Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Idéer til utraditionelle dåbsgaver

Idéer til utraditionelle dåbsgaver 2024 – 35 geniale gaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

En utraditionel dåbsgave bliver husket for livet. Enten fordi den skiller sig ud fra mængden, er praktisk og holdbar, så den kan anvendes af barnet helt op i voksenlivet, eller fordi den er personliggjort med barnets navn, dåbsdato og f.eks. stjernetegn. Moderne teknologi som kunstig intelligens, digitaltryk og CNC-gravering har gjort mulighederne for at skabe utraditionelle dåbsgaver både nemmere og meget billigere. Så gå på opdagelse i det store udvalg her på siden. Eller rul ned, og læs guiden til, hvordan du finder den perfekte utraditionelle barnedåbsgave.

Årets bedste utraditionelle dåbsgaver 2024

Til

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Personlige navneskilte til børn

Skræddersyede navneskilte til børn, som giver et personligt præg døren eller værelset. Du finder her et stort udvalg af materialer, temaer og designs til enhver smag.

Kiids by Friis til børn

Her finde du et flot udvalg af Kids by Friis produkter til børn, som alle kommer med gratis gravering! Vælg mellem de populære stjernetegn sparebøsser, eller tandæsker, fødselsdagstog og smykkeskrin.
Inkl. gratis gravering

Personlige lamper til børn

Charmerende natlamper, der skaber en tryg og hyggelig atmosfære i børneværelset. Se de mange kreative og sikre lamper til børn, som samtidig kan personaliseres med navn og tema.

Personlige børneplakater med navn

Farverige og lærerige børneplakater, der vil pynte i ethvert børneværelse. En sjov og dekorativ gaveidé som samtidig er personlig. Se de mange søde designs.

Spring Copenhagen Emotions med gravering

Spring Copenhagen tilbyder et unikt udvalg af dansk designvarer. Perfekt til dem, der værdsætter skønhed og funktionalitet i hjemmet. Her kan du samtidig få dem graveret, så det også bliver en personlig gave.
Inkl. gratis gravering

Stilfulde personlige stjernetegnsplakater

Disse personlige stjernetegnsplakater er utrolig stilfulde, og passer perfekt ind i en moderne stue, såvel som på børne- eller teenageværelset. Vælg mellem alle stjernetegn, og vælg også mellem forskellige flotte designs. Skab evt. en kombination med 2 forskellige plakater som set på billedet. Eller 2 med dig og din partners stjernetegn. Der er masser af muligheder for fede kombinationer! Fås i flere farver, størrelser og designs.

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Denne søde odder bamser fungerer ikke kun som en god puttebamse for barnet, men kan også spille sød musik og give et beroligende afslappet lys. Den perfekte putteven for babyer og småbørn.

Filibabba Aktivitetslegetøj

Giv barnet timer af underholdning med aktivitetslegetøj fra Filibabba. Legetøjet er både sjovt og udviklende.

Naturgummi legetøj

Miljøvenligt og sikkert naturgummi legetøj fra Filibabba. Ideel gave til de mindste børn.

Personlig højdemåler i træ med navn

Skab varige minder med en personlig højdemåler i træ med navn. Denne charmerende og funktionelle dekoration er ikke kun en måde at spore vækst på, men også en kærbar genstand, der vokser med familien.

Mumi gaver

Fejr den finske tegneserietradition med Mumi produkter. Mumi produkter har igen vundet popularitet hos danskerne - ideelle til fans af de ikoniske figurer såvel som alle der elsker hyggeligt boligtilbehør og krus.

Gigantisk Alpaka Tøjdyr

Bring glæde med dette gigantiske Alpaka tøjdyr. Perfekt til kram og pynt i hjemmet, dette store, bløde tøjdyr vil være en favorit for både børn og voksne. En sød og unik gaveidé, der spreder varme og hygge.

Design selv ophæng i træ

Fejr en særlig person i dit liv med "Verdens Bedste" ophæng fra Wooden Factory. Dette hjertevarme og personlige hjemmetilbehør er en fantastisk gaveide til at vise din påskønnelse og kærlighed.

Svævende månelampe i høj kvalitet

Bring månens magi ind i dit hjem med Moon Lampen fra FlowLow. Denne enestående lampe skaber en hyggelig og drømmende atmosfære i ethvert rum, perfekt til afslapning eller som en unik gaveide.

Livets træ med personlig tekst

Dette smukt udførte Livets Træ kan personliggøres med en speciel besked, hvilket gør det til en meningsfuld og unik gave. Et symbol på forbindelse, vækst og familie, det passer perfekt ind i ethvert hjem.

Bogstav LED-Belysning

Tilføj et personligt touch til ethvert rum med disse bogstaver med LED-belysning. En sjov og unik gaveidé, der lyser op og skaber en hyggelig atmosfære. Perfekt til soveværelset, stuen eller som en festlig dekoration.

Personlige bogstaver til døren

Byd velkommen med stil med disse skræddersyede træbogstaver fra Wooden Factory. Perfekte til at personliggøre din entré eller børneværelset, disse bogstaver tilføjer en varm og indbydende atmosfære til ethvert hjem.

Stjernetegn i træ

Personaliseret med stjernetegn er denne træudsmykning fra Wooden Factory er en unik og personlig gave, der tilfører et kosmisk touch til enhver boligindretning. Et himmelsk valg for dem, der ser skønhed i stjernerne.

Itsieme Bunny Bamse med Navn

Gør gaven personlig med en Itsieme Bunny bamse. Tilpas med navn og billede for en unik gave, der helt sikkert vil blive elsket og værdsat.

Filibabba Bidelegetøj

Bidelegetøj er essentielt for de smås tandfrembrud. Filibabbas bidelegetøj er både sikkert og underholdende.

Krystalssæt

Et krystalsæt er en unik gave til den spirituelt interesserede. Vælg mellem forskellige sæt til healing og meditation. Enten sæt som passer til modtagerens stjernetegn, eller som virker til noget specifikt som stress, angst, øget energi osv.

Ægte Håndmalet Oliemaleri fra Foto

Gør dine minder til kunst med FototilMaleri. Upload dit yndlingsbillede og få det forvandlet til et smukt maleri. Perfekt til at bevare særlige øjeblikke og en unik gaveide til enhver lejlighed.

Stor dovendyr bamse - 90 cm

Denne store dovendyr bamse er den perfekte putteven for børn. Dovendyrets form gør den særlig hyggelig for børn at putte med - den perfekte ven når der skal ses film på sofaen, soves til middag eller lege.

Astronomi og planet plakater

På udkig efter en flot astronomi plakat til kontoret, stuen eller børneværelset? Uanset om det er en solsystem plakat, en raket plakat eller en plakat med planeter, kan du finde den i dette fantastiske udvalg.

Få lavet en portrættegning efter dine fotos

Få lavet en flot potrtættegning af et eller flere valgfri fotos. Få tegnet dine børn, dig selv, dine forældre, eller hvilket som helst andet foto du ønsker at give i gave. En unik og personlig gave, som modtageren uden tvivl vil elske.
10% rabatkode: Rabat10

bObles skum møbler

bObles skum møbler er udviklet til at inspirere barnets motoriske leg og bevægelse. De søde og sjove møbler fås i et væld af forskellige varianter, og egner sig også til de mindste børn. Se f.eks. den populære krokodille, elefanten, eller den sjove rutsjebane.

Sansestimulerende tyngdebamser m. 5 beroligende egenskaber

Floofers er sansestimulerende tyngdebamser med ikke mindre end 5 forskellige beroligende egenskaber. Egenskaberne er deep Touch Pressure, varme-/kuldeterapi, aromaterapi, og taktil sansestimulation. Floofers indeholder vægtposer som bestemmer vægten på bamsen - disse kan skiftes ud til en tungere i takt med barnet vokser. Læs mere om de fantastiske tyngdebamser via linket.

Baby fodboldtøj

Kender du en lille fodboldfan? Eller en lille kommende fodboldfan? Giv den lille et sæt fodboldtøj med fars yndlingshold, og så glæden komme frem i hans øjne! Så er der dømt god stemning til næste kamp. Vælg mellem alle de kendte hold.

Fingeraftryksplakater til bryllup, barnedåb, fødselsdag m.m.

Her kan du få fingeraftryksplakater, som er klar til at få gæsternes fingeraftryk på. Dermed har du et unikt billede som alle gæsterne har været med til at bidrage til. Der er plakater både til bryllup, barnedåb, fødselsdag og andre særlige lejligheder. Se de mange flotte designs via linket.

Blød og kraftig elefant pude

Denne elefantpude er meget blød og kraftig, hvilket gør den til den perfekte putteven til de mindste. Den lille vil ligge trygt på elefantens mave, og kan ligge en af de kraftige ben henover sig. Elefanten kan nemt vaskes i hånden.

Badeslag med navn

Et badeslag er den perfekte måde at slutte et varmt bad af for den lille baby. Det bruges i stedet for et håndklæde og svøber barnet ind og varmer kroppen med det samme. Det er lavet i 100% bomuld.

Personlige bamser og nusseklude med navn

Få lavet en personlig bamse eller nusseklud med navn til babyen. En oplagt dåbsgave eller barselsgave til den lille. Af bamser kan der vælges både ugler og kaniner i forskellige farver.

Personlig portræt plakat af barn

En personlig portræt plakat af et barn, er den perfekte gave både til barnet selv til at hænge på værelset, og til at have som et godt minde når det bliver ældre. Men kan i den grad også gives til en mor, moster eller bedsteforældre. En fantastisk personlig gaveide som uden tvivl vil bringe et smil på læben af modtageren!
10% rabatkode: genialegaver2024

Personlige bamser

Giv en personlig bamse til barnet i gave! En bamse med deres navn, som er helt deres egen unikke bamse. En personlig bamse er en skøn gave, som barnet kan have hele livet. Vælg mellem mange søde bamser, som f.eks. kaninen, ræven eller den søde elefant. Bamserne er større end de ser ud.
20% rabat: Tilmeld forhandlerens nyhedsbrev

Personlig uro eller guirlande med navn

Giv barnets dets helt egen personlige uro eller guirlande. Helt perfekt som gaver til de mindste, det kunne f.eks. være en fødselsgave, eller barselsgave til mor og far.

Plakater med børnesange

Her finder du flotte plakater med illustrationer og tekster fra børnesange. Vælg mellem en lang række klassiske børnesange som Puff den magiske drage, Se min kjole, Jeg ved en lærkerede og mange flere.

Napsack - Den vægtede sovepose

Napsack er en revolutionerende vægtende sovepose til børn, som kan hjælpe dem med at sove bedre. Vægten fra soveposen gør at barnet får en roligere og bedre søvn generelt. Læs mere om den geniale sovepose via linket. En gave som enhver mor til en lille vil elske!

Autentisk solsystem uro

Denne autentiske solsystem uro indeholder alle vores solsystems planeter, og er designet og farvet, så de ligner de faktiske planeter i miniudgave. Den perfekte gave til den lille, og hvem ved, måske fremtidig astronaut? Efter barnet er vokset op, kan uroen efterfølgende hænge til pynt på værelset som en model af solsystemet.

Hjerteæske med roser og bamse

Giv en gaveæske til hende, fyldt med røde roser, og en sød lille bamse. Den perfekte gave, til er erklære din kærlighed til hende - om det så er til Valentinsdag, jeres års dag, eller anden anledning, hvor du gerne vil være romantisk. Samtidig kan den også bruges som f.eks. en tillykke gave til den nybagte mor.

Smykker med fingeraftryk

Her har du mulighed for at give et personligt smykke med eget fingeraftryk graveret. Det ultimative personlige smykke til en du holder af! Vælg mellem forskellige vedhæng, halskæder ringe m.m. Kan fås i både sølv, guld, hvid guld, rosa guld og endda med diamanter.

Lille bamsebuket

En bamsebuket er det perfekte alternativ til en almidnelig buket blomster. Bamsebuketten er du dog hele livet, hvor de almindelige blomster som du ved visner med tiden. Giv den til den nybate mor, valentinsgave til kæresten, eller til pigen som fylder år.

3D Babyaftryk med hvid deluxe ramme

Lav et 3D aftryk af den lilles fod eller hånd, og forevig det i en ramme med et tilhørende billede, hvor man kan se hvor stor barnet var det givne tidspunkt. En super sød gaveide til alt fra den gravide til en nybagte mor.

Heldragter til babyer

Alle babyer kan bruge heldragter. De holder varmen, er komfortable og giver fri bevægelighed. Vi har fundet de skønneste heldragter til babyer 0-1 år - både til små drenge og små piger. Se det store udvalg.

Babyaftryk – Selvhærdende Ler

Få lavede babyaftryk i ler, af den lilles fødder og hænder. Leret er selvhærdende, og kan efterfølgende hænges op. Lav evt. aftryk med et par måneders mellemrum, for at se udviklingen i, hvor meget babyen vokser. Du får her et samlet sæt, med alt hvad der skal bruges.

Drømmejunglen beroligende godnathistorier

Drømmejunglen godnathistorier er baseret på hypnseteknikker, og hjælper dit barn med at falde bedre i søvn. De hjælper med at bearbejde de oplevelser barnet har måtte have i løbet af dagen, hvilken gør dem mere afslapper. Hør et uddrag at historierne via linket nedenfor.

FableWood trædyr til pynt og/eller leg

De søde og dekorative figurer fra FableWood, kan både bruges til pynt og leg. Dyrene er sat sammen med magneter, og kan på den måde nemt bygges og skilles ad igen. Når de er bygget, kan de både leges med at børn, eller stå til pynt på børneværelset, i stuen eller andet sted i hjemmet. En fantastisk gaveide til børn såvel som voksne!

Baby blanket og kørepose

En kørepose er en perfekt gave til den lille, da den holder barnet varmt, når der skal køres i autostol, barnevogn eller klapvogn. Vælg mellem mange flotte modeller af super kvalitet.

Bamse med navn

Bamser giver tryghed til børn, så hvorfor ikke give en med et navn? Bamserne her fås i forskellige varianter og størrelser. Der er derfor god mulighed for at finde en ny bedsteven i gave.

Blooming til bad i vask

Med den smarte og bløde blooming er det muligt at vaske den lille i badekarret eller køkkenvasken. Blomsten støtter hovedet og ryggen og er lavet i antibakterielt skum, der kan tørretumbles.
Henter...

Guiden til utraditionelle dåbsgaver

Utraditionelle dåbsgaver kan være en fantastisk måde at give en unik og mindeværdig gave, der skiller sig ud fra de mere traditionelle dåbsgaver.

Det er særligt vigtig, hvis du er forælder, fadder, gudmor eller gudfar til den lille ny. Eller har en anden form for særlig relation til barnet. For gaven fra netop dig skal være ekstra speciel og mindeværdig – og det bliver meget lettere, hvis du tænker mere kreativt, anerledens eller personligt.

Det kan også bare være, at du bare ikke har lyst til, at din gave skal blive endnu en i stakken af det samme. Eller bliver gemt væk eller stillet hen i hjørnet, og hurtigt glemt.

Så rul op, se vores bud på utraditionelle dåbsgaver ovenfor, eller læs videre her, og får masser af ideer til, at vælge en dåbsgave, der både er utraditionel og kan følge barnet gennem hele livet.

 

Sådan finder du en utraditionel dåbsgave for livet

At finde den perfekte dåbsgave for livet kan være en kæmpe udfordring. Især hvis du ønsker at give en utraditionel barnedåbsgave, der skiller sig ud fra den store mængde af traditionelle gaver til børn, der bliver døbt eller navngivet.

Fidusen er, at en utraditionel dåbsgave kan være en fantastisk måde at give en meningsfuld og mindeværdig gave, som barnet kan værdsætte gennem hele livet. En god ide at finde inspiration til at finde det rigtige valg, er ved at følge disse råd:

 

Hvad ønsker du for barnet?

En utraditionel dåbsgave kan være noget, som du giver for at inspirere barnet til at få nogle bestemte værdier, vælge nogle særlige veje i livet eller gøre nogle sjove, lærerige eller interessante erfaringer. Så tænk over, hvad du ønsker dig for dette helt specielle barn, og hvilke gode livsråd, erfaringer og indstillinger, du gerne vil overbringe det.

 

Tænk langsigtet

Overvej gaver, der vokser med barnet eller kan blive en del af dets livshistorie. En håndskrevet bog med eventyr eller visdomsord fra familiemedlemmer, en tidskapsel med mindeværdige genstande fra barnets fødselsår, eller et kunstværk eller karikaturtegning, der kan følge barnet gennem dets forskellige livsfaser, er alle gaver, der bevarer deres værdi og betydning over tid.

 

Personliggør gaven

En utraditionel dåbsgave bliver endnu mere speciel, når den indeholder et personligt element. Det kan være en personlig vuggevise skrevet og indspillet specielt til barnet, et sæt håndlavede dukker, der afspejler barnets familie, eller en skræddersyet billedbog, hvor barnet selv er hovedpersonen i eventyret. Se evt. vores guide med gaver med navn for mere inspiration.

 

Overvej fremtidige oplevelser

I stedet for fysiske genstande, kan du overveje at give oplevelser, som barnet kan nyde senere i livet. Det kunne være i form af en “fremtidig oplevelsescheck” til en ballonflyvning, en dag i en forlystelsespark hvert år med dig, eller en ”workshop” inden for et område, som barnet viser interesse for senere i barndommen. Disse oplevelsesgaver kan skabe uforglemmelige minder, og sikre dig et forhold til barnet langt ud i fremtiden.

 

Skab noget unikt

Hvis du har en særlig håndværksmæssig evne eller hobby, kan du overveje at skabe noget helt unikt til barnet. Det kan være et møbel, en specialdesignet lampe, et håndsyet tæppe, eller noget strikketøj. Sådan gaver kan blive værdsatte arvestykker, som kan gives videre til barnets egne børn. Og dermed skabe et varigt minde om dig for de kommende generationer.

 

Husk at tænke bæredygtigt

De børn der fødes i dag, kommer til at vokse op i en mere miljøansvarlig og bæredygtig verden. Derfor er det vigtigt at tænke bæredygtighed ind i den utraditionelle dåbsgave, du vælger. Og måske endnu vigtigere at finde en gave, der lærer barnet om miljøansvar og bæredygtighed. F.eks. ved at adoptere et stykke regnskov i barnets navn, vælge et bæredygtigt sæt baby legetøj eller købe børnebøger, der fortæller om naturen og vigtigheden af, at vi passer på den.

Utraditionelle dåbsgaver

 

Ideer til utraditionelle dåbsgaver, som gør dig husket

Så som du kan se, er der masser af måder, du kan finde på utraditionelle dåbsgaver, der ikke ligner alle de andre, mere traditionelle barnedåbsgaver, som de fleste vil vælge.

Skal det være mere konkret, kan du f.eks. overveje:

 • Adoption af en dyreven i barnets navn i en zoologisk have eller gennem en dyreværnsorganisation. Dette er ikke kun en unik gave, men også en måde at introducere barnet til ideen om dyrevelfærd og naturbevarelse. Og kan give jer mulighed for gode oplevelser, når I sammen besøger det adopterede dyr hen over barnets opvækst.
 • Navngiv en stjerne med barnets navn gennem en af de officielle stjernedåbstjenester. Dette er en poetisk gave, der udtrykker ønsket om, at barnet må få et fantastisk liv. Og hvilket lille barn er ikke en stjerne i sig selv, som vi ønsker, kan lyse op gennem hele dets liv.
 • Lav en tidkapsel med genstande, nyhedsartikler, fotos og personlige noter fra barnets fødselsår. Kapslen kan aftales åbnet på en fremtidig fødselsdag, f.eks. når barnet fylder 18 år, og bliver myndigt. Det er både sjovt, lærerigt og kan låse op for gode minder, når det voksne barn lukker op for tidskapsels gemmer, den dag barndommen slutter.
 • Skab eller køb et unikt kunstværk lavet af en lokal kunstner, som f.eks. en vægmaleri i barnets værelse eller en skulptur, der symboliserer barnets dåb. Moderne teknologi og kunstig intelligens giver også mulighed for at skabe meget personlige kunstværker, som også kan få en helt særlig betydning for barnet senere i livet.
 • Plant et træ på barnets vegne i forældrenes eller din egen have. Det er både en symbolsk gestus for vækst og liv. Og kan give barnet et meget synlig bevis på, at han eller hun bliver ældre – og vokser sig højere i takt med at træet selv får alder og højde. Udpeg en fast dag på året, hvor du tager et billede at barnet og træet. Så får du også en sjov og mindevækkende gave til barnet fylder 18 eller bliver konfirmeret.
 • Producér en personlig sang skrevet specielt til barnet, der inkluderer barnets navn, særlige kendetegn og måske nogle af de leveregler, du håber barnet vil følge. Og indspil den selv i et professionelt studie. Det kan blive en kær del af barnets opvækst og noget familien kan nyde sammen.
 • Giv en personlig fortælling som enten bog, tegneserie eller en af de utallige andre måder, det er muligt at skabe unikke personlige historier på i dag, hvor både navnet barnet, dets nærmeste familiemedlemmer og giveren kan indgå i.

 

Ideer til en utraditionel dåbsgave til piger

Selv om grænserne for hvad der er for piger og hvad der er for drenge i dag, er mere flydende end før, er der stadig nogle dåbsgaver, som egner sig bedst til et bestemt køn.

Når det kommer til utraditionelle dåbsgaver til piger, kunne du f.eks. overveje:

 • Et smykkeskrin til hendes første smykker og personlige hemmeligheder, eventuelt med hendes navn graveret, malet eller trykt på.
 • En spilledåse med en særlig melodi, som har betydet noget for dig, og du også håber vil komme til at betyde noget for hende. Også her kan du få sat navn på, for at gøre gaven endnu mere unik og personlig.
 • En tipi eller et legetelt kan skabe et magisk hjørne på pigens værelse. Det kan være stedet for eventyrlæsning, leg eller et roligt sted til afslapning. Udnyt mulighederne for at skabe helst unikke mønstre eller få sat navn på teltet.
 • Et moderne dukkehus, der skiller sig ud fra de mere traditionelle modeller, kan være en inspirerende og stimulerende gave, der opmuntrer til kreativ leg og historiefortælling senere i barnets liv. Og giver masser af gaveideer indtil den dag, hun synes, hun er for stor til at lege med dukker.

Utraditionelle dåbsgaver til piger

 
Ideer til en utraditionel dåbsgave til drenge

Til drengene er der også flere spændende muligheder for at finde utraditionelle dåbsgaver, som han ikke får af alle andre:

 • Køb en skotsk adelstitel på nettet. Det foregår ved, at du køber et lille landområde i drengens navn, som giver ham ret til at blive kaldt ”Lord”. Titlen giver dog ikke den sammen juridiske status eller de samme privilegier, der traditionelt er forbundet med ægte adelstitler.
 • Køb et personligt multitool eller en lommelygte med barnets navn indgraveret. Det er en meget praktisk gave, som hvis du køber den i den rigtige kvalitet, kan følge drengen gennem hele livet, og altid være lige ved hånden, når der er brug for lys eller hjælp til praktiske gøremål.
 • Køb et personligt eventyrsæt med rygsæk, kompas, forstørrelsesglas og eventyrjournal med barnets navn på, Det kan give drengen masser af gode timer senere i barndommen, når han bliver stor nok til at tage på eventyr på egen hånd. Eller sammen med mor, far eller dig, som har givet gaven.
 • Køb et byggesæt til et mini-økosystem, der giver drengen mulighed for at skabe og vedligeholde et lille økosystem eller en have på sit værelse, når han bliver gammel nok til det. Det er både en god måde at lære barnet om naturen, vigtigheden af at tænke på miljøet og passe på den natur, vi er omgivet af.

Utraditionelle dåbsgaver til drenge

Hvorfor give utraditionelle dåbsgaver, der først kan bruges senere i livet

Som du måske har bemærket, er mange af de ideer til utraditionelle dåbsgaver, som vi er kommet med, gaver barnet først får glæde af senere i livet.

Det kan sikkert give folk grund til at kommentere på dit utraditionelle valg af barnedåbsgave. Men det har flere fordele, som gør det til en meningsfuld måde at fejre barnets første fest i levet på. Her er nogle argumenter for at vælge denne type gave.

Blandt de argumenter, du kan have klar er:

 • Barnet kan ikke huske sin barnedåb alligevel – så hvorfor ikke vælge en dåbsgave, der først bliver givet, når barnet er gammelt nok til både at huske og få rigtig glæde af gaven.
 • Skaber en mere langvarig værdi for banet – Gaver der først kan bruges senere i livet eller bliver dåbsgaver for livet, har potentialet til at blive værdsat over meget længere tid. De kan blive betydningsfulde milepæle, som barnet kan se tilbage på med kærlighed og taknemmelighed.
 • En god måde at give fremtidig inspiration – En gave, der venter på barnet i fremtiden, kan inspirere og motivere barnet i sine livsvalg. Det kan være en bog, der åbnes, når barnet er gammelt nok til at læse og forstå indholdet. Eller et musikinstrument, der kan spilles på, når barnet er klar til at lære det.
 • En smart måde at skabe personlig udvikling på – Gaver der er tænkt til fremtidig brug, kan understøtte den personlige udvikling og læring hos barnet – måske i en retning, du finder relevant. Det kunne være et sprogkursus, en kreativ workshop eller en oplevelsesgave, der udvider barnets horisont, eller lærer det vigtige værdier og leveråd.
 • En god måde at skabe forventningsglæde på – En gave, der ligger og venter på det rette tidspunkt i barnets liv, kan skabe en følelse af forventning og spænding. Det tilføjer et element af mystik og eventyr til barnets opvækst.
 • Gør det muligt at tilpasse gaven til barnets udvikling – og interesser på det tidspunkt i opvæksten, hvor gaven skal gives. Derved kan gave holde sig relevant, interessant og bliver mere værdsat.
 • En god måde at bevare kontakten til barnet på – selv om det virker urealistisk lige nu, at I nogensinde skulle miste den. Men ”skylder du” en del af barnets dåbsgave, har du altid en god lejlighed til at holde forbindelsen vedlige.

 

Mangler du mere inspiration til utraditionelle dåbsgaver?

Fordelene ved at vælge en utraditionel dåbsgave spænder lige fra at skabe langvarige minder om dem, som i sin tid gav gaven, og til at inspirere, udvikle og skabe minder sammen med barnet, når det bliver ældre.

Så ved at tænke lidt mere ud af boksen, når der skal vælge dåbsgaver, kan du finde gaver, der bygger bro mellem nutiden og fremtiden, og ikke kun tilbyder glæde i øjeblikket, men også noget at se frem til og værdsætte i årene, der kommer.

Ved at bryde med traditionen og vælge en gave, der er skræddersyet til barnets unikke personlighed og potentielle interesser, udviser du samtidig en dyb forståelse og omsorg for barnets vej i livet. Disse gaver kan blive kilde til inspiration, glæde og måske endda kickstarte nye hobbyer eller passioner.

Men selv om guiden her har givet dig en masse inspiration til utraditionelle dåbsgaver, kan det stadig være svært at forestille sig, præcist hvilken utraditionel dåbsgave du skal vælge til det barn, du skal til barnedåb eller navngivning med.

Det er der heldigvis råd for: Rul op til produktoversigten i toppen af siden, og gå på opdagelse i de mange forskellige utraditionelle dåbsgaver til drenge og piger, og bestil hjem online allerede i dag fra udvalgte danske webshops, du kan være tryg ved at handle i.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne