Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Årets bedste & sjoveste oplevelsesgaver til børn

Årets 25 bedste & sjoveste oplevelsesgaver til børn 2024

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Når vi skal finde på gaver til børn, kan det være svært at finde på andet end de velkendte materielle gaver i forskellige afskygninger. De materielle gaver er ofte altdominerende under juletræet eller på fødselsdagsbordet, hvor de kan skygge for alle de muligheder, der gemmer sig i oplevelsesgaver til børn. En oplevelsesgave rummer nemlig meget mere end en materiel værdi, som vil falme over tid: Oplevelser kan deles i selskab med andre og skabe minder, som vil vare i mange år frem. En oplevelse kan tilbyde lærerig underholdning og nye perspektiver på livet, hvilket gør det til den perfekte gave til børn.

Årets bedste oplevelser for børn 2024

Kør i en superbil - en oplevelse for livet!

Her har du en fantastisk mulighed for at køre i drømmebilen! Har du ikke selv kørekort, kan du sidde ved siden af mens en kører giver dig turen. Vælg mellem superbiler som Lamborghini, Porsche, Ferrari og mange andre. En oplevelse for livet, og den helt perfekte gaveide for bilentusiaster og drengerøve!
Silkeborg - Roskilde - Sverige

Helikoptertur - Flyv i helikopter!​

At flyve i helikopter er en oplevelse for livet! Der en en oplevelse som er på de fleste menneskers bucket liste. På helikopterturen får i en rundflyvning over forskellige byer i Danmark. Længden af flyvningen afhænger af hvilken helikopter oplevelse i vælger. I kan flyve fra forskellige byer i hele landet. Inviter kæresten med på en helikoptertur og få en uforglemmelig oplevelse sammen.
Over hele landet

Gåtur med Alpakaer: Et Eventyr i Alpacapark

Skab mindeværdige øjeblikke med en gåtur sammen med søde alpakaer i Alpacapark. Oplev dyrenes charme og ro, mens du nyder den smukke natur omkring dig. En unik og afslappende gaveidé, der vil glæde både børn og voksne.
Ringsted, Sjælland, Danmark

CopenHill Skattejagt: En Sjov Udfordring

Tag på en spændende skattejagt på CopenHill og udforsk Københavns ikoniske vartegn. En underholdende aktivitet for hele familien eller en gruppe venner, der søger sjov og udfordring.
København S, Hovedstaden, Danmark

Besøg i Alpacapark

Oplev en dag med alpacaer i Alpacapark på Sjælland. Dette unikke gaveidé giver mulighed for at komme tæt på disse charmerende, uldne skabninger. Nyd 2 timers hyggeligt samvær, en grundig introduktion til alpacaer, og endda muligheden for en ægte picnic blandt dyrene. En virkelig uforglemmelig oplevelse!
Ringsted, Sjælland

Slikkepindekursus

Tag dit barn med på et sjovt, kreativt og lærerigt slikkepindekursus, hvor i vil lære at lave og dekorere jeres helt egne slikkepinde. En super sjov aktivitet for børn som de efterfølgende kan prøve kræfter af med derhjemme.
København N - Frederiksberg

Kagekursus hos Karoline Trier

Udfold kreativiteten med et kagekursus hos Karoline Trier som har vundet Masterchef. En inspirerende og lærerig oplevelse for enhver kageelsker.
Brønshøj, Hovedstaden

Bagekursus hos Karoline Trier

Del glæden ved bagning med dine små på et bagekursus for børn og voksne hos Smallchefs. En hyggelig og lærerig oplevelse.

Stand Up Paddel (SUP) oplevelser

SUP surfing er en super fed aktivitet som stormer frem i Danmark. Her har du mulighed for at give en SUP surf oplevelse i gave - både surf, men også kursus hvor du lærer alt du skal vide for at glide hen over vandet på et SUP board.
København - Aarhus - Thisted - Aalborg

Sælsafari

Hvis du er på udkig efter gode oplevelser for hele familien, så er sælsafari en spændende mulighed. I sejler ud i båd og kommer til at se sælen helt tæt på, i dens naturlige rammer. I får: Sælsafari, guidet tur med fortællinger samt mulighed for at se sælen helt tæt på. En anderledes og underholdende oplevelse for hele familien, som helt sikkert vil være et hit hos børnene.
Thyborøn - Rømø

Escape Room

Escape rooms er de seneste år blevet utroligt populære oplevelser i Danmark. I skal som en gruppe løse forskellige gåder og opgaver inden tiden er løbet ud. I har som regel 1 time. Escape rooms er en spændende oplevelse som både sætter hjernen gang, får adrenalinen op og giver spænding. Samtidig skal i arbejde sammen som et team. I kan vælge forskellige temaer som f.eks. den kolde krig, chernobyl, regnarok m.fl.
København - Århus

Macaronkursus hos Karoline Trier

Bliv mester i at lave macarons med et kursus hos Karoline Trier. Lær teknikkerne bag de franske delikatesser, eksperimenter med smage og farver, og tag dine egne kreationer med hjem.
Brønshøj, Hovedstaden

Lav dit eget smykke hos SMYKBAR

Slip din indre smykkedesigner løs hos SmykBar, hvor du kan designe og fremstille dit eget smykke. En kreativ og personlig oplevelse, der lader dig bære et stykke selvskabt kunst.
Frederiksberg - København Ø - Aarhus C - Odense C

Østerssafari

Hvis du er på udkig efter en spændende og anderledes oplevelse i Danmark, så er østerssafari måske det du leder efter. I får: Østersafari, smag på de østers i har fanget, fortælling om østers og dens historie. Østerssafari er en af de underholdende og unikke oplevelser i Danmark som du sent vil glemme. Tag afsted med venner og familie, eller giv oplevelsesgaven til en som elsker østers.
Rømø - Thyholm - Løgstør - Knebel - Højer

Prøv Virtual Reality​

Har du nogensinde spillet et computerspil, og tænkt hvordan det ville være rent faktisk at være inde i spillet? Lige præcis det kan du opleve med virtual reality. Skyd zombier, skyd dine modstandere eller arbejd sammen som et team. I 25-30 minutter kan du prøve virtual reality, og vælge mellem et af de mange forskellige spil, i kan spille op til 5 personer sammen ad gangen.
København - Århus

Privatundervisning i rulleskøjter hos L.O.W Academy

Genopdag rulleskøjternes sjov med privatundervisning fra Low Academy. Uanset din erfaring vil du lære at manøvrere med sikkerhed og elegance, mens du nyder den frihed, som rulleskøjter giver.
København Ø - Gentofte - København N

Slikkepindekursus hos Sugar Pilots

Slip din indre slikmager løs med et slikkepindekursus hos Sugar Pilots. Lær at lave farverige og velsmagende slikkepinde fra bunden, en kreativ og sjov oplevelse, der er perfekt for både børn og voksne.
København N

Det hjemsøgte København med Ghosttour

Kom på en spændende og uhyggelig spøgelsesvandring i København med Ghosttour. Oplevelsen er for både børn og voksne. Børn koster 60 kr. mens voksne koster 120 kr.
København

Drabet ved Rundetårn med Solve a Mystery

Drabet ved rundetårn, er en 2,5 timers oplevelse for 2-4 personer arrangeret af Solve a Mystery. I skal på en gådefuld forbryderjagt i Københans gader i 1899. Samtidig vil i opleve ikoniske monumenter i København.
København K

Havkajak & fossiljagt ved Møns Klint

Klar på en anderledes opevelse? Møns Klint er et af de smukkest og mest ikoniske natursteder i Danmark. Her kan du komme på en spændende og lærerig havkajak og fossiljagt. En super fed aktivitet i godt selvskab og utroligt flotte omgivelser.
Borre, Sjælland

Privatundervisning i skateboarding hos L.O.W Academy

Uanset om du er nybegynder eller ønsker at finpudse dine skateboarding-færdigheder, tilbyder Low Academy privatundervisning, der er skræddersyet til dit niveau og dine mål, så du kan mestre brættet med stil.
København N

Helikoptertur med HeliCompany

HeliCompany tilbyder helikopterture over stort set hele landet. Du kan derfor med stor sandsynlig, få set din hjemby fra luften, og tage nogle gode billeder. Turen tager 10 minutter og foregår over udvalgte byer rundt om i landet.

Kør gokart hos Racehall

Føl suset og adrenalinet med en actionfyldt gokart-oplevelse. Uanset om du er erfaren kører eller nybegynder, giver denne drop-in session dig chancen for at teste dine køreevner på banen i en sjov og konkurrencepræget atmosfære.
Viby J - Taastrup

Hotdogkursus for Børn og Voksne hos Karoline Trier

Tag på en anderledes, sjov, og lærerig oplevelse med dit barn! Det kan du gøre ved at tage et hotdogkursus for børn og voksne hos Karoline Trier. Det hyggelige kursus tager 3,5 time. Her vil i lære alt der er værd at vide, når man skal lave den perfekte hotdog.
Brønshøj, Hovedstaden

Indoor Skydiving hos Copenhagen Air Experience

Vil du gerne prøve skydiving, men er ikke helt sikker på du tør tage springet endnu? Så kan du i stedet prøve bodyflight, som er en form for indoor skydiving. Her kan du mærke vægtløsheden, og hvordan det er, at falde i frit fald.
Taastrup, Hovedstaden

Kør gokart F1-style hos Racehall

Tag på et fed gokart tur med vennerne i Racehall i København eller Århus. Her kan i race i gokarts i ægte F1-style på verdens største indendørs gokartbane.
Taastrup - Viby J

Mordet ved Aarhus Å med Solve a Mystery

Ved Mordet ved Aarhus Å med Solve a Mystery oplevelsen skal i tilbage til 1934 og opklare et mord. Det er gør i ved at på igennem byens gader og stræder, og løse gåder.
Aarhus C, Midtjylland

Mordmysteriet ved Christiansborg med Solve a Mystery

Der er sket et mord ved Christiansborg - du og op til 3 andre venner skal nu på en spændende tur rundt i København for at løser gåderne. I har 2 timer til at læse mordmysteriet.
København K

Urban High Roping

Urban High Roping i København har verdens højeste High Roping bane. Oplevelsen indkluderer 3-4 timers underholdning på banens 28 forhindringer samt 4 kæmpe svævebaner. Samtidig vil du få instruktion fra professionelle instruktører. En super fed oplevelse for dem som elsker adrenalin, til en  yders overkommelig pris.
København K

Familieophold hos DGI Huset Herning

Tag familien med på et skønt familieophold hos DGI Huset Herning. I vil bl.a. få entré til Baboon City for 4 personer, adgang til moderne fitnessafdeling, badminton og bordtennis samt wellnessafdelingen.
Herning, Midtjylland

Flødebollekursus hos Karoline Trier for børn og voksne

Skab minder i køkkenet med et flødebollekursus for børn og voksne. En hyggelig aktivitet for hele familien.
Brønshøj, Hovedstaden

Kør i sportsvogn på bane eller gade​

De fleste drenge har haft en drøm om at køre en sportsvogn. Nu har du chancen! Få drengedrømmer opfyldt og prøvekør din yndlings bil. Du kan både vælge at køre på bane, eller på gaden afhængig af hvilken oplevelse du vælger. Vælg mellem biler som Ferrari, Lamborghini, Audi R8, Porsche med flere.
Over hele landet
Henter...

Find inspiration til oplevelsesgaver til børn

Børneværelset, der er fyldt  til randen med legetøj, er et velkendt billede for mange forældre. Legoklodser og tøjbamser flyder, og måske er de for længst blevet kasseret til fordel for et nyt stykke legetøj, der snart vil lide samme skæbne. Fremfor at give endnu en materiel gave, der let forsvinder i legetøjsbunken, kan du i stedet overveje at give en oplevelsesgave til børn.   

At give en oplevelse i gave rummer endeløse muligheder for, hvad du kan lave sammen med dine børn. Vi har samlet en liste over de bedste oplevelsesgaver til børn, der både er velegnede som julegaver, som fødselsdagsgaver til børn eller som gave til børn der har alt. En oplevelse bliver kun bedre af at nydes i selskab med andre, og oplevelsesgaver er derfor en oplagt aktivitet for hele familien, der kan gøre hverdagen og weekenden lidt sjovere.

Mangler du inspiration til den perfekte oplevelsesgave, finder du et hav af gode gaveideer i vores guide lige her. Så uanset om dit barn er mere til fart og spænding eller kreativitet og fordybelse, er der et stort udvalg af oplevelser for børn til enhver smag og enhver pris, som du kan gå på opdagelse i.

 

Kulinariske oplevelser for de madglade

En oplevelsesgave til børn, som er både sjov og udfordrende, er en kulinarisk oplevelse. Det er den type oplevelse, man også kan lave sammen, og som kan være lærerig for både store og små. Vil du introducere dine børn til en helt ny verden af smagsoplevelser, kan du overveje at give et bage- eller madlavningskursus i gave. Et sådant kursus er både oplagt for dem, der i forvejen er ellevilde med at udfolde sig i et køkken samt for nybegynderne, der er ivrige efter at sætte deres gastronomiske evner på prøve.

Et kagekursus eller bagekursus for børn kan udfordre og pirre den kreative nysgerrighed og få sanserne i spil. Dine børn får lov til at bruge hænderne og følge deres mesterlige bagværker fra start til slut. Når kagerne er færdigbagte, er der mulighed for at lade barnets fantasi og kreativitet få frit slag, når det er tid til at dekorere de mange kager.

En anden sjov kulinarisk oplevelse er madlavningskurser for børn, som kombinerer samarbejde og familiehygge i ét. På et madlavningskursus lærer børn at lave mad fra bunden af, hvilket kan give dem en lærerig indsigt i ingredienser, råvarer og ernæring.

Bage- og madlavningskurser til børn er derfor oplagte gaver for dem, der gerne vil engagere sine børn i madlavning og øge deres interesse for, hvad de sætter tænderne i. Med inspiration fra en kulinarisk oplevelse kan det være, at dine børn slet ikke kan vente med at være med i køkkenet derhjemme.

Børn til madlavningskursus

 

Læg en oplevelse under juletræet

Julen ender ofte i et kaotisk gaveræs, hvor det at finde de rette gaver bliver en ekstremsport. For ikke at drukne i en overflod af materielle gaver kan du i stedet give en oplevelsesgave til børn i julegave. Sådanne typer af julegaver til børn er ofte ikke at finde under juletræet, hvilket netop er med til at gøre dem endnu mere specielle og unikke.

Oplevelsesgaver skaber minder, der varer livet ud, hvilket er lige i julens sande ånd. De bedste gaver er nemlig dem, vi selv giver, og der findes næppe noget mere givende end at se glæde og nysgerrighed brede sig hos dit barn. En oplevelse er derfor gaven, der bliver ved med at give.

Vil du finde en oplevelse, der emmer af julehygge, kan en sjov gaveide være at tage på skøjtetur med hele familien, hvor I både kan se flotte julelys og nyde en varm kop kakao i hinandens selskab. I anledning af højtiden kan en tur i Tivoli også være en hyggelig familieaktivitet, hvor I kan se havens flotte frostklædte juledekorationer og nyde lidt godt til maven.

Julen behøver ikke at være en dyr fornøjelse, og en begivenhedsrig oplevelse kan derfor også være en rolig hyggedag derhjemme. Sammen kan I lytte til julemusik, mens I bager småkager eller pynter juletræet, og til sidst kan I slutte aftenen af med en juleklassiker foran fjernsynet.  

 

Gaming oplevelse til børn

Når du skal give en oplevelsesgave til børn, er det oplagt at tage udgangspunkt i dine børns fritidsinteresser. En af de mest populære og udbredte interesser blandt børn og unge er uden tvivl gaming, der udover at være fuld af sjov underholdning også rummer et stort lærings- og udviklingspotentiale. Uanset om dit barn er hjemmevant i en spilarena, eller om de gemmer på en indre gamer, så vil en gaming oplevelse for børn være en sjov og udfordrende gave.

Som en oplevelsesgave til børn indeholder gaming gode muligheder for at dyrke fællesskabet og teamwork. En type gaming oplevelse kan være at give dit barn adgang til et online multiplayer-spil, hvor de får mulighed for at interagere med deres venner eller danne nye venskaber i virtuelle verdener.

En anden måde at skabe en god gaming oplevelse for dine børn er ved at arrangere en turnering eller et LAN-party for venner eller familien derhjemme. Med masser af snacks og sodavand er rammerne sat til en sjov aften, hvor børnene kan konkurrere, samarbejde og dele deres fællesinteresse for gaming med hinanden.

Børn der gamer

 

Kulturelle oplevelsesgaver til børn

Er du selv en stor kulturelsker, kan det være, at du bærer på ønsket om at give samme glæde og begejstring videre til dine børn. Ved at give en kulturel oplevelsesgave til børn kan du være med til at åbne deres øjne for kunst og historie. Et forslag til en kulturel oplevelse er at gå ind og se en teaterforestilling for børn, hvor de både kan opdage nye eventyr eller opleve velkendte fortællinger fortalt på nye måder.

Blandt andre kulturelle oplevelser for børn er museumsbesøg også en god måde at udforske mange aspekter af livet på lige fra eksperimenterende kunstarter til definerende historiske begivenheder. Mange museer tilbyder ofte særudstillinger og aktiviteter, der er specielt designet til børn, hvilket gør dem til et besøg værd. Du kan også give et årskort til et museum i gave, hvilket giver jer mulighed for at nyde masser af kultur hele året rundt.

Kreative workshops og kurser er andre ideer til kulturelle oplevelsesgaver til børn, hvor de kan få lov til at udfolde og udforske deres kreative evner inden for fx maling, dans og musik. Med en kreativ workshop vil dine børns fantasi og sanser blive stimuleret, og så vil de kunne gå derfra med nye færdigheder og interesser. 

 

Udflugter i oplevelsesgave til børn

Der er mange veje, du kan gå med oplevelsesgaver til børn, men en type gave, som både skaber gode minder og kvalitetstid for familien, er en udflugt. Ved at give en udflugt som gave kan I sammen sætte en hel dag af til at nyde sjove aktiviteter i hinandens selskab. Som et oplagt udflugtssted kan fremhæves en zoologisk have eller dyrepark, hvor børn kan lære om dyrearter og forskellige klimaer fra hele verden. Zoologiske haver byder ofte på mange muligheder for at se interessante shows eller tage del i lærerige aktiviteter, som er velegnede til børn og hele familien.

Som andre oplagte oplevelsesgaver til børn kommer vi selvfølgelig ikke uden om forlystelsesparker. En forlystelsespark er den perfekte destination for jeres næste udflugt, hvis I ikke er bange for lidt fart. I en forlystelsespark kan I kaste jer ud i både rutsjebaner, karruseller og legesyge spil. Der er også spøgelseshuse for de modigste, og så kan I prøve lykken og se, om I går derfra med en bamse eller to.  

Udover zoologiske haver og forlystelsesparker findes der mange andre udflugtsmuligheder, der kan være perfekte oplevelsesgaver til børn. Andre udflugtssteder kan fx være at tage i skoven, besøge en naturpark eller tilbringe en dejlig sommerdag på stranden.

Forskellige udendørs oplevelser for børn

 

Sjove oplevelsesgaver til børn

Med en sjov oplevelsesgave til børn går man aldrig galt i byen. Der findes et hav af oplevelser og aktiviteter, som kan fremkalde latter og smil, og som I kan nyde sammen som familie. En sjov oplevelsesgave, som er særlig velegnet til de legesyge sjæle, er at tage en tur i et legeland, hvor børnene kan få frie tøjler og bruge timevis på at gå på opdagelse i de mange sjove aktiviteter.

Er dine børn blevet lidt for gamle til et legeland, er en anden sjov oplevelsesgave at tage ud og bowle sammen. Bowling passer som venskabelig konkurrence til hele familien, hvor man kan udfordre andres og egne evner på banen. Oplevelsesgaver til børn er altid oplagt, hvis du vil sikre en sjov oplevelse for barnet.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne