Gave til ældre kvinde

Syv fremragende gaveidéer til demente

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Er du søster, bror, mor eller ven til en person, der lider af demens, og leder du efter den perfekte gave til vedkommende, så er hjælpen nær. På denne side bliver du præsenteret for intet mindre end syv fremragende gaveidéer til demente. Der skal nok være en gaveidé eller tre, der vil falde i modtagerens smag. Dyk ned i blogindlægget og bliv inspireret.

Gaveidé 1: Robothund

Den første gaveidé er en robothund eller også kendt som en demenshund.

Er der noget, der kan vække dementes interesse, så er det hundes logrende haler, bløde pels og søde bjæf. Netop derfor kan en robothund være en fantastisk gaveidé. Det med at kunne kærtegne et dyr kan skabe ro, reducere angst og skabe velvære hos den demente.

I dag er man nået så langt med teknologien, at det er muligt at skabe meget naturtro robothunde, der bl.a. er i stand til at reagere på lyden af stemmer, dreje hovedet, logre med halen og meget mere.

Gaveidé 2: LED-stearinlys

Demente sætter typisk pris på hygge nøjagtigt ligesom alle andre, og hvad er bedre til at skabe hygge end stearinlys? Da demente kan have tendens til at glemme at slukke rigtige stearinlys, så vil det være oplagt at købe LED-stearinlys.

Gaveidé 3: Musik

Det er måske ikke lige så udbredt at give musik, i form af f.eks. CD’er, i gave som førhen, men det er ikke desto mindre en gave, som mange demente vil sætte pris på. For den demente kan netop musik være meget afstressende og beroligende. Din opgave bliver så bare at finde ud af, hvilken type musik modtageren er til. Er vi ude i noget jazz, pop, rock eller noget helt fjerde?

Gaveidé 4: Lidt til den søde tand

Uanset hvor plaget modtageren er af demens, så vil denne gaveidé næsten altid være et hit. De fleste demente vil nemlig blive glade for at få lidt godter i form af f.eks. chokolade, slik og bolsjer, som der kan hygges med. Du kan evt. lave en lille gavekurv indeholdende modtagerens foretrukne slik.

Gaveidé 5: Bamser

Bamser går rent ind hos stort set alle demente. Derfor er denne gaveidé selvfølgelig svær at komme udenom. Demente har ofte svært ved at finde ro og tryghed, og det er netop i den anledning, at de bløde og søde bamser kommer ind i billedet.

Gaveidé 6: En oplevelse

Man har naturligvis rig mulighed for at tilegne sig nye oplevelser og minder, selvom man lider af demens. Overvej derfor, hvilken oplevelse modtageren ville synes godt om. Det kunne f.eks. være en cafétur, en tur på museum eller et besøg i den lokale blomsterpark.

Gaveidé 7: Fotobog

Fotobogen er en fremragende gaveidé, uanset hvem modtageren er, men især demente vil sætte pris på sådanne gaver. En sådan bog, der er spækket med personlige billeder, kan nemlig hjælpe den demente med at genskabe oplevelser og minder.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne