Dåbsgave til piger - Årets bedste pige-barnedåbsgaver

Dåbsgave til piger 2024 – Årets bedste pige-barnedåbsgaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Den største udfordring ved at finde en dåbsgave til en pige er, at du ikke har mulighed for at finde en personlig gave på samme måde, som når pigen bliver ældre. Det efterlader dig oftest med nogle ret traditionelle dåbsgaver som et bestiksæt, et sølvkors med navn og den slags. Men tænker du så at sige mere ud af boksen, kan du forholdsvis nemt finde nogle mere utraditionelle dåbsgaver, både pigen og du kan få glæde af senere i hendes liv. Se udvalget af barnedåbsgaver til piger i oversigten nedenfor. Og find mere inspiration i vores guide umiddelbart efter gaveoversigten.

Åreets bedste dåbsgaver til piger 2024

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Kiids by Friis til børn

Her finde du et flot udvalg af Kids by Friis produkter til børn, som alle kommer med gratis gravering! Vælg mellem de populære stjernetegn sparebøsser, eller tandæsker, fødselsdagstog og smykkeskrin.
Inkl. gratis gravering

Willow Tree Figurer med gravering

Willow Tree figurer udtrykker kærlighed, nærvær og håb. Disse smukke skulpturer er den perfekte gave til at vise dine følelser.
Inkl. gratis gravering

Sparebøsser med gravering

En sparebøsse er en både sjov og lærerig gave til børn. Vælg mellem forskellige designs og tilføj personlig gravering.
Inkl. gratis gravering

Personligt børnebestik med gravering

Gør måltiderne sjovere for de små med personligt graveret børnebestik. En praktisk og sød gaveidé til børn.
Inkl. gratis gravering

Personlige børneplakater med navn

Farverige og lærerige børneplakater, der vil pynte i ethvert børneværelse. En sjov og dekorativ gaveidé som samtidig er personlig. Se de mange søde designs.

BIBS Gift Sets - Kærlig Pleje til De Mindste

Disse gaveæsker fra BIBS indeholder alt, hvad du har brug for til at pleje de mindste med kærlighed. Høj kvalitet, sikkerhed og komfort er vores prioritet. Den ideelle gave til nybagte forældre og de mindste i familien. Vælg mellem de populære BIBS sutter, legetøj og meget mere.

Personlige stjernetegnsplakater med navn og egenskaber

Vis hvor glad du er for modtageren, og hvor skønt et menneske vedkommende er, med denne personlige stjernetegnsplakat med navn, som samtidig beskriver de bedste egenskaber. Det er en af de billige men rigtig gode personlige gaver, du kan give ham eller hende, som du gerne vil fortælle, betyder meget for dig. Det er tilmed en rigtig flot plakat, som er klar til at blive hængt op på væggen med det samme.
10% rabatkode: genialegaver2024

Hoptimist med gravering

Spred glæde og optimisme med en sød Hoptimist figur. Disse livlige og farverige figurer er sikre på at bringe et smil på alles læber. Vælg mellem forskellige temaer som studenter, bryllup m.m.
Inkl. gratis gravering

Spring Copenhagen Emotions med gravering

Spring Copenhagen tilbyder et unikt udvalg af dansk designvarer. Perfekt til dem, der værdsætter skønhed og funktionalitet i hjemmet. Her kan du samtidig få dem graveret, så det også bliver en personlig gave.
Inkl. gratis gravering

Dåbsrør med gravering

Markér en speciel dåbsdag med et smukt dåbsrør. En evigvarende og meningsfuld gave til det lille nye familiemedlem.
Inkl. gratis gravering

Dåbstallerken med gravering

Fejr en dåb med en smuk dåbstallerken. En personlig og varig gave, der vil blive husket i mange år.
Inkl. gratis gravering

BIBS komplette gave bundles

Med disse BIBS gave bundles får du en fuldstændig gavepakke, der er klar til at blive givet væk. Gør gavegivningen nem og bekvem med disse nøje udvalgte produkter. I pakkerne er der alt fra babyhåndklæder til BIBS sutteflasker. Se de mange muligheder via linket.

Personligt smykkeskrin med gravering

Et smykkeskrin er ikke bare opbevaring, men også en smuk dekoration. Perfekt til at holde smykkerne sikkert og organiseret.
Inkl. gratis gravering

Stilfulde personlige stjernetegnsplakater

Disse personlige stjernetegnsplakater er utrolig stilfulde, og passer perfekt ind i en moderne stue, såvel som på børne- eller teenageværelset. Vælg mellem alle stjernetegn, og vælg også mellem forskellige flotte designs. Skab evt. en kombination med 2 forskellige plakater som set på billedet. Eller 2 med dig og din partners stjernetegn. Der er masser af muligheder for fede kombinationer! Fås i flere farver, størrelser og designs.

Livets Træ smykker

Livets træ symbolisere familie. Et livets træ smykke er derfor en oplagt gaveide, til et familiemedlem. Det kan være en søster, en mor eller en niece. Det kan dog også være en partner eller et barn. Vælg mellem de mange flotte modeller, som fås både i guld, sølv og hvidguld.

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Denne søde odder bamser fungerer ikke kun som en god puttebamse for barnet, men kan også spille sød musik og give et beroligende afslappet lys. Den perfekte putteven for babyer og småbørn.

Filibabba Aktivitetslegetøj

Giv barnet timer af underholdning med aktivitetslegetøj fra Filibabba. Legetøjet er både sjovt og udviklende.

Naturgummi legetøj

Miljøvenligt og sikkert naturgummi legetøj fra Filibabba. Ideel gave til de mindste børn.

Personlig højdemåler i træ med navn

Skab varige minder med en personlig højdemåler i træ med navn. Denne charmerende og funktionelle dekoration er ikke kun en måde at spore vækst på, men også en kærbar genstand, der vokser med familien.

Mumi gaver

Fejr den finske tegneserietradition med Mumi produkter. Mumi produkter har igen vundet popularitet hos danskerne - ideelle til fans af de ikoniske figurer såvel som alle der elsker hyggeligt boligtilbehør og krus.

Gigantisk Alpaka Tøjdyr

Bring glæde med dette gigantiske Alpaka tøjdyr. Perfekt til kram og pynt i hjemmet, dette store, bløde tøjdyr vil være en favorit for både børn og voksne. En sød og unik gaveidé, der spreder varme og hygge.

Design selv ophæng i træ

Fejr en særlig person i dit liv med "Verdens Bedste" ophæng fra Wooden Factory. Dette hjertevarme og personlige hjemmetilbehør er en fantastisk gaveide til at vise din påskønnelse og kærlighed.

Svævende månelampe i høj kvalitet

Bring månens magi ind i dit hjem med Moon Lampen fra FlowLow. Denne enestående lampe skaber en hyggelig og drømmende atmosfære i ethvert rum, perfekt til afslapning eller som en unik gaveide.

Livets træ med personlig tekst

Dette smukt udførte Livets Træ kan personliggøres med en speciel besked, hvilket gør det til en meningsfuld og unik gave. Et symbol på forbindelse, vækst og familie, det passer perfekt ind i ethvert hjem.

Bogstav LED-Belysning

Tilføj et personligt touch til ethvert rum med disse bogstaver med LED-belysning. En sjov og unik gaveidé, der lyser op og skaber en hyggelig atmosfære. Perfekt til soveværelset, stuen eller som en festlig dekoration.

Personlige bogstaver til døren

Byd velkommen med stil med disse skræddersyede træbogstaver fra Wooden Factory. Perfekte til at personliggøre din entré eller børneværelset, disse bogstaver tilføjer en varm og indbydende atmosfære til ethvert hjem.

Stjernetegn i træ

Personaliseret med stjernetegn er denne træudsmykning fra Wooden Factory er en unik og personlig gave, der tilfører et kosmisk touch til enhver boligindretning. Et himmelsk valg for dem, der ser skønhed i stjernerne.

Guld Rose - Ægte rose forgyldt med 24 karat guld​

Guldrosen er en rigtig rose, som er guldbelagt med 24k guld. Den smukke guld rose kommer samtidig en en eksklusiv gaveæske i satin og med certifikat. Hvis du leder efter gode gave ønsker til hende der har alt, er guld rosen som aldrig visner, uden tvivl en af de bedste gaver til hende.

Aktivitetslegetøj til den lille

Enhver baby bør have aktivitetslegetøj de kan styrke deres sanser og motorik med. Her har du et skønt udvalg af aktivitetslegetøj fra brands som Konges Sløjd, Jellycat og mange flere. Helt perfekt gave til den lille ny.

Personligt Babytæppe med Navn

Gør babyens sovetid ekstra speciel med et personligt babytæppe. Vælg mellem farver som blå, pink, grøn og koral, og tilføj babyens navn for at gøre det unikt. Lavet af 100% polyester, dette tæppe er både blødt og holdbart. Det er den perfekte gave til dåb, baby shower eller bare for at forkæle en lille ny i familien.

Itsieme Bunny Bamse med Navn

Gør gaven personlig med en Itsieme Bunny bamse. Tilpas med navn og billede for en unik gave, der helt sikkert vil blive elsket og værdsat.

Filibabba Bidelegetøj

Bidelegetøj er essentielt for de smås tandfrembrud. Filibabbas bidelegetøj er både sikkert og underholdende.

Krystalssæt

Et krystalsæt er en unik gave til den spirituelt interesserede. Vælg mellem forskellige sæt til healing og meditation. Enten sæt som passer til modtagerens stjernetegn, eller som virker til noget specifikt som stress, angst, øget energi osv.

Ægte Håndmalet Oliemaleri fra Foto

Gør dine minder til kunst med FototilMaleri. Upload dit yndlingsbillede og få det forvandlet til et smukt maleri. Perfekt til at bevare særlige øjeblikke og en unik gaveide til enhver lejlighed.

Stor dovendyr bamse - 90 cm

Denne store dovendyr bamse er den perfekte putteven for børn. Dovendyrets form gør den særlig hyggelig for børn at putte med - den perfekte ven når der skal ses film på sofaen, soves til middag eller lege.

Personlige fødselsplakater

Giv en personlig fødselsplakat til den lille ny. Det kan være med barnets stjernetegn og fødselsinfo, eller det kan være en 1:1 skites af den lille. En unik, personlig gave til den nyfødte, som han eller hun kan have hænge på værelset i mange år frem.
10% rabatkode: genialegaver2024

bObles skum møbler

bObles skum møbler er udviklet til at inspirere barnets motoriske leg og bevægelse. De søde og sjove møbler fås i et væld af forskellige varianter, og egner sig også til de mindste børn. Se f.eks. den populære krokodille, elefanten, eller den sjove rutsjebane.

Sansestimulerende tyngdebamser m. 5 beroligende egenskaber

Floofers er sansestimulerende tyngdebamser med ikke mindre end 5 forskellige beroligende egenskaber. Egenskaberne er deep Touch Pressure, varme-/kuldeterapi, aromaterapi, og taktil sansestimulation. Floofers indeholder vægtposer som bestemmer vægten på bamsen - disse kan skiftes ud til en tungere i takt med barnet vokser. Læs mere om de fantastiske tyngdebamser via linket.

Supergigantisk Bamse

Overrask en du holder af med denne enorme bamse fra Partyking. Perfekt til kram og dekoration i ethvert hjem. Denne bløde, charmerende gigant tilføjer en hyggelig atmosfære til ethvert rum. Ideel til børn og bamseelskere

En hilsen til dåbsbarnet - 50 personlige kort

I denne æske får du 50 personlige kort, som gæster til dåben kan udfylde. På dem er der spørgsmål der omhandler barnet og fremtiden for det. Super sjovt for barnet at læse når det bliver ældre. En skøn personlig gave barnet kan have med sig hele livet, og som alle i familien har bidraget til.

Jellycat bamser

Det er ikke uden grund at Jellycat bamserne er nogle af de meste elskede bamser blandt børn. De søde smilende bamser fås i et væld af skønne varianter. Alt fra dyr, til skyer, hjerter, planter og meget mere. Se det skønne udvalg via linket, og udvælg din favorit.

Personlige babytæpper med navn

Giv et af disse fantastiske personlige babytæpper med navn i gave til den lille. Tæpperne er af god kvalitet, og der er flere forskellige designs af vælge i mellem. Se dem alle via linket.

Fingeraftryksplakater til bryllup, barnedåb, fødselsdag m.m.

Her kan du få fingeraftryksplakater, som er klar til at få gæsternes fingeraftryk på. Dermed har du et unikt billede som alle gæsterne har været med til at bidrage til. Der er plakater både til bryllup, barnedåb, fødselsdag og andre særlige lejligheder. Se de mange flotte designs via linket.

Blød og kraftig elefant pude

Denne elefantpude er meget blød og kraftig, hvilket gør den til den perfekte putteven til de mindste. Den lille vil ligge trygt på elefantens mave, og kan ligge en af de kraftige ben henover sig. Elefanten kan nemt vaskes i hånden.

Badeslag med navn

Et badeslag er den perfekte måde at slutte et varmt bad af for den lille baby. Det bruges i stedet for et håndklæde og svøber barnet ind og varmer kroppen med det samme. Det er lavet i 100% bomuld.

Søde personlige puder med navn

En personlig pude med navn er en fantastisk personlig gave, som du kan give til stort set hvem som helst. Alt fra dåbsgave til den lille, til Mors Dags gave til mor, til gave til teenageren. Så de flotte designs der er at vælge mellem via linket.

Personlige bamser og nusseklude med navn

Få lavet en personlig bamse eller nusseklud med navn til babyen. En oplagt dåbsgave eller barselsgave til den lille. Af bamser kan der vælges både ugler og kaniner i forskellige farver.

Luksus baby udstyr

Kender du en ny mor, eller en baby, som trænger til noget lækkert luksus udstyr? Her kan du finde alt i luksus udstyr til babyer. Alt fra babynest, til pusletakser, til legetøj til babyen. Se det fantastisk udevalg via linket.

Personlig portræt plakat af barn

En personlig portræt plakat af et barn, er den perfekte gave både til barnet selv til at hænge på værelset, og til at have som et godt minde når det bliver ældre. Men kan i den grad også gives til en mor, moster eller bedsteforældre. En fantastisk personlig gaveide som uden tvivl vil bringe et smil på læben af modtageren!
10% rabatkode: genialegaver2024
Henter...

Guiden til at finde den perfekte dåbsgave til en pige

Er du inviteret til barnedåb med en lille pige, har du umiddelbart et ret begrænset udbud af dåbsgaver til piger at vælge imellem. For den lille pige har ikke levet længe nok endnu til at udvikle sine egne interesser, som du kan bruge som pejlemærker, hvis du gerne vil finde nogle mere personlige dåbsgaver.

Det efterlader dig med de sædvanlige, traditionelle dåbsgaver, som har været givet til dåbsbørn i generationer. Så medmindre forældrene er gode til at koordinere barnedåbsgaverne til den lille pige – f.eks. med en app som Ønskeskyen – er risikoen stor for, at du kommer anstigende med en dåbsgave, der ender med at blive byttet.

Og hånden på hjertet. Hvad er de dåbsgaver for dig i dag, som du selv fik til din egen barnedåb? Næppe andet end fysiske minder om en begivenhed, du ikke har nogen som helst minder om?

Skal de barnedåbsgaver du giver til den lille pige ende med at være lige så ubetydelige for hende, når hun en dag er blevet voksen?

Men hvad gør du, hvis du gerne vil give noget, der skiller sig ud fra mængden? Og som den lille pige også kan få glæde af, når hun bliver større? Eller som måske ligefrem kan være med til at præge hendes færd i verden.

Det prøver vi at komme med nogle gode ideer til i denne guide.

Men først ser vi lige nærmere på, hvad der traditionelt gives af dåbsgaver til piger herhjemme. Og hvordan du kan gøre dem lidt mere personlige.

 

Traditionelle dåbsgaver til piger

Som allerede nævnt er udfordringen med at vælge en af de traditionelle dåbsgaver, at du meget nemt ender med at købe en dåbsgave til pigen, som der også er andre, der giver hende. Altså ender du i en situation, hvor det enten bliver din eller nogen af de andres dåbsgaver, der bliver byttet.

De barnedåbsgaver til piger som er de mest traditionelle, omfatter bl.a.:

 • Smykker – Piger får oftere smykker i dåbsgave end drengebørn. Det handler typisk enten om en halskæde eller et armbånd med et vedhæng i sølv. F.eks. et kors, et hjerte eller en lille engel. Samtidig er sølv et symbol på pigens renhed og uskyld. Og så er det et hårdført metal, der er nemt at gravere f.eks. pigens navn i.
 • Bestik- og spisesæt – En anden klassiker, som er lige populær til piger og drenge, er et bestik- og/eller spisesæt med tallerken og drikkekrus. Her er utrolig mange muligheder. Lige fra de klassiske sæt i rustfrit stål til mere moderne sæt i plastik med kendte figurer fra tidens populære børneserier. Og ligesom med smykkerne kan der graveres eller påtrykkes navn på disse sæt.
 • Dåbsrør – Dåbsrøret er en anden klassiker, der tit ses som dåbsgave. Det er et – oftest forsølvet – metalrør, der kan indeholde barnets dåbsattest i sammenrullet tilstand. Det er praktisk, fordi dåbsattesten så både er sikret mod fugtskader og til en vis grad også brand.
 • Bøger – Bøger med godnathistorier eller en børnebibel hører også til de mere traditionelle dåbsgaver til piger – og drenge for den sags skyld. Her findes et stort og righoldigt udvalg af bøger med både kendte figurer fra børneserierne og kendte eventyr og historier. Og så rummer denne kategori også mulighed for at skabe nogle meget personlige bøger til barnet. Det kommer vi tilbage til lige om lidt.
 • Babylegetøj – Specialdesignet legetøj til babyer og småbørn, der både fremmer barnets motoriske og kognitive udvikling er efterhånden også blevet en helt traditionel dåbsgave. Her findes skiftende produkter, som er populære, alt efter hvad der er oppe i tiden hos de mest populære rådgivere inden for børns udvikling.
 • Babytøj – Babytøj hører også til i den mere traditionelle kategori af dåbsgaver. Her er der dog meget større mulighed for at vælge noget, der ikke skal byttes. Dog er det altid en god idé at forhøre dig om forældrenes præferencer for både stil- og materialevalg, før du køber babytøj til den lille pige.
   

Generelt er de traditionelle dåbsgaver altid den nemmeste løsning. Og dem, der altid er tilbage, hvis du ikke kan komme op med noget mere unikt.

Men så alligevel ikke. For oftest har forældrene nogle ønsker eller krav til gaverne, som det er vigtigt at tage med i betragtningerne, hvis du ender med et af de mere almindelige valg af dåbsgaver til pigen.

Traditionelle dåbsgaver til piger

 

Hvordan du skaber mere personlige dåbsgaver

Men hvad kan du gøre for at sikre, at det ikke bliver din dåbsgave til pigen, der bliver byttet?

Ja, du kan enten gøre dåbsgaven mere personlig. Eller du kan vælge en mere utraditionel gave til dåbsbarnet.

Lad os starte med at se nærmere på den første mulighed. For med moderne teknologi indeholder den også nogle mere utraditionelle dåbsgave-muligheder, der bliver mere og mere populære valg til barnedåben.

 

Indgravering og påtryk af navn og dåbsdato

En af de helt klassiske måder at personliggøre dåbsgaver til piger på, er ved at indgravere eller trykke piges navn – og måske dåbsdato – på den gave, du giver. F.eks. indgravere navnet på det vedhæng, du vælger til en halskæde. Eller på en plakette, der sidder på armbåndet. Eller på kanten af tallerkenen eller bestikket til et spisesæt.

Det er en helt klassisk løsning, som får forældrene til at vælge den personlige dåbsgave frem for no-name versionen, hvis barnet får to af den samme gave.

 

Skræddersyede bøger

Men du kan faktisk skabe endnu mere personlige dåbsgaver ved at udnytte de muligheder, som den digitale trykteknik giver. For med digitaltryk er det muligt at producere personlige børnebøger med navn, med personliggjorte historier. Disse bøger koster ikke mere end de typiske godnathistoriebøger, du kan købe i dåbsgave til piger.

Her kan du vælge mellem flere forskellige præfabrikerede historier, hvor pigens navn indsættes som navn på hovedpersonen i historien. Og forældrene, de andre søskende og måske også dit eget navn bliver indsat som navn på de andre karakterer i historien. Typisk på en måde, så de enkelte karakterer spiller de samme roller, som i den hverdag pigen vokser op i. Og du spiller guiden – den som hjælper pigen med at løse et eller andet problem i historien.

Du kan også få bøger, som fortæller om oprindelsen og betydningen af nogle af de mest populære børnenavne, som er oppe i tiden. Eller med en tilhørende historie, der spiller på betydningen af navnet.

Endelig kan du skabe din helt egen personlige bog til pigen. F.eks. med familiens slægtstræ, historie og billeder af hendes forældre, andre søskende, bedsteforældre og andre familiemedlemmer som børn.

Mulighederne er utallige – og derfor er det nemt at finde en skræddersyet boggave, som du er helt sikker på, ikke bliver den, der bliver byttet.

Personlige børnebøger med navn

 

Hvad kan du give af endnu mere utraditionelle dåbsgaver

Men du kan også gå skridtet videre og vælge nogle endnu mere utraditionelle dåbsgave-ideer til piger. Det er typisk dåbsgaver, der måske ikke har den store værdi på selve dåbsdagen. Men som kan blive til en skattet dåbsgave for pigen selv, når hun bliver større.

F.eks. kan du overveje:

 • En årlig udflugt med dig til en forlystelsespark – Ligger der en forlystelsespark i nærheden af, hvor pigen eller du selv bor? Eller en zoologisk have? Så giv pigen et gavekort i dåbsgave til et årligt besøg i parken med dig. F.eks. indtil hun begynder at gå i skole. Det giver dig og hende mulighed for at få nogle oplevelser sammen, som hun selv kan nyde – og som skaber minder om dig for hende. Det er en god gave at give for både bedsteforældre og dem, som har stået fadder eller er gudforældre til pigen.
 • Årskort til hele familien – Du kan også give et gavekort til den lille pige, som består af et årskort til hende eller måske ligefrem hele familien til en forlystelsespark eller en zoologisk have. Så kan hun og hendes familie få nogle gode oplevelser sammen i pigens første leveår, som hun kan huske tilbage på senere i livet.
 • En årlig cook-along dag med dig – Er du glad for at lave mad – eller har du en anden kreativ åre – kan du initiere en tidlig interesse hos den lille pige for det, du selv er god til. F.eks. ved at give et gavekort på en årlig dag, hvor I kan lave mad sammen – eller hvad det nu er, du har for kreative evner. Det giver hende både nogle færdigheder og nogle minder, hun kan værdsætte senere i livet.
 • En rejse sammen senere i hendes liv – Du kan også give pigen et rejsegavekort, hun kan indløse senere i livet. F.eks. på hendes første runde fødselsdag. Eller som konfirmationsgave til hende. Og eventuelt med dig eller hendes forældre som rejseledsager. Destinationen kan f.eks. være én, som har haft stor betydning for dig. Eller en af de store internationale forlystelsesparker som f.eks. Disneyland i Paris.
 • Giv pigen en stjerne i dåbsgave – Vil du gerne initiere en interesse i astronomi? Eller sætte vores placering som et lille støvkort i det store uendelig univers i perspektiv for pigen, når hun bliver ældre? Så få opkaldt en stjerne på himlen efter hende. Så kan du give hende certifikatet på stjernen i dåbsgave. Det indeholder oplysninger om stjernen og et lille stjernekort, der viser dens placering på himlen. Få eventuelt indrammet certifikatet, så det er lige til at hænge op på pigens værelse. Og husk at vælge en stjerne på den nordlige del af himlen, så hun selv kan se den, når hun bliver gammel nok til det.
 • Abonnement på kreativitetskasse – Du kan også købe et abonnement på f.eks. en kreativitetskasse, som bliver leveret til pigen hvert år på hendes fødselsdag. F.eks. de første 5 år. Indholdet i kassen er tilpasset til pigens alder, så der altid er noget, som er spændende og udviklende for hende. Og giver dig mulighed for at præge hende i en mere kreativ retning.
 • Giv hende et træ i dåbsgave – Du kan også vælge at købe den lille pige et træ, forældrene kan plante i haven. Så kan hun følge med i og vokse op sammen med træet. Det giver samtidig mulighed for at initiere en interesse for havearbejde. Og for at lære noget om miljø og bæredygtighed. Vælger du et frugttræ som dåbsgave, giver det hende samtidig en årlig høst, hun kan se frem til at spise.
 • Abonnement på streamingtjeneste – Du kan også give den lille pige et årsabonnement på en streamingtjeneste med lydbøger, serier, musik eller interaktive læringsspil, som er tilpasset barnets alder.
 • En tidskapsel – Endelig kan du købe en metalkasse, som du kan indsamle ting i fra pigens dåb. F.eks. bordpynten og små hilsener til pigen med fremtidsønsker eller vise ord fra dem, der var med til hendes barnedåb. Kassen kan så gemmes af enten dig eller forældrene. Eller graves ned i deres have. Så kan hun få lov til at gave tidskapslen op, den dag hun bliver konfirmeret – og på den måde binde hendes dåb og konfirmation sammen på en meningsfuld og mindeværdig måde.

 

Dåbsgave til hende, der bliver døbt senere i livet

Flere og flere forældre vælger ikke at lade deres barn døbe som spæd. På den måde giver de barnet mulighed for, selv at vælge sin tro og overbevisning senere i livet.

Derfor ses det oftere og oftere, at både piger og drenge bliver døbt, før de skal konfirmeres. Eller at én eller måske endda begge forældre bliver døbt, før deres eget barn bliver det.

Det giver dig nogle meget bedre muligheder for at vælge en dåbsgave til hende, der bliver døbt senere i livet. For her har hun udviklet sine egne interesser, passioner og en personlig stil. Det giver dig meget større chance for at vælge en dåbsgave til ”pigen”, der virkelig rammer plet og har en personlig betydning.

Vil du være helt sikker på at vælge den rigtige dåbsgave til hende, kan du f.eks. følge denne slagplan:

 1. Undersøg hendes interesser – Start med at kigge på f.eks. hendes hobbyer, hvilken sport hun dyrker, og hvad hun har af yndlingsmusik, kunstneriske præferencer eller andre passioner
 2. Tjek hendes sociale medier – for at få indsigt i hendes interesser og det hun værdsætter og går op i. Tit kan et opslag eller en kommentar give dig en uvurderlig ledetråd til en dåbsgave, hun vil værdsætte som enten teenager eller voksen.
 3. Snak med familie og venner – for at få indblik i hendes aktuelle behov og ønsker. Det giver dig samtidig en idé om, hvad andre overvejer at give hende. Eller gør det muligt for jer, at slå jer flere sammen om at give hende en større dåbsgave.
 4. Snak med hende selv: Endelig kan du selvfølgelig også udnytte, at pigen nu selv kan tale. Så kan du ikke finde inspiration på nogle af de andre måder, vi har gennemgået ovenfor, kan du spørge hende selv. Enten indirekte, så hun ikke opdager, hvad du har gang i. Eller direkte, så du er helt sikker på, at du får et gaveønske fra hende, hun virkelig ønsker sig.
 5. Vælg oplevelser over materielle ting – Bliver pigen døbt senere i levet, giver det endnu mere mening at give oplevelser i stedet for materielle ting. Overvej f.eks. at give en oplevelse, som en koncert, en workshop eller en rejse, der kan skabe varige minder.
 6. Tænk langsigtet og praktisk – Giv noget, der kan være til langvarig glæde og nytte. Såsom et kursus i en hobby hun ønsker at udvikle. Eller kvalitetsudstyr til en eksisterende interesse. Eller overvej teknologiske gaver, der kan gøre hendes hverdag nemmere, smartere eller bare sjovere.

 

Er du klar til at vælge den rigtige dåbsgave til en pige?

Nu skulle du gerne være blevet klædt bedre på til at vælge dåbsgaver til piger. Uanset om det er et lille spædbarn, en teenager eller en voksen ”pige”, der skal døbes.

Har du brug for overblik? Eller for mere konkrete gaveideer, du kan vælge imellem?

Så rul tilbage til oversigten i toppen af siden med dåbsgave-ideer til piger fra udvalgte danske webshops med gode kundeanmeldelser, hurtig levering og upåklagelig kundeservice. Og brug den viden, du har fået i guiden til at vælge den perfekte dåbsgave til hende, der skal døbes.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne