Nem og brugervenlig gaveoversigt

Få inspiration fra 3000+ geniale gaveideer fordelt på 300+ gaveguides

Troværdige danske webshops

Vi samarbejder udelukkende med troværdige forhandlere

Kreative & betydningsfulde gaver

Du får fantastiske gaveideer, du aldrig selv ville have tænkt på

Guide til Valentinsdag - Ideer, romantiske tips & info

Guide til Valentinsdag 2024 ❤ Ideer, romantiske tips & info

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Når vi går februar i møde, begynder vi for alvor at fornemme amoriner i luften som et tegn på, at valentinsdag er lige rundt om hjørnet. De tidlige vintergækker springer ud og minder os om forårets komme, der står lige for døren. Med de varme forårsfornemmelser springer også kærligheden ud i fuld flor og blomstrer vildt omkring os. Fra den spirende forelskelse, der som en blomsterknop folder sine blade ud, til det mangeårige forhold, hvis stilk har vokset sig stærk i al slags vejr, er valentinsdag en anledning til at fejre kærligheden sammen med dem, vi holder allermest af.

Andre nyttige artikler til Valentinsdag 2024 :

Den ultimative guide til Valentinsdag 2024

Hvornår er det valentinsdag?

Det er let nok at huske, hvornår det er valentinsdag, for mærkedagen falder nemlig altid på samme dag hvert år: nemlig den 14. februar. I år er ingen undtagelse, og du kan derfor allerede nu begynde at overveje, hvilken gave, du vil give til din udkårne onsdag den 14. februar. Valentinsdag er kendt som “de elskendes dag” og fejres verden over med kærlige gestusser til dem, vi holder af.

Som “de elskendes dag” forbindes mærkedagen særligt med hed romantik og sitrende forelskelse i et parforhold. Valentinsdag er dog en generel fejring af kærligheden, og dagen er derfor ikke udelukkende tilegnet det elskende par. Kærlighed spænder vidt og kan omfatte mange typer forhold. Valentinsdag er derfor også en oplagt dag at fejre i selskab med venner og familie. Så uanset hvem du vil dele kærlighedens dag med, er der rig mulighed for at værdsætte dem, der betyder allermest.   

Gaver til valentinsdag

 

Hvad er valentinsdag?

Hvis du tror, at valentinsdag blot er en nyere opfindelse af ren kommerciel karakter, så kan du godt tro om! For at finde svar på spørgsmålet “Hvor stammer valentinsdag fra?”, skal vi dykke dybt ned i historiebøgerne. Valentinsdag oprindelse rækker nemlig langt tilbage i tiden – faktisk helt tilbage til det gamle Rom i det tredje århundrede. Her nedlagde kejseren Claudius den Onde forbud mod ægteskab, da han mente, at gifte mænd var dårlige krigere.

Ifølge myten om valentinsdag skulle en præst ved navn Valentin i al hemmelighed have viet de elskende par alligevel trods forbuddet. De hemmelighedsfulde vielser blev dog opdaget, og Valentin blev fængslet og henrettet for sine ugerninger den 14. februar. Sidenhen blev Valentin helgenkåret, og den 14. februar blev tilegnet Sankt Valentin, som vi i dag kender som valentinsdag og fejrer i kærlighedens tegn.

Ifølge fortællingen om Valentin skulle han selv have sendt det første valentinskort af sted, da han var fængslet, med underskriften “Fra din Valentin”. Denne legende kan ligge til grund for traditionen om at sende kærlige valentinskort til hinanden den 14. februar. I kernen af valentinsdag ligger kærligheden mellem mennesker, og det er netop det, vi hylder på dagen, der er dedikeret til Skt. Valentin.    

 

Hvornår kom valentinsdag til Danmark?

Med rødder tilbage til det gamle Rom kan man let undre sig over, hvordan valentinsdag egentlig fandt vej til Danmark. Valentinsdag, som vi kender den i dag, var dog også længe om at udvikle sig og finde fodfæste trods sin lange historie. Det var først i 1800-tallet, at traditionen for alvor blev udbredt og tog om sig, hvor særligt valentinskort og chokoladeæsker blev populariseret i England. 

Det tog en del længere tid, før nyheden om valentinsdag nåede de danske kyster. Først i 1931 blev der rapporteret om valentinsdag i avisen, dog uden at medføre den store opmærksomhed eller interesse i at tage traditionen til sig. I 1950’erne blev valentinsdag et samtaleemne igen, da særligt blomsterhandlere og gavebutikker ønskede at indføre mærkedagen i Danmark. Danskerne var dog heller ikke særligt modtagelige over for mærkedagen i denne omgang. Vi skal derfor helt frem til slutningen af 1990’erne, før dagen lige så stille blev budt velkommen i de danske hjem.

Siden da har valentinsdag vokset sig stor, og selv de skeptiske danskere har taget dagen til sig. Så selvom det tog lidt tid, er vi altså også med til at fejre kærligheden den 14. februar med både kort, blomster og chokolade.

Valentinsdag i Danmark

 

Gaver til valentinsdag  2024

Valentinsdag er den perfekte anledning til at fejre kærligheden og hylde det bånd, du deler med en helt særlig person i dit liv. Med en valentinsdag gave kan du udtrykke din kærlighed og få sagt alt det, dit hjerte rummer, med mere end bare ord. En valentinsgave kan både være en romantisk gave til kæresten, men også være en betænksom gave tiltænkt et nært familiemedlem eller en helt særlig ven, som fortjener at blive værdsat.

Uanset hvem du har i tankerne, har vi samlet en liste over de bedste valentinsgaver lige her med et bredt udvalg til enhver smag og ethvert budget. På siden finder du et hav af gaveideer til valentinsdag, der både tæller de sikre klassikere såsom blomster og chokolade til de store romantikere, samt de mere afdæmpede gaver til dem, hvis yndlingsfarve i hvert fald ikke er pink. Med de mange gaveideer er der altså god mulighed for både at gå den klassiske vej eller at tænke ud af boksen med en mere utraditionel gave. Så hvad end du vil give en oplevelse i gave, et betydningsfuldt klenodie eller en stilren gave til hjemmet, skal du nok kunne finde inspiration i vores mange valentinsdag ideer. Blandt vores gaveliste kan du finde inspiration til:

 

Valentinsgaver til hende

At finde de helt rette valentinsgaver til kæresten kan godt være lidt af en udfordring. Vi vil jo helst gerne give en gave, som både er hjertevarm og samtidig falder lige i deres smag. Med de mange ideer til valentinsdag og gavemuligheder kan man sommetider blive helt rundtosset, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte henne. Det behøver dog slet ikke at være så svært.

I valg af valentinsgave handler det grundlæggende om at finde ud af, hvilken type person din udkårne er. Starter du med at stille dig selv dette spørgsmål, kan du nok hurtigt finde frem til, om hun er romantisk anlagt, eller om hun er pragmatiker helt ind til benet. Fremkalder store gestusser et smil på hendes læber, eller kan en mere nedtonet tilgang vække samme glæde?   

Når du først har gjort det klart, hvad der vil gøre hende glad, er du et skridt tættere på at finde den helt rette valentinsgave. Er hun et meget aktivt menneske, vil en oplevelse eller en aktivitet være en oplagt gave så som at tage ud og bowle sammen eller nyde en vandretur i naturen. Er hun en vaskeægte romantiker, kan det godt betale sig at skrue lidt ekstra op for charmen og lægge i ovnen til en hed datenight. En romantisk weekendtur eller et luksuriøst spaophold for to vil være det perfekte afbræk fra hverdagens travlhed og give jer kvalitetstid sammen. 

Se guiden til årets bedste valentinsgaver til hende her:

Valentinsgave til hende – romantiske valentinsgaver

 

Valentinsgaver til ham

Valentinsdag er den perfekte anledning til at vise manden i dit liv, hvor meget han betyder for dig. Hvad, der er den helt rette gave for ham, afhænger naturligvis af, hvem han er som person. Start derfor med at overveje, hvad der egentlig kendetegner hans personlighed. Har han nogle specifikke interesser eller hobbyer, han dyrker? Ved at vælge en personlig gave, som afspejler hans interesser, viser du ham ikke bare, hvor godt du kender ham, men også at du har brugt tid og energi på at finde den rette gave. 

Du har nok hørt det før: Vejen til en mands hjerte går gennem maven. Passer det også med din kæreste, så kan det være, at du skal finde din kulinariske side frem. Du kan fx give en lækker middag på jeres yndlingsrestaurant eller selv bikse en ret sammen til en hyggeaften derhjemme i stearinlysenes skær. Det kræver ikke kogekunst af højeste kvalitet for at blive en vellykket aften, da gestussen i sig selv udstråler omtanke og rendyrket romantik.

Er din kæreste mere til gadgets end gourmet, kan et spændende nyt apparat eller noget lækkert køkkenudstyr være vejen frem for manden, som er helt tosset med teknologi. Er du ikke helt sikker på, hvilke gadgets eller lækre designprodukter, han falder mest i svime over, kan du altid give et gavekort til hans yndlingsbutik. Dermed er du sikker på, at han får en valentinsgave, der falder i god jord.  

Se guiden til årets bedste valentinsgaver til ham her:

Valentinsgave til ham - geniale valentinsgaver til mænd
 

Chokolade til den søde tand

Det er nærmest umuligt at sige valentinsgave uden automatisk at tænke på chokolade. Chokolade i gave er nemlig den tidløse klassiker, der aldrig går af mode – og med god grund! Den lækre og fyldige smag af valentinsdag chokolade er nærmest ensbetydende med romantik og lidenskab, hvilket er den perfekte smagsoplevelse til en dag i kærlighedens tegn.

Der findes en chokoladeæske til enhver smag med rig mulighed for både at få fingrene i en luksuriøs æske til den sofistikerede smagspalet, der sætter pris på kvalitet, eller en mere traditionel æske til den, der foretrækker en velkendt favorit. Som en ekstra romantisk gave kan du også overveje en hjerteformet chokoladeæske til den, der ikke er bleg for at dyrke klicéerne til fulde – for hvis man ikke kan gøre det på valentinsdag, hvornår så? 

Chokolade er ikke bare en god smagsoplevelse for den enkelte, men er også en oplagt valentinsgave, man kan dele og nyde sammen. Et godt stykke chokolade er med til at sætte den helt rette stemning for en romantisk og sensuel aften i hinandens selskab, hvor det måske smager særligt godt akkompagneret af en god flaske vin til tonerne af lidt stemningsfyldt musik. Så hvis du vil give en valentinsgave, der altid går rent hjem, er chokolade klart vejen frem! 

Se guiden til de bedste slik og chokoladegaver her:

Slik gaver - Årets bedste gaver med slik & søde sager

 

Blomster i valentinsgave

Når det kommer til valentinsgaver, er blomster en af de helt store favoritter. At give valentinsdag blomster i gave er en perfekt måde at udvise betænksomhed over for en, du holder af. Blomster kan både gives som en romantisk gave til kæresten, men er også velegnet til dine forældre eller en god ven, hvor du har mulighed for at vælge den type blomster, der passer til modtagerens smag. Vil du give en buket til din udkårne, der emmer af romantik, er røde roser den helt store klassiker. Rosen er med sin dybe røde farve og forførende duft selve symbolet på kærlighed og derfor et rigtig godt valg til din bedre halvdel.

Er din kæreste ikke så romantisk anlagt, eller overvejer du at give en buket til en god ven, så er der også mange andre blomster at vælge imellem. Udover roser kan der fx fremhæves smukke liljer, farverige tulipaner eller duftende nelliker, som også udgør en flot valentinsgave. Vil du give en buket, der kommer lige fra hjertet af, kan du vælge at forære din partner deres yndlingsblomster i gave.

For at gøre en blomsterbuket ekstra personlig kan du også tilføje et håndskrevet kort med en sød besked eller en lille kærlighedserklæring. At give blomster i gave tilbyder altså rig mulighed for at skræddersy gaven til din modtager, så du er sikker på, at de bliver varme om hjertet. 

Læs mere om at sende blomster direkte til modtageren her:

Send blomster i dag - Bestil blomster med levering i hele DK

 

Giv et smykke i valentinsgave

Et smykke er ikke bare smukt og elegant, men også en gave, der udstråler holdbarhed. Valentinsdag smykker er derfor den perfekte gave til din udkårne som et stærkt symbol på jeres forhold og den fremtid, som I går i møde sammen. Et smykke vil nemlig holde i mange år frem og fungere som et langvarigt minde. Smykker med hjerter som motiv er et oplagt valg til valentinsdag. Det kan være et par elegante hjerteøreringe eller en halskæde med et hjertevedhæng som et billede på din kærlighed.

En anden god mulighed er at give et smykke, som kan gøres personligt. Du kan fx give en ring til din udkårne og lade den indgravere med jeres initialer eller en særlig dato for jeres forhold. Et andet personligt smykke er en medaljon, der kan gemme på et billede af jer sammen indeni som et værdifuldt minde, I har sammen. Et stilfuldt ur er også en god valentinsgave, som kan holde i mange år frem og gøres personligt med en indgravering.

En stor fordel ved at give et smykke i valentinsgave er, at du kan tilpasse det til din udkårne. Alt efter om din partner foretrækker øreringe eller halskæder, guld eller sølv, kan du vælge deres foretrukne smykke og metal, så de med garanti vil sætte pris på gaven.

Se denne guide til de mest romantiske personlige smykker:

Personlige smykker - populære personlige smykker

 

Aktiviteter og oplevelser i valentinsgave

Måske er I ikke parret, der tillægger materielle gaver så meget betydning, og som sætter mere pris på at skabe nogle værdifulde minder sammen. I så fald er der mange andre gaveideer som svar på spørgsmålet: Hvad kan man lave på valentinsdag? For det aktive par kan en dagstur til et nyt, spændende sted være en god måde at udforske nye ting på. Også en gåtur i naturen eller en romantisk picnic på stranden kan være en mindeværdig måde at tilbringe sin valentinsdag på.

For parret, der sætter pris på en god oplevelse, kan et museumsbesøg eller en tur i teatret være den perfekte dagsaktivitet, som man kan dele med hinanden. For en romantisk oplevelse, der vækker sanserne til live, kan du tage din partner med til en vinsmagning eller tilmelde jer et madlavningskursus. 

Valentinsdag er en god anledning til at sætte tid af til hinanden og tage en pause fra en rutinepræget hverdag. En oplagt måde at komme væk fra hverdagen på og tilbringe dyrebar kvalitetstid med hinanden er ved at tage på en lille getaway sammen. Som en særlig romantisk gestus kan du overraske din udkårne med et hotelophold over weekenden eller en lækker wellnessoplevelse, hvor I forkæler jer selv og hinanden med en afslappende massage. Det vigtigste er, at det er en oplevelse, I kan nyde i selskab med hinanden, og som I kan bære med jer resten af livet som et uvurderligt minde. 

Se den ultimative guide til romantiske oplevelser for 2 her:

Oplevelser for 2 - Årets bedste oplevelsesgaver til par

 

Pynt til valentinsdag  2024

Vil du gøre lidt ekstra ud af valentinsdag i år, så er der god grund til at overveje at pynte op i dagens anledning. Ved at pynte op til valentinsdag kan du skabe den helt rette romantiske og forførende atmosfære, som vil få aftenen til at sitre af spænding. Som et klassisk farvetema for valentinsdag er pynt i rødt, hvidt og lyserødt særdeles velegnet.

Vil du holde en intim middag for to, kan du tænde stearinlys eller bruge små, farvede LED-lys for at skabe den helt rette hyggebelysning. Til borddækningen kan du bruge røde og hvide nuancer samt tilføje små hjerter, glitter eller konfetti som bordpynt for at gøre det ekstra festligt. Med hjerteformede balloner og røde roser som valentinsdag pynt kan du skrue helt op for romantikken, så ingen vil være i tvivl om aftenens kærlighedstema.

Valentinsdag behøver ikke kun at være en fest for to, men kan også fejres sammen i et større selskab. Skal du holde en valentinsfest for dine venner eller familie, kan du lige så godt gå all in på pynten og give den hele armen. Du kan skabe et romantisk festtema med knald på ved at pynte op med hjerteformede guirlander, balloner og bannere i røde og pink farver.

For at sætte et personligt præg på aftenen kan du give et håndlavet valentinskort til dine gæster med en lille sjov vittighed eller en hjertevarm besked. Med den rette pynt kan du være med til at skabe en uforglemmelig valentinsdag.  

Bedøm denne side

Klik på en stjerne