Solnedgang over en lille by

Gør din bolighandel billigere og mere effektiv

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Dette indhold er sponsoreret.

Bolighandel er ikke det nemmeste at stå med helt selv – hverken som køber eller sælger. Ofte vil der være en ejendomsmægler i processen, men som køber kan man føle sig helt alene, da mæglerens primære funktion er at få solgt boligen. Mægleren er altså hovedsageligt til for sælgers skyld, og vejledningen er ikke nødvendigvis nuanceret. Som sælger har man da ofte denne mægler, men der er for det første en masse gebyrer, og derudover kan det være en frustrerende og lang proces, hvor man selv mangler viden om, hvordan hele processen forløber. I begge tilfælde kan man komme længere med kompetent rådgivning og hjælp, som er til for netop ens egne ønsker. Det er her, at en boligadvokat kommer ind i billedet. Med den rette boligadvokat, kan du få rådgivning igennem hele bolighandlen, uanset om du er køber eller sælger. 

 

En anden vej til at sælge 

Den klassiske og mest almindelige måde at sælge sin bolig på involverer dyre udgifter til en mægler og kan ofte være en frustrerende proces for dig som sælger. Det kan være svært for nogen at skulle stå på sidelinjen og lade andre håndtere hele processen og ikke selv føle, at man deltager. Til sidst kan udgifterne til en mægler også være meget høje. Som et alternativ kan man dog i stedet vælge at forsøge sig med selvsalg. Her går man selv i rollen som mægler for at sælge sin bolig. Det kræver mere arbejde og kan være kompliceret på nogle punkter, og det er derfor fornuftigt at have en boligadvokat med til rådgivning og udarbejdelse af dokumenter. Hermed kan selvsalg blive meget mere overskueligt, og en boligadvokat er langt billigere end en mægler.

 

Tinglysning, refusionsopgørelse og alt det andet

Du kan også hyre en boligadvokat til at udarbejde bestemte dokumenter, der er relateret til bolighandlen. Det kan blandt andet være en tinglysning af boligens skøde, refusionsopgørelse eller testamente ved ægtepar, der køber bolig. En boligadvokat er også god at have med til at gennemlæse en købsaftale. Så længe du har advokatforbehold, kan du også trække din underskrift tilbage på en aftale, hvis din boligadvokat ikke kan godkende den. Det giver dig et ekstra sikkerhedsnet i en bolighandel.

 

Faste, lave rater

Som nævnt tidligere er en boligadvokat et langt billigere alternativ til en mægler, hvis du vælger at foretage et selvsalg af din bolig. Vær dog klar på det arbejde, som vil ligge i denne proces. Som køber er det dog ofte en god idé at have en boligadvokat, og du kan finde advokater til faste, billige priser, som ikke går på kompromis med kvaliteten af den juridiske rådgivning.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne