Dåbsgave til dreng - Årets bedste drenge-barnedåbsgaver

Dåbsgave til dreng 2024 – Årets bedste drenge-barnedåbsgaver

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Har du brug for inspiration til at finde de helt rigtige dåbsgaver til drenge, kan du få overblik over de mange forskellige muligheder, der findes på markedet i dag i oversigten lige her nedenfor. Skulle der ikke umiddelbart være noget, som rammer plet, kan du også rulle ned til guiden efter produktoversigten. Her finder du vores store guide med ideer til barnedåbsgaver til drenge – også dem, der selv kan gå og sige, hvad de ønsker sig, den dag de bliver døbt. Så uanset hvor gammel en ”dreng”, du skal finde dåbsgave til, kan vi inspirere dig til en gaveidé, der passer til lejligheden.

Årets bedste dåbsgaver til drenge 2024

Personlig stjernehimmel plakat

Få lavet din helt egen personlige stjernehimmel plakat, med et unik print af stjernehimlen, som den så ud på en bestemt dag. Du kan vælge lige den dag du vil - det kan være en bryllupsdag, dit barns fødsel, den dag du først mødte din kæreste, eller hvilken som helst anden betydningsfuld dag i dig liv. En super betydningsfuld og personlig gaveide.
10% rabatkode: genialegaver2024

Kiids by Friis til børn

Her finde du et flot udvalg af Kids by Friis produkter til børn, som alle kommer med gratis gravering! Vælg mellem de populære stjernetegn sparebøsser, eller tandæsker, fødselsdagstog og smykkeskrin.
Inkl. gratis gravering

Willow Tree Figurer med gravering

Willow Tree figurer udtrykker kærlighed, nærvær og håb. Disse smukke skulpturer er den perfekte gave til at vise dine følelser.
Inkl. gratis gravering

Sparebøsser med gravering

En sparebøsse er en både sjov og lærerig gave til børn. Vælg mellem forskellige designs og tilføj personlig gravering.
Inkl. gratis gravering

Personligt børnebestik med gravering

Gør måltiderne sjovere for de små med personligt graveret børnebestik. En praktisk og sød gaveidé til børn.
Inkl. gratis gravering

Personlige børneplakater med navn

Farverige og lærerige børneplakater, der vil pynte i ethvert børneværelse. En sjov og dekorativ gaveidé som samtidig er personlig. Se de mange søde designs.

BIBS Gift Sets - Kærlig Pleje til De Mindste

Disse gaveæsker fra BIBS indeholder alt, hvad du har brug for til at pleje de mindste med kærlighed. Høj kvalitet, sikkerhed og komfort er vores prioritet. Den ideelle gave til nybagte forældre og de mindste i familien. Vælg mellem de populære BIBS sutter, legetøj og meget mere.

Personlige stjernetegnsplakater med navn og egenskaber

Vis hvor glad du er for modtageren, og hvor skønt et menneske vedkommende er, med denne personlige stjernetegnsplakat med navn, som samtidig beskriver de bedste egenskaber. Det er en af de billige men rigtig gode personlige gaver, du kan give ham eller hende, som du gerne vil fortælle, betyder meget for dig. Det er tilmed en rigtig flot plakat, som er klar til at blive hængt op på væggen med det samme.
10% rabatkode: genialegaver2024

Hoptimist med gravering

Spred glæde og optimisme med en sød Hoptimist figur. Disse livlige og farverige figurer er sikre på at bringe et smil på alles læber. Vælg mellem forskellige temaer som studenter, bryllup m.m.
Inkl. gratis gravering

Spring Copenhagen Emotions med gravering

Spring Copenhagen tilbyder et unikt udvalg af dansk designvarer. Perfekt til dem, der værdsætter skønhed og funktionalitet i hjemmet. Her kan du samtidig få dem graveret, så det også bliver en personlig gave.
Inkl. gratis gravering

Dåbsrør med gravering

Markér en speciel dåbsdag med et smukt dåbsrør. En evigvarende og meningsfuld gave til det lille nye familiemedlem.
Inkl. gratis gravering

Dåbstallerken med gravering

Fejr en dåb med en smuk dåbstallerken. En personlig og varig gave, der vil blive husket i mange år.
Inkl. gratis gravering

BIBS komplette gave bundles

Med disse BIBS gave bundles får du en fuldstændig gavepakke, der er klar til at blive givet væk. Gør gavegivningen nem og bekvem med disse nøje udvalgte produkter. I pakkerne er der alt fra babyhåndklæder til BIBS sutteflasker. Se de mange muligheder via linket.

Personligt smykkeskrin med gravering

Et smykkeskrin er ikke bare opbevaring, men også en smuk dekoration. Perfekt til at holde smykkerne sikkert og organiseret.
Inkl. gratis gravering

Stilfulde personlige stjernetegnsplakater

Disse personlige stjernetegnsplakater er utrolig stilfulde, og passer perfekt ind i en moderne stue, såvel som på børne- eller teenageværelset. Vælg mellem alle stjernetegn, og vælg også mellem forskellige flotte designs. Skab evt. en kombination med 2 forskellige plakater som set på billedet. Eller 2 med dig og din partners stjernetegn. Der er masser af muligheder for fede kombinationer! Fås i flere farver, størrelser og designs.

Fisher Price Soothe'n Snuggle Otter

Denne søde odder bamser fungerer ikke kun som en god puttebamse for barnet, men kan også spille sød musik og give et beroligende afslappet lys. Den perfekte putteven for babyer og småbørn.

Filibabba Aktivitetslegetøj

Giv barnet timer af underholdning med aktivitetslegetøj fra Filibabba. Legetøjet er både sjovt og udviklende.

Naturgummi legetøj

Miljøvenligt og sikkert naturgummi legetøj fra Filibabba. Ideel gave til de mindste børn.

Personlig højdemåler i træ med navn

Skab varige minder med en personlig højdemåler i træ med navn. Denne charmerende og funktionelle dekoration er ikke kun en måde at spore vækst på, men også en kærbar genstand, der vokser med familien.

Mumi gaver

Fejr den finske tegneserietradition med Mumi produkter. Mumi produkter har igen vundet popularitet hos danskerne - ideelle til fans af de ikoniske figurer såvel som alle der elsker hyggeligt boligtilbehør og krus.

Gigantisk Alpaka Tøjdyr

Bring glæde med dette gigantiske Alpaka tøjdyr. Perfekt til kram og pynt i hjemmet, dette store, bløde tøjdyr vil være en favorit for både børn og voksne. En sød og unik gaveidé, der spreder varme og hygge.

Design selv ophæng i træ

Fejr en særlig person i dit liv med "Verdens Bedste" ophæng fra Wooden Factory. Dette hjertevarme og personlige hjemmetilbehør er en fantastisk gaveide til at vise din påskønnelse og kærlighed.

Svævende månelampe i høj kvalitet

Bring månens magi ind i dit hjem med Moon Lampen fra FlowLow. Denne enestående lampe skaber en hyggelig og drømmende atmosfære i ethvert rum, perfekt til afslapning eller som en unik gaveide.

Livets træ med personlig tekst

Dette smukt udførte Livets Træ kan personliggøres med en speciel besked, hvilket gør det til en meningsfuld og unik gave. Et symbol på forbindelse, vækst og familie, det passer perfekt ind i ethvert hjem.

Bogstav LED-Belysning

Tilføj et personligt touch til ethvert rum med disse bogstaver med LED-belysning. En sjov og unik gaveidé, der lyser op og skaber en hyggelig atmosfære. Perfekt til soveværelset, stuen eller som en festlig dekoration.

Personlige bogstaver til døren

Byd velkommen med stil med disse skræddersyede træbogstaver fra Wooden Factory. Perfekte til at personliggøre din entré eller børneværelset, disse bogstaver tilføjer en varm og indbydende atmosfære til ethvert hjem.

Stjernetegn i træ

Personaliseret med stjernetegn er denne træudsmykning fra Wooden Factory er en unik og personlig gave, der tilfører et kosmisk touch til enhver boligindretning. Et himmelsk valg for dem, der ser skønhed i stjernerne.

Guld Rose - Ægte rose forgyldt med 24 karat guld​

Guldrosen er en rigtig rose, som er guldbelagt med 24k guld. Den smukke guld rose kommer samtidig en en eksklusiv gaveæske i satin og med certifikat. Hvis du leder efter gode gave ønsker til hende der har alt, er guld rosen som aldrig visner, uden tvivl en af de bedste gaver til hende.

Aktivitetslegetøj til den lille

Enhver baby bør have aktivitetslegetøj de kan styrke deres sanser og motorik med. Her har du et skønt udvalg af aktivitetslegetøj fra brands som Konges Sløjd, Jellycat og mange flere. Helt perfekt gave til den lille ny.

Personligt Babytæppe med Navn

Gør babyens sovetid ekstra speciel med et personligt babytæppe. Vælg mellem farver som blå, pink, grøn og koral, og tilføj babyens navn for at gøre det unikt. Lavet af 100% polyester, dette tæppe er både blødt og holdbart. Det er den perfekte gave til dåb, baby shower eller bare for at forkæle en lille ny i familien.

Itsieme Bunny Bamse med Navn

Gør gaven personlig med en Itsieme Bunny bamse. Tilpas med navn og billede for en unik gave, der helt sikkert vil blive elsket og værdsat.

Filibabba Bidelegetøj

Bidelegetøj er essentielt for de smås tandfrembrud. Filibabbas bidelegetøj er både sikkert og underholdende.

Krystalssæt

Et krystalsæt er en unik gave til den spirituelt interesserede. Vælg mellem forskellige sæt til healing og meditation. Enten sæt som passer til modtagerens stjernetegn, eller som virker til noget specifikt som stress, angst, øget energi osv.

Ægte Håndmalet Oliemaleri fra Foto

Gør dine minder til kunst med FototilMaleri. Upload dit yndlingsbillede og få det forvandlet til et smukt maleri. Perfekt til at bevare særlige øjeblikke og en unik gaveide til enhver lejlighed.

Stor dovendyr bamse - 90 cm

Denne store dovendyr bamse er den perfekte putteven for børn. Dovendyrets form gør den særlig hyggelig for børn at putte med - den perfekte ven når der skal ses film på sofaen, soves til middag eller lege.

Personlige fødselsplakater

Giv en personlig fødselsplakat til den lille ny. Det kan være med barnets stjernetegn og fødselsinfo, eller det kan være en 1:1 skites af den lille. En unik, personlig gave til den nyfødte, som han eller hun kan have hænge på værelset i mange år frem.
10% rabatkode: genialegaver2024

Astronomi og planet plakater

På udkig efter en flot astronomi plakat til kontoret, stuen eller børneværelset? Uanset om det er en solsystem plakat, en raket plakat eller en plakat med planeter, kan du finde den i dette fantastiske udvalg.

bObles skum møbler

bObles skum møbler er udviklet til at inspirere barnets motoriske leg og bevægelse. De søde og sjove møbler fås i et væld af forskellige varianter, og egner sig også til de mindste børn. Se f.eks. den populære krokodille, elefanten, eller den sjove rutsjebane.

Sansestimulerende tyngdebamser m. 5 beroligende egenskaber

Floofers er sansestimulerende tyngdebamser med ikke mindre end 5 forskellige beroligende egenskaber. Egenskaberne er deep Touch Pressure, varme-/kuldeterapi, aromaterapi, og taktil sansestimulation. Floofers indeholder vægtposer som bestemmer vægten på bamsen - disse kan skiftes ud til en tungere i takt med barnet vokser. Læs mere om de fantastiske tyngdebamser via linket.

Supergigantisk Bamse

Overrask en du holder af med denne enorme bamse fra Partyking. Perfekt til kram og dekoration i ethvert hjem. Denne bløde, charmerende gigant tilføjer en hyggelig atmosfære til ethvert rum. Ideel til børn og bamseelskere

Baby fodboldtøj

Kender du en lille fodboldfan? Eller en lille kommende fodboldfan? Giv den lille et sæt fodboldtøj med fars yndlingshold, og så glæden komme frem i hans øjne! Så er der dømt god stemning til næste kamp. Vælg mellem alle de kendte hold.

En hilsen til dåbsbarnet - 50 personlige kort

I denne æske får du 50 personlige kort, som gæster til dåben kan udfylde. På dem er der spørgsmål der omhandler barnet og fremtiden for det. Super sjovt for barnet at læse når det bliver ældre. En skøn personlig gave barnet kan have med sig hele livet, og som alle i familien har bidraget til.

Jellycat bamser

Det er ikke uden grund at Jellycat bamserne er nogle af de meste elskede bamser blandt børn. De søde smilende bamser fås i et væld af skønne varianter. Alt fra dyr, til skyer, hjerter, planter og meget mere. Se det skønne udvalg via linket, og udvælg din favorit.

Personlige babytæpper med navn

Giv et af disse fantastiske personlige babytæpper med navn i gave til den lille. Tæpperne er af god kvalitet, og der er flere forskellige designs af vælge i mellem. Se dem alle via linket.

Fingeraftryksplakater til bryllup, barnedåb, fødselsdag m.m.

Her kan du få fingeraftryksplakater, som er klar til at få gæsternes fingeraftryk på. Dermed har du et unikt billede som alle gæsterne har været med til at bidrage til. Der er plakater både til bryllup, barnedåb, fødselsdag og andre særlige lejligheder. Se de mange flotte designs via linket.

Blød og kraftig elefant pude

Denne elefantpude er meget blød og kraftig, hvilket gør den til den perfekte putteven til de mindste. Den lille vil ligge trygt på elefantens mave, og kan ligge en af de kraftige ben henover sig. Elefanten kan nemt vaskes i hånden.

Badeslag med navn

Et badeslag er den perfekte måde at slutte et varmt bad af for den lille baby. Det bruges i stedet for et håndklæde og svøber barnet ind og varmer kroppen med det samme. Det er lavet i 100% bomuld.

Søde personlige puder med navn

En personlig pude med navn er en fantastisk personlig gave, som du kan give til stort set hvem som helst. Alt fra dåbsgave til den lille, til Mors Dags gave til mor, til gave til teenageren. Så de flotte designs der er at vælge mellem via linket.

Personlige bamser og nusseklude med navn

Få lavet en personlig bamse eller nusseklud med navn til babyen. En oplagt dåbsgave eller barselsgave til den lille. Af bamser kan der vælges både ugler og kaniner i forskellige farver.

Luksus baby udstyr

Kender du en ny mor, eller en baby, som trænger til noget lækkert luksus udstyr? Her kan du finde alt i luksus udstyr til babyer. Alt fra babynest, til pusletakser, til legetøj til babyen. Se det fantastisk udevalg via linket.
Henter...

Guiden til at vælge den perfekte dåbsgave til en dreng

Var der ikke lige noget i oversigten over dåbsgaver ovenfor, som sprang dig i øjnene som en genial dåbsgave til den dreng, du skal til barnedåb med?

Så forstår vi dig godt.

For når du skal finde den perfekte dåbsgave til en dreng, er den største udfordring ofte, at du oftest ikke har nogle pejlemærker at vælge dåbsgave efter. Udover at der er tale om en dreng. Så medmindre vedkommende bliver døbt senere i livet, har du ikke nær de samme muligheder for at finde frem til en dåbsgave, som passer præcist til den dreng, der skal døbes.

Derfor ender det tit med, at folk griber ud efter de mere traditionelle dåbsgaver. Som f.eks. et religiøst symbol, et bestiksæt, højtlæsningsbøger og den slags.

Du har dog altid en mulighed for at gøre dåbsgaven mere personlig og unik ved at få indgraveret eller påtrykt barnets navn på den gave, du giver. Du kan også købe f.eks. en børnebog, som kan læses op for barnet senere, hvor drengen selv er hovedpersonen. Og resten af hans familie er karakterer, der spiller forskellige roller i bogen.

Men lægger du dig i selen, kan du sagtens finde endnu mere utraditionelle og anderledes valg, så din dåbsgave virkelig skiller sig ud fra mængden. Både på selve dåbsdagen, og hver gang den døbte ser eller bruger dåbsgaven senere i livet. Det vender vi tilbage til lidt senere i guiden. Som i øvrigt også kigger nærmere på, hvad du giver i dåbsgave til ham, som bliver døbt senere i livet. F.eks. i forbindelse med sin konfirmation.

Men vi starter med nogle af de mere traditionelle dåbsgave-idéer til drenge. Og hvad du skal sikre dig, før du vælger sådan en.

 

Traditionelle dåbsgaver til drenge – det sikre valg med en vis risiko

Når du skal vælge barnedåbsgave til drenge, kan du altid falde tilbage på de traditionelle valg. Disse gaver har gennem tiderne bevist deres værd, og er fortsat populære af gode grunde. De symboliserer varige værdier og bærer ofte en dyb mening og symbolik.

Men selvom de traditionelle dåbsgaver til drenge er et sikkert valg, bærer de også en risiko, som du bør være opmærksom på. Populære som de er, er risikoen for at andre gæster også tænker i samme baner ikke ubetydelig.

For at undgå, at din gave blot bliver en af mange identiske barnedåbsgaver, er det en god idé at koordinere med de andre deltagere. Det sikrer, at du giver noget unikt, der ikke blot ender som en dobbeltgænger blandt gaverne. Eller bliver byttet til noget andet.

Så overvejer du at vælge en af de populære traditionelle dåbsgaver på listen nedenfor, er der grund til at stikke en finger i jorden. Samt eventuelt at tænke over, om der findes en måde at gøre gaven mere unik og anderledes på end bare at få barnets navn indgraveret eller påtrykt.

Blandt de mest traditionelle dåbsgaver kan nævnes:

 • Et kors eller andet religiøst symbol – Gives tit som vedhæng til en halskæde eller et armbånd. Eventuelt med barnets navn og dåbsdato indgraveret. Udover et tilhørsforhold til den kristne eller en anden tro, symboliserer sølvet renhed. Og sikrer, at det religiøse symbol kan holde til at blive brugt mange år ud i fremtiden. Ja, måske følge barnet gennem hele livet.
 • Barnets første bestiksæt med tallerken – Er typisk et sæt bestående af ske, gaffel, kniv og en matchende tallerken, ofte fremstillet i holdbart materiale som f.eks. sølv. Det symboliserer barnets overgang fra baby til et lille barn, der kan spise selv. Samtidig er det også en investering i barnets selvstændighed, og giver bedre muligheder for at lære det lille drengebarn en af livets mest praktiske færdigheder.
 • Smykkeskrin – Et dekorativt skrin til opbevaring af smykker og små personlige genstande. Typisk sølvbetrukket og med drengens navn indgraveret. Skrinet står som et symbol på de værdifulde minder og personlige historier, som det lille barn kommer til at indsamle livet igennem.
 • Dåbsrør – Det er et metalrør, typisk af lavet af eller betrukket med sølv, hvor barnets dåbsattest opbevares. Røret beskytter dokumentet, der bekræfter barnets indtræden i den kristne tro – eller en anden religion med dåbsritual.
 • Guldarmbånd eller -halskædeGuld symboliserer varig værdi. Så hvorfor ikke vælge et fint smykke i guld, som barnet kan bære gennem hele livet til minde om sin dåb. Evt. med indgravering af navn og dåbsdag.
 • Tøjdyr – som kan blive barnets første ven, trøster og skabe tryghed for barnet. Tøjdyret repræsenterer omsorg og trøst, og gør det muligt at have noget velkendt med sig, når barnet skal ud at sove hos bedsteforældrene. Eller skal til undersøgelse hos lægen eller indlægges på sygehuset.

Traditionelle dåbsgaver til drenge

 

Utraditionelle dåbsgaver til drenge

Vil du undgå, at din dåbsgave til drengen ender med at blive slået i hartkort med alle de andre gaver, som det lille drengebarn får ved sin dåbsfest?

Så kan du også overveje at gå mere utraditionelt til værks – og gribe ud efter nogle gaver, som sikkert både vil overraske barnets forældre. Og får de andre deltagere ved dåbsfesten til at ærgrer sig over, at de ikke ejer den samme påhitsomhed som dig.

Det giver dig samtidig en anden fordel. For utraditionelle dåbsgaver kan være en fantastisk måde at få tid med drengen på, og give gaver der udvikler sig sammen med ham. Disse gaver kan stimulere nysgerrighed, understøtte personlig udvikling eller tilbyde sjove og lærerige oplevelser år efter år.

Prøv f.eks. at overveje:

 • Et årligt besøg med dig i zoologisk have – Giv dig selv en dag sammen med barnet hvert år, hvor I f.eks. besøger zoologisk have. Det giver dig måske nok ikke en stor, prangende dåbsgave at komme med – men du kan jo give en tøjbamse af et dyr fra zoologisk have på dagen. HUSK: Samtidig forpligter du dig også – måske de næste 5-7 år – til at afsætte en fast dag hvert år til besøget.
 • Et andet årligt eventyr – Du kan også give dig selv tid med drengen på en årlig tur til en forlystelsespark i nærheden af der, hvor drengen bor. Det er dog en gave, som oftest først er praktisk anvendelig, når barnet bliver så gammelt, at det må prøve de forskellige forlystelser. Men så er der noget at se frem til. Både for dig, barnets forældre og barnet selv, når det bliver gammelt nok til at forstå det.
 • Årskort til en forlystelsespark – Tilsvarende kan du også give barnet et årsabonnement til en forlystelsespark fra de f.eks. er 3-4 år og til de bliver 7. Så kan barnet og dets forældre komme afsted lige så tit, som de vil. Eller forældrene kan bede dig tage med i stedet for dem selv.
 • Færdselssikkerhedspakke – For de fleste forældre er det ekstra grænseoverskridende, når deres barn skal til at færdes i trafikken. F.eks. når de skal starte i skole. Så her kan du tage en ekstra stor sten fra deres hjerte, ved at give den lille ny dreng i familien et færdselssikkerhedskursus, som bliver tilsendt, når barnet bliver 5-6 år.
 • Opkald en stjerne efter drengen – Du kan også købe en stjerne i drengens navn og give ham et certifikat på ”ejerskabet”, samt mere information om stjernen. Det er en symbolsk og fantasifuld gave, der samtidig åbner den lille drengs øjne for, at han bor i et uendeligt univers.
 • Kreativitetskasse – En anden utraditionel gave er et abonnement på en kreativitetskasse, som indeholder forskellige kunstneriske og kreative produkter, der passer til barnets alder. Abonnementet dækker typisk over, at drengen får tilsendt en ny kasse hvert år på sin fødselsdag.
 • Abonnement på musik, historier og læring – Du kan også vælge at give drengen et abonnement på en tjeneste, som har specialiseret sig i f.eks. musik, historier eller interaktive læringslege til børn, der passer til deres alderstrin.
 • Plant et træ – Eller hvad med at give dåbsbarnet et træ, som forældrene kan plante i deres have. Så kan barnet følge træets opvækst gennem barndommen, lære noget om miljøet, bæredygtighed og det at passe et træ. Vælger du et æble- eller andet frugttræ, kan barnet også se frem til årets høst af frugter hvert år.
 • Børn i køkkenet-dag – Eller hvad med at lave en fast dag hvert år, hvor du kommer forbi, og har en dag i køkkenet med drengen. Det er perfekt, hvis du selv elsker at stå i køkkenet, og gerne vil give din viden og interesse videre til den lille ny, når han bliver gammel nok til det. Til at begynde med kan det f.eks. bare være noget med at prøve nye smage, så barnet får mere mod på at prøve noget nyt. Og senere kan I så begynde at lave mad sammen, så drengen kan få nogle køkkenfærdigheder i en tidlig alder.
   

Særligt hvis du f.eks. har været gudforælder eller har stået fadder ved barnets dåb, er den slags utraditionelle dåbsgaver en god måde at skabe en varig forbindelse til barnet. Samtidig giver denne slags gaver dig tit mulighed for at præge den lille dreng med nogle af de værdier, som du sætter højt. Samt give ham nogle af dine erfaringer.

 

Personlige dåbsgaver gør gaven mere unik

En personlig dåbsgave skaber en særlig forbindelse mellem giveren og barnet og bliver en varig erindring om en helt speciel dag. Ved at inkludere barnets navn eller dåbsdato på en dåbsgave til en dreng, tilføjer du et personligt præg, der viser ekstra omtanke og kærlighed.

Sådanne gaver fremstår ikke blot som smukke objekter: De bliver meningsfyldte symboler på barnets unikke identitet og den særlige begivenhed, dåben er.

Her er nogle ideer til personlige dåbsgaver, der vil glæde og berige – og ikke er helt så traditionelle dåbsgaver, som dem folk tit giver til drenge:

 • Personlig højtlæsningsbog – Giv drengen en bog, hvor han er hovedpersonen i eventyret. Navnet på drengen, hans familiemedlemmer og måske dig selv integreres i historien. Det gør historien både sjovere og meget mere nærværende, fordi den handler om drengen selv, og de mennesker han omgiver sig med.
 • Navneplakat – Bestil eller skab selv en kunstnerisk plakat på en online tjeneste, der tilbyder digitaltryk. Billeder og tegninger på plakaten kan f.eks. illustrere navnets betydning og oprindelse, komplet med dekorative elementer, der passer til barnets værelse. Du kan også inkludere sjove fakta om navnet – f.eks. hvilke berømtheder gennem historien, der har båret samme navn som drengen.
 • Personlig puslespil – Du kan også finde tjenester på nettet, hvor du kan få produceret et puslespil ud fra et foto af barnet eller en illustration, der indeholder barnets navn som en del af motivet. Eller med et motiv der på anden måde har relevans for barnet.
 • Personligt tilpasset højdemåler – Med en højdemåler med drengens navn på, kan han følge sin vækst fra den dag, han selv kan stå. Og til han er færdigudvokset en gang først i teenageårene. Undervejs kan der indsættes vigtige datoer, så han altid kan se, hvor høj han var, da han startede i skole, fyldte 10 år eller blev konfirmeret.
 • Navnetøj – Tøj som f.eks. en sparkedragt med drengens navn trykt eller broderet på – eventuelt med et sødt motiv på, der passer til hans navn. Eller et dyr, der passer til hans personlighed.
 • Dåbsbillede med indgraveret ramme – Køb en ramme med drengens navn og dåbsdato indgraveret, og få taget et billede af dåben på dagen: Og få det skrevet ud i et format, der passer til rammen. Det er en genial måde at skabe et varigt minde om dåbsdagen for den lille, nye dreng i familien.

 

Andre dåbsgave-ideer til drenge

Har du stadig ikke fundet den helt rigtige dåbsgave til den dreng, du skal til barnedåb med. Så prøv f.eks. at overveje:

 1. Bæredygtigt legetøj – Giv drengens forældre et gavekort til økologisk og bæredygtigt fremstillet legetøj, der understøtter miljøvenlige værdier fra en tidlig alder.
 2. Planter til børneværelset – Køb en indendørs plante, der kan vokse sammen med drengen, og samtidig lærer ham om at tage ansvar for noget levende. Og giver ham en introduktion til naturpleje.
 3. Håndtryks- eller fodaftrykssæt – Du kan også overveje at købe et sæt til at lave en gipsafstøbning af drengens hånd- eller fodaftryk som et varigt minde om, hvor store hans hænder og fødder var, den dag han blev døbt.
 4. Musikinstrument – Vil du gerne plante et lille musikalsk frø tidligt i drengens liv, kan du også overveje at købe et lille, børnevenligt musikinstrument. Det kan fungere som det første skridt på en musikalsk opdagelsesrejse.
 5. Personlig nattelys – Eller hvad med at få skabt til personligt nattelys til drengeværelset, der projicerer drengens navn og måske stjernetegn eller yndlingsdyr på værelsets vægge. Eller sender hans navn ud på en rejse blandt stjernerne.
 6. Tidskapsel fra dåbsdagen – Køb en tidskapsel, som forældrene kan opbevare. Eller grave ned i deres have. Indsaml forskellige genstande, som kan bringe minder frem fra dåbsdagen. Og få gæsterne til at skrive små beskeder og ønsker for drengebarnet. Så kan han åbne tidskapslen på hans første runde fødselsdag. Eller den dag han bliver konfirmeret, og bekræfter den tro, hans forældre, gudforældre og fadere sagde ja til på hans vegne ved hans dåb.

Anderledes ideer til dåbsgaver til drenge

 

Dåbsgave til ham, der døbes senere i livet

Mange vælger i dag at lade være med at få døbt deres spædbarn. Ikke nødvendigvis fordi de ikke selv tror. Men for at give drengen mulighed for selv at vælge senere i livet.

Derfor er det ikke ualmindeligt, at mange drenge først bliver døbt, hvis de vælger, at de gerne vil konfirmeres. Ja, det kan også være, at de først får behov for at blive en del af et trossamfund på et langt senere tidspunkt. I begge tilfælde giver det mulighed for at holde en dåbsfest og give en dåbsgave til ”drengen”.

Samtidig åbner den noget senere dato for drengen – eller den unge eller voksne mand – op for en helt anderledes mulighed for at give en personlig og betydningsfuld dåbsgave. For nu har han sandsynligvis nogle etablerede interesser, hobbyer og måske endda stærke overbevisninger, som kan guide dig i dit valg af den perfekte gave.

Du har også mulighed for at inkludere ham og hans nærmeste i beslutningsprocessen. Det sikrer, at gaven ikke bare bliver værdsat på dagen, men bliver en varig erindring om hans vigtige skridt i livet. Og en dåbsgave ”drengen” ret faktisk kan bruge til noget.

Så skal du finde en dåbsgave til en dreng, der ikke længere skal bæres op til dåben, kan du f.eks.:

 • Se nærmere på hans interesser og passioner – Brug tid på at sætte dig ind i hans hobbies, yndlingsaktiviteter eller sportsgrene. Det kan være fantastiske pejlemærker for ”barnedåbsgaver” til større drenge.
 • Undersøge de sociale medier – Et kig på hans sociale medieprofiler kan give indblik i hans stil, præferencer og seneste interesser. Det kan være nyttigt, hvis du vil overraske ham. Eller give ham en gave, som får ham til at føle sig set og forstået af dig.
 • Konsultere nære venner og familie – En snak med hans nærmeste kan afsløre ønsker eller behov, som han måske ikke selv har tænkt på. Det kan også fortælle dig noget om, hvilke gaver andre går og overvejer.
 • Spørg ham selv – Da dåbsbarnet er ældre, og selv kan tale, kan du tage en indirekte eller direkte med ham om, hvad han kunne tænke sig. Eller drømmer om. Det er en god måde at gøre dåbsgaven mere personlig og meningsfuld på.
 • Find en gave, der passer til hans tro – Hvis han er stærkt troende, kan du overveje gaver, der afspejler hans tro, som for eksempel en smuk udgave af det hellige skrift, troen bygger på. Eller et kunstværk med spirituel betydning.
 • Invester i hans fremtid – Overvej gaver, der kan hjælpe ham fremadrettet, som f.eks. et bidrag til hans uddannelse, kurser eller måske en startpakke til en ny hobby, han har talt om at gå i gang med.
   

At vælge den rigtige dåbsgave til én, der døbes senere i livet, kræver lige så omtanke som til et barn. Men med de rette informationer og en åben dialog kan du finde en gave, der ikke bare markerer dagen, men bliver en integreret og værdsat del af hans liv.

 

Er du klar til at finde den rigtige dåbsgave til drengen?

I løbet af denne guide har du fået en række dåbsgave-ideer til drenge, der strækker sig fra det helt traditionelle og til de virkelig utraditionelle dåbsgaver.

Har du brug for et overblik over mulighederne, kan du tage en tur tilbage til gaveoversigten øverst på siden. Her finder du dåbsgaver til drenge fra udvalgte danske webshops, som er kendt for deres gode kundeservice og hurtige levering.

Så rul op, og brug din viden fra guiden til at finde den helt rigtige dåbsgave til ham, du skal til barnedåb med. Også selv om han ikke er noget barn længere.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne