Barn i flyverdragt

Sådan gør du børnene klar til efterår og vinter

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Vi gør, hvad vi kan for at vride det sidste ud af sommeren og få de sidste solstråler med, inden efterårsmørket sænker sig over os, men snart står den kolde tid altså for døren. Læs med her og få gode råd til, hvordan du gør børnene klar til vintersæsonen.

Når først efteråret er ankommet, gælder det om at være klar med børnenes udstyr, og det kan betale sig at være i god tid, så det du gerne vil have, ikke er udsolgt. Særligt i år, hvor der på grund af coronapandemien er flaskehalse med levering mange steder rundt om i verden og mange frygter for om julegaverne når frem, kan det være en god idé at hamstre det, man skal bruge. Du kan også med fordel købe næste års tøj, når sæsonen er slut og der er udsalg, så får du mere for pengene, og for barnet betyder det ingenting, om flyverdragten er sidste års model.

Køb flyverdragen lidt for stor

Når det gælder vinterudstyr til mindre børn, kommer man ikke udenom flyverdragten. Denne klassiker, som de sidste par år også er blevet populær hos voksne, bør alle børn have. En flyverdragt skal være vandtæt, varm og der skal være god plads til at bevæge sig, så intet strammer eller irriterer, når man løber og leger. Man bør også tage højde for, at barnet vokser noget på en sæson, så køb flyverdragten en størrelse eller to højere end barnet bruger på købstidspunktet, så er du sikker på at den ikke bliver for lille i løbet af vinteren. En flyverdragt kan være en stor udskrivning, så derfor kan det være en god idé at ønske sig sådan en i gave på barnets vegne til jul eller fødselsdag.

Varme og vandtætte støvler

En anden vigtig ting, når man skal ud at købe vintertøj til sit barn, er støvler. Også her skal du have varme og komfort i tankerne, men det er der som regel tænkt på, når det gælder børnestøvler. Du kan vælge at købe et par gummistøvler med for, og også her kan det være en god idé at købe støvlerne et nummer for store og lægge en sål i, så barnet kan bruge støvlerne længere, end hvis de kun lige præcis passede. Børn vokser hurtigt og skal have nyt fodtøj minimum hvert år.

På med vanten

Sidst, men ikke mindst, skal man også huske småtingene som hue, vanter og evt. halstørklæde. Det sidste er ikke så udbredt blandt børn, da de ofte har noget indenunder flyverdragten som beskytter halsen mod kulde og der desuden er en lille risiko for at barnet kan blive kvalt, hvis halstørklædet hænger fast i noget. Med en elefanthue slår man to fluer med ét smæk, da der her er en krave, som går næsten ned til brystet og effektivt holder dette område varmt. Varme vanter må der også til, evt. syet fast på flyverdragten, da de ellers har en tendens til at forsvinde, når barnet leger eller blandt de mange andre vanter, der skal af og på i vuggestuen, børnehaven eller skolen.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne