Mand i jakkesæt

Opret nemt og hurtigt et CVR

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

I Danmark skal du som udgangspunkt have et CVR-nummer for at drive virksomhed. På den måde kan din virksomhed identificeres. Hvor hurtigt du modtager dit CVR-nummer afhænger af, hvilken virksomhedstype du opretter. I denne artikel kan du læse mere og få hjælp til, hvordan du opretter et CVR-nummer.

Identifikation af virksomhed

Et CVR-nummer er et unikt nummer for den enkelte virksomhed og er en entydig identifikation af virksomheden. CVR-nummeret kan sammenlignes med en persons CPR-nummer. Nummeret anvendes som identifikation overfor bl.a. offentlige myndigheder, samarbejdspartnere, kunder, leverandører og SKAT. 

CVR er en forkortelse for Det Centrale Virksomhedsregister, som er et offentligt tilgængeligt register, hvor alle danske virksomheder er registreret. Selve CVR-nummeret er på otte cifre, og søger du på et sådant i registret, vil du få oplysninger om virksomhedens navn, adresse, branchekode og størrelse. Samme nummer benyttes også, når du skal oprette en bankkonto i tilknytning til virksomheden, tegne forsikringer, sende fakturaer osv. Desuden anvendes det som din virksomheds momsnummer. Registret kan tilgås af alle på Virk.dk. 

I Danmark er det et krav, at alle virksomheder har et CVR-nummer. Hvis din virksomhed omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, behøver du dog ikke have et CVR-nummer. 

Behandlingstid afhænger af virksomhedsform

Det er vigtigt at overveje, hvilken virksomhedstype du ønsker at stifte, da behandlingstiden af din registrering afhænger af, hvilken virksomhedsform du vælger. Du kan fx vælge at stifte en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Hvis du vælger at stifte et kapitalselskab, går der typisk 1-2 dage, før du modtager et CVR-nummer. Hvis du derimod vælger at stifte en enkeltmandsvirksomhed, kan det tage op til to uger. Dette gælder, såfremt der ikke er fejl eller mangler i de oplysninger, du angiver til Erhvervsstyrelsen. Så snart du har valgt virksomhedsformen, skal du registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen.

Legal Desk kan hjælpe dig på vej

Opret cvr med Legal Desk og undgå unødig ventetid. Legal Desk sørger for at registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen, så du kan få dit CVR-nummer. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en formular online, hvorefter du modtager selskabsdokumenterne, som du underskriver med NemID/MitID. Så snart dokumenterne er underskrevet, kan Legal Desk sende din virksomhed til registrering hos myndighederne, som kvitterer med et CVR-nummer, når registreringen er gennemført. Når du har modtaget dit CVR-nummer, kan du gå i gang med at drive din virksomhed.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne