskysæt i 5 dele

Et flot whiskysæt fra Lyngby i krystal. Sættet består af karaffel og 4 whiskeyglas. Perfekt gave til whsikyelskeren. Sættet er ikke kun praktisk og god til whisky, det er også utroligt dekorativt. Giv det evt. med en god flaske whisky.
Fra: 549,95 DKK 399,95 DKK

Air fryer – AeroFryer XXL, 5,6L

Med Air Fryer, eller varmluftsfrituregryde, kan du lave lækkert smagfuldt frituremad og pomfritter, med meget lidt til ingen olie. Den varme luft giver maden den samem lækre sprødhed som friture, men er derimod sundt, da der næste ingen olie bruges. Perfekt til dig der elsker pomfritter, men ønsker at spise sundere.
Fra: 789,00 DKK

Gourmetophold i Danmark​

Hvis du er på udkig efter gode oplevelsesgaver til en mad elsker, så er et gourmet ophold i Danmark den helt perfekte gaveide. Vælg mellem en af de mange fantastiske hoteller på Jylland, Fyn eller Sjælland. Afhængig af hotellet i vælger, vil i få serveret 3, 5 eller 6-retters menuer. Giv det i gave til kæresten, konen eller manden, og få en madoplevelse for livet sammen.
Fra: 1.790,00 DKK

Danmarks bedste smørrebrød for 2

‘Danmarks Bedste Smørrebrød’ gavekortet indebærer en omgang højtbelagt smørrebrød for 2 personer, inklusiv drikkevarer. Prøv klassikere some dyrelægens natmad, æg og rejer eller fiskefillet med citron og remoulade. For at toppe den gode frokost af, får i til slut udleveret en 50 cl. flaske snaps, som tradition tro hører sig til smørrebrød.
Fra: 999,00 DKK

I Fodsporene På Flammen og Citronen​

Er du interesseret i 2. verdenskrig? Nu kan du gå i fodsporene på Flammen og Citronen. På byvandringen vil i se hvordan det var for modstandsmænd og kvinder under det besatte København. Turen indebærer: Ca. 2 timers guidet byvandring, besøg 10-15 historiske steder fra besættelsestiden, se ikoniske steder fra frihedskampen m.m.
Fra: 199,00 DKK

Romantisk ophold på Skrøbelev Gods

Et romantisk ophold for 2 på Skrøbelev gods på Langeland, er en af de romantiske oplevelser for 2 du sent vil glemme. Oplevelsen inkluderer: 1 overnatning for 2 personer, middag med hovedret, morgenbuffet, rundvisning m.m. Den perfekte gaveide til konen i bryllupsgave, eller til kæresten på jeres års dag.
Fra: 1.292,00 DKK

En God Flaske Champagne Eller Vin​

De fleste elsker en god flaske champagne eller vin. Det kunne f.eks. være Möet & Chandon champagnen som er et populært valg. Folk skal fejres når der er anledning til det. Det gøres ofte med våde varer. Derfor er en god flaske champagne eller vin en oplagt gave til de fleste.
Fra: 24,00 DKK

Kay Bojesen Garder med Dannebrog

En klassisk studentergave fra Kay Bojesens træ figurer. Garderen er lavet med inspiration fra Amalienborgs gartere der vogter ved dronningen. Garderen er en super god studentergave, og kan efterfølgende bruges til at sætte frem på fødselsdagsbordet ved fødselsdage. Ønsker du at finde en personlig gave til studenten eller studinen, kan den samtidig graveres.
Fra: 699,00 DKK

Hot Stone Massage-sæt

Med hot stone massasge sættet kan du få og give den lækreste hot stone masssage derhjemme. Der medfølger 8 basaltsten samt varmetaske til at varme dem. Denne form for massage er utroligt afslappende og super god til spændte muskler. En nydelse der skal prøves!
Fra: 529,00 DKK

Kvalitets køkkensæt med 5 års garanti

Er nye gryder og pander lige det, der mangler? Onyx laver gryder og pander i rigtig god kvalitet til en rigtig god pris. Der er mange forskellige sæt at vælge mellem og dermed gode muligheder for at servere lækker mad.
Fra: 899,00 DKK

Knivblok i træ med indgravering

Skal stjernen i køkkenet have det bedste at arbejde med? Så er en knivblok oplagt, da den hjælper med at holde styr på knivene. På knivblokken kan du også skrive en personlig hilsen eller skrive et navn eller en dato.
Fra: 379,00 DKK

Ovnhandsker med tekst eller billede

Er nogle personligt designede ovnhandsker lige det, der mangler i køkkenet? Disse ovnhandsker har en stærk bomuldsblanding og er helt varmesikre. Design dem som du gerne vil og skab masser af glæde.
Fra: 159,00 DKK

Kvalitets Knivsæt fra ONYX

ONYX knivene er fremstillet i patenteret hybrid keramisk stål, og er nogle af de bedste køkkenknive der nogensinde er lavet. Materialet gør både at kvinene holdes skarpe i lang tid, samt giver dem en lang levetid. En af de bedste gaveideer til mesterkokken. Dertil er der hele 5 års garanti på knivene!
Fra: 799,00 DKK

Pillivuyt Plissé Krus – 2 stk.

Her fås 2 stk. Pillivuyt Plissé krus til en rigtig god pris. De elegante og klassike krus er meget stærke og holdbare, og fantastisk som gaveideer. Giv evt. sættet til din kæreste, kone eller mor.
Fra: 299,95 DKK

Chokoladebombehjerter til Varm Chokolade 2-pak

Chokoladebombehjerterne til varm chokolade er den perfekte lille gave til en du vil vise din kærlighed til. Chokoladehjerterne smelter, og der kommer små skumfiduser ud i kakaoen. Det giver en lækker lyserød kakao, fyldt med de små skumfiduser, og ikke mindst fuld af kærlighed.
Fra: 129,00 DKK

Indgraveret vinglas med navn

Vin er altid dejligt og hyggeligt, så hvorfor ikke overraske med et indgraveret vinglas? Det er en sød og personlig gave til ham eller hende, der elsker at drikke et godt glas vin.
Fra: 99,00 DKK

Netatmo WiFi Vejrstation

Netatmo WiFi vejrstation, gør det muligt nemt kan tjekke vejret fra din smartphone. Den måler både temperatur, nedbør, lufttryk, støjniveau med mere. En super fed gave til alle som elsker gadgets, eller har brug for at tjekke det lokale vejr.
Fra: 1.159,00 DKK

Ideer til gode gaver til forældre

Der findes mange forskellige typer gaver til forældre. Der er selvfølgelig de individuelle som mors dags gaver og fars dags gaver. Det er dog ikke dem, vi vil have fokus på her. Her vil fokus nemlig være på fælles gave til mor og far. Det kan både være bryllupsgaver, julegaver eller noget helt tredje. Særligt ved bryllupsdagsgaver, er der tradition for at give en fælles gave, men du kan også vælge at gøre det til jul og andre anledninger.

Når du begynder at gå lidt i dybden, vil du hurtigt finde ud af, at der findes mange gode gaveideer, som egner sig som gave til forældre. Nogle af de mest populære er pynteting til hjemmet, køkkenudstyr og oplevelsesgaver. Hvis du vil give en endnu bedre gave, kan du give noget, som dine forældre har som fælles interesse. Er de f.eks. glade for at drikke at vin? Så kan en god vin, eller et vingavesæt være en super god gaveide. Samler de på noget bestemt porcelæn? Så kan porcelæn fra det specifikke mærke være den bedste gave til dem. Det som er vigtigt, er at det er en fælles gave, og noget de begge syntes om.

Er du i tvivl om de begge vil kunne lide gave, kan du lave en lille test. Forestil dig, at du giver gaven til dem hver i sær. Vil de blive glade for at modtage den, hvis de fik gaven individuelt? Er svaret ja, har du en god gaveide. Er svart nej til en af dem, bør du søge videre, indtil du finder en gave, hvor svaret er ja ved både mor og far.

 

En fælles gave til mor og far

Når vi giver gaver til par, mor og far, og andre fællesgaver generelt, er det vigtigt at finde ud af, hvilken type gave som egner sig bedste til lige netop dem. Er det en værtindegave til et par, er en god gavekurv eller en lille ting til boligen en super fin ide. Er det en fælles gave til mor og far, må den gerne være lidt mere betydningsfuld, og gerne personlig. Det er trods alt dine forældre, og du kender dem rigtig godt. Det kan du drage fordel af, ved at bruge den kendskab til at finde den perfekte gave til dem.

Er det en gave til forældre der har alt, eller en guldbryllupsgave du skal finde, kan det selvfølgelig blive en større udfordring. Her er du nød til at stikke endnu dybere, da de med stor sandsynlighed har mange af de gode gaveideer i forvejen.

Lad os se lidt nærmere på de forskellige typer af gave til forældre, og hvad der egner sig godt til hvilke anledninger.

 

Gave til forældre der har alt

Gaven til forældre der har alt – det er en af de sværeste at finde. Hvis dine forældre er typen der har alt, så bliver det en udfordring, for du står i samme situation hver gang du skal finde en gave til dem. Heldigvis er det ikke så vanskeligt som det lyder. Der findes nemlig masser af gaveideer til mor og far som har alt, som de helt sikker ikke har i forvejen, og som de vil blive lykkelige over at modtage.

Men hvilke gaver er det så jeg snakker om her? Jo – der er generelt 2 gavetyper, som er en sikker vinder hver gang du skal give en gave til forældre der har alt. Det er henholdsvis personlige gaver og oplevelser.

 

Personlig gave til forældre

Ingen elsker personlige gaver mere end forældre gør. Det skulle da lige være bedsteforældre. Men en personlig gave til forældre vil altid være et hit – om det er den ene eller den anden type. Du husker måske som barn, hvor du har givet dine forældre en tegning, eller noget du har lavet i skolen. Hvor glade de blev for den hjemmelavet gave, og hvor imponerede de var, over at du selv har lavet den givne ting. Det er uanset om det var en lerkrukke, er træfigur lavet i sløjd eller måske noget du havde syet i håndarbejde.

Om ikke andet er det bevis på at personlige gaver er en fantastisk ide til dine forældre, også selvom du nu er blevet voksen. De bliver måske ikke ligeså imponeret over den hjemmelavet tegning eller skæve lerkrukke hvis du giver dem det i dag. Men her kan du heldigvis give dem en anden gave, som stadig er personlig, og som de vil blive ligeså lykkelige over at modtage.

Så hvad er helt konkret en god personlig gave til forældre? Vi giver dig svaret her med 3 eksempler:

 • En personlige stjernehimmel plakat – Med denne plakat kan du give et billede at stjernehimlen på en bestemt dato. Det kan være dine forældres bryllupsdag, eller måske din fødselsdag.
 • Personlige ting til køkkenet – Det kan være alt fra en indgraveret knivblok, til indgraveret vinglas med navn, til grydelapper med billede. Mulighederne er mange her!
 • Billeder af dig og familien – Giv en flot fotoramme med billeder af familien, eller alternativ få lavet et billede de kan hænge op. Du kan også få lavet en fotocollage plakat med flere billeder på.

 

Oplevelser til forældre

Oplevelser til forældre, er ikke kun gode som gaver hvis de er typen der har alt. Det er faktisk en fantastisk gaveide til forældre generelt. Måske trænger de til at bruge til kvalitetstid med hinanden og få at afbræk fra hverdagen. I det tilfælde er det oplagt at give dem et gavekort til en romantisk ophold på et hotel. Det behøver dog ikke være så fint. Det kan også sagtens være en god middag eller en brunch for 2 personer.

Hvis du selv har børn, og dine forældre dermed at bedsteforældre, kan du også invitere dem med på en familietur på jeres regning. Det kan være en tur i en forlystelsespark, i sommerhus eller måske endda en lille udlandstur. Gode oplevelser skaber gode minder, og det er en bedre gave til forældre, end nogen materiel gave er.

 

Bryllupsdagsgave til forældre

Hvis dine forældre er gift, er det god stil at give dem en bryllupsdagsgave på deres årlige bryllupsdag. Særligt hvis det er en af de store som kobberbryllup, sølvbryllup eller guldbryllup. Bryllupsdagsgaver er en af de typer, hvor det er særligt vigtigt at gaven er fælles. Her fejres nemlig 2 menneskers kærlighed og bånd med hinanden, og det er vigtigt at symbolisere igennem gaven. Ikke at gaven skal være romantisk. Du kan sagtens give en robotstøvsuger eller kaffemaskine i bryllupsdagsgave til forældre – det er bare essentielt at de begge kan bruge den. Drikker den ene f.eks. ikke kaffe, er en kaffemaskine f.eks. ikke længere en god gaveide.

 

Sølvbryllupsgave til forældre

Er dine forældre så heldige at kunne fejre 25 års bryllupsdag, så skal der en god gave til fra deres børn. 25 år er mange år, og sølvbryllupsdagen er en stor milepæl i deres liv. De holder garanteret også en sølvbryllupsfest for at fejre den store dag, og til fest tilhører gaver. I dette tilfælde sølvbryllupsgaver. Men hvad er en god sølvbryllupsgave til forældre? Få inspiration på listen ovenfor, eller blandt 3 følgende gaveideer:

 • Georg Jensen lysestage eller lampe – Georg Jensen ting til boligen, passer ind i de fleste hjem. Det er ligeledes en eksklusiv gave, som egner sig helt perfekt som sølvbryllupsgave til forældre.
 • Robotstøvsuger – Robotstøvsugere er forholdsvis nye. Med det mener jeg, at de ikke fandtes dengang dine forældre blev gift. Der er stor chance for at de ikke har en, men nu er det måske ved at være tid? De vil uden tvivl elske den, efter de har lært den at kende.
 • En personlig fotobog – En personlig fotobog med billeder af deres liv fra de blev gift, og helt til deres sølvbryllupsdag. Det er måske den bedste og mest personlige sølvbryllupsgave til forældre du kan give! En bog fyldt med gode minder, som de kan huske tilbage på og glædes over.

Guldbryllupsgave til forældre

Ovenfor nævnte vi er 25 år er lang tid at være gift, men 50 år er endnu længere! Faktisk dobbelt så langt. Hvis dine forældre har nået de gyldne 50 år, og skal fejre guldbryllup, så skal det fejres! Fejres med en fest, og med gode guldbryllupsgaver. Her får du lidt ekstra gaveinspiration, til en god guldbryllupsgave til forældre:

 • Personlig collage eller billede til væggen – Få lavet en collage eller et stort billede som du kan hænge op på væggen. Enten af dem selv, eller af hele familien. En super god guldbryllupsgave til forældre, som samtidig er personlig.
 • Georg Jensen Damask sengetøj – Georg Jensen Damask sengetøj er af fremragende kvalitet, og noget de kan have resten af livet. I guldbryllups alderen er kvalitet og kvantitet, derfor er gaver af god kvalitet en super god ide.
 • Vin i personlig gaveæske – Giv en god flaske vin i en personlig gaveæske. Det er ikke kun en gave de kan nyde godt af, det er samtidig en personlig gave, som uden tvivl vil give dem et smil på læben.

Adventsgaver, pakkekalender og julegaver til forældre

Som barn har dine forældre garanteret forkælet dig både med adventsgaver, pakkekalender og ikke mindst julegaver. Nu er det tid til at gengælde glæden, og samtidig opleve glæden ved at give! Udover at giver din mor og far julegaver, kan du også give både pakkekalender og adventsgaver til dem. Adventsgaver til forældre kan både gives som en fælles gave til dem, eller du kan give dem en lille gave hver for sig. Det gør sig ligeledes gældende for pakkekalender til forældre. Giv dem en fælles pakkekalender fyldt med ting de begge kan bruge, eller give dem en hver i sær. Det er helt op til dig selv.

Med hensyn til julegaver til forældre, er det ligeledes dig som bestemmer, og der skal gives en fælles gave, eller en til mor og far hver i sær. Her har vi som sagt fokus på fælles gaver, hvorfor det ligeledes vil være fælles julegaver til forældre du får inspiration til. Tjek vores liste igennem, hvor der er masser af ideer som egner sig til jul. Ellers kan du yderligere få lidt gaveinspiration til julegaveideer til forældre her:

 • Ægte lammeskind – Et ægte lammeskind er både dejligt blødt, og så er det en flot dekoration til hjemmet, som passer ind i de fleste stilindretninger.
 • Elektrisk varmetæppe – Et elektrisk varmetæppe er en fantastisk julegave til forældre, som de kan bruge i den kolde tid til at holde sig ekstra varme. En oplagt julegave som passer perfekt til anledningen og tiden på året.
 • Royal Copenhagen porcelæn – Om dine forældre samler på Royal Copenhagen porcelæn eller ej, så er det en god gaveide. Selv enkelte dele af det klassiske porcelæn er nemlig flot, og vil uden tvivl falde i god jord hos de fleste.

Barselsgave til forældre

Måske er du slet ikke på udkig efter gaver til dine egne forældre, men derimod til et par kommende forældre. I tilfælde af, at du skal finde en barselsgave til forældre, er der nogle helt andre gaveideer, som er meget bedre til den anledning, end dem du finder i denne gaveguide. Her kan jeg anbefale dig at tjekke vores gaveguide dedikeret til gode barselsgaver. Her finder du ikke kun barselsgaver til forældre, men også til mor og far hver i sær, samt til den lille ny.

Denne artikel er anmeldt af Hanne Lind (5/5)
5/5